Jöttek ajánlatok, de még a megnézés egyeztetésig sem jutottunk, mikor az egyik földszomszéd szólt, hogy eladná 30ha-os területét. Az óta ezen van a hangsúly.
Én a te helyedben hushasznu üszővel(tehénnel) gondolkodnék, megprobálnám a te esetedben minnél jobban melléktermékere alapozni a tartását, (kukoricaszár,legeltetés kaszálás és aratás után) de a jo kondiban tartáshoz adnám a jominőségű szálastakarmányt is, ellés után csak 300kg körüli sulynál választanám le a borjut és törtszemet felhasználniaz abrakolásra, meg a jo minőségű szálastakarmány, hosszu távon az ÉN véleményem szerint kedvezöbb a tehéntartás, ha eredményt is akarsz elérni akkor limuzin, blonde, magyartarkában gondolkodsz, meg a charolin is kivállo de az már valamivel igényesebb, probálj mindig arra törekedni h a legkevesebb pénzböl neveld öket, a bikahizlalás elég költséges dolog, drága a borju és az eredményhez tolni is kell a takarmányt neki! Mig a tehén azért idöigényesebb de meghálálja a borjuval, trágyával, támogatással, de ez mind évek folyama mire nyereséget is termel. 100 hektár földnél nincsen félni valod 10db hushasnuval ha megprobálod, kényelmesen elvannak csak a melléktermékeiden, probáld meg, nem fogod megbánni ha van a joszághoz szereted! Sok szerencsét!
szia!
Szirákon van egy limuzin törzstenyészet és neki van már pár bolndja is nála kéne érdeklődni. nevét nem tudom de nem akkora település hogy ne találd meg
Sziasztok! Szeretnék venni egy blond kisbikát,kb egy éveset Magyarországról,ha sikerülne,mert itt felvidéken nagyon nincs.Milyen papirokat kellene elintézni,hogy meg tudjam venni?
Tudtok esetleg valakit borsodban akinek van blond és lehetne töle venni? Csak 100% os érdekelne.
Akkor lehet belepróbálok
Legfeljebb lesznek nagy díszállataim, ha 0ra jön ki Persze a trágya se utolsó dolog.
Fajtában vannak számottevő különbségek haszonra nézve?
Valami támogatás van hízó bikára?
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jövedelmező lenne e hízó bika nevelésbe fogni?
Áll rendelkezésre szántó, gyep és lucerna is.
Mindenhez megvan a gép (kombájntól bálázóig).
100ha gabona termelés mellett szeretném csinálni.
Kezdésnek 5-10dbra gondoltam, esetleg késöbb nagyobb számban.
Fajtában vannak nagyobb eltérések haszonra nézve? Van biztos piac?
Válasz #7556. hozzászólásra
Nálunk se eszik, még a sima szelénest se.
Tavaly vettem ilyen hiper-szuper vödrös sót, de fél év után inkább a birkák ették meg.
Sóra visszatérve halottatok már olyat, hogy vettem egy ilyen makroelemest és nem nyalják valamiért nem ízlik nekik.
Nektek volt már ilyen tapasztalat? :/
Itt a katalógus, borjakról nincs kép, de a helyedben én a Lafontaine-t választanám, abból akarok majd én is venni, elég jók a mutatói és egy adag 2500+áfa ! Viszonylag könnyen ellik, szarvatlan, és 2kg fölötti tömegygarapodása volt, és ha üsző lesz is jól jársz mert az anyai tulajdonságokat is javítja.
Van esetleg tapasztalata valakinek(fényképe) charolins: Járandos vagy blonde: Ali borjakrol? Menyire örökitik a jo formákat? Könnyű ellésüek a tehenek ezektöl?
ennél a cégnél ennyi a 4 hetes,de mivel osztálytársam volt a főnök igy maradhat még 6 hetet persze csak 2-3 db egyszerre,de összegyűlik,meg nekem levannak kötve.
12899 hozzászólás
Válasz #7594. hozzászólásra

Köszönöm
Válasz #7597. hozzászólásra
Jöttek ajánlatok, de még a megnézés egyeztetésig sem jutottunk, mikor az egyik földszomszéd szólt, hogy eladná 30ha-os területét. Az óta ezen van a hangsúly.
Válasz #7596. hozzászólásra

bocót könnyebb venni mint földet
Válasz #7595. hozzászólásra
Ja.
Földvétel lett belőle.)
múltkor keresett vki angus üszőket
http://www.agroinform.com/aprohirdetes_adatlap/allat/szarvasmarha/angus-uszok/h_6501497
Válasz #7578. hozzászólásra
Én a te helyedben hushasznu üszővel(tehénnel) gondolkodnék, megprobálnám a te esetedben minnél jobban melléktermékere alapozni a tartását, (kukoricaszár,legeltetés kaszálás és aratás után) de a jo kondiban tartáshoz adnám a jominőségű szálastakarmányt is, ellés után csak 300kg körüli sulynál választanám le a borjut és törtszemet felhasználniaz abrakolásra, meg a jo minőségű szálastakarmány, hosszu távon az ÉN véleményem szerint kedvezöbb a tehéntartás, ha eredményt is akarsz elérni akkor limuzin, blonde, magyartarkában gondolkodsz, meg a charolin is kivállo de az már valamivel igényesebb, probálj mindig arra törekedni h a legkevesebb pénzböl neveld öket, a bikahizlalás elég költséges dolog, drága a borju és az eredményhez tolni is kell a takarmányt neki! Mig a tehén azért idöigényesebb de meghálálja a borjuval, trágyával, támogatással, de ez mind évek folyama mire nyereséget is termel. 100 hektár földnél nincsen félni valod 10db hushasnuval ha megprobálod, kényelmesen elvannak csak a melléktermékeiden, probáld meg, nem fogod megbánni ha van a joszághoz szereted! Sok szerencsét!
Csak így lehet

Válasz #7591. hozzászólásra

Legyünk pozitívak
Majd kenyérből kicsit harapok, a nagy darab húshoz.

Válasz #7589. hozzászólásra

Akkor a fentiek támogatnak majd kenyérre valóval?
Uraim nem a pénzért csináljuk.

Ez egy élet forma
Válasz #7584. hozzászólásra

de nem, csak azért sem!
Ez nagy igazság olyan, hogy biztos piac nincs.
Itt se esett még egy sem az élére,pedig már csak a nagy számok törvénye alapján is megeshetne a csoda,
Válasz #7584. hozzászólásra

Szerződés vágóhíddal, vagy valami ilyesmire gondoltam.
De akkor ilyen csak az én fejembe létezik
Majd utána érdeklődök ebben a témában a környéken.
Válasz #7583. hozzászólásra

blond törzstenyészet,,ezt írd be a gogliba és keresgélj,,,,,,
Válasz #7583. hozzászólásra
szia!
Szirákon van egy limuzin törzstenyészet és neki van már pár bolndja is nála kéne érdeklődni. nevét nem tudom de nem akkora település hogy ne találd meg

Biztos piac? Ami biztos-----az----.hogy a tehénlepeny ami friss az a lapjára esik.
Sziasztok! Szeretnék venni egy blond kisbikát,kb egy éveset Magyarországról,ha sikerülne,mert itt felvidéken nagyon nincs.Milyen papirokat kellene elintézni,hogy meg tudjam venni?
Tudtok esetleg valakit borsodban akinek van blond és lehetne töle venni? Csak 100% os érdekelne.
Válasz #7581. hozzászólásra
igen idéntől termeléshez kötött lesz mint a teheneknél
húshasznú jobban értékesíti a takarmányt nagyobbra és gyorsabban növekszik de drágább a borjú és nehezebb is összeszedni
Válasz #7579. hozzászólásra

Persze a trágya se utolsó dolog.
Akkor lehet belepróbálok
Legfeljebb lesznek nagy díszállataim, ha 0ra jön ki
Fajtában vannak számottevő különbségek haszonra nézve?
Valami támogatás van hízó bikára?
Válasz #7579. hozzászólásra

szia!
olvass vissza érdemes
de ez is olyan mint mikor a kukoricát elveted belerakod a pénzt és bízol benne a végén kamatostúl visszakapod. aztán lehet hogy nem lehet hogy igen
Sziasztok.

Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy jövedelmező lenne e hízó bika nevelésbe fogni?
Áll rendelkezésre szántó, gyep és lucerna is.
Mindenhez megvan a gép (kombájntól bálázóig).
100ha gabona termelés mellett szeretném csinálni.
Kezdésnek 5-10dbra gondoltam, esetleg késöbb nagyobb számban.
Fajtában vannak nagyobb eltérések haszonra nézve? Van biztos piac?
kössz
Válasz #7575. hozzászólásra
Ment privatban ;)
Szép jószágok
Ha szabad megkérdezni, mennyiért vetted őket ?
A bal oldali az enyém, 6 hónaposan, a másik kettőt vettem, 9 hónaposak....

Persze, adtam neki ;) a borjú tápot viszont nem ette.... csak ilyen házi keveréket kapott..

Zsolt! Jó választás volt ;)
Válasz #7570. hozzászólásra
Na az már jó
Tegnap visszajelzett egy tehên amire nem számítottam és nem volt blond így építő zárt lett remélem fogant
Válasz #7570. hozzászólásra Daráztad is?
Ma leválasztottam egy előhasú üszőjét, 12en leaz 6 hónapos és ma 310 kg volt ;)
Válasz #7568. hozzászólásra

nyílt rablás amit művelnek 500ft..
Sajnos békès megyèben 500 ftot kináltak a nagysulyu magyartarkákèrt
Magyartarka hízott bika felvásárlási árakat tud valaki?
Nálunk se eszik, még a sima szelénest se.
Tavaly vettem ilyen hiper-szuper vödrös sót, de fél év után inkább a birkák ették meg.
Válasz #7564. hozzászólásra
akkor az elég combos kaja
Válasz #7563. hozzászólásra

a 2 sertés 100-120 kg körül jár már , még 1-3 hónapig tervezem etetni őket, utánna nekiszaladnak a késnek
Válasz #7562. hozzászólásra
szürke
jó lehet az arány amit így magamtól kitaláltam, vagy másmilyen arányban kellene keverni ??
Válasz #7561. hozzászólásra
sárga vagy szürke?
ha sárga akkor tömő és 95% kukorica de ha szürke akkor már jobb anyag 17-19% fehérje magas vitamin nyomelem és ásványi anyaggal
Válasz #7559. hozzászólásra
hát ez nem tudom
mangesz, ócsó pénzért veszem
de megmondom őszintén nem tudom
nyaló tömböt megunták aztán pár hétig nem ették utána megint
Válasz #7555. hozzászólásra
kacsa az tömő vagy nevelő?
A kép lemaradt ! :D
Napozás

Sóra visszatérve halottatok már olyat, hogy vettem egy ilyen makroelemest és nem nyalják valamiért nem ízlik nekik.
Nektek volt már ilyen tapasztalat? :/
Tudom nem ide illik, de mégis segítene valaki
2 sertésem van, ilyen arányban darálom nekik a kaját
Csak ilyen alapanyagaim vannak, jó lehet az arány vagy ha nem, akkor hogy kellene
1 rész kukorica
1 rész árpa
1 rész kacsatáp
1/2 rész napraforgó
köszi a segítséget
Válasz #7553. hozzászólásra
http://http://www.limousin.hu/hu/szaporitoanyag+mesterseges+termekenyitesre+2014+1/
Válasz #7552. hozzászólásra
Igen jok a paraméterei! Elgondolkodtató. Köszi a segitséget. Blonde katalogust nem tudsz?
Válasz #7551. hozzászólásra

Viszonylag könnyen ellik, szarvatlan, és 2kg fölötti tömegygarapodása volt,
és ha üsző lesz is jól jársz mert az anyai tulajdonságokat is javítja.
http://charolais.hu/ujweb/index.php/hu/bikakatalogus
Itt a katalógus, borjakról nincs kép, de a helyedben én a Lafontaine-t választanám, abból akarok majd én is venni, elég jók a mutatói és egy adag 2500+áfa !
Van esetleg tapasztalata valakinek(fényképe) charolins: Járandos vagy blonde: Ali borjakrol? Menyire örökitik a jo formákat? Könnyű ellésüek a tehenek ezektöl?
Válasz #7549. hozzászólásra
persze csak 2-3 db egyszerre,de összegyűlik,meg nekem levannak kötve.
ennél a cégnél ennyi a 4 hetes,de mivel osztálytársam volt a főnök igy maradhat még 6 hetet