Válasz Marci3 #9990. hozzászólásáraSzia!
Én úgy etettem, hogy 70% kukorica, 20% búza, és 10 % szója. Ez mindig előttük volt. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg mindig legyen előttük, mert ha elfogy, és úgy adsz nekik, akkor be tudnak zabálni. Nekem húsmarháim voltak. Ezzel a módszerrel kb 100-120 kilót híztak három hónap alatt. Akkor adtam el 320kg. átlaggal őket. 12 darab volt, és ezek kb 80-90-100 kilót ettek meg egy nap alatt. Természetesen a széna is előttük volt mindig. Ja! Mindig volt előttük nyalósó is, azt ne felejtsd ki!
Válasz mtarka #9988. hozzászólásáraAzért kérdezem, hogy csinálta-e már valaki, mert ha 1-2 hónappal hamarabb hízik ugyanarra a súlyra, akkor lehet, hogy ugyanott vagyok. Számolgatásba nem megyek bele, mert már most látom, hogy a fig pályázat életem legnagyobb ballövése volt, minden téren.
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásárainkább hívd fel a premixet forgalmazót hogy állítson össze egy receptet számodra.
amire rálátok napi szinten hízalaldára ott is előttük áll igaz ott a sano által összeállított keverék
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraSzia!
Nem lesz egy kicsit sok nekik, ha mindig előttük van az abrak?
Mellesleg Neked is elég megterhelő lehet anyagilag, számoltad már, hogy ez így mennyibe kerül naponta, hetente, havonta?
Új vagyok a marhatartásban, egy kis segítségre lenne szükségem, takarmányozás szempontjából. Hogy jobb az abrak, ha előttük van mindig, vagy ha adagolom? 14 db fríz van, amik 3-4 hónaposak, meg 7 magyar tarka-illetve egyéb húshasznú, ezek 4-6 hónaposak. Árpa-kukorica-tritikálé 30-30 %-ban, 3 q darához 3 fángli borsó és 3 fángli premix. Meg persze széna. Jelenleg "önetetős" a dolog, jó így, vagy inkább több kukorica, és adagoljam?
Válasz Bán Zsolt #9970. hozzászólásáraMikor érdemes az első kezelést elvégezni?
Jövő hét vége felé szerintem már mennek ki a legelőre, előtte meg szeretném csinálni.
Válasz kisj754 #9971. hozzászólásáraSzia!
Nehezen fizetett átutalással. Kellett telefonálgatni utána.
Ha lehet, akkor készpénzben kérd a vételárat az átadással egyidejűleg.
Új vagyok itt a fórumon.
Érdeklődni szeretnék hogy adott el valaki már a Vándor Kft.-nek Mátészalkai cég marhát tőlem szállítana csak nem ismerem.
Ha valaki tud róla információt azt megköszönném.
Sziasztok! ha egyéni vállalkozóként(áfásként) veszek marhát őstermelőtől(nem áfás) akkor nekem köteles számlát kiállítani vagy elég a felvásárlási jegy?
Válasz antoni.antonek #9959. hozzászólásáraTe maradj a te marhaidnál és tenyészd öket ugy ahogy akarod. Én meg foglalkozom a sajátjaimmal. De javaslom neked is ugyanezt. Sokkal jobban jarnánk. De én azt vallom hogy mindenki abbol az alapanyagbol gazdálkodjon amilye van. Ugy ahogy akar. A keresztezésekkel igen is lehet javitani sokat. Nekem bevált. A Doki meg jól látja hogy ezekkel semmi baj sincs. Jól birják a takarmányozásomat és piac képesek is.
Gratulálok!
Nem is értem, miért nem téged kérdeznek ilyesmivel foglalkozó kutatók arról, hogyan kell egy-egy új fajtát kikeresztezni. Ehelyett évtizedekig pöcsölnek vele óriási költséggel. Hogy lehet valaki ennyire megborulva, hogy ekkora szamárságot kirakatba rakjon?
Válasz Diesel Tibor #9947. hozzászólásáraSzeretem ezt a szint! Akad pár db ahogy látom. Tegnap körmölés, vérvétel, tbc letudva. De 1db irombát sem kellett körmölni, de a többit iggen. Ez is egy pozitiv dolog náluk. Az átlag felett vannak sulyban is nálam, a doki is mondta tegnap hogy jol el lett kapva ez a keresztezés.
Válasz szantofold22 #9946. hozzászólásáraKb 1-1,5 borsónyit, ahogy sikerül kinyomni.
Spatulával kenem, puszta kézzel nem tanácsos matatni, gumikesztyű meg folyton szétszakad.
Nincs azzal semmi gond, pár nap alatt varasodik és szépen begyógyul. Javarészt utána nem is tudom matatni őket, mert egy kanyarban be is vannak fülezve és eléggé megsértődnek.
Használtam jó darabig barátom akkus, elektromos cuucát, az volt a legjobb. Nem kell sokat variálni, nyírás, kiégetni aztán befújni tardoval és mehet dolgára.
Válasz szantofold22 #9940. hozzászólásáraÉs krétat esetleg nem probaltad meg?Erre gondolok:https://www.allattartas.hu/termeklap/szarvasmarha/borjuneveles-es-valasztas/szarvtalanito-kreta_66618
12899 hozzászólás
Válasz Diesel Tibor #9997. hozzászólásáraFehér bikád nincsen Tibibácsi?
Válasz Diesel Tibor #9997. hozzászólásáraszépek
Válasz broll79 #9995. hozzászólásáraTöbben vannak a lányok csak nem látszanak.
Már hasasok,, a bikáknak csak levezetés,nyugalom 1-2 hónap pihi.
március 20.
Válasz Diesel Tibor #9994. hozzászólásáraNem zaklatják szexuálisan a kis üszőt? vagy ez a cél?
Válasz máris szomszéd #9993. hozzászólásáraAz üsző 5q a szarvtalan bika 960 a szarvas 10q20kg,csak ,hogy lásd az arányokat.
Válasz Diesel Tibor #9992. hozzászólásáraBeszökött egy bölény bika?
Válasz Marci3 #9990. hozzászólásáraSzia!
Én úgy etettem, hogy 70% kukorica, 20% búza, és 10 % szója. Ez mindig előttük volt. Csak arra kell vigyázni, hogy tényleg mindig legyen előttük, mert ha elfogy, és úgy adsz nekik, akkor be tudnak zabálni. Nekem húsmarháim voltak. Ezzel a módszerrel kb 100-120 kilót híztak három hónap alatt. Akkor adtam el 320kg. átlaggal őket. 12 darab volt, és ezek kb 80-90-100 kilót ettek meg egy nap alatt. Természetesen a széna is előttük volt mindig. Ja! Mindig volt előttük nyalósó is, azt ne felejtsd ki!
Válasz mtarka #9988. hozzászólásáraAzért kérdezem, hogy csinálta-e már valaki, mert ha 1-2 hónappal hamarabb hízik ugyanarra a súlyra, akkor lehet, hogy ugyanott vagyok. Számolgatásba nem megyek bele, mert már most látom, hogy a fig pályázat életem legnagyobb ballövése volt, minden téren.
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásárainkább hívd fel a premixet forgalmazót hogy állítson össze egy receptet számodra.
amire rálátok napi szinten hízalaldára ott is előttük áll igaz ott a sano által összeállított keverék
Válasz Marci3 #9987. hozzászólásáraSzia!
Nem lesz egy kicsit sok nekik, ha mindig előttük van az abrak?
Mellesleg Neked is elég megterhelő lehet anyagilag, számoltad már, hogy ez így mennyibe kerül naponta, hetente, havonta?
Sziasztok!
Új vagyok a marhatartásban, egy kis segítségre lenne szükségem, takarmányozás szempontjából. Hogy jobb az abrak, ha előttük van mindig, vagy ha adagolom? 14 db fríz van, amik 3-4 hónaposak, meg 7 magyar tarka-illetve egyéb húshasznú, ezek 4-6 hónaposak. Árpa-kukorica-tritikálé 30-30 %-ban, 3 q darához 3 fángli borsó és 3 fángli premix. Meg persze széna. Jelenleg "önetetős" a dolog, jó így, vagy inkább több kukorica, és adagoljam?
Köszi a segítséget előre is!
Válasz Bán Zsolt #9985. hozzászólásáraVagy Dabasra, vagy az Eszik elviszi.
Válasz Jago #9984. hozzászólásáraKalocsára viszik általában. Kérdezd meg ott mit adnak.
Kényszervágos tehén árat-helyet tudd valaki?
Válasz Bán Zsolt #9982. hozzászólásáraköszönöm!!
Válasz szogibeka #9981. hozzászólására700
Üdv! valaki tudja hogy a hunland milyen árba veszi a nagy hushasznu bikákat??
Válasz sanyi1965 #9979. hozzászólásáraÁ, dehogy.Csak az üszők mennek el!
Válasz Bockós #9978. hozzászólásáracseréled az angus állományt?
Válasz broll79 #9968. hozzászólásáraÈs ha őstermelőkènt vásárlok őstermelőtől marhát akkor hogyan kell azt lepapirozni?
Válasz mtarka #9972. hozzászólásáraKöszönöm.
Válasz Pippó89 #9975. hozzászólására1ml/50kg marhánál
tavasszal ősszel
Válasz Bán Zsolt #9974. hozzászólásáraÉvi egyszeri kezelés elég ebből?
Elég belőle a javallott 1ml/10ttkg?
Válasz Pippó89 #9973. hozzászólására14 napra vissza kell oltani úgy az igazi.
Válasz Bán Zsolt #9970. hozzászólásáraMikor érdemes az első kezelést elvégezni?
Jövő hét vége felé szerintem már mennek ki a legelőre, előtte meg szeretném csinálni.
Válasz kisj754 #9971. hozzászólásáraSzia!
Nehezen fizetett átutalással. Kellett telefonálgatni utána.
Ha lehet, akkor készpénzben kérd a vételárat az átadással egyidejűleg.
Sziasztok.
Új vagyok itt a fórumon.
Érdeklődni szeretnék hogy adott el valaki már a Vándor Kft.-nek Mátészalkai cég marhát tőlem szállítana csak nem ismerem.
Ha valaki tud róla információt azt megköszönném.
Válasz Pippó89 #9969. hozzászólásáraszia!
ivomec
Sziasztok. Szarvasmarha féregtelenítéshez ki milyen szert használ?
Válasz halihó #9967. hozzászólásáraelég a felvásárlási jegy
Sziasztok! ha egyéni vállalkozóként(áfásként) veszek marhát őstermelőtől(nem áfás) akkor nekem köteles számlát kiállítani vagy elég a felvásárlási jegy?
Tisztelt Gazdatársak!
Érdeklődnék, hogy valakinek van-e tapasztalata cirok legeltetéssel kapcsolatban?
Válasz Gazdász35 #9964. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz b.gazda #9963. hozzászólásáraAlpha-vet kft vagy az OMT.
Mindkettőt tudom ajánlani.
Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy ti hol vásároltok szarvasmarháknak kellékeket!? Szopásgátló, vakaró eszközökre, stb.. gondolok!
Válasz antoni.antonek #9959. hozzászólásáraTe maradj a te marhaidnál és tenyészd öket ugy ahogy akarod. Én meg foglalkozom a sajátjaimmal. De javaslom neked is ugyanezt. Sokkal jobban jarnánk. De én azt vallom hogy mindenki abbol az alapanyagbol gazdálkodjon amilye van. Ugy ahogy akar. A keresztezésekkel igen is lehet javitani sokat. Nekem bevált. A Doki meg jól látja hogy ezekkel semmi baj sincs. Jól birják a takarmányozásomat és piac képesek is.
Válasz Kisparaszt #9960. hozzászólásáraHát még te mekkora vagy...
Válasz antoni.antonek #9959. hozzászólására

Egyre jobban látszik hogy mekkora egy gyökér vagy
Válasz Jago #9955. hozzászólására"a doki is mondta tegnap hogy jol el lett kapva ez a keresztezés."

Gratulálok!
Nem is értem, miért nem téged kérdeznek ilyesmivel foglalkozó kutatók arról, hogyan kell egy-egy új fajtát kikeresztezni. Ehelyett évtizedekig pöcsölnek vele óriási költséggel. Hogy lehet valaki ennyire megborulva, hogy ekkora szamárságot kirakatba rakjon?
Válasz szantofold22 #9953. hozzászólásáraIgen kreta szerű!Hát elvileg 1-2percig dorzsolni kell vele a szarvat (gondolom hogy eleg anyag rakodjon ra)
Nálam magyartarka-charolais-limuzin-blonde kombináciok vannak. Ezek vegyesbe keverve illetve ezek keresztezésének a kölykei.
Válasz Jago #9955. hozzászólásáraEz az irombának nevezett boci milyen keresztezések szüleménye???
Válasz Diesel Tibor #9947. hozzászólásáraSzeretem ezt a szint! Akad pár db ahogy látom. Tegnap körmölés, vérvétel, tbc letudva. De 1db irombát sem kellett körmölni, de a többit iggen. Ez is egy pozitiv dolog náluk. Az átlag felett vannak sulyban is nálam, a doki is mondta tegnap hogy jol el lett kapva ez a keresztezés.
Válasz szantofold22 #9946. hozzászólásáraKb 1-1,5 borsónyit, ahogy sikerül kinyomni.
Spatulával kenem, puszta kézzel nem tanácsos matatni, gumikesztyű meg folyton szétszakad.
Nincs azzal semmi gond, pár nap alatt varasodik és szépen begyógyul. Javarészt utána nem is tudom matatni őket, mert egy kanyarban be is vannak fülezve és eléggé megsértődnek.
Használtam jó darabig barátom akkus, elektromos cuucát, az volt a legjobb. Nem kell sokat variálni, nyírás, kiégetni aztán befújni tardoval és mehet dolgára.
Válasz antalocz #9952. hozzászólásáraIlyet még nem is láttam!Ez nem trutyi hanem valami jelölő zsirkréta jellegü anyag?Hogyan kell használni?Mennyit?
Válasz szantofold22 #9940. hozzászólásáraÉs krétat esetleg nem probaltad meg?Erre gondolok:https://www.allattartas.hu/termeklap/szarvasmarha/borjuneveles-es-valasztas/szarvtalanito-kreta_66618
Válasz szantofold22 #9950. hozzászólásáraSzokott olyan is lenni
Válasz Diesel Tibor #9949. hozzászólásáraAzt hittem összeálltak s az egyik már szopik a másik meg most agyal rajta...