Válasz Ganajos #26064. hozzászólásáraTudod ezt nehéz megbecsülni.
22ben 7.6t/ha volt és kevesebb még soha!
De még igensokat alszik kint.
Ha kapnánk esőt a 9is bennelehet, de ha nem?
ATTRAKTION, korai vetés szeptember végén. A fórumon nemtaláltam róla semmit. Picit sűrűre sikerült ezért a kalászok átlagban 8emeletesek. Tegnap kapott prosarot+rovarölőt.
Itt az alsó 1/4 e száradt el a növénynek, de látszik is mert nem úgy bokrosodott és levelet se hozott annyit mint kellene.
Valamint a múltheti esőig 30 cm nél sok helyen nem volt magasabb, most nőtt egy kicsit, már térdig ér
Nagy termést nem várok de talán lesz egy közepes termés, ha a jövő héttől kezdődő hőhullámba nem sül össze.
Válasz Mézga #26051. hozzászólásáraCellule most van először.
Tavaly a basilio takarmány 5 tonna körül, de akkor még jobban felsültek a gabonák. Tavaly előtt 8 tonna körül adott malmi és euró minőségben.
Válasz Mézga #26047. hozzászólásáraEgyelőre ugyan akkorák a kalászok, talán a basilio egy kicsit jobban bírta az aszályt, kora tavasszal jobban fejlődött.
Válasz Gyurkesz1 #26045. hozzászólásáraKárosító: gabonalisztharmat, rozsda-, helmintospóriumos-, szeptóriás betegségek, kalász-fuzáriózis, egyéb betegségek
Dózis (l/ha vagy kg/ha): 0,75-1,0 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Permetlé (l/ha): 250-300 l/ha
Az utolsó kezelés fenostádiuma: szárbaindulástól – virágzás végéig (BBCH 30-69)
Válasz Sk Laci #26044. hozzászólásáraPontosan ahogy irod 250g/l mindkettő anyag es 2x0,4l ből csinálok 1ha ra prosarot. Elég amúgy a 8deci? Valahol ír 1 litert is /ha.
Válasz Gyurkesz1 #26041. hozzászólásáraHa a prothiokonazol és a tebuconazol is 250 g/l, akkor 0,4 L/ha az egyikből, és 0,4 L/ha a másikból. Prosaro 0,8 L/ha adag jön ki.
De van 430 g/L és 500 g/L tebuconazol tartalmú fungicíd. Ezeknél is arányosan.
Prosaroban 125 g/L a prothiconazol és 125 g/L a tebuconazol hatóanyag van literenként.
Sziasztok, a fuzárium az milyen gyorsan támad? Multhéten lejőtt kb 50mm eső ugyhogy bőven van nedvesség és páratartalom. Buzáim valámiért nagyon egyenetlenül kalászolnak, valahol kint a kalász valahol pedig még a sarju hasában. Azért kérdezem hogy várjam e meg még teljesen kikalászol vagy kapjon valamit addig, hogy megvédjem a kalászokat amik már kint vannak. Van sima tebuconazolom és prothioconazolom hogy tudjak prosarot keverni. Köszönöm.
Cipermethrin hatóanyag milyen gyorsan tud hatni a vetésfehéritőre???
Ma lefújtam 30 ha búzát, a befejezéstől számolva másfél órán belül gyenge zápor. Lessz hatása, vagy fújhatom újra?
Mifelént rettenetesen sok a vetésfehéritő. 1x már fújtam kb 2 hete, akkor leestek, mostan újból szívják a leveleket.
A hideg idő leállitotta a kelést, mostan a melegekben meg tömegesen kelnek, amik az esők előtt nem keltek ki.
Van aki már 3x fújt ellenük.
Válasz mtz1221 #26034. hozzászólásáraA kalászok átlagos méretűek, viszont el lett szúrva a vetés, és nagyon ritka lett.
De ettől függetlenül az aszály tűnik a legnagyobb problémának. A hétvégi össz 21.8mm életmentő volt, de még tátonganak a repedések a talajon. Elférne még sokszor ennyi.
Válasz Praetor #26032. hozzászólásáraKalász mekkora ? Volt már nekem 1x2x ügyetlen időjárásban hogy nem nőt meg térdtől feljebb, mégis 7 tonna lett rajta.
Válasz Agrárman #26026. hozzászólásáraÉn kérdeztem növény orvost . Azt mondta nagy részt élettani . A nagy hőmérséklet különbség nappal 20-25 este meg 5-10 fok miatt
Válasz dzozi #26017. hozzászólásáraÚgy jártam egy árpa és egy durum táblával, hogy április 24-én lefújtuk 10 l/ha UAN oldattal, 5 liter keserűsóval. Majd 29-én újra rámentünk, mert hirtelen rovarölőzni kellett, de akkor megint tettünk bele 10 l/ha UAN oldatot és biostimulátort. Két tábla besárgult, de további 8 tábla meg nem... Még arra gondolok, hogy az UV sugárzás kavarhatott be.
A búza levélhegye elkezdett sárgulni sajnos képet nem készítettem. Van olyan gombaölő aminek gyógyító hatása is van. Valamikor a chereoke talán ilyen volt, csak ez már nincs.
Köszönöm a válaszokat.
Válasz kukaccsosz #26023. hozzászólásáraKét hete fújtam deca rovarölő és nova biostimulátorral, de a többit is kapott azon nem látni ilyen tünetet.
Eső érdemi nem volt felénk április 10.-e óta.
Válasz Sanyiii70 #26021. hozzászólásáraAnnyira nem értek hozzá, de én is inkább a megégetésre gondolok. A rozsda általában alulról indul, az alsó levelektől felfele.
Nálam így nézett ki a fenyércirok a kukoricámban a permetezés előtt. Mintha valami betegség kínozná. Meg is lepődtem, hogy valaki már lepermetezhette előttem ?
26067 hozzászólás
Válasz Gyurkesz1 #26065. hozzászólásáraA cégnél ilyenvan.
Nincsróla kép de csinálokmajd!
12011?
Válasz Ganajos #26064. hozzászólásáraTudod ezt nehéz megbecsülni.
22ben 7.6t/ha volt és kevesebb még soha!
De még igensokat alszik kint.
Ha kapnánk esőt a 9is bennelehet, de ha nem?
ATTRAKTION, korai vetés szeptember végén. A fórumon nemtaláltam róla semmit. Picit sűrűre sikerült ezért a kalászok átlagban 8emeletesek. Tegnap kapott prosarot+rovarölőt.

Válasz rtamas1976 #26063. hozzászólásáraÉs mennyit vársz tőle becslésre?
Válasz Ganajos #26062. hozzászólásáraAzért mi északabbra vagyunk!
Gombaölővel megy balck mg fulvic 3l
Válasz rtamas1976 #26060. hozzászólásáraKöszi!
Akkor tied hátrébb van.
Mikor vetetted? Raksz ki valami lombtrágyát is neki?
Válasz cross #26056. hozzászólásáraSajnálom:/

Itt az alsó 1/4 e száradt el a növénynek, de látszik is mert nem úgy bokrosodott és levelet se hozott annyit mint kellene.
Valamint a múltheti esőig 30 cm nél sok helyen nem volt magasabb, most nőtt egy kicsit, már térdig ér
Nagy termést nem várok de talán lesz egy közepes termés, ha a jövő héttől kezdődő hőhullámba nem sül össze.
Válasz Ganajos #26059. hozzászólásáraSzép!
A sarjúkalászok nekem még mostbújtak ki.
Hétvégén akarom gombaölőzni.
Válasz rtamas1976 #26058. hozzászólásáraIgen
Válasz Ganajos #26057. hozzászólásáraChevignon?
Válasz Gatti #26042. hozzászólásáraNem is nagyon sültek fel. Itt sok helyen a zászlós levél is megsült.
Válasz Gatti #26052. hozzászólásáranekem is van mindkettő, de először
Válasz uff #26048. hozzászólásáraEddig nem nagyon búzáztam nehéz így megmondani de 7t minimum saccolok
Válasz uff #26048. hozzászólásáraEddig nem nagyon búzáztam nehéz így megmondani de 7t minimum saccolok
Válasz Mézga #26051. hozzászólásáraCellule most van először.
Tavaly a basilio takarmány 5 tonna körül, de akkor még jobban felsültek a gabonák. Tavaly előtt 8 tonna körül adott malmi és euró minőségben.
Válasz Gatti #26049. hozzászólásáraminőségre mit tudnak?
Válasz Gumóka #26040. hozzászólásáraAcetamiprid alatt ne adjátok, de ha nagy a bajság, még egy piretroid is löttyenjen hozzá.
Válasz Mézga #26047. hozzászólásáraEgyelőre ugyan akkorák a kalászok, talán a basilio egy kicsit jobban bírta az aszályt, kora tavasszal jobban fejlődött.
Válasz lakatos gabesz #26043. hozzászólásárajól néz ki, mennyit tippelsz?
Válasz Gatti #26042. hozzászólásáraA kettő közül melyik a jobb?
Válasz Gyurkesz1 #26045. hozzászólásáraKárosító: gabonalisztharmat, rozsda-, helmintospóriumos-, szeptóriás betegségek, kalász-fuzáriózis, egyéb betegségek
Dózis (l/ha vagy kg/ha): 0,75-1,0 l/ha
Kezelések max. száma/szezon: 2
Két kezelés között eltelt min. idő (nap): 14
Permetlé (l/ha): 250-300 l/ha
Az utolsó kezelés fenostádiuma: szárbaindulástól – virágzás végéig (BBCH 30-69)
Válasz Sk Laci #26044. hozzászólásáraPontosan ahogy irod 250g/l mindkettő anyag es 2x0,4l ből csinálok 1ha ra prosarot. Elég amúgy a 8deci? Valahol ír 1 litert is /ha.
Válasz Gyurkesz1 #26041. hozzászólásáraHa a prothiokonazol és a tebuconazol is 250 g/l, akkor 0,4 L/ha az egyikből, és 0,4 L/ha a másikból. Prosaro 0,8 L/ha adag jön ki.
De van 430 g/L és 500 g/L tebuconazol tartalmú fungicíd. Ezeknél is arányosan.
Prosaroban 125 g/L a prothiconazol és 125 g/L a tebuconazol hatóanyag van literenként.
Ampleur

Cellule és basilio vegyesen

Ez pedig tiszta cellule, most virágzik
Sziasztok, a fuzárium az milyen gyorsan támad? Multhéten lejőtt kb 50mm eső ugyhogy bőven van nedvesség és páratartalom. Buzáim valámiért nagyon egyenetlenül kalászolnak, valahol kint a kalász valahol pedig még a sarju hasában. Azért kérdezem hogy várjam e meg még teljesen kikalászol vagy kapjon valamit addig, hogy megvédjem a kalászokat amik már kint vannak. Van sima tebuconazolom és prothioconazolom hogy tudjak prosarot keverni. Köszönöm.
Válasz Sk Laci #26039. hozzászólásáraNálunk is ugyanez, 2x szórtam már én is.
Cipermethrin hatóanyag milyen gyorsan tud hatni a vetésfehéritőre???
Ma lefújtam 30 ha búzát, a befejezéstől számolva másfél órán belül gyenge zápor. Lessz hatása, vagy fújhatom újra?
Mifelént rettenetesen sok a vetésfehéritő. 1x már fújtam kb 2 hete, akkor leestek, mostan újból szívják a leveleket.
A hideg idő leállitotta a kelést, mostan a melegekben meg tömegesen kelnek, amik az esők előtt nem keltek ki.
Van aki már 3x fújt ellenük.
Válasz buse0408 #26008. hozzászólásáraMa néztem. a zászlós levélből kb 3 cm hosszan a csúcsától el van száradva.
Válasz Sanyiii70 #26016. hozzászólásáraTudja tököm.....naplóm óriási távolságban hozzám képest. Szálkás az durum, az biztos.
Válasz Praetor #26035. hozzászólásáraÉn meg 5 év után az állandó esők miatt kapok agyvérzést, hogy mindennel el vagyok maradva.
Válasz mtz1221 #26034. hozzászólásáraA kalászok átlagos méretűek, viszont el lett szúrva a vetés, és nagyon ritka lett.
De ettől függetlenül az aszály tűnik a legnagyobb problémának. A hétvégi össz 21.8mm életmentő volt, de még tátonganak a repedések a talajon. Elférne még sokszor ennyi.
Válasz Praetor #26032. hozzászólásáraKalász mekkora ? Volt már nekem 1x2x ügyetlen időjárásban hogy nem nőt meg térdtől feljebb, mégis 7 tonna lett rajta.
Válasz Praetor #26032. hozzászólásáraEz kb 70-80cm és mostkezd virítani, fe sok sarjúkalász még a szárban van!
Válasz rtamas1976 #26031. hozzászólásáraA nemere itt lassan már elvirágzik. De majd' fele olyan magas is, mint tavaly.
Utolsó pillanatban megmentett ez a 29mm!

Ez a chevignon
Ez pedig balról pántlikás, jobbról nemere
Válasz Agrárman #26026. hozzászólásáraÉn kérdeztem növény orvost . Azt mondta nagy részt élettani . A nagy hőmérséklet különbség nappal 20-25 este meg 5-10 fok miatt
Válasz mtz1221 #26028. hozzászólásárahttps://www.nexles.com/hu/syngenta-fungicide-amistar-xtra-1-litre.html
Válasz Agrárman #26026. hozzászólásáraAmistar nincs már ?
Válasz dzozi #26017. hozzászólásáraÚgy jártam egy árpa és egy durum táblával, hogy április 24-én lefújtuk 10 l/ha UAN oldattal, 5 liter keserűsóval. Majd 29-én újra rámentünk, mert hirtelen rovarölőzni kellett, de akkor megint tettünk bele 10 l/ha UAN oldatot és biostimulátort. Két tábla besárgult, de további 8 tábla meg nem... Még arra gondolok, hogy az UV sugárzás kavarhatott be.
A búza levélhegye elkezdett sárgulni sajnos képet nem készítettem. Van olyan gombaölő aminek gyógyító hatása is van. Valamikor a chereoke talán ilyen volt, csak ez már nincs.
Köszönöm a válaszokat.
Válasz kukaccsosz #26023. hozzászólásáraKét hete fújtam deca rovarölő és nova biostimulátorral, de a többit is kapott azon nem látni ilyen tünetet.
Eső érdemi nem volt felénk április 10.-e óta.
Válasz dzozi #26017. hozzászólásáraMivel és mikor volt permetezve?
Mennyire van szárazság?
Válasz Sanyiii70 #26021. hozzászólásáraAnnyira nem értek hozzá, de én is inkább a megégetésre gondolok. A rozsda általában alulról indul, az alsó levelektől felfele.
Nálam így nézett ki a fenyércirok a kukoricámban a permetezés előtt. Mintha valami betegség kínozná. Meg is lepődtem, hogy valaki már lepermetezhette előttem ?
Válasz dzozi #26017. hozzászólásáraGabona rozsda?
Az befogja sárgára a kezedet ha végighúzod.
De ezt inkább megégette valami.
Vegyszer, nitrosol...
Válasz dzozi #26019. hozzászólásáraPermetezted mostanában?
Válasz szanberg #26018. hozzászólásáraNem volt mostanában fagy!
Szárazságra és káliunhiányra tippelnek, nem tudom!
Válasz dzozi #26017. hozzászólásáraNem fagyott a közel múltban?