Válasz határjáró #26505. hozzászólásáraRovarölővel nincs gond.
Gyomirtónál attól függ hogy mivel.
Spec egyszikű irtókkal nem ajánlatos, én arylex hatóanyagúval sem kombinálnám.
Válasz MrPoke #26495. hozzászólásáraMiért? Majd ki kel akár tavasszal vagy télen ha addig nem lesz csapadék. De még mindig biztosabb az őszi mint a tavasszal vetett növények.
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraÉn felét jövőhéten. A többit meg ha a kite is úgy akarja. Szeptember 15re esküdtek hogy itt lesz a portán, még hír sincs róla. Árpa szintén zenész.
Válasz t.romsics #26489. hozzászólásáraÉn az acatkelést vártam ki, csütörtökön glifóztam, egy hónapot várok még a vetéssel. Langyos ősz, enyhe tél jellemzi az utóbbi éveket, semmi előnye a korai vetésnek felénk.
Válasz t.romsics #26489. hozzászólásáraJobban zavar, hogy 1 ha repcém sem kelt ki az 52-ből. Pedig szűk 20 ha már egy hónapja a földben van, mert adtam arra, hogy hátha esik. Elfelejtett…
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraOktóber 2. fele. Várok egy gyomkelést, főleg az ecsetpázsitét. Persze, ha több hetes monszunra változik az időjárás, akkor elvetek előtte. Most tárcsáztam végig minden repce, napra tarlót, vetőmag zsákban, akár holnap vethetnék is…
Válasz erni #26480. hozzászólásáraÍrhatnál róla , milyen gép, mennyi óra van benne, milyen gondok voltak vele?
Nem e kevés a 6,7 L motor a 300 lóra?
De írjunk a New holland traktoros topikba, hogy ezt a topikot ne offoljuk szét.
Válasz erni #26476. hozzászólására1 zsák 3 ha-ra.
Kg-ok vannak beállítva a zsákban levő magmennyiség szerint.
Nekem megfelel a sürüsége.
Tavaszig nem kellene kiesésnek lennie ezen a parcellán. Tavasszal meg besürüsödik az oldalhajtásokkal.
Amit korábban tettem be fényképeket, az másik parcella. Ott se nincsen több vetve, ott a vadkár % a döntő. Volt olyan év is, hogy kombájn se kellett a repce aratására. Úgy letiporta, lerágta a vad, hogy semmi se maradt aratásra. Sajnos ez március - május között volt, amikor az ember már nem számol vadkárral. Szarvasok
Válasz dzozi #26472. hozzászólásáraMifelénk /Szlovákia/ mostanában is vetik a repcét. Szomszédjaimnak még mindig van 200 ha repce vetni. Naponta kb 30 ha körül vetnek /ha jól emlékszem Horsch fokuszal vetnek egy menetben 30 cm mély talajlazítás + mütrágya majd a vetőegység. 500 lovacskának van mit húzni, mivel 6 m-es a gép/. Ideális időjárásnál is egy hét, mire elvetnek. Jelenleg minden 3. nap esik. Így ők is állnak.
Válasz dzozi #26472. hozzászólásáraDe majd folyamatosan figyelemmel kell kísérni a káposztalégy rajzást , ( ha lesz ) mert a lárvája a repce gyökerét rágja és ha nem elég vastag akkor teljesen elpusztíthatja. A korai vetések álltalában megerősödnek mire rajzik és azokban már kicsi kárt tesz csak.
Sziasztok!
Szerintetek jövő héten nem lesz még elkésve a repce vetés?
Eddig felénk nagyon száraz talajok voltak a héten kaptunk közel 50 mm esőt. A talajt már elkészítettem neki csak vetni nem mertem eddig!
Válasz Kanegér88 #26468. hozzászólásáraLazítóval rosszat nemcsinálsz.
Én ha vanrá mód az önmagaután visszakerülést kerülöm.
Tárcsázd meg, és próbáldmeg a lazítót.
Ne a lazítóval kezd, mert összehúzza!
A lényeg minnèl hamarabb megcsinálni és visszazárni.
Vagy közvetlen vetés előtt, vagy most és várni egy esőt és utána vetni.
Válasz szanberg #26463. hozzászólásáraPersze kellhozzá egy arra alkalmas hibrid is.
Felénk senki nemcsinálja, zsolcán van 1 faszi Ő csak ugy!
Nálunk ez a tapasztalat, és a nagyoknàl is.
Nemcsak ilyen parasztoknál mint én!
Válasz szanberg #26461. hozzászólásáraNálunk a 75cm legtöbbször alulmúlja-ta a többit.
Jóesetben ugyanolyan.
Az 50cm az jólműködik és elég.
Ugye itt még játszik a 12%os lejtő is ahol van!
Szerintem van 1bizonyos szint ameddig eléglehet a 75cm.
De ahol a terméspotenciál kiadná a többet is, oda kevés!
Válasz rtamas1976 #26447. hozzászólásáraElőbb utóbb mindenki leszokik a gabona sortávokról és szemenkénti vetőgéppel fogja vetni a repcét!!!
Hacsak nem ázik meg rögtön, kb 50 százalékkal jobb a kelés mindig!!!!!
És 75-re vetve is kiváló de ha van teleszkópos vázú masina, az a legkomolyabb!
Válasz Kanegér88 #26458. hozzászólásáraJobb és elég is egy tárcsa!.
Viszont kukorica után sohanem vetünk búzát!
Kivéve ha nincsmás megoldás.
A szántást amikor van más megoldás, elkell engedni!
1-1.5t minusz /ha
26506 hozzászólás
Válasz határjáró #26505. hozzászólásáraRovarölővel nincs gond.
Gyomirtónál attól függ hogy mivel.
Spec egyszikű irtókkal nem ajánlatos, én arylex hatóanyagúval sem kombinálnám.
Sziasztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a Caramba Turbo keverhető gyomirtóval illetve rovarölővel?
Mehet
Sziasztok.
Repcében pantera gyómirtóhoz rapid cst lehet adni vagy külön érdemes kijutattni?
Válasz Sk Laci #26499. hozzászólásáranálunk június eleje óta összesen nem esett 100 mm...
Válasz MrPoke #26500. hozzászólásáraÚgy tűnik nem csak a magnéziumos talajaink "egyeznek", de a csapadékmennyiség is.
Válasz Sk Laci #26499. hozzászólásáraJanuártól máig 250mm...
Nyáron nem volt értékelhető csapadék.
Válasz SzikiSzokeveny #26483. hozzászólásáraNálunk máig augusztus 20-tól pont 100 mm.
Nálatok nem esett?
Válasz Gatti #26496. hozzászólásáraHát ha nem lesz csapadék ősszel, télen. Akkor tavaszit sem vetek.....
Én nem aggódok elvetek akár decemberben fagyon. De szaporodnak a pockok felfalnák a vetőmagot.
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraEső előtt már a gyomírtót fújom rá......
Válasz MrPoke #26495. hozzászólásáraMiért? Majd ki kel akár tavasszal vagy télen ha addig nem lesz csapadék. De még mindig biztosabb az őszi mint a tavasszal vetett növények.
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraHa így marad az időjárás akkor nem vetünk az idén ősszel...
Válasz 5465 #26488. hozzászólásáraFajta kg mennyi s mivel van vetve
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraÉn felét jövőhéten. A többit meg ha a kite is úgy akarja. Szeptember 15re esküdtek hogy itt lesz a portán, még hír sincs róla. Árpa szintén zenész.
Válasz Gandhy #26491. hozzászólásáraUgyanígy gondolom én is.
Válasz t.romsics #26489. hozzászólásáraÉn az acatkelést vártam ki, csütörtökön glifóztam, egy hónapot várok még a vetéssel. Langyos ősz, enyhe tél jellemzi az utóbbi éveket, semmi előnye a korai vetésnek felénk.
Válasz t.romsics #26489. hozzászólásáraJobban zavar, hogy 1 ha repcém sem kelt ki az 52-ből. Pedig szűk 20 ha már egy hónapja a földben van, mert adtam arra, hogy hátha esik. Elfelejtett…
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraOktóber 2. fele. Várok egy gyomkelést, főleg az ecsetpázsitét. Persze, ha több hetes monszunra változik az időjárás, akkor elvetek előtte. Most tárcsáztam végig minden repce, napra tarlót, vetőmag zsákban, akár holnap vethetnék is…
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraBaranya október 10-20 között.
Ez mindig bejön.
Vagy nem
Válasz Gumóka #26486. hozzászólására
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraMajd 2 hét múlva. Kb.
Válasz Kanegér88 #26484. hozzászólásáraMa kezdtük.
búzát ki mikor veti?
Válasz Sk Laci #26482. hozzászólásáraSzép. Itt még ki sem kelt. És már lehet nem is fog,a jövőheti eső is nagyon kétséges lett.
Repce regulátorozása
Válasz erni #26480. hozzászólásáraÍrhatnál róla , milyen gép, mennyi óra van benne, milyen gondok voltak vele?
Nem e kevés a 6,7 L motor a 300 lóra?
De írjunk a New holland traktoros topikba, hogy ezt a topikot ne offoljuk szét.
Válasz Sk Laci #26478. hozzászólásáraT7 HD
Válasz Sk Laci #26475. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod!
Nálunk is ez a helyzet!
Válasz erni #26476. hozzászólásáraEgy kis off.
Profilképeden levő NH 7 sorozatú HD vagy 8-as sorozat?
Válasz erni #26476. hozzászólására1 zsák 3 ha-ra.
Kg-ok vannak beállítva a zsákban levő magmennyiség szerint.
Nekem megfelel a sürüsége.
Tavaszig nem kellene kiesésnek lennie ezen a parcellán. Tavasszal meg besürüsödik az oldalhajtásokkal.
Amit korábban tettem be fényképeket, az másik parcella. Ott se nincsen több vetve, ott a vadkár % a döntő. Volt olyan év is, hogy kombájn se kellett a repce aratására. Úgy letiporta, lerágta a vad, hogy semmi se maradt aratásra. Sajnos ez március - május között volt, amikor az ember már nem számol vadkárral. Szarvasok
Válasz Sk Laci #26469. hozzászólásáraNem ritka egy kicsit? Mennyivel vetetted? Mi 400-450 000/ha szoktuk.
Válasz dzozi #26472. hozzászólásáraMifelénk /Szlovákia/ mostanában is vetik a repcét. Szomszédjaimnak még mindig van 200 ha repce vetni. Naponta kb 30 ha körül vetnek /ha jól emlékszem Horsch fokuszal vetnek egy menetben 30 cm mély talajlazítás + mütrágya majd a vetőegység. 500 lovacskának van mit húzni, mivel 6 m-es a gép/. Ideális időjárásnál is egy hét, mire elvetnek. Jelenleg minden 3. nap esik. Így ők is állnak.
Válasz dzozi #26472. hozzászólásáraDe majd folyamatosan figyelemmel kell kísérni a káposztalégy rajzást , ( ha lesz ) mert a lárvája a repce gyökerét rágja és ha nem elég vastag akkor teljesen elpusztíthatja. A korai vetések álltalában megerősödnek mire rajzik és azokban már kicsi kárt tesz csak.
Válasz dzozi #26472. hozzászólásáraÉn a következő esővel tervezem, tavaly szeptember 22-én vetettem, akkor nem volt késő.
Sziasztok!
Szerintetek jövő héten nem lesz még elkésve a repce vetés?
Eddig felénk nagyon száraz talajok voltak a héten kaptunk közel 50 mm esőt. A talajt már elkészítettem neki csak vetni nem mertem eddig!
Válasz Kanegér88 #26468. hozzászólásáraLazítóval rosszat nemcsinálsz.
Én ha vanrá mód az önmagaután visszakerülést kerülöm.
Tárcsázd meg, és próbáldmeg a lazítót.
Ne a lazítóval kezd, mert összehúzza!
A lényeg minnèl hamarabb megcsinálni és visszazárni.
Vagy közvetlen vetés előtt, vagy most és várni egy esőt és utána vetni.
Válasz Sk Laci #26469. hozzászólására
Ez a parcella is igéretesen indul
Válasz rtamas1976 #26467
búza volt,szét lett fújva kb sok éve nincs lazítani,nedves viszonylag...
Válasz Kanegér88 #26466. hozzászólásáraMivolt benne, talajàllapot, nedvesség, volt-e lazítva az elmult 3 évben?
Válasz rtamas1976 #26459. hozzászólásáravolt róla szó de akkor lazítani is jó még meg utána 1 tárcsa..vagy 2
Válasz HektárHarcos #26452. hozzászólásáraRepcedarázs álhernyó?
Válasz szanberg #26463. hozzászólásáraPersze kellhozzá egy arra alkalmas hibrid is.
Felénk senki nemcsinálja, zsolcán van 1 faszi Ő csak ugy!
Nálunk ez a tapasztalat, és a nagyoknàl is.
Nemcsak ilyen parasztoknál mint én!
Válasz rtamas1976 #26462. hozzászólására5 tonnás 75 ös vetés már volt nem egyszer, szóval a potenciál megvan abban.
Válasz szanberg #26461. hozzászólásáraNálunk a 75cm legtöbbször alulmúlja-ta a többit.
Jóesetben ugyanolyan.
Az 50cm az jólműködik és elég.
Ugye itt még játszik a 12%os lejtő is ahol van!
Szerintem van 1bizonyos szint ameddig eléglehet a 75cm.
De ahol a terméspotenciál kiadná a többet is, oda kevés!
Válasz rtamas1976 #26447. hozzászólásáraElőbb utóbb mindenki leszokik a gabona sortávokról és szemenkénti vetőgéppel fogja vetni a repcét!!!
Hacsak nem ázik meg rögtön, kb 50 százalékkal jobb a kelés mindig!!!!!
És 75-re vetve is kiváló de ha van teleszkópos vázú masina, az a legkomolyabb!
Válasz rtamas1976 #26459. hozzászólásáraJa, kellhozzá egy jó tárcsa is!
Válasz Kanegér88 #26458. hozzászólásáraJobb és elég is egy tárcsa!.
Viszont kukorica után sohanem vetünk búzát!
Kivéve ha nincsmás megoldás.
A szántást amikor van más megoldás, elkell engedni!
1-1.5t minusz /ha
van aki próbálta a szántás illetve a csak egy pl tárcsátást búza vetésnél?volt különbség?
Meg is van . Majd kiderül mit tud a Falladohoz képest .