Válasz decsi #10695. hozzászólására72/ha lett az árpa, ilyen termésem nekem még NEM VOLT soha, magam sem akartam elhinni. Repce 70-80-ban jó ma 1 hete volt fújva, remélem hétfőn-kedden belevághatunk, húzom a pi...ham a holnapra ígért hidegfronttól, de hát az alja még nyers. Így nincs értelme vágni, búzából aZ MV karéj jó lesz mire a repcét levágjuk, jól néz ki de nem hinném hogy 5-5,5 t-nál több lejön. Chevron még nyers, nem olyan marha sűrű, de jó erős vastag kalászok vannak, remélem 5-6 t körül ad, de majd 1-2 hét múlva okosabbak leszünk.
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraA májusi fagy nem károsította a kalászt? Nálam hiányzott a kalászból szem, talán a fagy miatt, mert virágban kapott -5 fokot, de a terméssel elégedett vagyok.
Mi ma levágtuk az első cellulét, a szára kissé zöldes volt, ,de 11-12-es volt a vize. Dübögött a ferdefelhordó, így csak ezt az 1 táblát vágtuk le. 88,2-es átlag. Ezzel nem döntöttem meg az egyik tavalyi 89,5-ös átlagom, pedig reménykedtem benne, mert ez tünt a legjobbnak.
Válasz bendix #10690. hozzászólásáraA képen a diffuson van. De maradok a hybrirocknál,Könnyebb volt aratni,meg a diffuson gombás lett a végére.Hybrirock táblán is volt 52q
Nagy marhaság az egész!
90euró nevetséges és egyáltalán nem helytálló, ez csak egy degradáló hírverés, csak azt nemtudom miért jó az a kereskedelmi szférának, hogy a termelőt hülyének akarják nézni. Nemtudom akkor milesz ha nemlesz mivel kereskedni...
110-ért van kötve, de még szombatra nem lesz jó, kell még neki 3-4 nap min. ahogy ma néztem, alul még zöldes, pedig fújva volt, igaz csak holnap lesz 1 hetes
Válasz szanberg #10667. hozzászólásáraHát itt is nagyon karcsú volt az egész május-június. 30 militől nemigen esett több a 2 hónapban, máshol meg 130 is lejött.
most hívott egy ismerős, hogy azt hallja szendrőben esett éjjel eső, megyek is mindjárt megnézni, mert a szomszéd faluban nem volt, remélem tényleg lejött valami
Válasz t.peti #10664. hozzászólásáraPedig ott miskolc körül még esett is eső, itt komolyan mondom, hogy semmi de semmi nem esett, 30egynehány mm jött le egész tavasztól kezdve tenyészidőben, ennek is jelentős része 1mm-es adagokban.
Válasz borda77 (Joe) #10663. hozzászólásáraEz már egy hónapos kép kb. :)
Az exotic már szombaton is sárga volt, ez a meleg ami a héten van agyonüti.
A cellule határozottan zöldebb volt, meg kötöttebb talajon van és itt borsodban nagy szárazszág van jelenleg.
Üdv!
Nekünk van Cellule meg Exotic is.
Kíváncsi vagyok én is mi lesz a végeredmény. A cellule jobb földben van, viszont az exotic meg szebb képet mutatott végig.
Az idén hatalmasra nőtt az exotic, 95 centi, nem üt el a cellule-tól. Másnál is nagyra nőtt az exotic ?
Így néztek ki, első a cellule
Válasz Vadmalac #10660. hozzászólásáraÉn azt mondom sokat már próbáltam de az exotic évek óta nagyon jó... az sem az őrült nagy kalász mint a tar fajtáknál, de iszonyat a hektója, és sok a mag, még homokba is a legjobb... Az egyértelmű vannak nála tetszetősebbek de brutál stabil, simán vetekszik a hibriddel...
Válasz blink #10655. hozzászólásáraVárd ki a végét! Ma nézegettem a búzákat és a Basmatiban (ami tök így néz ki mint a cellule), volt valami más fajta búza, aminek kb. 15cm-es kalásza volt, a Basmatinak meg 8-10cm. Megszámoltam a szemeket, és a nagy kalászban 40 szem volt, a rövidben meg 50!
26349 hozzászólás
Válasz decsi #10695. hozzászólására72/ha lett az árpa, ilyen termésem nekem még NEM VOLT soha, magam sem akartam elhinni. Repce 70-80-ban jó ma 1 hete volt fújva, remélem hétfőn-kedden belevághatunk, húzom a pi...ham a holnapra ígért hidegfronttól, de hát az alja még nyers. Így nincs értelme vágni, búzából aZ MV karéj jó lesz mire a repcét levágjuk, jól néz ki de nem hinném hogy 5-5,5 t-nál több lejön. Chevron még nyers, nem olyan marha sűrű, de jó erős vastag kalászok vannak, remélem 5-6 t körül ad, de majd 1-2 hét múlva okosabbak leszünk.
Válasz cimbike. #10696. hozzászólásáraA fehérje milyen lett?
Válasz decsi #10695. hozzászólásáraA májusi fagy nem károsította a kalászt? Nálam hiányzott a kalászból szem, talán a fagy miatt, mert virágban kapott -5 fokot, de a terméssel elégedett vagyok.
Válasz decsi #10691. hozzászólásáraÉs lett 52-es táblaátlagod????
Mi ma levágtuk az első cellulét, a szára kissé zöldes volt, ,de 11-12-es volt a vize. Dübögött a ferdefelhordó, így csak ezt az 1 táblát vágtuk le. 88,2-es átlag. Ezzel nem döntöttem meg az egyik tavalyi 89,5-ös átlagom, pedig reménykedtem benne, mert ez tünt a legjobbnak.
Válasz bobo77 #10692. hozzászólására58q/ha lett az árpa.Valamiert rövidek voltak a kalászok.
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraSzép! Itt az árpák nem adtak ennyit, búzára már most kezet fognék erre a mennnyiségre ( árpából kiindulva)
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraItt nem biztos hogy a búza ad majd ennyit.
Válasz decsi #10691. hozzászólásáraMilyen lett az a szép árpa?Az is jó lett?Gratula a repcéhez...
Válasz bendix #10690. hozzászólásáraA képen a diffuson van. De maradok a hybrirocknál,Könnyebb volt aratni,meg a diffuson gombás lett a végére.Hybrirock táblán is volt 52q
Válasz decsi #10689. hozzászólásáraEz a diffuson vagy a hybririck?
Egész jól sikerült a repce

Nagy marhaság az egész!
90euró nevetséges és egyáltalán nem helytálló, ez csak egy degradáló hírverés, csak azt nemtudom miért jó az a kereskedelmi szférának, hogy a termelőt hülyének akarják nézni. Nemtudom akkor milesz ha nemlesz mivel kereskedni...
Válasz jonny 6930 #10684. hozzászólásáraAz nagyon karcsú!!!! Tuti jól értetted??
Válasz Tibite #10681. hozzászólásáraItt is ennyi JNSZ.
Válasz jonny 6930 #10684. hozzászólásáranem kell odadani, aztán majd meglátjuk, ez már nyilvános hülyének nézés
Ma 90 eurós búza árat mondtak
. 330 repce ár van itt.
Válasz John Deere Power Shift #10679. hozzászólásáranem mindegy ilyen ár mellett

A piktogramok természetesen nem neked szólnak.
110-ért van kötve, de még szombatra nem lesz jó, kell még neki 3-4 nap min. ahogy ma néztem, alul még zöldes, pedig fújva volt, igaz csak holnap lesz 1 hetes
Válasz Zsolesz100 #10680. hozzászólására108.000.-
Repce árat tud valaki?
Válasz Dzotya #10677. hozzászólásáraReméljük az lesz ha nem kapna már egy halom esőt!
mai búza ár KITE:
tak: 37000
euro 38000
GYALÁZAT!!!!
Válasz Zleo85 #10675. hozzászólásáraÍgy
.
Árpa 37000-ről 35000-re.
Repcét nem tudom pontosan, de az is elég jót esett. /JNSZ megye/
Sziasztok!
Repce/Árpa ára hogyan alakul?
Válasz szanberg #10673. hozzászólásáraMi nem panaszkodhatunk. Így alakult az első félév. Áprilisban volt kevés, de előtte, meg utána volt bőven.
Válasz t.peti #10671. hozzászólásáraItt meg márciustól volt annyi összesen.
Most indulok megnézni tényleg volt e éjjel vagy csak álhír.
Válasz szanberg #10670. hozzászólásáraItt is volt.... 1mm
Válasz szanberg #10667. hozzászólásáraHát itt is nagyon karcsú volt az egész május-június. 30 militől nemigen esett több a 2 hónapban, máshol meg 130 is lejött.
most hívott egy ismerős, hogy azt hallja szendrőben esett éjjel eső, megyek is mindjárt megnézni, mert a szomszéd faluban nem volt, remélem tényleg lejött valami
Válasz borda77 (Joe) #10668. hozzászólásáraPest környékén sem volt semmi.
Válasz szanberg #10667. hozzászólásárarohadjon meg itt győrben sem volt MEGINT semmi.... de a szél az fúj mint az állat egész évben (viharsarok)
Válasz t.peti #10664. hozzászólásáraPedig ott miskolc körül még esett is eső, itt komolyan mondom, hogy semmi de semmi nem esett, 30egynehány mm jött le egész tavasztól kezdve tenyészidőben, ennek is jelentős része 1mm-es adagokban.
Repce ára hogy alakul?
Válasz Vadmalac #10658. hozzászólásáraNincs.Gazdatársnak van,de ott fulosabb a technológia.
Válasz borda77 (Joe) #10663. hozzászólásáraEz már egy hónapos kép kb. :)
Az exotic már szombaton is sárga volt, ez a meleg ami a héten van agyonüti.
A cellule határozottan zöldebb volt, meg kötöttebb talajon van és itt borsodban nagy szárazszág van jelenleg.
Válasz t.peti #10662. hozzászólásáraNekem nem nőtt nagyra, BÁR tavaly kisebb volt ez tény pedig több csapija volt...
A kép alapján 8 t simán lesz...
Nekem már tök sárga az exotic hogy hogy ilyen zöld még most is?
Üdv!

Nekünk van Cellule meg Exotic is.
Kíváncsi vagyok én is mi lesz a végeredmény. A cellule jobb földben van, viszont az exotic meg szebb képet mutatott végig.
Az idén hatalmasra nőtt az exotic, 95 centi, nem üt el a cellule-tól. Másnál is nagyra nőtt az exotic ?
Így néztek ki, első a cellule
Válasz Vadmalac #10660. hozzászólásáraÉn azt mondom sokat már próbáltam de az exotic évek óta nagyon jó... az sem az őrült nagy kalász mint a tar fajtáknál, de iszonyat a hektója, és sok a mag, még homokba is a legjobb... Az egyértelmű vannak nála tetszetősebbek de brutál stabil, simán vetekszik a hibriddel...
Válasz borda77 (Joe) #10659. hozzászólásáraAzért őt kérdeztem, hogy esetleg mit mutat nála a Cellule mellett?
Válasz Vadmalac #10658. hozzászólásáraNekem van elég sok...
Válasz Mf-es? #10654. hozzászólásáraExotic-od nincs idén?
Válasz blink #10655. hozzászólásáraVárd ki a végét! Ma nézegettem a búzákat és a Basmatiban (ami tök így néz ki mint a cellule), volt valami más fajta búza, aminek kb. 15cm-es kalásza volt, a Basmatinak meg 8-10cm. Megszámoltam a szemeket, és a nagy kalászban 40 szem volt, a rövidben meg 50!
Válasz blink #10655. hozzászólásáranyomni biztosan fog mert a hektója nagy
Meg ez is Cellule. Nagyon gyatrán fest...

Van egy másik darab is, valamivel jobb de az sem az igazi.
Válasz drifter30 #10650. hozzászólására
Ez is cellule,220 liter nitrosol,gyomirtó,meg virágzásba 20 liter nitrosol.
Válasz Sanyee #10652. hozzászólásáraGabona szipoly
Ez milyen bogár lehet?

Válasz szanberg #10649. hozzászólásáraVolt számottevő károd?
Már nem érdemes védekezni semmivel?
Egy kis Cellule ....kivancsi leszek....