Válasz #3163. hozzászólásra Szerintem jó, a kukihoz nagyon kíméletes, a baj vele hogy nulla az utóhatása és a túlfejlett gyomok újra zöldülnek,ha addigra a kuki megfelelően árnyélól már nem gáz.
Most kukoricában jó lesz a Monsoon, esetleg Principal, de mikor legközelebb lesz kalászosod, akkor utána csinál tarlókezelést és a nádas részen 5-6L/ha glifozát pl. Clinic+nedvesítő+műtrágya
Meg talán a DUO-s kukoricák-ban Focus Ultra
Válasz #3145. hozzászólásra
Én is így csináltam és tuti jó volt, Csak figyelni kell hogy a 2,4D milyen formulációban van, mert az adengó nem mindeggyikkel lehet keverni.
Köszi, akkor ezért nem találok sehol idei árlistát.
Itt "keleten" már vannak árak és igazábol a forgalmazó "zsarolásához" lenne szükségem egy jó alacsony M.országi árlistára
Még mostanában közlik a gyártók a kereskedőkkel az árakat. A kereskedők majd csak ezután alakítják ki az áraikat. Szerintem leghamarabb a jövő hét végén lesz a kereskedőknek ára.
ha találnék egy rolex aranyórát mint az angol kukás és nemlenne senkié én kapnám meg eladnám és az egyik nagy táblát körbeoszlopoznám vasbeton oszloppal és beásva a fődalá menne 6-os ponthegesztett háló körbe, ezen már nemigen menne át disznó hehe
A kukorica termesztés és vadgazdálkodás érdekei ritkán esnek egybe. A vadkárok megelőzésére több próbálkozás született változó hatékonysággal. A Kwizda Agro olyan terméket ajánl, amely a vadakban gazdag Ausztriában több éve bizonyított a vadászok és gazdálkodók legnagyobb megelégedésére.
FORESTERŽ EW
Vadriasztó permetezőszer az őz, a szarvas és a muflon elleni. Hatástartalma 2–3 hét, amennyiben a permetlé megfelelő módon rá tud száradni a levél felületére. Nagyon sok esetben elegendő szegély, vagy sáv kezelés alkalmazása, ahhoz, hogy ne a mi kukoricánk legyen a környék vadetetője.
ForesterŽ előnyei az Ön számára
•nincs élelmezési várakozási idő
•vegetációban 1–2 kezeléssel megoldható a védelem
•egyszerű a kijuttatás
•szegély vagy sávkezeléssel csökkenthető a hektár költség
•nagyobb felületek kezelésekor higítható, gazdaságos
•állat- és környezetbarát technológia
3méter felé van teleszkópossal feltúrva. A 7méteres gémmel ettől sokkal jobban nemtudtam volna feltúrni, igaz még egy kicsit dógozhatott volna vele a trakisom mert nem fértünk el, sokat jelentett volna még 0,5méter is.
A fotót telefonnal erős napsütésben készítettem és a rakodó tetején álltam.
Hiába, az én szemem sem a régi már Egyébként amott hátul látszik, hogy kukorica, de itt elől nagyon erős a fehéregyensúly, így nálam elég fehérnek látszik. Meg aztán az is biztos bezavar, hogy nincs túrva, ha jól látom, hanem csak egymásra billentgetve.
8967 hozzászólás
Pilátus !
Neked melyik talajhatású szer vált be eddig korai-ban ?
Feco esetleg ?
LAUDIS parasztvakitás annak jó aki szereti hú nézd hogy leperzselt minden gazt egyhónapmúlva meg tiszta gyom
Válasz #3163. hozzászólásra Szerintem jó, a kukihoz nagyon kíméletes, a baj vele hogy nulla az utóhatása és a túlfejlett gyomok újra zöldülnek,ha addigra a kuki megfelelően árnyélól már nem gáz.
Válasz #3163. hozzászólásra
Én használtam, de a muhart mindig elengedte, ezért nálam felejtős.
Sziasztok!
érdeklődni szeretnék, mi a véleményetek a Laudis kukorica gyomírtóról?
Ok
Köszönöm szépen a valaszokat.
Üdv
colizoli
Válasz #3159. hozzászólásra
Most kukoricában jó lesz a Monsoon, esetleg Principal, de mikor legközelebb lesz kalászosod, akkor utána csinál tarlókezelést és a nádas részen 5-6L/ha glifozát pl. Clinic+nedvesítő+műtrágya
Meg talán a DUO-s kukoricák-ban Focus Ultra
hát talán MONSOON
Sziasztok
Ugy látom elég szok szakértö van errefelé és lenne egy kérdésem.
A nád ellen milyen gyomirtót ajánlotok az Adengo mellé?
Valaszokat előre is köszönöm
colizoli.
Válasz #3154. hozzászólásra
Szerintem a SPIRIT jó a fenyércirokra/rizómásra is/
Ha magról jön elviszi, ha rizómáról akkor talán kicsit visszafogja, de semmit se ér.
Válasz #3150. hozzászólásra
drenthe, a legolcsóbbal: DMA-6
Azt nem tudom ...
Válasz #3152. hozzászólásra
és a fenyércirokkal kiskorában hogy bir az Ordax
Válasz #3150. hozzászólásra
Én DMA-6 al, de írás szerint ezzel sem lehetne azt hiszem, ez ha jól tudom só.
Válasz #3147. hozzászólásra

Szerintem egyszikűek ellen az Ordax a legerősebb a 3 közül...
Nem próbáltuk még , de tavaly volt Stellar(ami majdnem Ordax) és az nagyon meggyőző volt az egyszikűek ellen.
Például a tarackot és nádat is leblokkolta...
Szerintem erre az Adengo és a Lumax se képes...
De ha nincs sok egyszikűd , vagy inkább kétszikűid vannak , akkor meg az Adengo lehet jobb ...
Válasz #3147. hozzászólásra

Szerintem simán!
Naggyon jó szer az Ordax
csak éppen szóját nemlehet vetni utána
Válasz #3148. hozzászólásra
Melyik 2.4D-vel keverted ?
csatlakozom, nagyon jó kombináció korai post-bal.
a 2,4 D-ből elég volt a 0,6 l/ha.
, Csak figyelni kell hogy a 2,4D milyen formulációban van, mert az adengó nem mindeggyikkel lehet keverni.
Én is így csináltam és tuti jó volt
ordax superrel hogy álltok,tudja e azt amit egy lumax vagy adengó-és mennyiért?
Koszi a tanacsot!!
Válasz #3144. hozzászólásra
szórd ki korai posztba együtt a kettőt
Válasz #3143. hozzászólásra
Az Adengo-t preemergensen fujnam ki, posztemergensen pedig ha szukseges lesz jonne a 2,4D....
Válasz #3142. hozzászólásra
fölösleges,inkább valami 2 szíküirtóval keverd pl.2.4D
Jo estet!
Erdemes-e az Adengo-t acetoklorral kombinalva kijuttatni?
Válasz #3140. hozzászólásra
Köszönöm a választ.
Válasz #3138. hozzászólásra
Üdv.!
Igen, harmadik éve, 2 évig Titus Plusz Gold, most pedig Zeagran Expert-t vettem. Nálam jól működik.
Válasz #3138. hozzászólásra
Ja és még egy kérdés , szokott e valaki deszikkálni kukoricában ?
Használ valaki Titust ?
Válasz #3136. hozzászólásra
Hát már engedményes ...
De Agroyal ettől még olcsóbb volt tavaly szerintem 5-10%-al...
Válasz #3135. hozzászólásra
ezmilyen ár ?
lista vagy már engedményes?
Válasz #3134. hozzászólásra
Asszem Ag-nál tavaly nettó 8000körül volt a Merlin és 12500-13000 körül az Adengo...
0,4-el...
Válasz #3133. hozzászólásra

Köszi, akkor ezért nem találok sehol idei árlistát.
Itt "keleten" már vannak árak és igazábol a forgalmazó "zsarolásához" lenne szükségem egy jó alacsony M.országi árlistára
Adengot Merlin flexet ki mennyiért vette tavaly ?
Válasz #3130. hozzászólásra
Még mostanában közlik a gyártók a kereskedőkkel az árakat. A kereskedők majd csak ezután alakítják ki az áraikat. Szerintem leghamarabb a jövő hét végén lesz a kereskedőknek ára.
Bocs, ok, én is kiváncsi vagyok hogy hol lehet ezeket megnézni.
Szigetchemen kívül még valahol ezt kövtni?
Viszonyításképpen ezt is szoktam nézni..EZAZ
Válasz #3129. hozzászólásra
köszi , de ott még nem található
Válasz #3128. hozzászólásra
agroyal.hu oldalon fent szokott lenni.
2012-es növszer árlisták vannak már ?
ha valakinek lenne megköszönném ha elküldené a bacsigrun kukac gmail.com -ra
ha találnék egy rolex aranyórát mint az angol kukás és nemlenne senkié én kapnám meg eladnám és az egyik nagy táblát körbeoszlopoznám vasbeton oszloppal és beásva a fődalá menne 6-os ponthegesztett háló körbe, ezen már nemigen menne át disznó hehe
Válasz #3125. hozzászólásra
Olvasása közben gondoltam ,h áthozom ide, hátha segit valakinek ez a vegyszer .
Válasz #3124. hozzászólásra
és a vaddisznó hol marad???
hát a borz???
mert szerintem kukoricában ezek döngetnek rendesen a többi az csak kispuska
Ön kinek termeli a kukoricát?
A kukorica termesztés és vadgazdálkodás érdekei ritkán esnek egybe. A vadkárok megelőzésére több próbálkozás született változó hatékonysággal. A Kwizda Agro olyan terméket ajánl, amely a vadakban gazdag Ausztriában több éve bizonyított a vadászok és gazdálkodók legnagyobb megelégedésére.
FORESTERŽ EW
Vadriasztó permetezőszer az őz, a szarvas és a muflon elleni. Hatástartalma 2–3 hét, amennyiben a permetlé megfelelő módon rá tud száradni a levél felületére. Nagyon sok esetben elegendő szegély, vagy sáv kezelés alkalmazása, ahhoz, hogy ne a mi kukoricánk legyen a környék vadetetője.
ForesterŽ előnyei az Ön számára
•nincs élelmezési várakozási idő
•vegetációban 1–2 kezeléssel megoldható a védelem
•egyszerű a kijuttatás
•szegély vagy sávkezeléssel csökkenthető a hektár költség
•nagyobb felületek kezelésekor higítható, gazdaságos
•állat- és környezetbarát technológia
Válasz #3121. hozzászólásra
Köszi !
Ez netto listaár ?
Válasz #3121. hozzászólásra
ja és ez 5 hektárra!
Válasz #3098. hozzászólásra
Még nincsenek árak, a meso AC 62 ezer volt tavaly, most is ekörül lesz.
Válasz #3119. hozzászólásra

Nincs túrvaaA??????
3méter felé van teleszkópossal feltúrva. A 7méteres gémmel ettől sokkal jobban nemtudtam volna feltúrni, igaz még egy kicsit dógozhatott volna vele a trakisom mert nem fértünk el, sokat jelentett volna még 0,5méter is.
A fotót telefonnal erős napsütésben készítettem és a rakodó tetején álltam.
Válasz #3118. hozzászólásra
Egyébként amott hátul látszik, hogy kukorica, de itt elől nagyon erős a fehéregyensúly, így nálam elég fehérnek látszik. Meg aztán az is biztos bezavar, hogy nincs túrva, ha jól látom, hanem csak egymásra billentgetve.
Hiába, az én szemem sem a régi már
Válasz #3117. hozzászólásra

Igen!
teletoltam a nagymagtárat, felálltam a rakodó tetejére és lefozótzam...
Kukorica!!!!