A tőzsdék is érzik a japán cunamit
A magyar idő szerint röviddel nyolc óra előtt Japánban történt földrengés hatására zuhantak az ázsiai részvények és gyengült a jen – jelenti a Reuters.
A földrengés röviddel a tokiói tőzsde zárása előtt következett be. A Nikkei index a napot 1,7 százalékkal alacsonyabb szinten zárta, ám a határidős, júniusi Nikkei index 2,8 százalékkal esett, a tőzsdei kerekedést követően, amikor a kár mértéke nyilvánvalóvá vált.
A dollár mintegy 0,5 százalékkal erősödött a jennel szemben. Egész Ázsiában zuhantak az értékpapírok jegyzései. A Hong Kong-i Hang Seng index 1,8 százalékkal csökkent a földrengés után.
A Tözsde az már csak ilyen...Sok manöver sokszor a józanészel nem is megmagyarázható mégis megtörténik!!! De ahogy le tudott menni az ár ugy egyik pillanatról a másikra föl dud menni.. Már csak a jó megérzéseekre és a tuti infókra hagyatkozhatunk...
Szerintetek minek köszönhető, hogy a novemberi kukorica ára folyamatosan esik a tőzsdén, és már "csak" 46500Ft?
Mikor a forint árfolyama nem sokat változott és a kőolaj világpiaci ára is az egekbe van?
TEGANAP ESTE HALLOTTAM ATTÓL A VÁLLALKOZÓTÓL,AKI SZÓRTA NEKEM A BIOFERTET,HOGY HÉTFŐN KERESTÉK MEG SZEMÉLYESEN A HUNGRANÁTÓL ÉS 48000FT/TONNA ÁRON KALKUKLÁLTAK VELE,IGAZ HEKTÁRONKÉNT 2,3 TONNÁVAL.
Válasz #1082. hozzászólásra Ettől nagyobb marhaságot ritkán hallani, aki ezt mondta javaslom az elmeállapotáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Én ezt nem kiabálnám el!! Szerintem még lábán is lesz ami álni fog!! Ami egyszerüen betakarithatatlan lesz akkor is.. Még a leg fanatikusabb talpazósoknak is elmegy a kedve akkora a haburcolástol!
Kötöttem le idei kukoricát ma 47-ért, nem rég még 50 volt, de valahogy nem merek várni. Hektáronként 3 tonnát.
Ez közel van és nem kell fizetni betárolást sem. Jól tettem vagy nem, ki tudja? Csak a Jóisten talán?
Nem kell itt aggódni. 4-5 hónap múlva egy árva szem kukorica nem marad nem hogy az országban, de a könyékünkön sem. Nem hinném hogy idén 4000 alá megyünk. (kop kop kop)
Válasz #1082. hozzászólásra
ŐSSZEL MEG 1500 FT KÖRÜL !!!!! Ezt meg melyik idióta találta ki????? 1 millió hehik nem lehet az idén bevetni a felmérések szerint !!!!!! Miről pofáznak ?????????????
Az az igazság hogy én ezt sajnos örököltem,és jó néhány gabona szerződési kötelezettséget is. Így nem nagyon vagyok jártas ebben a szakmában,még ez a 2-dik évem.
Erus!
Légy szí -olvasdd vissza a hszólásokat -és valszeg +érted , h ? is az árra most a szabad piacon.
Ill. nem is naon kell hírdetned és azonnal el is fog kellni.Fogalmam sincs ,h mikor -de talán a múlt héten Én is írtam 1 hsz-t ehhez a témához.DE sokat ne naon akarj várni , mert a kormány előtt van 1 csomag , amelyet lehet ,h a héten tárgyalnak is.Ez azt jelenti ,h vmi 30-35 milliárd ft-ot befektetne a hazai állattartók taki ellátottságába.
Ugyhogy a döntés a Te kezedbe - csak még1xszer hangoztatom ,h ne sokáig vaciláljjjjjjjjj!
Sziasztok. A jelenlegi kukorica árról szeretnék infót kapni. A múlt héten kaptam 1 ajánlatot.és még nem döntöttem hogy elfogadjam-e. 53+áfa. Mérésnél azonnal fizetnek.
14620 hozzászólás
Válasz #1119. hozzászólásra
Lassan a tavalyi 2600 alá megyünk.Lehet szórni,aműkakit,venni a drága vetőmagot.
Válasz #1115. hozzászólásra
Tegnap kérdeztem egyik felvásárlót, 3800ft mondtak idei kukoricára.A komolyabb felvásárlók,gondolom kötnek még 4000-4100ft-ér.
Kedves Kollégák,hát hol van még október 1....
Válasz #1116. hozzászólásra
Én nem várnék.
Válasz #1115. hozzászólásra
52 ezret kínálnak az ótermésért, lehet megéri kivárni
amíg "helyreáll" egy kicsit a piac.
Válasz #1114. hozzászólásra
Hol áll az ár?Friss kötés valahol???
Hát én ma akartam eladni, de sajnos a kereskedő letolta a hétvégén kialkudott árat, úgyhogy inkább beintettem neki
Válasz #1112. hozzászólásra

Az a baj,hogy a terményárak is zuhannak rendesen! Én meg nemtudtam szerződni idén semmit eddig
A tőzsdék is érzik a japán cunamit
A magyar idő szerint röviddel nyolc óra előtt Japánban történt földrengés hatására zuhantak az ázsiai részvények és gyengült a jen – jelenti a Reuters.
A földrengés röviddel a tokiói tőzsde zárása előtt következett be. A Nikkei index a napot 1,7 százalékkal alacsonyabb szinten zárta, ám a határidős, júniusi Nikkei index 2,8 százalékkal esett, a tőzsdei kerekedést követően, amikor a kár mértéke nyilvánvalóvá vált.
A dollár mintegy 0,5 százalékkal erősödött a jennel szemben. Egész Ázsiában zuhantak az értékpapírok jegyzései. A Hong Kong-i Hang Seng index 1,8 százalékkal csökkent a földrengés után.
Válasz #1110. hozzászólásra

De ahogy le tudott menni az ár ugy egyik pillanatról a másikra föl dud menni.. Már csak a jó megérzéseekre és a tuti infókra hagyatkozhatunk...

A Tözsde az már csak ilyen...Sok manöver sokszor a józanészel nem is megmagyarázható mégis megtörténik!!!
Szerintetek minek köszönhető, hogy a novemberi kukorica ára folyamatosan esik a tőzsdén, és már "csak" 46500Ft?
Mikor a forint árfolyama nem sokat változott és a kőolaj világpiaci ára is az egekbe van?
Válasz #1106. hozzászólásra
Ez éerdekes,mert nekem ma sem tudtak még árat mondani.Még nem jöttek ki árral a területi képviselő szerint.
Válasz #1107. hozzászólásra
nezzed a ''Műtrágya árak'' topic-ban.
(90 korul mennek)
Üdv. Friss ammonia árat tud valaki 34%-osra???
TEGANAP ESTE HALLOTTAM ATTÓL A VÁLLALKOZÓTÓL,AKI SZÓRTA NEKEM A BIOFERTET,HOGY HÉTFŐN KERESTÉK MEG SZEMÉLYESEN A HUNGRANÁTÓL ÉS 48000FT/TONNA ÁRON KALKUKLÁLTAK VELE,IGAZ HEKTÁRONKÉNT 2,3 TONNÁVAL.
Válasz #1104. hozzászólásra
másfél hete kötöttem le az el sem vetett 1/3-at 47-et :)
Tud valaki friss árat kötésre? Nekem 45-öt ajánlottak ma.
Hát ez fasza. Mit ne mondjak jól spekulálnak a kampós orrúak
Válasz #1099. hozzászólásra
Tegnap délutáni 4200.
A CHICAGOI ÁRUTŐZSDÉN MEG SOHA NEM LÁTOTT MAGASSÁGON VANNAK AZ ÁRAK...
Jó nagyot estek ma az árak:http://bet.hu/topmenu/kereskedesi_adatok/arupiac/hataridos_gabonatermek
Remélem csak átmenetileg
Sziasztok!
Valaki tudna mondani aktuális árat?
Köszi!

Az okosok azt mondták tavaly augusztusban, hogy a búza 4000-ről vissza fog menni 2000-re, majd figyeljem meg! Na ennyit az okoskodásról!
Válasz #1082. hozzászólásra Ettől nagyobb marhaságot ritkán hallani, aki ezt mondta javaslom az elmeállapotáról kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Azért azt remélem nem gondolod komolyan,hogy itt az ősszel 1500ft-os terményárak lesznek...
ki milyen árakat tud?
Válasz #1093. hozzászólásra
Én a már betárolt kukira gondoltam. Éjjel nappal pakolják a vagonokat a rakodón most is. Ami persze nekünk csak jó.
Válasz #1088. hozzászólásra

Még a leg fanatikusabb talpazósoknak is elmegy a kedve akkora a haburcolástol!
Én ezt nem kiabálnám el!! Szerintem még lábán is lesz ami álni fog!! Ami egyszerüen betakarithatatlan lesz akkor is..
Válasz #1091. hozzászólásra
Corn Mill. A Cargil köt 47,5-ért, de akkor van be és kitár és tárolás.
Válasz #1090. hozzászólásra
Milyen cégnél?
Kötöttem le idei kukoricát ma 47-ért, nem rég még 50 volt, de valahogy nem merek várni. Hektáronként 3 tonnát.
Ez közel van és nem kell fizetni betárolást sem. Jól tettem vagy nem, ki tudja? Csak a Jóisten talán?
Válasz #1088. hozzászólásra
Legyen igazad.
Válasz #1083. hozzászólásra
(kop kop kop)
Nem kell itt aggódni. 4-5 hónap múlva egy árva szem kukorica nem marad nem hogy az országban, de a könyékünkön sem. Nem hinném hogy idén 4000 alá megyünk.
Válasz #1086. hozzászólásra
Nem jöttél fórum talira, pedig jó volt nagyon.
ennyi marhaságot !!!!

Válasz #1083. hozzászólásra
2 hónap van még a vetésig, bármi törénhet annyi idő alatt.
Nálunk már most nagyon szárazak a homokbuckák, a lapja még át van nedvesedve, de lassan erre jöhetne 1 kobor eső.

Ez mindíg így volt,így is lesz.
ŐSSZEL MEG 1500 FT KÖRÜL !!!!! Ezt meg melyik idióta találta ki????? 1 millió hehik nem lehet az idén bevetni a felmérések szerint !!!!!! Miről pofáznak ?????????????
Zuhannak az árak 6000 de hamarosan 3800 körüli árak várhatóak!!! Ősszel meg 1500 az okosok szerint?
Sziasztok
Lenne vagy 30 mázsa szárított kukoricám eladó. Mennyiért lehetne eladni mázsáját, ha kicsibe adom el?
Válasz #1079. hozzászólásra

Az az igazság hogy én ezt sajnos örököltem,és jó néhány gabona szerződési kötelezettséget is. Így nem nagyon vagyok jártas ebben a szakmában,még ez a 2-dik évem.
Válasz #1078. hozzászólásra
Estleg van valahol valaki,aki többet kínálna érte?
Válasz #1077. hozzászólásra

Erus!
Légy szí -olvasdd vissza a hszólásokat -és valszeg +érted , h ? is az árra most a szabad piacon.
Ill. nem is naon kell hírdetned és azonnal el is fog kellni.Fogalmam sincs ,h mikor -de talán a múlt héten Én is írtam 1 hsz-t ehhez a témához.DE sokat ne naon akarj várni , mert a kormány előtt van 1 csomag , amelyet lehet ,h a héten tárgyalnak is.Ez azt jelenti ,h vmi 30-35 milliárd ft-ot befektetne a hazai állattartók taki ellátottságába.
Ugyhogy a döntés a Te kezedbe - csak még1xszer hangoztatom ,h ne sokáig vaciláljjjjjjjjj!
Sziasztok. A jelenlegi kukorica árról szeretnék infót kapni. A múlt héten kaptam 1 ajánlatot.és még nem döntöttem hogy elfogadjam-e. 53+áfa. Mérésnél azonnal fizetnek.
Szerintetek hova merre alakul az ár ??? Szerintem +++
Válasz #1066. hozzászólásra

Egyébként szar vicc.....
Válasz #1073. hozzászólásra

Mind1 valaki biztos szórakozik...
Amúgy is mit mondana szegény ha be menne .
Üdv Rilex vagyok és keresk valakit , de nem tudom hogy hívják , és ő sem tudja az én nevem.
Kérdés : Akkor miért van itt ?
R.: Nem is tudom csak egy fórumon hadováltam hülyeségeket...
Válasz #1072. hozzászólásra
állok elébe
Válasz #1069. hozzászólásra

Csak egy IP cím összehasonlítást kell végezzen egy modi ...
Válasz #1069. hozzászólásra

Le nem mosod magadról! Meg azt sem, amit tőlem kapc!!!!
Nnna, offolást abbafejeztem.