kukorica letudva 8-10 ak ,2 fajta volt mindkettő 25eft alatt hektárköltségileg,ragt alexandra 9,5t syn zephyr 10,5t és nincs kinyalva a segge,ja és 13-13,7 nedvességgel,vigyorgok, a sok lökött 1 hónapja 23-25 vizzel aratott
Válasz lemken #18208. hozzászólásáraBalazs.. nem bela..de igen 99%k hogy csak kites lesz. Viszont a repce a dkc.s nagyon szep nem is ertem hogyan amikor 10mm eső volt oktoberbe dak 1-1harmatot kap el annyi.
Válasz laszlopal #18195. hozzászólásáraNekem is voltak proban kites magok es semmivel nem volt rosszabb mint a mereg draga dkc.k. jővőre lehet csak kitest veszek suman ebbe a gyalazatba is tudott annyit mint a dkc es sokkal olcsóbb.....
Nálam volt Loupiac, DKC 4943 és DKC4351.
A dekalbok adtak 7-8 tonnát a Loupiac meg 9,1-et.
A Loupiac egy közepes vetőmag a KITE-nél, de nem rossz, főleg 24 ezer/ha költség miatt. Összesen 160 ha kukoricám volt idén. Bár az összes Loupiac lett volna.
Nálam ez, meg Pioneer lesz újra, Dekalb felejtős, főleg a mostani ökör árakon.
A Loupiac egy közepes vetőmag a KITE-nél, de nem rossz, főleg 24 ezer/ha költség miatt. Összesen 160 ha kukoricám volt idén. Bár az összes Loupiac lett volna.
Válasz imre8675 #18172. hozzászólásáraÉn idén csak kités magot vetettem.
90q/ ha ahol szedték a cigányok, meg ették a vadak, 120q lett 10 aranykoronás földön közepes esőzés mellett, de mindent megadva neki.
Én ajánlani tudom amúgy monsanto genetika.
Válasz imre8675 #18175. hozzászólásáraVetéshiba kiküszöbölhető.
Ha az utóbi évek száraz évek is, nem spórolok a vetőmagon /nem az eszetlenül túldrágítottakra gondolok/ megadom, amit lehet, a többit az időjárásra bízom.
Így nem lessz lelkiismeret furdalásom, ha kedvező idő lenne, és a spórolás miatt lenne gyenge termésem.
Válasz Gatti #18174. hozzászólásáraSyngentás Lucius milyen árban van. Ez még nálam úgy ahogyan bejött az öregebb vetőmagok között.
Ha netalán tán a Ragt Oxxygént megakcióznák, azt nyugodt szívvel ajánlanám.
Válasz Sk Laci #18173. hozzászólásáraköszi az infót neked is! Nem az árát nézem hanem alaposan átnézem a neten miket írnak az adott hibridről valamint milyen jó és rossz tulajdonságai vannak az adott fajtának. Általában az olcsóbbak régebbi magok azért olcsók nem feltétlenül azért mert rosszak lennének. Olcsóbb és drágább magban is vannak rosszabb fajták azokat jobb elkerülni :)
Válasz Gatti #18168. hozzászólásáraKinemas volt egy évben, kb azt tudja amit a KWS 2378.
A Kinemas nagy szemü kukorica, hirtelen érik be.
3 éve volt nálunk kavicsos földön szárazban 5,5 tonna körül adott. KWS Kapitolis ugyan abban a parcellában kb 1/3 a területnek meg 8,5-9 tonnát adott Ha-onként. Minden ugyan az volt.
Azóta Kapitolisom van, idén is a toppon van a környékbeli kukoricák között.
Ne a vetőmag árát nézzed, a termésre visszavetítve csak elhanyagolható összeg a tophibrid és az akciós kifutó hibrid közötti ár.
Válasz J.D. Borda #17942. hozzászólásáraa száritóban az egyik ismerősünk állitása szerint kités maggal 5ha-on 735q tengeri termett 19% vizzel, sok esővel,147q/ha 12ak földön hihető ez?Megmerjem probálni jövőre ezt a fajtát,elegem van a 80ezer ft-os vetőmagbol.
Válasz Gatti #18168. hozzászólásáraKét évben volt,2016 kitört lucernában csapadék volt rendesen 113q,következő évben szintén lucernatörésbe 3t/ha,megsült.Túl nagy szárú,intenzív termelésre való,öntözés mellett.Ha jól emlékszem korán vethető,hirtelen érve potyogóssá válik.
Válasz Tom250 #18165. hozzászólásáraN01 a legstabilabb Pio hibrid mi annó a leg aszályosabb években is 7t felett volt. Azért váltottunk mert 2010 ben kiderült hogy 10-11 tonna a max amit a 65-68 e tőszámmal tud . A 9903 az n01 utódja ugyan azt tudja de ha jo az idő akkor többet is.
Válasz szanberg #18142. hozzászólásáraszanberg neked volt már valamikor kws kinemas kukoricád? azért kérdezem tőled mert tudom te sok kws kukoricát vetsz, de ha másnak van róla infója azt is megköszönöm! A tulajdonságai érdekelnének hogy mibe jó vagy mibe rosszabb, lehet e korán vetni, mennyire birja az aszályosabb nyarakat, ilyesmi.
Válasz colizoli #18162. hozzászólásáraNa de az se biztos hogy jó ám, hogy novemberben kezded aratni.
A környékünkön most olyan 70 mazsakat aratnak úgy hallom, ami itt eső nelkul még jónak számít, de szerintem sok termelőnel nem takarja be a költségeket. Normálisabb idő mellet ez gyenge lenne itt.
Idén van N01 meg 9903 is, az már egyértelműen látszik hogy az N01-esen jóval kisebb csövek vannak mint a 9903-on
Mindkét falytárol leszedtem 20-20 csövet,
az N01-en 230-240gramm egy cső morzsoltan,
a 9903-on pedig 260-270gramm,
Ráadásul az utóbbi viszonylag több helyen hozott 2 csövet, az N01 meg szinte sehol, viszont az N01-nek jóval erősebb a szára.
24914 hozzászólás
Válasz J.D. Borda #18207. hozzászólásáraKösz.
Válasz lemken #18210. hozzászólásáraNem tőlem kérdezted..de kb 26000ft nettó./50000-es zsák.
Ebből még volt vmi kedvezmény asszem.
kukorica letudva 8-10 ak ,2 fajta volt mindkettő 25eft alatt hektárköltségileg,ragt alexandra 9,5t syn zephyr 10,5t és nincs kinyalva a segge,ja és 13-13,7 nedvességgel,vigyorgok, a sok lökött 1 hónapja 23-25 vizzel aratott

Válasz lemken #18210. hozzászólásáraMost had ne kelljen megmondanom... tavaly vettem meg... idei arat meg meg nem tudok.
Válasz J.D. Borda #18209. hozzászólásáraÉn kérek elnézést! Az ARMAGNACot kb mennyiért vesztegeti a KITE nettóban?
Válasz lemken #18208. hozzászólásáraBalazs.. nem bela..de igen 99%k hogy csak kites lesz. Viszont a repce a dkc.s nagyon szep nem is ertem hogyan amikor 10mm eső volt oktoberbe dak 1-1harmatot kap el annyi.
Válasz J.D. Borda #18207. hozzászólásáraNah akkor Kiss Béla el lesz keseredve!
Válasz kovacsmihaly0905 #18205. hozzászólásáraArmagnac es fornad volt es semmivel nem tudott kevesebbet mint a dkc.k
Es sokkal olcsóbb volt. Gondolkodom jövőre csak kites magokat vetek...
Leggyengébb táblán 6,5 T, legjobb 12,5 T. Teljes átlag 8,6 T. Tolna megye.
Válasz J.D. Borda #18199. hozzászólásáraMelyik mennyit tudott? Én is ugyanezen gondolkodom.
5-6t kuk.val nem villant senki?
2ha vegyes P0023 és P0216 9.7t/ha 17% víz. Vadkár 3t.
Válasz S Robi #18201. hozzászólásáraÉs 30Ak-t?
Üdv.! Ma lekerült Syngenta Batanga 1ha 10,240kg , 16 vízzel. 3 q Nitrogént bekombizva + Fitohorm lombtrágyát kapott.
Válasz J.D. Borda #18199. hozzászólásáraDKC 5075 2,5 heki tiszta súly 185 q 15,5 vízzel. igaz nem homokon. Ennyi volt csak az idén
Válasz laszlopal #18195. hozzászólásáraNekem is voltak proban kites magok es semmivel nem volt rosszabb mint a mereg draga dkc.k. jővőre lehet csak kitest veszek suman ebbe a gyalazatba is tudott annyit mint a dkc es sokkal olcsóbb.....
Kicsi kezdés p0216 0.5 ha 6,5t 17.2% víz. Lassan nekiálnak a nagyobb kisérleteknek is.
Válasz laszlopal #18195. hozzászólásáraMilyen földjeid vannak?
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraBocsi, loupiacot idén nem vetettünk.
Armagnacra értettem a nehezebben adja le a vizét.
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraElnézést, most látom hogy Imre volt a kérdező, újra a válaszom:
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraSzevasz Pangi,
Ragt Phileaxx 98q/ha 15,7 víz
Reggel már vittem is be,az este aratott kukit 1.7 ha 154 mázsa 16 víz!
Nálunk alexandra duo 9.3t/ha 15.5-es vízzel.
Válasz LehelLehel #18189. hozzászólására10-12t 15-16,5 viz
Jóestét!Volt valakinek idén KWS 4484,Smaragd,Kashmir és Kamparis kukoricája?Ha igen mennyire váltak be mennyik voltak a terméshozamok és a nedvessége?
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraTavaly 9t körül adott idén 11t, 15-16 os vizekkel mind2 évben, 68e-el vetve.
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraNekem volt tavaly, simán tud 10t felett, viszont hatalmas szártömeg van utána. Ezek DKC magok.
Válasz imre8675 #18172. hozzászólásáraÉn idén csak kités magot vetettem.
90q/ ha ahol szedték a cigányok, meg ették a vadak, 120q lett 10 aranykoronás földön közepes esőzés mellett, de mindent megadva neki.
Én ajánlani tudom amúgy monsanto genetika.
Válasz imre8675 #18184. hozzászólásáraAzt még nem vágtuk le de ,nagyon jónak néz ki.
De a vizét lassan adja le.
Válasz pangi #18182. hozzászólásáraloupiac vetőmagrol mi a véleményetek,merjem vetni?
Válasz Gatti #18181. hozzászólásáraFelénk szinte korai vetések vannak.
Válasz imre8675 #18172. hozzászólásáraIgaz,nem tőlem kérdezted ,de hihető.
FORNAD nagyon jól adott nálam is!!
Válasz Szabi. #18179. hozzászólásáraakkor egész jól leadta az octeon is a vizet, mikor vetettétek? birja a korai vetést vajon?
Válasz imre8675 #18175. hozzászólásáraVetéshiba kiküszöbölhető.
Ha az utóbi évek száraz évek is, nem spórolok a vetőmagon /nem az eszetlenül túldrágítottakra gondolok/ megadom, amit lehet, a többit az időjárásra bízom.
Így nem lessz lelkiismeret furdalásom, ha kedvező idő lenne, és a spórolás miatt lenne gyenge termésem.
Válasz Gatti #18176. hozzászólására11-12t/ha erre simán adta.(itt-ott 13-15)
13-16% víz
Syngenta battanga, octeon, carioca itt most ütősek lettek. Szerintem a force is adott hozzá. Rohadt jó a vetőmag ára.
Válasz Sk Laci #18177. hozzászólásáraa Lucius már nem kapható, majd Batanga biztos lesz de szeretnék mellé még egy másik hibridet is.
Válasz Gatti #18174. hozzászólásáraSyngentás Lucius milyen árban van. Ez még nálam úgy ahogyan bejött az öregebb vetőmagok között.
Ha netalán tán a Ragt Oxxygént megakcióznák, azt nyugodt szívvel ajánlanám.
sy octeon esetleg volt idén valakinek?
Válasz Sk Laci #18173. hozzászólásárade hiába minden ha vetés hiba van ,kevés eső,mindig van valami hiba,belefáradtam a drága vetőmagba.
Válasz Sk Laci #18173. hozzászólásáraköszi az infót neked is! Nem az árát nézem hanem alaposan átnézem a neten miket írnak az adott hibridről valamint milyen jó és rossz tulajdonságai vannak az adott fajtának. Általában az olcsóbbak régebbi magok azért olcsók nem feltétlenül azért mert rosszak lennének. Olcsóbb és drágább magban is vannak rosszabb fajták azokat jobb elkerülni :)
Válasz Gatti #18168. hozzászólásáraKinemas volt egy évben, kb azt tudja amit a KWS 2378.
A Kinemas nagy szemü kukorica, hirtelen érik be.
3 éve volt nálunk kavicsos földön szárazban 5,5 tonna körül adott. KWS Kapitolis ugyan abban a parcellában kb 1/3 a területnek meg 8,5-9 tonnát adott Ha-onként. Minden ugyan az volt.
Azóta Kapitolisom van, idén is a toppon van a környékbeli kukoricák között.
Ne a vetőmag árát nézzed, a termésre visszavetítve csak elhanyagolható összeg a tophibrid és az akciós kifutó hibrid közötti ár.
Válasz J.D. Borda #17942. hozzászólásáraa száritóban az egyik ismerősünk állitása szerint kités maggal 5ha-on 735q tengeri termett 19% vizzel, sok esővel,147q/ha 12ak földön hihető ez?Megmerjem probálni jövőre ezt a fajtát,elegem van a 80ezer ft-os vetőmagbol.
Válasz sanyi1965 #18170. hozzászólásáracsak láttam hogy elég jó árban van, de akkor ez nem az én hibridem itt az ország aszályos részén... köszi az infót
Válasz Gatti #18168. hozzászólásáraKét évben volt,2016 kitört lucernában csapadék volt rendesen 113q,következő évben szintén lucernatörésbe 3t/ha,megsült.Túl nagy szárú,intenzív termelésre való,öntözés mellett.Ha jól emlékszem korán vethető,hirtelen érve potyogóssá válik.
Válasz Tom250 #18165. hozzászólásáraN01 a legstabilabb Pio hibrid mi annó a leg aszályosabb években is 7t felett volt. Azért váltottunk mert 2010 ben kiderült hogy 10-11 tonna a max amit a 65-68 e tőszámmal tud . A 9903 az n01 utódja ugyan azt tudja de ha jo az idő akkor többet is.
Válasz szanberg #18142. hozzászólásáraszanberg neked volt már valamikor kws kinemas kukoricád? azért kérdezem tőled mert tudom te sok kws kukoricát vetsz, de ha másnak van róla infója azt is megköszönöm! A tulajdonságai érdekelnének hogy mibe jó vagy mibe rosszabb, lehet e korán vetni, mennyire birja az aszályosabb nyarakat, ilyesmi.
Válasz colizoli #18162. hozzászólásáraNa de az se biztos hogy jó ám, hogy novemberben kezded aratni.
A környékünkön most olyan 70 mazsakat aratnak úgy hallom, ami itt eső nelkul még jónak számít, de szerintem sok termelőnel nem takarja be a költségeket. Normálisabb idő mellet ez gyenge lenne itt.
Válasz Tom250 #18165. hozzászólására9903 - N01
Idén van N01 meg 9903 is, az már egyértelműen látszik hogy az N01-esen jóval kisebb csövek vannak mint a 9903-on
Mindkét falytárol leszedtem 20-20 csövet,
az N01-en 230-240gramm egy cső morzsoltan,
a 9903-on pedig 260-270gramm,
Ráadásul az utóbbi viszonylag több helyen hozott 2 csövet, az N01 meg szinte sehol, viszont az N01-nek jóval erősebb a szára.