Meg hat a kukorica cimerhanyastol igenyli a sol esott
Meglatom majd hogy birja a 3mes pio ezeket a melegeket
Par napja volt 3mm delelott meg esten5mm
Ma 4mm
De most eg darabig kuss lesz
Jun 80mm
Jul eddig 44mm szamokat nezzuk meg amennyi volt majusba
Birni kel neki stressz nelkul
Válasz J.D. Borda #17156. hozzászólásáraÉn ma láttam a búzaföldemen. Kizavart az eső, nem tudtuk folytatni az aratást. A kukoricámat meg május óta 1x alkalmon kívül mindig kikerülte az eső.
Válasz ZZ #17154. hozzászólásáraHat igen felenk mar a mely reszeken is ilyenek nem lesz kuki felenk az tuti...kuki is elfelejtve. Napra megbüres kaszat lesz. Tavasziak tenyleg elfelejtve.bar ha ilyen idő marad repce főldet sem tudunk csinalni mert legalabb 60-80mm áztato kellen hogy valamitblehessen vakarni a földeken...
Válasz t.peti #17149. hozzászólására A FAO különbség miatt a két hibrid között van kb 1 hét virágzási idő, és a későbbi hibrid már akár stresszesebb körülményekbe is belefuthatott, illetve az fix csőtípusú hibrid.
Mi a tőszám?
A hosszabb Fao-nak kéne jobbnak lennie, nagyobb potenciállal rendelkeznie, egy hekis táblá(ha megjött volna időben a mag akkor a P0023 mellé ment volna, így csak a napra ujravetés miatt tudtuk berakni oda meg a rövidebb Pioneert választottuk a késöi(ápr. 25) vetés miatt)
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraeddig nekem is jól néz ki a Zephir és az Orpheus is, mindkettő lazított földbe került. A következő 2-3 hétbe kiderül mit tudnak mert igen csak melegek lesznek és csapadék nem nagyon várható.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólására2015-ben az egyik helyi gazdának egy 6 hektáros táblából 4 hektárt eldöntött a szél, DKC 4717-es hibrid volt. Aratáskor 95-100 q lejött hektáronként, tőle 400 méterre lévő 8 hektáros darabban a Pioneer nem hozott ennyit, pedig az nem dőlt meg és még jobb is az a föld.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraCsak KWS-t használunk,de olyan eltérések mutatkoznak tartó és léggyökerek kialakulásában 4 hibridnél a talajok különbözőségének függvényében hogy hihetetlen.
Válasz J.D. Borda #17133. hozzászólásáraNem ment, de ahol másodszor van kukorica, ott sehol sem ment, és csak ennél a fajtánál látni ezt a tünetet, sőt, táblán belül ahol pioneer hibriddel lett befejezve a vetés, mert elfogyott a mag, ott is rendesen áll a kukorica. Lehet gyengébb a gyökere a dekalbnak, nem tudom, mert szombaton volt egy nagyobb vihar, igen nagy széllel 40 mm esővel, az is közrejátszhatott.
Válasz szanberg #17131. hozzászólásáraAratás után majd a megfelelő tapasztalatokat levonjuk, de nagy csalódás volt látni, mert nagy reményeket fűztem hozzá.
Válasz szanberg #17131. hozzászólására4943 szerintem a legnagyobb számban eladott dkc mag.talán orszagos eladasban is is ott a topban azt szemétnek nevezni...hát... nekem is fele az.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTapasztaltam 4943-ast tavaly igaz nagyon jó időjárás volt hozzá és kicsit jobb földbe 15.4t lett 17-es vízzel. 5q 27-es kukorica elővetemény lumax gyomírtó. Nincs kapálás..
Válasz Apáé #17126. hozzászólásáraMert a szántás mit befolyásol a bogáron? Én örülök annak akinél még ilyen nix. De gondolj bele,ha pl. 6millát ràköltesz azt mind elfekszik?
Érdekes dolog történt, idén először úgy döntöttünk, kipróbáljuk a dekalbot, a DKC4943 hibridre esett a választás, egy 9 és 4 hektáros táblába lett elvetve, egyébként pioneer fajtákat szoktunk vetni, a vetésterület jó 75%-át most is azok teszik ki.
Ma voltam szétnézni, hát a DKC4943 rendesen meg van dőlve foltokban igen nagy arányban, a tábla szélén áll egyedül rendesen a kukorica, ahol P9903-mal lett befejezve a vetés, mert pótolni kellett a magot.
Mindkét táblában másodszor van kukorica, talajfertőtlenítőt nem kapott, de elég sok más táblában ugyanígy van ez, hogy másodszor jött kukorica, de a pioneer hibridek sziklaszilárdan állnak...
Kíváncsi leszek az aratásra, meg majd ha lesz időm, a táblákba is bemegyek, jobban szétnézek, ezt most így este 7kor láttam a felüljáróról, de majd jó lenne tudni a pontos okát a dolognak.
Más is tapasztalt fura dolgokat a DKC4943 esetében, esetleg más dekalb hibridek esetében?
24914 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #17151. hozzászólásáraBeleviragzott mindkettő a hüvöskés 20-25fokos időbe ami volt 10 napja kb.
73 ezerrel van vetve, elég jól ki is van kelve, minimális a hiba
Válasz krokodil007 #17159. hozzászólásáraEz magyarorszagon volt?
Válasz ZZ #17154. hozzászólásáraMikori ültetés?
Válasz krokodil007 #17158. hozzászólásáraA levelek zártak össze!
Válasz krokodil007 #17158. hozzászólásáraVíz nélkül nincs èlet...
Meg hat a kukorica cimerhanyastol igenyli a sol esott
meg amennyi volt majusba
Meglatom majd hogy birja a 3mes pio ezeket a melegeket
Par napja volt 3mm delelott meg esten5mm
Ma 4mm
De most eg darabig kuss lesz
Jun 80mm
Jul eddig 44mm szamokat nezzuk
Birni kel neki stressz nelkul
Válasz ZZ #17154. hozzászólásáraJujj ez csun,a
Gonxolom regen volt eso hogy "nem zartak ossze a sorok"
Válasz J.D. Borda #17156. hozzászólásáraÉn ma láttam a búzaföldemen. Kizavart az eső, nem tudtuk folytatni az aratást. A kukoricámat meg május óta 1x alkalmon kívül mindig kikerülte az eső.
Válasz isti70 #17152. hozzászólásáraIlyen vizes földet május közepen lattam utoljara azota semmi
Válasz ZZ #17154. hozzászólásáraHat igen felenk mar a mely reszeken is ilyenek nem lesz kuki felenk az tuti...kuki is elfelejtve. Napra megbüres kaszat lesz. Tavasziak tenyleg elfelejtve.bar ha ilyen idő marad repce főldet sem tudunk csinalni mert legalabb 60-80mm áztato kellen hogy valamitblehessen vakarni a földeken...
Kezdődik ..
Válasz bandigh #17150. hozzászólásáraKockacukor,meg 30-as víz!!!
MV TARJÁN, április 10-én vetve.

Válasz t.peti #17149. hozzászólására A FAO különbség miatt a két hibrid között van kb 1 hét virágzási idő, és a későbbi hibrid már akár stresszesebb körülményekbe is belefuthatott, illetve az fix csőtípusú hibrid.
Mi a tőszám?
Válasz t.peti #17149. hozzászólásáraBánja a fene, ha olyan szemek lesznek mint egy kockacukor
Feltéve ha lesz némi csapadék.. bár talán most..
Válasz Sz_Pisti #17148. hozzászólásáraÉs ?
A hosszabb Fao-nak kéne jobbnak lennie, nagyobb potenciállal rendelkeznie, egy hekis táblá(ha megjött volna időben a mag akkor a P0023 mellé ment volna, így csak a napra ujravetés miatt tudtuk berakni oda meg a rövidebb Pioneert választottuk a késöi(ápr. 25) vetés miatt)
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraMondjuk a 2 között van vagy 50-60 FAO eltérés...
Válasz Gatti #17146. hozzászólásáraItt semmi eső nem volt hetek óta...
Berobban a meleg lesz baja a kukoricának...
Válasz t.peti #17145. hozzászólásáraeddig nekem is jól néz ki a Zephir és az Orpheus is, mindkettő lazított földbe került. A következő 2-3 hétbe kiderül mit tudnak mert igen csak melegek lesznek és csapadék nem nagyon várható.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraAz igénytelen P9415 18 soros csöveket nevel míg a mellé bevetett promóciós célból adott DKC5075 meg 14 soros csöveket.
Aratásig sok víz lefolyik még a Dunán, majd eldől a következő 1 hónapban hogy melyik hova alakul.
P9757 is jól néz ki, sokkal jobb mint a 9903 forgatás nélküliben.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraPk001-et!

Válasz agrárproletár #17136. hozzászólására2015-ben az egyik helyi gazdának egy 6 hektáros táblából 4 hektárt eldöntött a szél, DKC 4717-es hibrid volt. Aratáskor 95-100 q lejött hektáronként, tőle 400 méterre lévő 8 hektáros darabban a Pioneer nem hozott ennyit, pedig az nem dőlt meg és még jobb is az a föld.

Ez a kép 2015. július. 9-én készült.
Ez pedig 2015. július 11-én.
Válasz Apáé #17141. hozzászólásáraKukim mar kizatólag az es lesz iden repcém is több belőle.
Válasz J.D. Borda #17140. hozzászólásáraTéged is behálózott a monsanto?
Válasz Gepi #17139. hozzászólásárahát ha igénytelen vagy akkor vess te is piot...

Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraA DKC4943 egy igényes növény, nekem is volt de csak egyszer.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraA bogàrkàrtètel mèg lehet nem aktuàlis. Kèsőbb is fekhet'de talàn csak a vihar a vizes földben megnyomta.
Válasz agrárproletár #17136. hozzászólásáraCsak KWS-t használunk,de olyan eltérések mutatkoznak tartó és léggyökerek kialakulásában 4 hibridnél a talajok különbözőségének függvényében hogy hihetetlen.
Válasz J.D. Borda #17133. hozzászólásáraNem ment, de ahol másodszor van kukorica, ott sehol sem ment, és csak ennél a fajtánál látni ezt a tünetet, sőt, táblán belül ahol pioneer hibriddel lett befejezve a vetés, mert elfogyott a mag, ott is rendesen áll a kukorica. Lehet gyengébb a gyökere a dekalbnak, nem tudom, mert szombaton volt egy nagyobb vihar, igen nagy széllel 40 mm esővel, az is közrejátszhatott.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraItt 3-4 csöveket hoz.

Nem tudom, mennyire adja vissza a kép, de élőben nagyon jól néz ki.
Válasz szanberg #17131. hozzászólásáraAratás után majd a megfelelő tapasztalatokat levonjuk, de nagy csalódás volt látni, mert nagy reményeket fűztem hozzá.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTuti ment normálisan fertőtlenitő hozzá? Megdőlni csak ugy semmi nem tud magától...
Válasz szanberg #17131. hozzászólására4943 szerintem a legnagyobb számban eladott dkc mag.talán orszagos eladasban is is ott a topban azt szemétnek nevezni...hát... nekem is fele az.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraMondtam már, hogy szeméttel nem foglalkozunk...
Válasz shazi #17129. hozzászólásáraPlusz force fertőtlenítő az fontos.
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraTapasztaltam 4943-ast tavaly igaz nagyon jó időjárás volt hozzá és kicsit jobb földbe 15.4t lett 17-es vízzel. 5q 27-es kukorica elővetemény lumax gyomírtó. Nincs kapálás..
Válasz .Richard. #17127. hozzászólásáraMondjuk a magot nem árt becsávázni,mert ahogy eladják az egy vicc.
Válasz Apáé #17126. hozzászólásáraMert a szántás mit befolyásol a bogáron? Én örülök annak akinél még ilyen nix. De gondolj bele,ha pl. 6millát ràköltesz azt mind elfekszik?
Válasz .Richard. #17125. hozzászólására7éve van egymás után kukoricám egy területen,sosem volt "fertötlenitve". (szántva van)
Válasz agrárproletár #17124. hozzászólásáraNagy bátorság kukoricázni fertőtlenítő nélkül.
Érdekes dolog történt, idén először úgy döntöttünk, kipróbáljuk a dekalbot, a DKC4943 hibridre esett a választás, egy 9 és 4 hektáros táblába lett elvetve, egyébként pioneer fajtákat szoktunk vetni, a vetésterület jó 75%-át most is azok teszik ki.
Ma voltam szétnézni, hát a DKC4943 rendesen meg van dőlve foltokban igen nagy arányban, a tábla szélén áll egyedül rendesen a kukorica, ahol P9903-mal lett befejezve a vetés, mert pótolni kellett a magot.
Mindkét táblában másodszor van kukorica, talajfertőtlenítőt nem kapott, de elég sok más táblában ugyanígy van ez, hogy másodszor jött kukorica, de a pioneer hibridek sziklaszilárdan állnak...
Kíváncsi leszek az aratásra, meg majd ha lesz időm, a táblákba is bemegyek, jobban szétnézek, ezt most így este 7kor láttam a felüljáróról, de majd jó lenne tudni a pontos okát a dolognak.
Más is tapasztalt fura dolgokat a DKC4943 esetében, esetleg más dekalb hibridek esetében?
https://agroforum.hu/agrarhirek/termenyarak/oteves-csucsra-dragult-a-kukorica/
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólására3 m fölött...
Válasz J.D. Borda #17118. hozzászólásáraSzárat megeszik a jószágok.
Válasz J.D. Borda #17118. hozzászólásárahát reméljük lesz az is
Válasz Gatti #17117. hozzászólásáraez asszhem a pioneer 9903
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólásáraSzár az lesz csak cső is legyen... jartam mar én is így...
Válasz krokodil007 #17116. hozzászólásáraLesz szármaradvány bőven
Amúgy milyen fajta hogy ekkorára nőtt?
Tamaszto gyokertol cimerig 330cm (homok)
Válasz atisgyulai #17106. hozzászólásáraNekem is meg kell dőlnöm hozzá!