R5 stádiumba van a kukorica
képeken is jól látszik meg enyémen is kis horpadás van szóval abba van
itt a stresszhatások már a kisebb méretű szemtömeget eredményezz
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraElőfordult ez már sajnos sokszor! Sebaj Gusztus 20-án már okosabbak leszünk, meg lehet hogy szegényebbek is pár millióval!
Válasz Johny B. #15708. hozzászólásáraSok képzelőerő nem kell hozzá, hogy ha még 2-3 ilyen forró hét lesz eső nélkül akkor sok tábla le fog térdelni, maradnak a jó AK-jú jó vízgazdálkodású területek amin lehetnek/lesznek jó termések! A többiek meg ezután még jobban kerüli fogják majd a kukoricát, mint macska a tábortüzet!
Válasz Földönfuto #15705. hozzászólásáraMég azt sem.Augusztus eleje van kérlek benneteket.12 ben ilyenkor menetem nyaralni.Mikor elmentem félméteres szép csövek voltak,3 hét múlva mikor jöttem lehetett aratni 2-3 tonnás/H pattogatni kukorica méretűre összesült csöveket.
Nálunk nincs baj, semmi sem szomjazik, tiszta zöld minden az aljáig. Lokálisan szinte ideális volt az idő itt nálunk. 10-20km-re tőlem meg sok helyen sülnek a növények.
Olcsó pio a24 -en ilyen csövek vannak:
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMost még csak azt lehet megbecsülni,hogy nagyjából jó lesz -e a kukorica,vagy nem.Először is számold meg néhány helyen,hogy 13.2 m-en hány ütőképes cső vagy fej vagy akármi van.Ebből már jobban el lehet indulni.Pl. ha 60 db körül van az már 15 deka átlagsúllyal 9t környékén van.
Azert aki mar csinalt 100mazsat annak kb tudni kel
Buzat szepen eltalaltam mivel tavalyhoz volt viszonyitasi alapom
Csak tavaly. Kuki fos foldbe volt hol volt fej hol nem meg ido ganye volt
Mtz mit erdekel a korom?
Nhm reg kezdtem a kulturakat
Eddig burgonyaztam az a 3xmost
Iden 1napra
2x kukorica homokon nekem legszebb meg kotott foldbe is
2x buza szinte vertem a tobbi farmert vagy aki mar 10eve csinalja egyezzo termes volt
Esetleg valaki tudja 100màzsás kukoricanal atlagban milyen hosszuak a fejek meg hany sorosba vannak a szemek?
Nekem ez a 2 kuki szezonom tavalyi szar evhez nehezen tudok viszonyitani higy iden mennyi lesz
Válasz lemken #15686. hozzászólásáraHomokba csúcsgenetikát?
Eleve a kukorica is hazárdjáték nemhogy az egyik legdrágább mag vetése....
De mindenki a sajátját kockáztatja..
A jobb részeken ilyen az F73 de van olyan rész ahol nem nagyon tudott megnőni a csapadék hiány miatt ott alig éri el a 100cm. De ott is hoz csövet, sok kicsi is jobb a semminél. Későn jött ez az eső de talán pár tonna még lesz rajta.
Válasz medikus #15662. hozzászólásáraFaternak ugyan annyit kapott mint enyem tapanyagba
Csak fater dobott ala 40tha szerveskakit.
Meg 50mazsaha meszkot.
En kakit nem csak 100mazsa/ha meszkovet
200m van a fold tolem
Neki elovetemeny buza
Nekem kukorica
Faternak olcso pio. Nekem draga pio es hat draga pio kicsit oda ver neki hiaba ott a kaki meg 2,50-3m a kukoricaja
Nekem meg kisebb de csövek azok sokkal hosszabbak meg vastagabbak .
A faj súly a lényeg pl poinál nagyon nagy eltérés van. Pl a 80e zsák fajtánkén is változik volt amelyik 21kg volt 18 volt 32 kg is. Nálunk idén a komokosabb 5ak területeken van a 0023. 9903. 9911. Meg az új kisérlet nedvesebb kőtőttebben a 0216 .
24914 hozzászólás
R5 stádiumba van a kukorica
képeken is jól látszik meg enyémen is kis horpadás van szóval abba van
itt a stresszhatások már a kisebb méretű szemtömeget eredményezz
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraElőfordult ez már sajnos sokszor! Sebaj Gusztus 20-án már okosabbak leszünk, meg lehet hogy szegényebbek is pár millióval!
Lesznek fajta ajánlások, amivel megvalósítható a + 1 tonnás növekmény
Válasz lemken #15710. hozzászólásáraMiközben épp most hangzott el a Krónikában, hogy növelni kell a kukorica termőterületét.
Válasz Johny B. #15708. hozzászólásáraSok képzelőerő nem kell hozzá, hogy ha még 2-3 ilyen forró hét lesz eső nélkül akkor sok tábla le fog térdelni, maradnak a jó AK-jú jó vízgazdálkodású területek amin lehetnek/lesznek jó termések! A többiek meg ezután még jobban kerüli fogják majd a kukoricát, mint macska a tábortüzet!
Nálunk a homokosabb területeken lassan megadja magát. 4 nap 33 felett.
Válasz mtz1221 #15707. hozzászólásáraAzert bár ez látszi most is ne vizionaljunk ilyet...
Válasz Földönfuto #15705. hozzászólásáraMég azt sem.Augusztus eleje van kérlek benneteket.12 ben ilyenkor menetem nyaralni.Mikor elmentem félméteres szép csövek voltak,3 hét múlva mikor jöttem lehetett aratni 2-3 tonnás/H pattogatni kukorica méretűre összesült csöveket.
Nálunk nincs baj, semmi sem szomjazik, tiszta zöld minden az aljáig. Lokálisan szinte ideális volt az idő itt nálunk. 10-20km-re tőlem meg sok helyen sülnek a növények.

Olcsó pio a24 -en ilyen csövek vannak:
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMost még csak azt lehet megbecsülni,hogy nagyjából jó lesz -e a kukorica,vagy nem.Először is számold meg néhány helyen,hogy 13.2 m-en hány ütőképes cső vagy fej vagy akármi van.Ebből már jobban el lehet indulni.Pl. ha 60 db körül van az már 15 deka átlagsúllyal 9t környékén van.
Válasz krokodil007 #15698. hozzászólásáraFajtánkènt mutathat mást pl csőhossz vagy szemméret és mégis lehet egyforma a termès.
Rakj fel kèpet 2-3 csőről meg félbetőrtről számold le 1 mèteren àtlag mennyi van és az alapján lesz termésbecslêsed
Válasz krokodil007 #15701. hozzászólásáraLehet, de akkor irtad volna neki, hogy szopogasson kavicsot
Azért a tőszám sem teljesen mindegy.....
Válasz JD 4630 #15699. hozzászólására ne bassz fel :D
másik csávó itt meg idegesítette az hogy cső
akkor mondom most leírom hogy fej erre ez se jó
Egy 16soros 35 rendes szemes cső ismétlem cső. Az az én tapasztalaim alapján 7-8t kőzőtt van.
Válasz krokodil007 #15698. hozzászólásáraFeje a káposztának van, a kukorica csövet hoz.

Azert aki mar csinalt 100mazsat annak kb tudni kel
Buzat szepen eltalaltam mivel tavalyhoz volt viszonyitasi alapom
Csak tavaly. Kuki fos foldbe volt hol volt fej hol nem meg ido ganye volt
Mtz mit erdekel a korom?
Nhm reg kezdtem a kulturakat
Eddig burgonyaztam az a 3xmost
Iden 1napra
2x kukorica homokon nekem legszebb meg kotott foldbe is
2x buza szinte vertem a tobbi farmert vagy aki mar 10eve csinalja egyezzo termes volt
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraTe hány éves vagy ??
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMicsoda fejetlenség...
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáranem feltétlenül a hosszúság számít, de az nem árt, ha 18 sort tudsz megszámolni egy kettétört csövön
Válasz krokodil007 #15693. hozzászólásáraMinél több fej,annál nagyobb súly!
Esetleg valaki tudja 100màzsás kukoricanal atlagban milyen hosszuak a fejek meg hany sorosba vannak a szemek?
Nekem ez a 2 kuki szezonom tavalyi szar evhez nehezen tudok viszonyitani higy iden mennyi lesz
Válasz blsjela #15684. hozzászólásáraDKC 4351
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraIgen a helyes megközelités homokba az egyik legnagyobb vizigényű kulturat soha. Én mar megtanultam...
Válasz lemken #15689. hozzászólásárahát igen
tavalyhoz képest itt 1000x jobb a helyzet
most az dől el melyik kuki bírja a meleget szemkitelítődésbe
Válasz kovacsmihaly0905 #15688. hozzászólásáraMég 1-2 hét ilyen meleg idő és sajnos sok ilyen fotót fogunk még látni!
Válasz lemken #15686. hozzászólásáraHomokba csúcsgenetikát?
Eleve a kukorica is hazárdjáték nemhogy az egyik legdrágább mag vetése....
De mindenki a sajátját kockáztatja..
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraez durva
gondolom nem sok termés lesz igaz?
Válasz Gepi #15685. hozzászólásáraAz pedig csúcs genetika csúcs áron!
Ezek után közelítsük meg a másik oldalról is a dolgokat

dekalb 4943 , vetés Április 19, a talaj az homok olyan amilyen látható.
Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraMilyen fajta?
A jobb részeken ilyen az F73 de van olyan rész ahol nem nagyon tudott megnőni a csapadék hiány miatt ott alig éri el a 100cm. De ott is hoz csövet, sok kicsi is jobb a semminél. Későn jött ez az eső de talán pár tonna még lesz rajta.

Válasz borda77 (Joe) #15680. hozzászólásáraHát, azért azt nem mondanám...
Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraNem fér a bőrébe

Válasz TYLLA46 #15679. hozzászólásáraBrutál
Válasz uff #15677. hozzászólására45
Válasz blsjela #15673. hozzászólásáraHányas a bocskor?
Válasz krokodil007 #15675. hozzászólásáraIgen. Most már elkezdett érni szépen a szem végek is szépen horpadnak
Válasz krokodil007 #15674. hozzászólásáraszép
most jönnek a melegek amelyik fajta bírja a szemtelítődés szakaszában a nagy hőt az most előnybe van
Válasz blsjela #15673. hozzászólásáraidén lesz akkor 100-120 is
98mm csapadék 6ak homok.most ilyen csőveket szettem. Pio 0216. Tavaly 6t/ha volt az átlag. Ebben a táblában.

fej vagy gyomor?

inkább csőőőőőőőőőőőőő
Válasz 5465 #15669. hozzászólásáraCső cső cső' a kukorica cső..... tènyleg jobb mint a fej fej fej'a kukorica fej.....
Válasz 5465 #15669. hozzászólásáraNem írta ő azt el. Lehet GMO-s kukoricája van és azok fejesednek!

Válasz krokodil007 #15666. hozzászólásárakönyörgöm, csőőőőő nem fej...
Válasz Kisvuk #15664. hozzászólásáraMég akkor is ott van a víz!A vége lesz(lehet)érdekes!Hiába van +20%,ha azt odaadod a szárítósnak.
Válasz Kisvuk #15664. hozzászólásáraMi ezzel már faragtunk rá, a mienken 18 sor a szomszédén 14 sor és mégis 2 tonnát ránk vert
Válasz medikus #15662. hozzászólásáraFaternak ugyan annyit kapott mint enyem tapanyagba
Csak fater dobott ala 40tha szerveskakit.
Meg 50mazsaha meszkot.
En kakit nem csak 100mazsa/ha meszkovet
200m van a fold tolem
Neki elovetemeny buza
Nekem kukorica
Faternak olcso pio. Nekem draga pio es hat draga pio kicsit oda ver neki hiaba ott a kaki meg 2,50-3m a kukoricaja
Nekem meg kisebb de csövek azok sokkal hosszabbak meg vastagabbak .
Moderátor által módosítva: 2018-07-27 12:35:21
A faj súly a lényeg pl poinál nagyon nagy eltérés van. Pl a 80e zsák fajtánkén is változik volt amelyik 21kg volt 18 volt 32 kg is. Nálunk idén a komokosabb 5ak területeken van a 0023. 9903. 9911. Meg az új kisérlet nedvesebb kőtőttebben a 0216 .