Válasz Bárány #12372. hozzászólásáraIgaz, ami igaz. Idén, mikor radarképet néztem, a délről jövő eső szinte mindig elakadt a Balaton magasságában kb... Pedig itt a Kisalföldön a tavasz-nyár eleji esők régen mindig délről jöttek. Északnyugatról szinte csak hidegfronttal, országos eső volt. Szóval erre, aki nem a Duna mellett van, az megszívta... A búzák, nem tudom, mitől, elég jók voltak. A többi katasztrófa. Szója 8-17q között, Szotyi 20-25q, kukorica most jön... A repcék mostanra keltek ki rendesen...
Válasz Bárány #12372. hozzászólásárahidd el senki nem irigyli az ottani terméseteket de az a rárakódó+ miatt nem tud ebben a pici országban árkiegyenlítő hatást elérni.ezért ahol nincs ott nem is lesz csak drágán.amit meg arrafelé összeszednek a végén a más kezén sem lesz olcsóbb.
Válasz Bárány #12372. hozzászólásáraNem kell az alföldre menni azért, 15 km-re tőletek , már gyenge volt a napra ( nagycégek átlagai 20 mázsa körül, maszekoknál kb abszolút rekord volt a 27 mázsa) Kukorica tavaly volt itt annyi amennyit az előbb írtál, idén szerintem 6-7 tonna között lesz itt.
Válasz Mf-es #12369. hozzászólásáraItt a fórumon több az alföldi, ezért úgy jön ki, mintha az eégész országban ínség lenne. Itt nálunk (Tolna) a napra átlagos volt (nekünk 40q/ha), a kukorica egy átlagos évhez képest kb. -10%-kal adja.
Írtam már korábban, hogy nem lesz itt akkora hiány, és magas ár, mint ahogy sokan a fórumon gondolják, de akkor leugattak (rsándor?)
Szóval sok helyen valóban már tele vannak a szárítók, pedig ezek még csak a koraiak (épp FAO 300-at szedünk, 100-105 mázsa körül adja 1718-as vízzel), a nagytwrmő későbbieket még el se kezdtük a 22-25-ös víz miatt.
És senki se csesztetésnek, vagy nagyképűsködésnek vegye ezeket, hanem figyelmeztetésnek. Valószínűleg valamennyit fog az ár mozogni, de robbanni nem fog.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12363. hozzászólásáraVan 100 hektár körül.
Én holnap fogok belekezdeni, mámma még vannak maszek napraforgók, meg most tegnap óta van napos idő, hagy száradjon le magától.
Szerintem itt nekem 20mázsa körüli átlag reálisan kinéz. Nem a legjobb, de idén örülünk neki. Lesz sokkal jobb táblám, de a dombok alapvetően nem szójás táblák kicsik maradtak azért, van hűvely rajtuk de nem annyi mint lehetett volna jobb időben, ezek lefogják húzni azt gondolom.
Válasz szanberg #12362. hozzászólásáraItt a szóják nem olyan rosszak, amit 10-15 mázsásnak kalkuláltak 25-27q/ha lett, milyenk talán hétvégéig lejön. Eső előtt 10-12 volt víze, most 14, jól megszívta magátNeked van most szójád?
Igaz ez mos mindenre. Napraforgók is gyérek, szójáról nem is beszélve.
Rengeteg ember próbál szabad piacon fű alatt venni magot, hogy letudja jelenteni a minimum 1tonnás termést, hogy legalább a fehérjetámogatástól ne essen el. Hiába vetettek sokat belőle, semmivel nemlesz több mint tavaly... Persze az árakkal b...odnak, de b....nak magukkal...
Válasz Richard. #12360. hozzászólásáraitt még próbálnák szajkózni a világpiaci-ár,minden raktár tele van dumát csak ahogy belevágnak a gazdák a kukiba s bizony nem termett fele sem mint tavaly ez derült ki nagyon szükség van erre a kevésre is.egyébbként vigyázó szemét mindenki a fellendülő tojástermelésre-igényre vesse.KELL EZ A TERMÉS NAGYON IS KELL.
Tehát,itt van október. Száraz év,jelenleg azért már száraz a kukorica. Felvásárlóknál nix még kukorica. Szép kilátás. Mindez talán pár hét múlva nyom fel az áron. Vagy vennének,de nix mit.
Kukoricába belekostolva,kb 10ha levágva 880q kombájn tisztán.Esö elött 13-as vizzel.Ár 44+ lekötve szabad 42+.Elég jo sztem idáig de ez csak becslés pontos terület nincs csak nagyjábol.Dkc 4590 nagy része meg egy kis Pio 9494.Borzasztoan lesülve a szár csö felett szinte nincsen.De a szemet adta az a lényeg.
remélem a nagykőrösi malacárak sejtetni engedik mennyi lesz a kukorica ár.szerintem jobb-érzékenyebb előrejelzés mint a chicago-i számsorok közé belemagyarázni a tuti jövőképet.
Válasz blsjela #12336. hozzászólásáraA kukorica jól néz ki,de az első képet azt a társkeresőbe kelet volna tenni(mert igy elcsúfitod vele ezt a szép állományt)
Válasz blsjela #12337. hozzászólásáraÜdv
A kézben tartott csövön tisztán látszik a moly kártétel.
Ez az egyik kiindulópontja a toxinnak.
(Bocs,csak megkapta a szemem.)
Ma voltunk terepszemlén.Élég bizakodó vagyok. De majd a mérleg megmondja.
Itt van pár kép.
Ez április 28 vetés.
P 0412(Mamut)
Én 185 cm vagyok és a fejemnél vannak a csövek. A kukorica teljes magassága 3,8-4m között van .Ugy hogy lesz mit leszántani.
Válasz Schlepper #12331. hozzászólásáraHogy nézett ki ez a 15 mázsás átlagú kukorica? Nagy csövek rossz termékenyüléssel, vagy már eleve kis csövek rossz beporzással?
Válasz tehenes gazda #12327. hozzászólásáraMár vittem be belöle ami zöldebb volt már eszik a bocik meg ugye fater sodorta a felét meg ott hagyta hogy ne törje a fogát a sodronak de hát én ne mszolhatok bele ,majd csak ha sajátom lesz azt mondta
Csak egy adat... Még nem az enyém , de sokat sejtető...
Egy ismerősömnek vágtak itt kukoricát Mohács-Szigeten, 14.1 volt a vize, és hektáronként 7.6 tonnát adott a 34 ak-s föld. Tavaly 13.5 volt neki, de egy átlagos évben is le szokta vágni a 11-12.5-t..
Én még csak megsaccolni sem merem a sajátom....
24914 hozzászólás
Válasz Bárány #12372. hozzászólásáraIgaz, ami igaz. Idén, mikor radarképet néztem, a délről jövő eső szinte mindig elakadt a Balaton magasságában kb... Pedig itt a Kisalföldön a tavasz-nyár eleji esők régen mindig délről jöttek. Északnyugatról szinte csak hidegfronttal, országos eső volt. Szóval erre, aki nem a Duna mellett van, az megszívta... A búzák, nem tudom, mitől, elég jók voltak. A többi katasztrófa. Szója 8-17q között, Szotyi 20-25q, kukorica most jön... A repcék mostanra keltek ki rendesen...
Válasz Cafi #12367. hozzászólásáraNálunk is van P9241,P0412,P9906,P9903,P9911,P9486,P0023.
Somogy megyében
Lassan Nálunk is megkezdődik.
Válasz Bárány #12372. hozzászólásárahidd el senki nem irigyli az ottani terméseteket de az a rárakódó+ miatt nem tud ebben a pici országban árkiegyenlítő hatást elérni.ezért ahol nincs ott nem is lesz csak drágán.amit meg arrafelé összeszednek a végén a más kezén sem lesz olcsóbb.
Válasz Koszi. #12373. hozzászólásáraIgazából a lényeg az lenne, amit az ár alakulásáról gondolok.
Válasz Bárány #12372. hozzászólásáraNem kell az alföldre menni azért, 15 km-re tőletek , már gyenge volt a napra ( nagycégek átlagai 20 mázsa körül, maszekoknál kb abszolút rekord volt a 27 mázsa) Kukorica tavaly volt itt annyi amennyit az előbb írtál, idén szerintem 6-7 tonna között lesz itt.
Válasz Mf-es #12369. hozzászólásáraItt a fórumon több az alföldi, ezért úgy jön ki, mintha az eégész országban ínség lenne. Itt nálunk (Tolna) a napra átlagos volt (nekünk 40q/ha), a kukorica egy átlagos évhez képest kb. -10%-kal adja.
Írtam már korábban, hogy nem lesz itt akkora hiány, és magas ár, mint ahogy sokan a fórumon gondolják, de akkor leugattak (rsándor?)
Szóval sok helyen valóban már tele vannak a szárítók, pedig ezek még csak a koraiak (épp FAO 300-at szedünk, 100-105 mázsa körül adja 1718-as vízzel), a nagytwrmő későbbieket még el se kezdtük a 22-25-ös víz miatt.
És senki se csesztetésnek, vagy nagyképűsködésnek vegye ezeket, hanem figyelmeztetésnek. Valószínűleg valamennyit fog az ár mozogni, de robbanni nem fog.
Válasz Mf-es #12369. hozzászólásáraNálunk nincsenek dugig a szárítók.
4-5 t/ha körül vágnak a java 6 t/ha. Ez a tavalyi termés fele!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #12363. hozzászólásáraVan 100 hektár körül.
Én holnap fogok belekezdeni, mámma még vannak maszek napraforgók, meg most tegnap óta van napos idő, hagy száradjon le magától.
Szerintem itt nekem 20mázsa körüli átlag reálisan kinéz. Nem a legjobb, de idén örülünk neki. Lesz sokkal jobb táblám, de a dombok alapvetően nem szójás táblák kicsik maradtak azért, van hűvely rajtuk de nem annyi mint lehetett volna jobb időben, ezek lefogják húzni azt gondolom.
Válasz Richard. #12360. hozzászólásáraHol nincs kuki?Dugig vannak a szárítók.
Válasz Cafi #12367. hozzászólásáraAkkor ott legalább volt eső szépen
Dombóvár mellett
P0216 12,1 t nettó
P9241 9 t nettó
DKC4717 10,5-11 nettó
DKC4590 10 t nettó
viz 16-20 % kozott
Válasz Netparaszt #12364. hozzászólásáraA direktet hogy csinálod?
Válasz Netparaszt #12364. hozzászólásáraaz jó
itt az ilyeneket szárzúzóval vágták vagy 1.5-2t átlaggal
Válasz Schlepper #12331. hozzászólására Vajon 50q jó termés-e homoktalajon, q pétisóval és 130 mm csapadékkal a direktvetés óta?
Válasz szanberg #12362. hozzászólásáraItt a szóják nem olyan rosszak, amit 10-15 mázsásnak kalkuláltak 25-27q/ha lett, milyenk talán hétvégéig lejön. Eső előtt 10-12 volt víze, most 14, jól megszívta magát
Neked van most szójád?
Igaz ez mos mindenre. Napraforgók is gyérek, szójáról nem is beszélve.
Rengeteg ember próbál szabad piacon fű alatt venni magot, hogy letudja jelenteni a minimum 1tonnás termést, hogy legalább a fehérjetámogatástól ne essen el. Hiába vetettek sokat belőle, semmivel nemlesz több mint tavaly... Persze az árakkal b...odnak, de b....nak magukkal...
Moderátor által módosítva: 2015-10-27 14:55:16
Válasz Richard. #12360. hozzászólásáraitt még próbálnák szajkózni a világpiaci-ár,minden raktár tele van dumát csak ahogy belevágnak a gazdák a kukiba s bizony nem termett fele sem mint tavaly ez derült ki nagyon szükség van erre a kevésre is.egyébbként vigyázó szemét mindenki a fellendülő tojástermelésre-igényre vesse.KELL EZ A TERMÉS NAGYON IS KELL.
Tehát,itt van október. Száraz év,jelenleg azért már száraz a kukorica. Felvásárlóknál nix még kukorica. Szép kilátás. Mindez talán pár hét múlva nyom fel az áron. Vagy vennének,de nix mit.
kb 15km-re tőlünk nagy gazdaság kezdett kukoricát aratni. 2-3tonnákat adnak.
kegyetlen rossz az egész, csakúgy mint a 4200-as ár is...
Moderátor által módosítva: 2015-10-27 14:53:55
kukoricára 42000 ajánlat volt tegnap (elő)szerződve ....már nem is annyira elő
búza piac teljesen áll még
tegnap 4-es mellett vágták csepergő esőben is .nem valami fényesnek látszott a termés.kései naprák viszont arra nagyon jók is vannak.
Válasz Pubi0308 #12355. hozzászólásáraOrosháza.
Válasz röfik #12354. hozzászólásáraAz nagyon jó.
Merre laksz ?
Kukoricába belekostolva,kb 10ha levágva 880q kombájn tisztán.Esö elött 13-as vizzel.Ár 44+ lekötve szabad 42+.Elég jo sztem idáig de ez csak becslés pontos terület nincs csak nagyjábol.Dkc 4590 nagy része meg egy kis Pio 9494.Borzasztoan lesülve a szár csö felett szinte nincsen.De a szemet adta az a lényeg.

remélem a nagykőrösi malacárak sejtetni engedik mennyi lesz a kukorica ár.szerintem jobb-érzékenyebb előrejelzés mint a chicago-i számsorok közé belemagyarázni a tuti jövőképet.
Válasz blsjela #12351. hozzászólására72 töl 78 ig. Nem volt egy hibrid sem ami kiemelkedett volna. A koraiak kicsit jobbak voltak mint a későbbiek.
Válasz m.p.gy. #12350. hozzászólásáraMilyen lett? Súly?
Válasz blsjela #12349. hozzászólásáraMi 10 napja vágtuk a fajtasort a 0412 nek 13 as volt a vize,de nem voltak 480 g os csovek
Tegnap megmértunk 2 db P 0412 egyik 0,495 kg másik 0,465 kg. A víz nem lett mérv. kb 28 lehet.
Válasz Radocz #12345. hozzászólására10-12dkg?
Válasz Schlepper #12331. hozzászólására Tegnap mi is vágtuk, 19 q/ha...Siralmas.... Tavaly 60 q/ha volt! Igaz, homokos talajunk van!
Válasz Radocz #12345. hozzászólására
A súly, az nem sok. Nagyon hajlékony.
Válasz medikus #12335. hozzászólására Elnézést rosszul írtam a 90mázsa az már kukoricáról szól.
Válasz blsjela #12336. hozzászólásáraA kukorica jól néz ki,de az első képet azt a társkeresőbe kelet volna tenni(mert igy elcsúfitod vele ezt a szép állományt)
Válasz Szabi. #12339. hozzászólásáraAz enyém is levágva, ua technológia /extenzív: 2q péti / mint tavaly akkor 100q most 45q
Válasz blsjela #12337. hozzászólásáraÜdv
A kézben tartott csövön tisztán látszik a moly kártétel.
Ez az egyik kiindulópontja a toxinnak.
(Bocs,csak megkapta a szemem.)
Válasz Berkó_ #12333. hozzászólásáraNagy cső rossz termékenyülés de sok helyen teljesen lesült augusztusban 2,5m magas gyönyörű volt félig zölden
Le lett. Pio,54 ha,átlag 7t/ha 13%-ra számítva.
60ezer vetett mag.
Válasz medikus #12335. hozzászólásáraaz szernitem 9q akarna lenni, vagy kukorica:D
Itt a P 0023.

Ma voltunk terepszemlén.Élég bizakodó vagyok. De majd a mérleg megmondja.

Itt van pár kép.
Ez április 28 vetés.
P 0412(Mamut)
Én 185 cm vagyok és a fejemnél vannak a csövek. A kukorica teljes magassága 3,8-4m között van .Ugy hogy lesz mit leszántani.
Válasz kovacs22 #12330. hozzászólásáraMilyen napra ad 90mázsát?
Hajdú-ban tegnapi nap folyamán kaptam kemény 3950 Ft /q felvásárlási árat!
Válasz Schlepper #12331. hozzászólásáraHogy nézett ki ez a 15 mázsás átlagú kukorica? Nagy csövek rossz termékenyüléssel, vagy már eleve kis csövek rossz beporzással?
Válasz Schlepper #12331. hozzászólásáraJa a vize 10 alatti legalább nem kell szárítani
Tegnapi vágás sztár hibrid műszarben úszott 15q 10ha átlaga ha nincs víz cseszhetem 120mm vetés óta télen 80mm ez van.
Válasz kisservin10 #12322. hozzászólására A naprát 7-8 vizel vágtuk.Tegnap 90q/ha 14-es vizel ma egy másik tábla átlaga 91.5q/ha 14.2-es vizel vágtuk.
Válasz tehenes gazda #12327. hozzászólásáraMár vittem be belöle ami zöldebb volt már eszik a bocik meg ugye fater sodorta a felét meg ott hagyta hogy ne törje a fogát a sodronak de hát én ne mszolhatok bele ,majd csak ha sajátom lesz azt mondta
Sziasztok....

Csak egy adat... Még nem az enyém , de sokat sejtető...
Egy ismerősömnek vágtak itt kukoricát Mohács-Szigeten, 14.1 volt a vize, és hektáronként 7.6 tonnát adott a 34 ak-s föld. Tavaly 13.5 volt neki, de egy átlagos évben is le szokta vágni a 11-12.5-t..
Én még csak megsaccolni sem merem a sajátom....