Nálunk mondtak kukorica árat: 2700 ft+ konfelár....... Az aratásról: itt szerencsére nem akadnak a kombájnok, pedig itt is volt eső bőven és a vize 18-19 N01. 4,3 ha 505q nettó
Na mára én is befejeztem a vágást 23 ha ment le, nyersen kb 8T/ha 20-22 közötti vízzel.szárazabb már biztos nem lesz, maximum a talaj :) no de az is jobb mint a semmi
Mi rámentünk a földekre mint bárki más a környéken, itt mindenki vágja még este is, pedig 5 óra után már érezhetően minden vizes, reggel meg állandóan köd van, és csak délben körül lehet kezdeni...mindenki kis teljesítményű gépekkel (MTZ....) húzza a kocsikat....2-3 nap és elfogy...és a víz hát ....volt már jobb is ...20-22 közötti....jobb már nem hiszem hogy lesz...szántani is kell valamikor....
Üdv! 1Kmre van a kuku földem a száritótol. Nem veszi át,szóját szárogat. Jó. 10Km re a másik,akinél mérettem a kuku vizét. Mondja,nem jó a mérő. Első mérés 17,6. Azt mondja,nemjó. Tényleg fura,érezhetően nedves szemek. Még egy mérés,27,6. Ez non vizes. Hát persze,lényeg,hogy nem jó a mérő. Kérdem az árat,mire ők: hát,pang a piac,jelenleg nincs ára,sok a toxin,de azért csak hozzam. Két hete 3250+komp. Most meg nix ár. Lényeg az egészben,hogy előjöttek a cocák,meg az agancsosok. vidéki élet,szépsége a kilátás! Ennek azért örülök. Azt nem tudom,hogy a kombájn hajlandóe lejönni majd a földröl,vagy huzzuk. Mindegy ,kilátásban az is elmegy.
Amerre ma vágtam azok a környék legjobb földjei, de ott is van olyan ahol 20-50cm áll a víz, a rossz minőségű földekről esetleg a faggyal lehet leszedni. Erre(nálam) az utolsó eső tett be, igaz a környéken már nyár óta katasztrófa helyzet van.
Ma kivágódtunk 2 óra körül, 1 szerelvényt lehetett leadni mert 1/2 5-kor bezár az átvevő úgyhogy össz. 4 szerelvényt tudtam levágni, olyan 60T körül 5,3 ha-ról,így 6 után nem sokkal be is lett fejezve, pedig még most is lehetne nyomni, traktorok feszt elakadnak, kínlódás az egész. Tv-be meg megint azzal foglakoznak hogy csúcstermés van kukiból
Válasz #11173. hozzászólásra
Viszonylag jó talajállapot az merre van?????????????Erre ma kb 5óra alatt vágtam kb 3ha,kb 30liter /ha +++++++++++egy traktor ami húzgált, 17 volt a víz, 1fokott ment feljebb az esők után. Nekem maradt még egy ha mi szó szoros értelemben "tengeri".
Tegnap vágtam hajduba a környékben az egyik legjobbnak látszó kukoricát
és 60mázsát adott.
A többi helyen 40-et.
Itt nagyon nincs rekord termés csak minuszba.
20-25aranykoronás földek.
24-25között mutatott a kombájnon, nagyjából itt is lesz az, holnap megméregetem a dickey-vel is.
Mázsát sem adtam össze de púposra raktam a kocsikat.
Volt még egy félhektáros kis tábla a kerítésem mellett közvetlen, az sem ment fel egy EB-re.
Én megmértem szombaton a 100 mm után, és úgyanúgy mint előtte 20-21-es volt a víze. Jóformán semmit se nedvesedett vissza Viszont száradni sem fog ilyen pocsék időben
Zöld felület már régen nincs. Már akkor is elégedett lennék, ha visszaszáradna a nagy eső előtti szintre... Kérdés, hogy fog-e, na és persze mikor?.....
igen, főleg ha még voltak zöld részei, ahol le tudta volna még adni a vizet. Most ez megfagyott vagyis valószínűleg már csak a nap vagy a szél hatására csökkenhet a víztartalma, de ez már minimális lesz.
Önköltsédszámolgatás? Ez mire jó? Csak össze kell adni amit beletoltam és kivonni a bevételből és máris látom - vagy +, ennyi. Ha plusz akkor jól csináltam ha nem, akkor elb@sztam valamit, (bár szerintem ha nincs valami természeti csapács nem lehet minuszos, és itt nem aszályra gondolok) Nem biztos ,hogy bele kell rakni azt a rengeteg műtrágyát és és vegyszert amit a forgalmazó cégek ránk erőltetnek ettől csak a bruttó nő a nettó meg csökken. A másik meg, hogy a mezőgazdaságban sosem egy évet kell nézni, egyszer hopp máskor...
De ez is csak egy vélemény.
Szia Berkó. Kicsit számolgattam, nekem a költség 32-es árral és 20,5 vízzel olyan 5,5t/ha de ez csak az inputanyag bekerülési ktg.(vetőmag ,műtrágya,gázolaj, vegyszer), vegyük azt hogy a földbérletet fedezi a támogatás, én minden műveletet magam csinálok a szántástól az aratásig, beszállítás minden, de nyilván hogy a gázolajon felül ennek is van jelentős költsége amibe itt ne is menjünk bele mert ezt aztán lehet tényleg sokféleképp számolni, volt is ebből már a fórumon sok vita, na ezért saccolva olyan 7-8t körül gondolom az önköltséget. Azért hozzáteszem hogy ez az ár még mehet lejjebb, és a maradékot nem biztos hogy 20-as vízzel tudjuk aratni, lehet az 22 is akkor még rosszabb a leányzó fekvése, amit eddig lekaptam az kombájntisztán 115g/ha (nettó 105g) DKC4964 de én nem sírok és nem is igen szoktam, tulajdonképpen ha még a maradék 6ha kuki bemegy a magtárba nem is panaszkodhatok erre az évre, még annyit hogy én kukoricával csak az összterületem 20%-t vetem be ebbe a növénybe szerintem itt nem érdemes többet kockáztatni, ennyi viszont kell a jó vetésforgóhoz, tudomásul kell venni hogy a kuki 5 évbe 1x esetleg 2x tud igazán jó bevételt hozni, a maradékban keveset és esetleg lehet simán 0 is, és mégegyszer mondom ez a csak az itteni felénk lévő termőterületekre vonatkozik és csak egy vélemény.
24931 hozzászólás
Válasz #11187. hozzászólásra
Melyik megyében van ez? Eddig is ilyen szép összeget mondtak, vagy most megy lefelé?
Nálunk mondtak kukorica árat: 2700 ft+ konfelár....... Az aratásról: itt szerencsére nem akadnak a kombájnok, pedig itt is volt eső bőven és a vize 18-19 N01. 4,3 ha 505q nettó
Na mára én is befejeztem a vágást 23 ha ment le, nyersen kb 8T/ha 20-22 közötti vízzel.szárazabb már biztos nem lesz, maximum a talaj :) no de az is jobb mint a semmi
Mi rámentünk a földekre mint bárki más a környéken, itt mindenki vágja még este is, pedig 5 óra után már érezhetően minden vizes, reggel meg állandóan köd van, és csak délben körül lehet kezdeni...mindenki kis teljesítményű gépekkel (MTZ....) húzza a kocsikat....2-3 nap és elfogy...és a víz hát ....volt már jobb is ...20-22 közötti....jobb már nem hiszem hogy lesz...szántani is kell valamikor....
Üdv! 1Kmre van a kuku földem a száritótol. Nem veszi át,szóját szárogat. Jó. 10Km re a másik,akinél mérettem a kuku vizét. Mondja,nem jó a mérő. Első mérés 17,6. Azt mondja,nemjó. Tényleg fura,érezhetően nedves szemek. Még egy mérés,27,6. Ez non vizes. Hát persze,lényeg,hogy nem jó a mérő. Kérdem az árat,mire ők: hát,pang a piac,jelenleg nincs ára,sok a toxin,de azért csak hozzam. Két hete 3250+komp. Most meg nix ár. Lényeg az egészben,hogy előjöttek a cocák,meg az agancsosok.
vidéki élet,szépsége a kilátás! Ennek azért örülök. Azt nem tudom,hogy a kombájn hajlandóe lejönni majd a földröl,vagy huzzuk. Mindegy ,kilátásban az is elmegy. 
Válasz #11165. hozzászólásra
..........de olyan talaj marad utána..
...............de legalább le van véve.
Erre is nyomja egy hevederes,
Amerre ma vágtam azok a környék legjobb földjei, de ott is van olyan ahol 20-50cm áll a víz, a rossz minőségű földekről esetleg a faggyal lehet leszedni. Erre(nálam) az utolsó eső tett be, igaz a környéken már nyár óta katasztrófa helyzet van.
Ja , a lényeg víz 19,8 ,,,, szűk két hete is ennyi volt de most jobb kínlódni a sárba
úgyhogy össz. 4 szerelvényt tudtam levágni, olyan 60T körül 5,3 ha-ról,így 6 után nem sokkal be is lett fejezve, pedig még most is lehetne nyomni
, traktorok feszt elakadnak, kínlódás az egész. Tv-be meg megint azzal foglakoznak hogy csúcstermés van kukiból

Ma kivágódtunk 2 óra körül, 1 szerelvényt lehetett leadni mert 1/2 5-kor bezár az átvevő
Erre ma kb 5óra alatt vágtam kb 3ha,kb 30liter /ha +++++++++++egy traktor ami húzgált, 17 volt a víz, 1fokott ment feljebb az esők után. Nekem maradt még egy ha mi szó szoros értelemben "tengeri".
Viszonylag jó talajállapot az merre van?????????????
Válasz #11177. hozzászólásra
16körül
Válasz #11176. hozzászólásra
Milyen vízzel?
Tegnap vágtam hajduba a környékben az egyik legjobbnak látszó kukoricát
és 60mázsát adott.
A többi helyen 40-et.
Itt nagyon nincs rekord termés csak minuszba.
20-25aranykoronás földek.
Válasz #11174. hozzászólásra

Hiába a mag tár ha nincs rak tár.

Vágnám csak nincs még hely a magtárban
Az embert lépten nyomon átbaxxák a kereskedők fuvarozók
No ki meddig halogatja a 20 22es vágását , viszonylag jó talajállapotokon?????
Válasz #11171. hozzászólásra

Válasz #11170. hozzászólásra

Nettóba 110kg-ot
mert nem mindegy hogy nettó vagy bruttó
Válasz #11169. hozzászólásra

Az milyen lenne ha 110kg bruttó hatóanyagot kapott volna
Idén az szerintem rengeteg plusszt jelentett, hogy 6-8leveles állapotánál sormellé megkaptak 110kg nettó nitró hatóanyagot...
Válasz #11167. hozzászólásra
24-25között mutatott a kombájnon, nagyjából itt is lesz az, holnap megméregetem a dickey-vel is.
Mázsát sem adtam össze de púposra raktam a kocsikat.
Volt még egy félhektáros kis tábla a kerítésem mellett közvetlen, az sem ment fel egy EB-re.
Válasz #11166. hozzászólásra
Az mennyit is jelent q-ban? És milyen vízzel?
No egy erős 6hektáros tábláról lejött 15,5 EB8-as pótkocsival anyag...
inthemudvariációk
Válasz #11161. hozzászólásra
Csak reggelente ne lenne akkora köd-pára-harmat-hideg...
Hét ágra süt a nap!
Nemsoká aratjuk az N01-et kíváncsi leszek a vizére :D
Válasz #11160. hozzászólásra
Viszont száradni sem fog ilyen pocsék időben
Én megmértem szombaton a 100 mm után, és úgyanúgy mint előtte 20-21-es volt a víze. Jóformán semmit se nedvesedett vissza
Válasz #11159. hozzászólásra
Zöld felület már régen nincs. Már akkor is elégedett lennék, ha visszaszáradna a nagy eső előtti szintre... Kérdés, hogy fog-e, na és persze mikor?.....
Válasz #11158. hozzászólásra
igen, főleg ha még voltak zöld részei, ahol le tudta volna még adni a vizet. Most ez megfagyott vagyis valószínűleg már csak a nap vagy a szél hatására csökkenhet a víztartalma, de ez már minimális lesz.
A hajnali fagy hogy befolyásolja a kukorica száradását? Van jelentősége?
Válasz #11144. hozzászólásra
Ha így haladunk 1 év múlva megtudod!
Válasz #11147. hozzászólásra
nem kötekedni akarok, de ez 1 hét múlva is tengelyig merülős történet lesz még szerintem
Válasz #11154. hozzászólásra
Mennyit nedvesedett vissza?
Ma már nálunk vágtak....holnap mi is vágunk
Válasz #11152. hozzászólásra
Annyi azért csak nem....
Válasz #11150. hozzászólásra

Akkor az legalább 30!
Válasz #11149. hozzászólásra

Nem, a búzám ilyen!
Válasz #11148. hozzászólásra

Igen a csizma feléig ért reggel,amúgy 18.3 volt az esső előtt! DKC-4490-es.
Még gondolom búzát is akarsz bele vetni?
Válasz #11147. hozzászólásra
Bocsi
Vizet mértél?

HEHE
Válasz #11143. hozzászólásra
Mi az az adó????
Érdekes,hogy adókkal senki nem számol.
Válasz #11110. hozzászólásra
nálam +2%P
azért számoljátok bele a 2010-es árvizet és a 2012-es aszályt is akikor a termés 100%-a megsemmisült
Önköltsédszámolgatás? Ez mire jó? Csak össze kell adni amit beletoltam és kivonni a bevételből és máris látom - vagy +, ennyi. Ha plusz akkor jól csináltam ha nem, akkor elb@sztam valamit, (bár szerintem ha nincs valami természeti csapács nem lehet minuszos, és itt nem aszályra gondolok) Nem biztos ,hogy bele kell rakni azt a rengeteg műtrágyát és és vegyszert amit a forgalmazó cégek ránk erőltetnek ettől csak a bruttó nő a nettó meg csökken. A másik meg, hogy a mezőgazdaságban sosem egy évet kell nézni, egyszer hopp máskor...
De ez is csak egy vélemény.
Válasz #11138. hozzászólásra
, még annyit hogy én kukoricával csak az összterületem 20%-t vetem be ebbe a növénybe szerintem itt nem érdemes többet kockáztatni, ennyi viszont kell a jó vetésforgóhoz, tudomásul kell venni hogy a kuki 5 évbe 1x esetleg 2x tud igazán jó bevételt hozni, a maradékban keveset és esetleg lehet simán 0 is, és mégegyszer mondom ez a csak az itteni felénk lévő termőterületekre vonatkozik és csak egy vélemény.
Szia Berkó. Kicsit számolgattam, nekem a költség 32-es árral és 20,5 vízzel olyan 5,5t/ha de ez csak az inputanyag bekerülési ktg.(vetőmag ,műtrágya,gázolaj, vegyszer), vegyük azt hogy a földbérletet fedezi a támogatás, én minden műveletet magam csinálok a szántástól az aratásig, beszállítás minden, de nyilván hogy a gázolajon felül ennek is van jelentős költsége amibe itt ne is menjünk bele mert ezt aztán lehet tényleg sokféleképp számolni, volt is ebből már a fórumon sok vita, na ezért saccolva olyan 7-8t körül gondolom az önköltséget. Azért hozzáteszem hogy ez az ár még mehet lejjebb, és a maradékot nem biztos hogy 20-as vízzel tudjuk aratni, lehet az 22 is akkor még rosszabb a leányzó fekvése, amit eddig lekaptam az kombájntisztán 115g/ha (nettó 105g) DKC4964 de én nem sírok és nem is igen szoktam, tulajdonképpen ha még a maradék 6ha kuki bemegy a magtárba nem is panaszkodhatok erre az évre