ne legyél naiv! Épp, hogy Te honnan a faxból tudnád, hogy mi a helyzet az egész országban? Mi mindannyian csak egy igen kis szeletét látjuk az országnak, és mivel a magyar ember nem az őszinteségéről híres még a vetésterület tényleges mennyisége is bizonytalan!!!
Ellenben az USA műholdakkal pásztázza a földet, és hidd el, elég pontos adataik vannak mind a vetésterületekről, mind az állományok egészségi állapotáról, mind pedig arról, hogy ez időről időre hogyan változik!
(ellenben ha most a CIA ki akarna cseszni veled, és holnap beállítana a hölgyemény, hogy "na bátyám, eriggyünk egy kört!" csak a legxarabb földeket mutogatnád, hogy had higgye hogy itt minden xar! Valószínű ezért is nem önbevallást kérnek, hanem maguk megnézik a műholdon, hogy mi újság, és meg se kérdik, hogy te helyesnek gondolod-e ezt vagy sem!)
Én mindenesetre hitelesebbnek és pontosabbnak tartok egy USDA becslést, mint az MGSZ hasraütéssel megkókányolt statisztikáit...
Honnan a faszból tudja a "nagy" amerika hogy nálunk 7 millió tonna lesz, jöhetne egy kört velem a nagykövet asszonyuk, és megmutatom neki a határt, ja és hozhatja a termésbecslő komát is magával!!! Nálunk max 5 millió az országba!!!!!!!!!
Kijott az USDA legujabb termesbecslese. Az USA varhato kukoricatermeset kisse noveltek (a szojat csokkentettek). Nekunk most 7 millo tonnat josolnak (-0.75 millio tonna csokkenes augusztushoz kepest), Romanianak 10.3-at (+1.5), Ukrajnanak abszolut csucs 29 millio tonnat. Ez tovabbi lefele iranyulo nyomast fog jelenteni az arakra.
Válasz #9249. hozzászólásra
Nem tudom én csak hallottam, sztem is nagy biznisz.....nem vagyok benne az ilyesmiben nem értek hozzá, mindig mindent csak tisztán adunk el itthon.....de ha elmagyaráznád hogy mi a gond, vagy mi lehet a gond az ilyen üzlettel megköszönném, csak hogy tisztában legyek vele....
hungrana 43000ft, szept 16 utánra, 14,5 vizre visszaszámolva, szemét levonás nincs, egyéb költségek nincsenek, csak hát be kell kocsikáztani Szabadegyházára, meg min. 250 tonna legyen (október 42000 ft)
Olyat mondok: ma hallottam, hogy a környékről (szabolcsban vagyok) jönnek a szlovákok kamionnal, teljesen legális, számlát ad meg stb. tehát nem feketén megy a dolog, lemérve bioetanolnak viszik a 30-as körüli víztartalmú kukit, 3500 pénzért
Nálam igazából magas volt a napra és a tányérral bement vagy 30-40 cm szár is mert akkora volt a primis, a tányérok nagyok és a kiszáradt napra súlya miatt esett ki az asztalból egyszerűen a tömeg és a lendület összeadódott és kiesett szárastól!!
Korábban ezt a gondot úgy oldottuk meg,hogy a szélső csőrőkre csavaroztam fel laposvasból meghajtott terelőt,mindkét oldalra,és ez a dölt naprát egyenesbe hozta,utánna már a lánc intézte a dogát,egyszerű és hasznos megoldás,tudom ajánlani!
Nekem az OROS-nál kidobálta oldalra, ha a napra jobb oldal felé volt dőlve és elvágta a betét kése, egyszerűen a fej lendülettel kirepült szárastól! Kellett rá a magasítás körbe!! Míg nem volt fent csak 5 sort lehetett vágni vele lefelé menet a jobbra állt tányéroknál!
Sarolta tavaly száraz évben homokos középkötött talajon 75q átlag 3q an sor mellé más nem. A sarolta idén nem mutatkozik vmi jonak a dekalbokkal kb szintben és az occitánnal.
Oldalt van terelőcsiga,inkább a ferdére rakja fel,de nem veszélyes,egy idő után visszaesik az asztalba,egyébként tetszik a melója,kb 30-35cm-s tarlót hagy a többit lezúzza!
Válasz #9226. hozzászólásra
Sarolta volt tavaly, szemre tetszetős szép korai fejlődés nagy széthajló levelek nagy hosszú csövek ,közepes termőhelyen 4-5t volt.Nagyon olcsó maghoz képest jól teljesít, inkább az átlag feletti,de nem kiemelkedő.
24914 hozzászólás
Válasz #9263. hozzászólásra
ne legyél naiv! Épp, hogy Te honnan a faxból tudnád, hogy mi a helyzet az egész országban? Mi mindannyian csak egy igen kis szeletét látjuk az országnak, és mivel a magyar ember nem az őszinteségéről híres még a vetésterület tényleges mennyisége is bizonytalan!!!
Ellenben az USA műholdakkal pásztázza a földet, és hidd el, elég pontos adataik vannak mind a vetésterületekről, mind az állományok egészségi állapotáról, mind pedig arról, hogy ez időről időre hogyan változik!
(ellenben ha most a CIA ki akarna cseszni veled, és holnap beállítana a hölgyemény, hogy "na bátyám, eriggyünk egy kört!" csak a legxarabb földeket mutogatnád, hogy had higgye hogy itt minden xar! Valószínű ezért is nem önbevallást kérnek, hanem maguk megnézik a műholdon, hogy mi újság, és meg se kérdik, hogy te helyesnek gondolod-e ezt vagy sem!)
Én mindenesetre hitelesebbnek és pontosabbnak tartok egy USDA becslést, mint az MGSZ hasraütéssel megkókányolt statisztikáit...
Válasz #9264. hozzászólásra

Köszi a jó tanácsot, megfogadom!
Válasz #9263. hozzászólásra
szerinted érdekel vkit, hogy 5 vagy 7? Leszokhatnál erről, hogy ezen mérgeled magad, nem egészséges.............
Válasz #9261. hozzászólásra

Honnan a faszból tudja a "nagy" amerika hogy nálunk 7 millió tonna lesz, jöhetne egy kört velem a nagykövet asszonyuk, és megmutatom neki a határt, ja és hozhatja a termésbecslő komát is magával!!! Nálunk max 5 millió az országba!!!!!!!!!
Válasz #9261. hozzászólásra

Reméljük nem
Kijott az USDA legujabb termesbecslese. Az USA varhato kukoricatermeset kisse noveltek (a szojat csokkentettek). Nekunk most 7 millo tonnat josolnak (-0.75 millio tonna csokkenes augusztushoz kepest), Romanianak 10.3-at (+1.5), Ukrajnanak abszolut csucs 29 millio tonnat. Ez tovabbi lefele iranyulo nyomast fog jelenteni az arakra.
Válasz #9259. hozzászólásra
köszi :)
Válasz #9258. hozzászólásra
kb semmit, kicsit megfújja a szél vagy kisüt a nap, onnantól rendben van
Sziasztok kérdezni szeretnék
15 ös víze volt a kukoricámnak kapott 10 mili esőt ilyenkor mennyit vesz fel?
Válasz #9247. hozzászólásra
csak az ára sovány ...
Értem ilyen időbe már jónak mondható
Sziasztok
Háztól mennyiért adjátok majd a kukoricát ? Kis tételben. Akarok visszatartani ilyen célra pár tonnát. Előre is köszönöm.
Válasz #9254. hozzászólásra
Az első gond és ezzel együtt a legnagyobb gond, hogy nem a vevő ad, számlát, hanem az eladó!!!
Ha te bemész a boltba vásárolni, akkor nem te adod a számlát, hanem a boltos adja neked? hmm?
Nem tudom én csak hallottam, sztem is nagy biznisz.....nem vagyok benne az ilyesmiben nem értek hozzá, mindig mindent csak tisztán adunk el itthon.....de ha elmagyaráznád hogy mi a gond, vagy mi lehet a gond az ilyen üzlettel megköszönném, csak hogy tisztában legyek vele....
hungrana 43000ft, szept 16 utánra, 14,5 vizre visszaszámolva, szemét levonás nincs, egyéb költségek nincsenek, csak hát be kell kocsikáztani Szabadegyházára, meg min. 250 tonna legyen (október 42000 ft)
Nálunk egy állattartó cég 38000-at ad,de csak márciusba.Addig teszi
rá a kamatot.
Válasz #9246. hozzászólásra
és még a számlát is ő adja? tuti biznisz.....
Gondolom Sk ba még megy az áfacsalás?
Válasz #9248. hozzászólásra
nézzétek meg rendesen kinek adjátok cmr re!
Válasz #9246. hozzászólásra
Biztos,hogy a vásárló adja a számlát?
Válasz #9245. hozzászólásra
Bérmeló, Waxy 60 körül meg áll.
Olyat mondok: ma hallottam, hogy a környékről (szabolcsban vagyok) jönnek a szlovákok kamionnal, teljesen legális, számlát ad meg stb. tehát nem feketén megy a dolog, lemérve bioetanolnak viszik a 30-as körüli víztartalmú kukit, 3500 pénzért
Válasz #9239. hozzászólásra

Milyen az átlag?
Válasz #9242. hozzászólásra

Nálam igazából magas volt a napra és a tányérral bement vagy 30-40 cm szár is mert akkora volt a primis, a tányérok nagyok és a kiszáradt napra súlya miatt esett ki az asztalból egyszerűen a tömeg és a lendület összeadódott és kiesett szárastól!!
Válasz #9231. hozzászólásra
Értem! felénk még 22-25 körüliek.
Amugy sem sietős, hol van még a napravetés....
Fontos a jó vetésforgó.
Válasz #9241. hozzászólásra
Korábban ezt a gondot úgy oldottuk meg,hogy a szélső csőrőkre csavaroztam fel laposvasból meghajtott terelőt,mindkét oldalra,és ez a dölt naprát egyenesbe hozta,utánna már a lánc intézte a dogát,egyszerű és hasznos megoldás,tudom ajánlani!
Válasz #9237. hozzászólásra
Míg nem volt fent csak 5 sort lehetett vágni vele lefelé menet a jobbra állt tányéroknál!
Nekem az OROS-nál kidobálta oldalra, ha a napra jobb oldal felé volt dőlve és elvágta a betét kése, egyszerűen a fej lendülettel kirepült szárastól! Kellett rá a magasítás körbe!!
Sarolta tavaly száraz évben homokos középkötött talajon 75q átlag 3q an sor mellé más nem. A sarolta idén nem mutatkozik vmi jonak a dekalbokkal kb szintben és az occitánnal.
Válasz #9235. hozzászólásra

Kb 80 heki már le vágva
Válasz #9232. hozzászólásra

Válasz #9236. hozzászólásra
Oldalt van terelőcsiga,inkább a ferdére rakja fel,de nem veszélyes,egy idő után visszaesik az asztalba,egyébként tetszik a melója,kb 30-35cm-s tarlót hagy a többit lezúzza!
Válasz #9234. hozzászólásra

Szia Feri, nem dobálja ki a naprát oldalt az asztal, kell a magasítás?????????
Akkor lassan megkezdődik a kukorica aratás úgy látom!!
Válasz #9230. hozzászólásra

Faxa válogatás! Tudnak ezek az oroszok!!!!!!
Válasz #9232. hozzászólásra

csak sárga napszemüvegben.

Te már ne nézegesd a "zöldet",
Válasz #9230. hozzászólásra
Ez se rossz
Válasz #9227. hozzászólásra
Devyd
Pio N01, de van olyan tábla is belőle ahol 21-22-es a vize.
Válasz #9226. hozzászólásra
Sarolta volt tavaly, szemre tetszetős szép korai fejlődés nagy széthajló levelek nagy hosszú csövek ,közepes termőhelyen 4-5t volt.Nagyon olcsó maghoz képest jól teljesít, inkább az átlag feletti,de nem kiemelkedő.
Mai kép kori vetésű dekalb 5 mázsa műtrágya 63 mázsa 14.5%víz.
(barátomé)
Válasz #9225. hozzászólásra
Milyen fajta?
GK Csanád,Sarolta van e valakinek?Termőképessége érdekelne.Előre is köszönöm a válaszokat.
Ma mértem a leghamarabb leszárdt kukoricánkban szemnedvességet.
15-16% Lehetne vágni......
szia valaki vágot már kukoricát és milyen termés átlaga letneki ?
Válasz #9221. hozzászólásra
Azt hittem az NY. Kórógyra nem szoktunk szállítani. NY meg én úgy tudom nem vesznek kukoricát, mert ők csak azt termelnek.
Válasz #9220. hozzászólásra
Most néztem a szuperinfót, de nem hirdeti még magát, nem mindig vesznek, azért szoktam én is elvinni máshova.
Válasz #9220. hozzászólásra
Az első, a másikat nem tudom, még nem hívtam, pedig nekem az ott van 300 méterre.
Válasz #9217. hozzászólásra
Kórógy vagy a másik?
Válasz #9212. hozzászólásra
Ha át megy a gépen, még 1.5 megy rá!!!
Válasz #9208. hozzászólásra
Hát látni azért videón .....A német gazda rendre vágja -bálázza- és megy az erőműbe.