Ma vágtam egy 0.9 hektáros kis parcellát, a 6.5MBP púpozva lett, igazítás után ,állítólag húzatva sem volt, csak vegyszerezve, LG ,nagyon száraz, de a szára nagyon zöld.
Amíg nem voltam itthon addig apámék tegnap belekezdtek a kukoricába. Tegnap 21,4-el vágták ma már csak 20,8-al, nagyjából egy helyről a kettőt és ugyanazt a fajtát.
Egyébként jelenleg a Pio Styra lekörözte az A24-et és az N01-t is, nem számítottunk rá pedig.
neeem sokallom! tudom mennyi a többi. Bár Feco szokott olyan alacsony árakat mondnai,hogy csak lesek mint jani a moziban...
Én is 10miller körül tudom a geringót. Belehetne ruházni egy új adapterre nálnuk is, kár hogy a kombájnért nem adnának annyit mint amit egy csőtörőre rászánnánk...
Idén szoros a gatyamadzag, tartoznak egy csomóan, tavalyi vadkárokkal plusz ideiekkel, 10hektár repcét lelegelt a szarvas úgy,hogy kapufa, kb 1millát buktunk már rajta... tisztán látható egyértelműá vadkár, megnéztem a pioneeres területi képviselővel is, aztán még a kukoricát nem is láttuk...naprában is volt bőven...
nomeg tartozik más is, mi meg a banknak bizonyos gépekre, jönnek a részletek fizetni kell, bevétel meg eddig nagyon sovány.
nettó 5,6milla???
szerintem is jó az oros, bár igazán nagyoknák a geringhoff termelékenyebb, viszont úgy dobálja ki a csöveket hogy ihajj
Nekem nagy álmom,hogy egyszer egy új kombájnban új adapterrel 100mázsás kukoricában tolhassam mint a bolond. A kukoricát megoldom ha kicsit is sikerűl ittott jobban, a gép plusz adaptert meg elvitte a víz rendesen... Igenjó a mostani is hálaIstennek, megy mint a doxa gondmentesen, de azért egy új kombájn az új kombájn akármilyen jó is a régi...
Mi olyan 70Ft-körül fogunk szárítani errefelé ez jónak számít. Betárolást-kitárolást külön nem számolunk fel általában, csak ha valakinek sok volt nálunk és sok órát dolgozott a rakodó rajta, ilyenkor a gép órabérével számolunk pluszban. Idén tárolási díjat fogunk szedni, megszűnik a jótékonysági intézet. Ugye tároláskor vannak felmerülő költségek plusz veszteségek, most ez mindmind fellesz számolva mindenkinek szépen, nem fogom benyelni, szerencsétlenek vagyunk az idén nem lehet saját káron plusz rátromfolni a dolgokra most főleg.
Egyébként felétek a bértárolás mennyiért megy??? tonnára számolják mondjuk havonta??? Erről kérnék egy korrekt árat ha tudtok.
Egyébként errefelé a vizek kézzel morzsolva 26-32közöttiek legyen az dekalb pio nk akármi
én úgy tapasztaltam, hogy a magas gabonártól csökken az állattartási kedv, ami hiányhoz vezet és egy magas állatárhoz vezet
legalábbis a disznónál igy van
Sztm nem lesz tavasszal 40000 fölött. Kereslet-kínálat arány!!!!! Mindenki learat hirtelen sok lesz és nem fogják elengedni az árakat SZTM . ha meg igen akkor megyek oda ahol olcsóbb. Mint az olajtökmaggal anno.
24931 hozzászólás
Ma vágtam egy 0.9 hektáros kis parcellát, a 6.5MBP púpozva lett, igazítás után ,állítólag húzatva sem volt, csak vegyszerezve, LG ,nagyon száraz, de a szára nagyon zöld.
Ma belecsiptem egy 7 hektárosba,Lucius 19-20-as viz nyers 75 tonna

Válasz #2674. hozzászólásra
dekalb dk 440 19.8, még várunk vele ,hátha lemenne 16-17re, még zöldeskés imitt amott

Amíg nem voltam itthon addig apámék tegnap belekezdtek a kukoricába. Tegnap 21,4-el vágták ma már csak 20,8-al, nagyjából egy helyről a kettőt és ugyanazt a fajtát.
Egyébként jelenleg a Pio Styra lekörözte az A24-et és az N01-t is, nem számítottunk rá pedig.
Válasz #2676. hozzászólásra
Tegnap mértem P 01-es 21.8.
Válasz #2675. hozzászólásra
Jaja, én is úgy számoltam...heti 3-4 fok...
Amúgy felétek milyenek a vizek?
Nekem 27 körül van...
Szia!
Ahol még zöld a szár ott ilyen idővel kb. heti 3 fok, de ez fajtafüggő.
Szeretném megkérdezni, valaki méri-e ilyen időjárásnál, 1 vízszázalékot hány nap alatt ad le?
Válasz #2664. hozzászólásra

Mi három éve vettük a geringhoffot. Akkor 7,5 milla volt. Jó sokat emelkedett azóta ennek is az ára.
Válasz #2671. hozzászólásra
Ki ő?
Válasz #2661. hozzászólásra
hétvégi somogyi hirlap
3 telepes kisebb felvásárló
alapdíj 990/rosta meg a be ki tár/ + decemberig a tárolás fekbérmentes
víz 39/víz% fokonként 14 ig vissza számolva
ez a legjobb de azért ide nem mindenki visszi.
Nálunk a kuki jonéz ki csak láncos kombájt várjuk a vize ma 18 volt.
Válasz #2667. hozzászólásra

nemnem pecched van
nem fox tudni utána járni.....
Válasz #2665. hozzászólásra
neeem sokallom! tudom mennyi a többi. Bár Feco szokott olyan alacsony árakat mondnai,hogy csak lesek mint jani a moziban...
Én is 10miller körül tudom a geringót. Belehetne ruházni egy új adapterre nálnuk is, kár hogy a kombájnért nem adnának annyit mint amit egy csőtörőre rászánnánk...
Idén szoros a gatyamadzag, tartoznak egy csomóan, tavalyi vadkárokkal plusz ideiekkel, 10hektár repcét lelegelt a szarvas úgy,hogy kapufa, kb 1millát buktunk már rajta... tisztán látható egyértelműá vadkár, megnéztem a pioneeres területi képviselővel is, aztán még a kukoricát nem is láttuk...naprában is volt bőven...
nomeg tartozik más is, mi meg a banknak bizonyos gépekre, jönnek a részletek fizetni kell, bevétel meg eddig nagyon sovány.
Válasz #2666. hozzászólásra

A tanyán?
Válasz #2665. hozzászólásra

máma láttam 1 conszpidis vaddi lexit.....
húde csillogott
még porszem se vót rajta
csúkós conszpidi hmmmmmmm
Válasz #2664. hozzászólásra
Sokallod?A geri egy 10-es a Claas 12misi
Válasz #2662. hozzászólásra

Igenjó a mostani is hálaIstennek, megy mint a doxa gondmentesen, de azért egy új kombájn az új kombájn akármilyen jó is a régi...
nettó 5,6milla???
szerintem is jó az oros, bár igazán nagyoknák a geringhoff termelékenyebb, viszont úgy dobálja ki a csöveket hogy ihajj
Nekem nagy álmom,hogy egyszer egy új kombájnban új adapterrel 100mázsás kukoricában tolhassam mint a bolond. A kukoricát megoldom ha kicsit is sikerűl ittott jobban, a gép plusz adaptert meg elvitte a víz rendesen...
Válasz #2661. hozzászólásra

Na az már kapuzsiság
Válasz #2657. hozzászólásra
Egy oros 6244 hsa-t 5,6-ért,holnap fotózok remélem
Válasz #2655. hozzászólásra

Szia! Olvasom,hogy ti 70ft-körül száritotok. Itt felénk bács megyében 120ft
Tárolás heti 50 ft
Válasz #2656. hozzászólásra

nnnna akkor viríts mi is az az új..... hamár ..... hamár 1x......
Válasz #2653. hozzászólásra
Felénk ilyen árat nem találsz! Írok párat,
víz:55,80,95,
szárítás:140,150,180.
ahol van ki-be tárolás:20-20
Ahány hely annyi ár.
Válasz #2656. hozzászólásra
milyet vettél? talán geringhoff???
konkrétumokat, árakat aztán majd munkaminőséget!!!!
nekem is kéne egy fain...

Holnap remélem belevágunk,van itt 8heki luciusom ,már kiváncsi vagyok,na meg megjött az uj adapter kikell már próbállni
Mi olyan 70Ft-körül fogunk szárítani errefelé ez jónak számít. Betárolást-kitárolást külön nem számolunk fel általában, csak ha valakinek sok volt nálunk és sok órát dolgozott a rakodó rajta, ilyenkor a gép órabérével számolunk pluszban. Idén tárolási díjat fogunk szedni, megszűnik a jótékonysági intézet. Ugye tároláskor vannak felmerülő költségek plusz veszteségek, most ez mindmind fellesz számolva mindenkinek szépen, nem fogom benyelni, szerencsétlenek vagyunk az idén nem lehet saját káron plusz rátromfolni a dolgokra most főleg.
Egyébként felétek a bértárolás mennyiért megy??? tonnára számolják mondjuk havonta??? Erről kérnék egy korrekt árat ha tudtok.
Egyébként errefelé a vizek kézzel morzsolva 26-32közöttiek legyen az dekalb pio nk akármi
Válasz #2653. hozzászólásra
Ja és 1,5 % a szemét levonás
Válasz #2652. hozzászólásra
Én ahová viszem,ott 500/tonna/1% a száritás ,a rostálás betárolás 1000ft/t,kitárolás nincs ha neki adom el ami 46000 volt a mult hét elején
Ki mennyiért szárít és tisztít az idén? számoltok betárolási díjat? Kösz
Válasz #2650. hozzászólásra

akkor ha jól értelmezem, csak van szárítási dij
hajdúsámson messze van neked?
Válasz #2649. hozzászólásra
RO-ba a határ közelében , 4O ezer tonnája 25% os vízig veszik de természetesen visszaszámolják 14 re
(az előbb is én írtam )
Válasz #2648. hozzászólásra
1%viz elvonás 600ft/t+fa hol az az itt?
és mennit adnak érte ha nincs száritási dij, és milyen vizzel?
Válasz #2647. hozzászólásra
Az reális ár , a száritási dij mennyi nállatok? ( itt most senki se kér pénzt a száritásért)
Válasz #2646. hozzászólásra
netto 43000/t., most
Válasz #2644. hozzászólásra
A Ti cégetek mennyiért veszi?
Válasz #2644. hozzászólásra
Tegnap a Hajdúsági Gabona 4200-at ígért érte.
Mi még nem adjuk.
Jobban mondva még nem is vágtunk.
Napra van még szedetlen vagy két napra való.
Szabolcsi és Hajdúsági felvásárlási árakat tud valaki?
Meg szárítási díj és bértárolási díj is érdekelne
szerintetek eladjam, vagy várjak? fog emelkedni a kukorica ára?
Válasz #2641. hozzászólásra

Isten őrizz!! Majd tavasszal ha marad!
Válasz #2639. hozzászólásra
eladó?
Válasz #2634. hozzászólásra

Az jó lenne nekem
Válasz #2635. hozzászólásra
nekem van
Válasz #2637. hozzászólásra
Ez mindig így van magas termény ár, alacsony állat felvásárlási ár, de a boltban drágul minden!
Válasz #2636. hozzászólásra
emelkedett a gabonaár, de csökkent a malacár
Válasz #2634. hozzászólásra
De arra is gondoltam, emelkedtek a költségek + a másik évben alig lehetett túladni egyik másik terményen.
Válasz #2633. hozzászólásra
én nem ismerek olyat akinek van raktárban kalászosa
Válasz #2632. hozzászólásra
én úgy tapasztaltam, hogy a magas gabonártól csökken az állattartási kedv, ami hiányhoz vezet és egy magas állatárhoz vezet
legalábbis a disznónál igy van
Válasz #2630. hozzászólásra
Mint az olajtökmaggal anno.
Sztm nem lesz tavasszal 40000 fölött. Kereslet-kínálat arány!!!!! Mindenki learat hirtelen sok lesz és nem fogják elengedni az árakat SZTM . ha meg igen akkor megyek oda ahol olcsóbb.
Válasz #2631. hozzászólásra
A nagy terményfelvásárlási ár eddig mindig vissza ütött a másik évben, vagy Te nem úgy látod?