elvileg le lehet,tavaly a szél miatt volt full a földön járatva a kukorica asztal 5tonnát vártak,és igyis 75mázsa lejött rola.
Amugy ha jo kombájnosod lesz és leengedi rendesen akkor le lehet.
Tegnap voltam határszemlén,egy 5 ha-os területemet elkezdték a kukoricabogarak.Elég sok elhajlott,kidőlt.Az beérik még?Le lehet valahogy azt aratni?Nem fordult elő velem még ilyen.Pont most mikor ilyen jól alakulnak az árak...
Sok szempontból támadható a szerződés, ha alaki és tartalmi követelményeknek nem felel meg. A szerződés kötelező kellékeinek hiánya a szerződés támadhatóságát vonja maga után. De ha dobsz egy e-mail címet bővebben ki tudom fejteni. Valószínű én is támadni fogok, mert hasonló cipőben járok....
Trigo beígért egy olyat, hogy 4300+komp-ra kötik a kukoricát és ahogy változik az ára akár merre úgy újrakötik a szerződést (hogy csak akkor ha az ember kéri vagy automatikusan azt nem tom). Nah meg két hetes fizetést ígér, de mint tudjuk Trigónak ez nem erőssége. Ezt délután mesélte ismerős.
Ha valaki tud Csongrád megyében vagy környékén Ó kukoricát eladót 200tonna kellene.
Azt kérem írjon takarmanykiegeszitok@citromail.hu cimre. Árat és elérhetőséget kérek.
Errefelé biharban 40000+ÁFA ajánlat van. Az idén ráfizetjük a gatyánkat is a száritásra. Mi mértünk már vizet, 30-as volt és occitán van vetve. Erre két napja esik, ami után meghosszabbodik a betakaritás ideje, ki tudja mikor lesz belőle valami és mi marad a végén.
várjuk még meg azért az aratást.....azis elfog húzódni sztem október novemberre sőt még decemberre is.amilyen idők vannak meg nem tudom arrafele milyen, de itt még tiszta zöld a tengeri! alig akar érni befele
Oroszországban a vártnál is nagyobb károkat okozott az aszály: a pénteki orosz lapok idézték a mezőgazdasági minisztériumban tartott tanácskozáson elhangzottakat, miszerint 12 millió hektáron, a vetési terület 27 százalékán teljesen megsemmisült a gabona, s az aszály által sújtott 37 régió közül 29-ben a kár 160 milliárd rubelre tehető.
Sajnos én fogadtam, hogy az oroszok hazudtak a gabona helyzettel.......................és nyertem.........örök életükben hazudtak a nyereség érdekében, most hirtelen a gabona stop után megszórták a piacot 12 millió tonnával csak, hogy kivegyék a zsét a hazugságból.......
esik az ára a kukinak!!!úgy lesz mint a búzánál szezonba lesz 3000-3500, mikor lement az aratásszezon felmegy 4-5000-re vagy akár még fentebb is..ugyan ezt csinálták a búzával is most már 4000 ft az ára
Németországi szeszgyárak 39eft/tonna áron kötik a nedves kukoricát 28-as vízig lehet vinni, szállítás osztott költségeléssel 50% vevő, 50% eladó. Hol vannak a 34-es ár ehhez képest.. elég vicces.
A nyerset 28-as vízig veszik, de visszaszámolják szárazra a súlyt. és a gazmagokra allergiásak, van egy két rossz lelkű ember a mázsaházban, azokat kerülni kell. Mivel itt lakik az ügyvezető, emiatt 3400 ajánlottak nekünk a nyersre. Júliusban azt mondták hogy még nem szerződnek, mert piaci áron, tőzsdei áron vásárolnak.hát megszívták. Én nem kötöttem le, az üzletkötőjük azt mondta , hogy tároljam. Az elmúlt évek tapasztalataim szerint 500-700 forinttal a piaci ár alatt vannak
25129 hozzászólás
A várható termés 65%-át kötöttük le.
Ki milyen mennyiséget köt le szerződésbe kukoricából?
Válasz #1976. hozzászólásra

mértem 26-os vizet. ha megegyezünk a szeszgyárral, akkor nekiállunk. 46-ról beszélnek
Válasz #1973. hozzászólásra
Itt arattak már gabonaasztallal,annyira dölt volt ,persze lassan haladt
Válasz #1973. hozzászólásra
elvileg le lehet,tavaly a szél miatt volt full a földön járatva a kukorica asztal 5tonnát vártak,és igyis 75mázsa lejött rola.
Amugy ha jo kombájnosod lesz és leengedi rendesen akkor le lehet.
Válasz #1970. hozzászólásra
dobosizsofi@freemail.hu
Tegnap voltam határszemlén,egy 5 ha-os területemet elkezdték a kukoricabogarak.Elég sok elhajlott,kidőlt
.Az beérik még?Le lehet valahogy azt aratni?Nem fordult elő velem még ilyen.Pont most mikor ilyen jól alakulnak az árak...
Öt perce hivtak, 4500+áfa tolnában,mi lesz itt

Válasz #1960. hozzászólásra
Ides
Merre vagy biharban ?
Ki ígért 4000-et a kukiért?
Válasz #1968. hozzászólásra
Sok szempontból támadható a szerződés, ha alaki és tartalmi követelményeknek nem felel meg. A szerződés kötelező kellékeinek hiánya a szerződés támadhatóságát vonja maga után. De ha dobsz egy e-mail címet bővebben ki tudom fejteni. Valószínű én is támadni fogok, mert hasonló cipőben járok....
Válasz #1968. hozzászólásra
Ha nem egy szabályos szerződés vétózd meg,az enyém sajna nem támadható...
Válasz #1967. hozzászólásra
Csak név cím van rajta.Ár,mennyiség.
Válasz #1966. hozzászólásra
??
Válasz #1965. hozzászólásra
Mi hiányzik
Válasz #1964. hozzászólásra

Felhívom őket,nem érvényes a szerződésük,mivel hiányosan van kitöltve,és fénymásolatot adtak.Újratárgyaljuk az árat,kapnak kukit.
Válasz #1963. hozzászólásra
Attól ne tarts.
Válasz #1962. hozzászólásra

Újrakötik??????????Akkor a 2600 ft-osat,is????????
Ha,ha,ha...
Trigo beígért egy olyat, hogy 4300+komp-ra kötik a kukoricát és ahogy változik az ára akár merre úgy újrakötik a szerződést (hogy csak akkor ha az ember kéri vagy automatikusan azt nem tom). Nah meg két hetes fizetést ígér, de mint tudjuk Trigónak ez nem erőssége. Ezt délután mesélte ismerős.
Üdv mindenkinek!

Ha valaki tud Csongrád megyében vagy környékén Ó kukoricát eladót 200tonna kellene.
Azt kérem írjon takarmanykiegeszitok@citromail.hu cimre. Árat és elérhetőséget kérek.
Premixes
Errefelé biharban 40000+ÁFA ajánlat van. Az idén ráfizetjük a gatyánkat is a száritásra. Mi mértünk már vizet, 30-as volt és occitán van vetve. Erre két napja esik, ami után meghosszabbodik a betakaritás ideje, ki tudja mikor lesz belőle valami és mi marad a végén.
várjuk még meg azért az aratást.....azis elfog húzódni sztem október novemberre sőt még decemberre is.amilyen idők vannak meg nem tudom arrafele milyen, de itt még tiszta zöld a tengeri! alig akar érni befele
41400+kompal lekötöttünk 4 t/ha szerintem aratáskor esni fog az ár de ki tudja ez az ár idén már türhető
Válasz #1954. hozzászólásra

mivan unalomból méricskéled sorba?
de jó vlkiknek.....
Cornmill Nagyigmánd 42-43 ezer.
Válasz #1953. hozzászólásra
Trigó,Cargill
Ha így haladunk csapadék terén akkor Októberig felejtős a kukorica beatkarítás, a legkorábbi vetések is 30-35 % körül mozognak
A KITE 3950+Áfát ajánl ma.4200-4300-at ki ajánlotta?
Válasz #1947. hozzászólásra
Szabi ezt hol olvastad ? Vagy csak hallottad ?
Válasz #1950. hozzászólásra
4300,4200
Üdv! Tudtok friss szerződéskötési árakat kukoricára? Köszönöm!
Csúcson a kukorica ára a külföldi tőzsdéken:
MATIF november 195 euro 55eft/t
Csikágó december 39eft/t
Válasz #1947. hozzászólásra

Majd felhívom Katarinát és megkérdezem tőle..
Válasz #1946. hozzászólásra

Hazudnak reggel, délben, este...................
A vártnál is nagyobb aszálykárok Oroszországban

Oroszországban a vártnál is nagyobb károkat okozott az aszály: a pénteki orosz lapok idézték a mezőgazdasági minisztériumban tartott tanácskozáson elhangzottakat, miszerint 12 millió hektáron, a vetési terület 27 százalékán teljesen megsemmisült a gabona, s az aszály által sújtott 37 régió közül 29-ben a kár 160 milliárd rubelre tehető.
Válasz #1944. hozzászólásra

örök életükben hazudtak a nyereség érdekében, most hirtelen a gabona stop után megszórták a piacot 12 millió tonnával csak, hogy kivegyék a zsét a hazugságból.......

Sajnos én fogadtam, hogy az oroszok hazudtak a gabona helyzettel.......................és nyertem.........
esik az ára a kukinak!!!úgy lesz mint a búzánál szezonba lesz 3000-3500, mikor lement az aratásszezon felmegy 4-5000-re vagy akár még fentebb is..ugyan ezt csinálták a búzával is most már 4000 ft az ára

Válasz #1942. hozzászólásra
Nekem 4200 ajánlottak a Cargillnál
Válasz #1941. hozzászólásra
a 2010-es termésüért mit ajánl a Cargill?
van ennél jobb is cargill 43500 vette pénteken pisti
Válasz #1939. hozzászólásra
Hol?
4150 Ft+komp/áfa
Válasz #1937. hozzászólásra

Itt lassan megkezdődik a kuki aratás..Vannak már full száraz darabok..
Németországi szeszgyárak 39eft/tonna áron kötik a nedves kukoricát 28-as vízig lehet vinni, szállítás osztott költségeléssel 50% vevő, 50% eladó. Hol vannak a 34-es ár ehhez képest.. elég vicces.
A nyerset 28-as vízig veszik, de visszaszámolják szárazra a súlyt. és a gazmagokra allergiásak, van egy két rossz lelkű ember a mázsaházban, azokat kerülni kell. Mivel itt lakik az ügyvezető, emiatt 3400 ajánlottak nekünk a nyersre. Júliusban azt mondták hogy még nem szerződnek, mert piaci áron, tőzsdei áron vásárolnak.hát megszívták. Én nem kötöttem le, az üzletkötőjük azt mondta , hogy tároljam. Az elmúlt évek tapasztalataim szerint 500-700 forinttal a piaci ár alatt vannak
Szabadegyháza milyen vízzel, paraméterekkel veszi át a kukoricát?? Tudja valaki? 42-ért már kötögetnek... de még sokan bíznak a 45-ben
Szabadegyháza nyers 3200-3400 között, szárítva 4000-4100 körül kötöttek múlthéten
Trigó ár:4100 Cargill: 4200 Szerintetek lesz jobb ár, érdemes várni?
sziasztok! tud valaki árat, hogy hol tart most a kukorica 42-nél ragadtam le... köszi