Válasz Csabesz555 #25232. hozzászólásáraSzia,van még egy pár biztosító aki kötött aszály biztosítást én évek óta Generálinál kötök. De azért érdemes azzal tisztában lenni hogy az aszály esetében csak a hozam kiesés 50% felüli részt fizeti..
Válasz Ohaza63 #25228. hozzászólásáraDél Hajdu bihar, itt a környéken sokan kötöttek Agrár biztosítónál aszálykárt, tudtammal ők az egyetlen akik még kötnek aszályra is. Nekem is van náluk de még nem voltak kint nálam. Néhány ismerősét már megnézték, azt mondták korrektek voltak, 80-90% kárt vettek fel(valóban nagyon gyengék voltak) ami azt jelenti hogy kb 3-400 ezer forintot fizettek hektáronként.
Válasz mtz1221 #25230. hozzászólásáraEzen ne bánkodj. 25ève egy haverom is kalákában èlt a faluban,minden szinte közös volt,mint írtad. Traktor kellett, volt. Autó volt. Tank,volt. Űrhajó is lett volna. Most, az egyik az anyjával tesojával èl46èvesen, a másik szintèn. Nök jöttek,mentek. Èn ebből nem kèrek. Ja meg a pia ájulásig. Fiatal korban jó,laza dolgok,de 30ig már nőjjön be a feje lágya,álljon a talpára.
Válasz .Richard. #25220. hozzászólásáraNincs a fenét. Régi imték rakovicák, ha sz övé nem jó ül a szomszédéra és befejezi azzal. Télen meg ahol van fűtött műhely mindenkiét rendbe rakják sok sok alkohol és pljeskavica mellett. 90%a 1 házbsn lakik a szüleivel, 1 konyha 1 autó, heti 4 nspot a fiatalok dugnsk akkor sz öregek autóznak, 3at a az öregek akkor a fiatalok. Én 2000 euróból élek havonta rezsivel, ők 750-750 ből. Ls pont 3x annyit kell dolgoznunk főznünk mint nekik, ezért nem jut időm élni. Viszont fiatal koromban lehetett heti 7 napot dugni hangosan.
Válasz Ohaza63 #25226. hozzászólására Üdv! Nálunk Szabolcsba kötöttek kukoricára aszálykárt,.kiváncsi leszek mit fizet .Viszont itt gyümölcsösre fagykárt nem kötnek .Azt tudod mit ajánlot a biztositó?
Nem nagyon van biztosító, aki be merné vállalni az aszálykárt erre itt felénk.
A legénykori komám, nála van minden biztosításom, ő Generális, jól kiröhögött, hogy aszály kárt akarok kötni, mert a szerinte buktak kb. 80-100 milliárdot 2022 ben, így nem vállalnak be újból ilyen kockázatot.
Csak jég és vihar kárt vállalták volna.
Most utólag hallottam, hogy valami Agrár biztosító kötögetett és voltak is felmérni a kárt, a komámnál olyan becslést alkalmaztak, hogy dobott is egy hátast a barátom.
Válasz Ohaza63 #25224. hozzászólásáraitt olyan 100cm körüli volt, de ugye őszre összeesett amikor már tárcsáztam.
Ezután már ment is a vetőgép és 80q búza lett benne köv évben :)
2022 ben Én kicsit precízebb voltam, mert először lezúztam, majd utána ment a tárcsa, de akkor nekem kb. 60-70 cm esre nőtt meg címer és cső nélkül, most azért 150-170 cm es és 1-2 apró cső azért van rajta.
2022 ben 39 mm esőm volt, most azért több, mert 105 mm mértem a földjeimen vetéstől aratásig.
Válasz Ohaza63 #25218. hozzászólásáraCsaba előtt már volt vágás .....meg persze után is
Nem kell sok elhordó gyerek toporogni 0-30mázsák vonulás jobbra balra hol nem nedves ...
Válasz mtz1221 #25214. hozzászólásáraBocs. Nem akartalak megbántani. rosszat írtam. Nekik nincs traktorjuk,azèrt mulatnak. Az èletèrzès amit a traktor ad,meg a föld szaga,azt csak mi tudjuk. volt mikor az asszonynak is mondtam,mikor mondja,hogy tèged semmi nem idegesít. Mondom de. Mikó a gíp nem jó! Aztán kiröhögött.
Tudod mi érdekes egy nép vagyunk, itt senki nem elégedett a sorsával, mindenki többet akar, még ha bele is dögli, akkor is.
A szegény gazdagságot, a gazdag még még többet.
Nincs olyan hogy elég és vajon miért nincs?
Van értelme, belerakják a koporsójába?
A gyerekeink, unokáink értékelni fogják azt, amit majd kapnak? "Lófaszt mama!"
Ripsz ropsz a pi...jára vernek, mert nem becsülik és nem az ő körmük kopott érte. (nagyon sok ilyen példát látok)
Talán azért , mert Árpád apánkkal jött egy kabar (kazár) törzs is és megfertőzte a genetikánkat.
(Persze ezért majd kapok a fejemre.)
De a zsidó is okosabb mint mi, mert ők legalább generációkban gondolkodnak pl. Én eljutottam egyről ötre, a fiam ötről tízre, az unokám meg majd a 15 re.
Mi magyarok az egyről a 15 re akarunk jutni és azonnal, ha nem sikerül dühösek és depressziósak leszünk, meg irigyek, mert a másiknak esetleg sikerült.
Tudod amit írtam, mindent meglehet venni csak az egészséget nem és ez a legfőbb érték.
Mindenkinek kellene húzni egy vonalat, csinálni egy zárszámadást, hogy honnan indultam , most hol tartok és megelégedni az élettel és azzal ameddig eljutott. Én megtettem.
Ha meg nem előre csak hátrafelé haladt, akkor viszont önkritikát kell gyakorolni és nem a világot hibáztatni.
Válasz Ohaza63 #25211. hozzászólásáraMajdcsak megnyomja vslaki azt a bizonyos piros gombot, és utánna a maradék úgy él mint ahogy a teremtő, szerette volna. Öszhangban a természettel, szeretve felebarátainkat. Eszem megáll mennyire nem szeretek magyarnak lenni. Pár hete gyerek elkezdett szerb klubban focizni, ott edzés után éjfélig összejönnek s szülők, isznsk sütögetnek barátkoznak. Én meg dolgozok dolgozok és dolgozok a semmiért.
Talán ledönthetnéd a Tesla tornyot, akkor lesz itt eső annyi, hogy majd nem győzöd leengedni a földről a csatornákba.
Talán még rizst is termelhetsz.
Olcsóbb, mintha százezreket(€ ban) ölnél bele az öntözésbe.
Válasz hashtag #25208. hozzászólásáraVárj még vele, jövő héten írhatjuk a földet. Utánna még kell kút is. Azt mondták sz okosak nem kell várni a 40 fokokat, hanem előtte annyit belocsolni, hogy ott legyen az évi 600 liter földben. Habár érdekes ez az egész locsolás is. Van aki azt mondja be kell húzni a föld alá úgy az 8gazi, van akinek meg volt mindkettő, azt mondja a dobos jobb 45 fokban, mert a pára lehűti a kukoricát is. A föld alattiban meg hiába locsolták, megfőt a kukorica.
Válasz barazdabetyar. #25203. hozzászólásáraFöld csereberébe vagyok, megpróbálok 25 holdat öntözés alá tenni. És monokulturába kukorica fog bele menni. Teheneknek meglegyen, úgy is azok hozzák a Pénzt, nem a föld újabban.
Válasz barazdabetyar. #25195. hozzászólásáraElőkéne már azt az ekét venni. Azt hittem csak anyit vetsz, hogy legyen siló a teheneknek ? Nem volt időm, de jövőre le csőtörőzöm vizesen ha lesz, és azt silózom le csutkástól.
A környékbeliek már a mestergerendát nézegetik, meg a kötelet fonják.
Nem ok nélkül írogattam, hogy sokan abbahagyták, mert elfogyott a tartalék és próbálják kiadni a földjeiket vagy eladni.
Búzákból 35-45 q/ Ha vágtunk, napraforgókból 5-10 q/Ha (ma hallottam 16 q/Ha is volt), kukorica még kérdés, de aki már belecsípett az 13 q/Ha vágott.
Az őszi is érdekes volt, repce nem nagyon volt felénk, árpa 45-55 q/Ha, búza 35-45 q/Ha között.
Erősen elgondolkodtató ez az egész.
Ha saját a föld akkor a támogatással együtt marad valami apró ezeken, de ha bérelt akkor biztos a bukta.
Válasz Ohaza63 #25192. hozzászólásáraRészvétem. Itt is hasonló a helyzet. Én marha nem is akartam kukoricát vetni, de egész tél végén és tavasszal esett, na mondom majd idén betermelek belőle. Hát be termeltem.
Válasz Ohaza63 #25192. hozzászólásáraA környèkbeliek,hogy látják a dolgokat? Csak őszi,ha lehet talán törni a földet? Ekkora vesztesègekez nem lehet bírni.
Nem hogy 2 t, hanem egy sem lesz szerintem.
66.000 szemmel vetve, minden 3-4 tövön egy ekkora csövecske az kb. 16-20.000 ilyen cső.
Ami talán 3-5-8-10 q/Ha lehet.
Ismerős belevágott már a sajátjába 13 q/Ha lett az eredménye.
2022 ben, amikor kb. 70-80 cm re nőtt meg címer és cső nélkül egyértelmű volt a zúzás, de most van rajta valamennyi, ha zúzom oda költözik az összes egér és hörcsög a földemre, ha aratom , akkor meg bukta az egész.
Szóval nem egy leányálom itt a Szaharában.(Dél Békésben)
Válasz Ohaza63 #25184. hozzászólásáraÉn ugy szoktam számolni hogy ha kombájnolást pont kifutja az már megéri learatni, mert akkor úgymond ingyen le van aratva.
Válasz Ohaza63 #25180. hozzászólásáraHa olcsón letudod aratattni akkor vágasd le .
A mostani árnál ha 2t lesz rajt az is valami .h akofozeted az aratast is de lehet lesz 3 t
Ha zuzod akkor tuti a sok minusz mert a gazolajad is minusz .
25435 hozzászólás
Válasz Koczka József #25233. hozzászólásáraÜdv Józsi!
Látod nektek csak megszületni volt nehéz ott.
Irdatlan mennyiségű eső és mellé még aszály biztosítást is kötnek veled.
Minket a Generali itt le sem sz@rt, Én is náluk próbálkoztam, de kiröhögtek.
Akkor ki is lakik Amerikában, vagy az ígéret földjén, Te vagy Én??????
Válasz mtz1221 #25230. hozzászólásáraElég az a 3 nap?
Válasz Csabesz555 #25232. hozzászólásáraSzia,van még egy pár biztosító aki kötött aszály biztosítást én évek óta Generálinál kötök. De azért érdemes azzal tisztában lenni hogy az aszály esetében csak a hozam kiesés 50% felüli részt fizeti..
Válasz Ohaza63 #25228. hozzászólásáraDél Hajdu bihar, itt a környéken sokan kötöttek Agrár biztosítónál aszálykárt, tudtammal ők az egyetlen akik még kötnek aszályra is. Nekem is van náluk de még nem voltak kint nálam. Néhány ismerősét már megnézték, azt mondták korrektek voltak, 80-90% kárt vettek fel(valóban nagyon gyengék voltak) ami azt jelenti hogy kb 3-400 ezer forintot fizettek hektáronként.
Válasz mtz1221 #25230. hozzászólásáraEzen ne bánkodj. 25ève egy haverom is kalákában èlt a faluban,minden szinte közös volt,mint írtad. Traktor kellett, volt. Autó volt. Tank,volt. Űrhajó is lett volna. Most, az egyik az anyjával tesojával èl46èvesen, a másik szintèn. Nök jöttek,mentek. Èn ebből nem kèrek. Ja meg a pia ájulásig. Fiatal korban jó,laza dolgok,de 30ig már nőjjön be a feje lágya,álljon a talpára.
Válasz .Richard. #25220. hozzászólásáraNincs a fenét. Régi imték rakovicák, ha sz övé nem jó ül a szomszédéra és befejezi azzal. Télen meg ahol van fűtött műhely mindenkiét rendbe rakják sok sok alkohol és pljeskavica mellett. 90%a 1 házbsn lakik a szüleivel, 1 konyha 1 autó, heti 4 nspot a fiatalok dugnsk akkor sz öregek autóznak, 3at a az öregek akkor a fiatalok. Én 2000 euróból élek havonta rezsivel, ők 750-750 ből. Ls pont 3x annyit kell dolgoznunk főznünk mint nekik, ezért nem jut időm élni. Viszont fiatal koromban lehetett heti 7 napot dugni hangosan.
Válasz Ohaza63 #25228. hozzászólásáraAzt megköszönöm.
Válasz én 11 #25227. hozzászólásáraÜdv!
Nem tudom mit ajánl a biztosító, de esetleg holnap rákérdezhetek a komámnál.
Az biztos, hogy már bukni nem nagyon akarnak, mert az nem üzlet nekik.
Majd kitalálnak valamit, hogy ők ne járjanak rosszul.
Válasz Ohaza63 #25226. hozzászólására Üdv! Nálunk Szabolcsba kötöttek kukoricára aszálykárt,.kiváncsi leszek mit fizet .Viszont itt gyümölcsösre fagykárt nem kötnek .Azt tudod mit ajánlot a biztositó?
Válasz én 11 #25221. hozzászólásáraÜdv!
Nem nagyon van biztosító, aki be merné vállalni az aszálykárt erre itt felénk.
A legénykori komám, nála van minden biztosításom, ő Generális, jól kiröhögött, hogy aszály kárt akarok kötni, mert a szerinte buktak kb. 80-100 milliárdot 2022 ben, így nem vállalnak be újból ilyen kockázatot.
Csak jég és vihar kárt vállalták volna.
Most utólag hallottam, hogy valami Agrár biztosító kötögetett és voltak is felmérni a kárt, a komámnál olyan becslést alkalmaztak, hogy dobott is egy hátast a barátom.
Na majd a végén meglátjuk mi lesz.
Válasz Ohaza63 #25224. hozzászólásáraitt olyan 100cm körüli volt, de ugye őszre összeesett amikor már tárcsáztam.
Ezután már ment is a vetőgép és 80q búza lett benne köv évben :)
Válasz Gatti #25222. hozzászólásáraÜdv!
2022 ben Én kicsit precízebb voltam, mert először lezúztam, majd utána ment a tárcsa, de akkor nekem kb. 60-70 cm esre nőtt meg címer és cső nélkül, most azért 150-170 cm es és 1-2 apró cső azért van rajta.
2022 ben 39 mm esőm volt, most azért több, mert 105 mm mértem a földjeimen vetéstől aratásig.
Válasz Ohaza63 #25218. hozzászólásáraCsaba előtt már volt vágás .....meg persze után is
Nem kell sok elhordó gyerek toporogni 0-30mázsák vonulás jobbra balra hol nem nedves ...
Válasz Ohaza63 #25218. hozzászólására2022 be én is így nyomtam, azóta nem nagyon merek vetni. Max 1 hektárt itthonra.

Válasz Ohaza63 #25218. hozzászólásáraÉs az üzleti biztositók ki fizetik az aszálykárokat rendesen?
Válasz mtz1221 #25214. hozzászólásáraBocs. Nem akartalak megbántani.
rosszat írtam. Nekik nincs traktorjuk,azèrt mulatnak. Az èletèrzès amit a traktor ad,meg a föld szaga,azt csak mi tudjuk. 
volt mikor az asszonynak is mondtam,mikor mondja,hogy tèged semmi nem idegesít. Mondom de. Mikó a gíp nem jó! Aztán kiröhögött. 
Válasz Ohaza63 #25218. hozzászólására
De minek baxatja a talajt is a marha
Kukorica aratás Békés Megyében:
Érdekesség, hogy a hozzászólások nagy része pozitív, persze vannak kivételek is.
https://www.tiktok.com/@andrsharcos/video/7545162533406117153?_r=1&_t=ZN-8zOC3awHck2
Válasz mtz1221 #25214. hozzászólásáraÜdv barátom!
Tudod mi érdekes egy nép vagyunk, itt senki nem elégedett a sorsával, mindenki többet akar, még ha bele is dögli, akkor is.
A szegény gazdagságot, a gazdag még még többet.
Nincs olyan hogy elég és vajon miért nincs?
Van értelme, belerakják a koporsójába?
A gyerekeink, unokáink értékelni fogják azt, amit majd kapnak? "Lófaszt mama!"
Ripsz ropsz a pi...jára vernek, mert nem becsülik és nem az ő körmük kopott érte. (nagyon sok ilyen példát látok)
Talán azért , mert Árpád apánkkal jött egy kabar (kazár) törzs is és megfertőzte a genetikánkat.
(Persze ezért majd kapok a fejemre.)
De a zsidó is okosabb mint mi, mert ők legalább generációkban gondolkodnak pl. Én eljutottam egyről ötre, a fiam ötről tízre, az unokám meg majd a 15 re.
Mi magyarok az egyről a 15 re akarunk jutni és azonnal, ha nem sikerül dühösek és depressziósak leszünk, meg irigyek, mert a másiknak esetleg sikerült.
Tudod amit írtam, mindent meglehet venni csak az egészséget nem és ez a legfőbb érték.
Mindenkinek kellene húzni egy vonalat, csinálni egy zárszámadást, hogy honnan indultam , most hol tartok és megelégedni az élettel és azzal ameddig eljutott. Én megtettem.
Ha meg nem előre csak hátrafelé haladt, akkor viszont önkritikát kell gyakorolni és nem a világot hibáztatni.
Válasz mtz1221 #25214. hozzászólására
akkor te nem magyar vagy,hanem munkamániás. 
Válasz mtz1221 #25214. hozzászólására“

A munka nemesít.”
Nemesekre nincs szükség .
Válasz Ohaza63 #25211. hozzászólásáraMajdcsak megnyomja vslaki azt a bizonyos piros gombot, és utánna a maradék úgy él mint ahogy a teremtő, szerette volna. Öszhangban a természettel, szeretve felebarátainkat.
Eszem megáll mennyire nem szeretek magyarnak lenni. Pár hete gyerek elkezdett szerb klubban focizni, ott edzés után éjfélig összejönnek s szülők, isznsk sütögetnek barátkoznak. Én meg dolgozok dolgozok és dolgozok a semmiért.
Válasz mtz1221 #25209. hozzászólásáraIgen, elvileg előre kell öntözni, nem akkor amikor már látszik a növényen a vizhiany.
Válasz .Richard. #25210. hozzászólásáraAmúgy nem lett volna 300 q/ha burgonya, vagy 15 q/ha száraz bab.

Válasz mtz1221 #25209. hozzászólásáraÜdv!

Talán ledönthetnéd a Tesla tornyot, akkor lesz itt eső annyi, hogy majd nem győzöd leengedni a földről a csatornákba.
Talán még rizst is termelhetsz.
Olcsóbb, mintha százezreket(€ ban) ölnél bele az öntözésbe.
Válasz Radocz #25206. hozzászólásáraHa règen volt eső meg nem volt aszáj,akkor minek kellett öntözni,.?
Válasz hashtag #25208. hozzászólásáraVárj még vele, jövő héten írhatjuk a földet. Utánna még kell kút is. Azt mondták sz okosak nem kell várni a 40 fokokat, hanem előtte annyit belocsolni, hogy ott legyen az évi 600 liter földben. Habár érdekes ez az egész locsolás is. Van aki azt mondja be kell húzni a föld alá úgy az 8gazi, van akinek meg volt mindkettő, azt mondja a dobos jobb 45 fokban, mert a pára lehűti a kukoricát is. A föld alattiban meg hiába locsolták, megfőt a kukorica.
Válasz mtz1221 #25207. hozzászólásáraMennyit akarsz kinyomni egy hektárra?
Válasz barazdabetyar. #25205. hozzászólásáraNálunk nem Olyan vészes. Árammal 200 euró 400 litert kinyomni dobbal hektárjára. Rozs nekem nem jött be, de őszi zab lesz.
Válasz barazdabetyar. #25205. hozzászólásáraAz öntözés nem ilyen egyértelmű.

Nekem minden területem ontozhető illetve volt.
Mára beszantották, beszántottuk.
Válasz mtz1221 #25204. hozzászólásáraVessél őszi zabot a tehénnek,meg rozsot szenázsnak.Öntözéssel nagyon drága lesz.
Válasz barazdabetyar. #25203. hozzászólásáraFöld csereberébe vagyok, megpróbálok 25 holdat öntözés alá tenni. És monokulturába kukorica fog bele menni. Teheneknek meglegyen, úgy is azok hozzák a Pénzt, nem a föld újabban.
Válasz mtz1221 #25199. hozzászólásáraSiló??Hát akkor cső is lenne.
Válasz mtz1221 #25199. hozzászólásáraEz nem eke függő.Eső,meg hőség.
Válasz mtz1221 #25200. hozzászólásárahttps://vm.tiktok.com/ZMA6mTmXD/
Válasz .Richard. #25197. hozzászólásáraAzért van ez a korszak, hogy ne bírd ki.
Válasz barazdabetyar. #25195. hozzászólásáraElőkéne már azt az ekét venni.

Azt hittem csak anyit vetsz, hogy legyen siló a teheneknek ? Nem volt időm, de jövőre le csőtörőzöm vizesen ha lesz, és azt silózom le csutkástól.
P03376 most kapott 89 mm ha ez 3 héttel elöbb lett volna .

Válasz Ohaza63 #25196. hozzászólásáraSzar ügy. Akkor az őszi sem túl biztató. Ennek a korszaknak vège kell,hogy legyen. Csak addig ki kell bírni.
Válasz .Richard. #25193. hozzászólásáraÜdv!
A környékbeliek már a mestergerendát nézegetik, meg a kötelet fonják.
Nem ok nélkül írogattam, hogy sokan abbahagyták, mert elfogyott a tartalék és próbálják kiadni a földjeiket vagy eladni.
Búzákból 35-45 q/ Ha vágtunk, napraforgókból 5-10 q/Ha (ma hallottam 16 q/Ha is volt), kukorica még kérdés, de aki már belecsípett az 13 q/Ha vágott.
Az őszi is érdekes volt, repce nem nagyon volt felénk, árpa 45-55 q/Ha, búza 35-45 q/Ha között.
Erősen elgondolkodtató ez az egész.
Ha saját a föld akkor a támogatással együtt marad valami apró ezeken, de ha bérelt akkor biztos a bukta.
Válasz Ohaza63 #25192. hozzászólására13 mázsa az jó.Itt 10 ha.-on 10 mázsa.
Válasz Ohaza63 #25192. hozzászólásáraRészvétem. Itt is hasonló a helyzet.
Én marha nem is akartam kukoricát vetni, de egész tél végén és tavasszal esett, na mondom majd idén betermelek belőle. Hát be termeltem.

Válasz Ohaza63 #25192. hozzászólásáraA környèkbeliek,hogy látják a dolgokat? Csak őszi,ha lehet talán törni a földet? Ekkora vesztesègekez nem lehet bírni.
Válasz HektárHarcos #25189. hozzászólásáraÜdv!

Nem hogy 2 t, hanem egy sem lesz szerintem.
66.000 szemmel vetve, minden 3-4 tövön egy ekkora csövecske az kb. 16-20.000 ilyen cső.
Ami talán 3-5-8-10 q/Ha lehet.
Ismerős belevágott már a sajátjába 13 q/Ha lett az eredménye.
2022 ben, amikor kb. 70-80 cm re nőtt meg címer és cső nélkül egyértelmű volt a zúzás, de most van rajta valamennyi, ha zúzom oda költözik az összes egér és hörcsög a földemre, ha aratom , akkor meg bukta az egész.
Szóval nem egy leányálom itt a Szaharában.(Dél Békésben)
A kép 2022.09.05-én készült
Válasz Ohaza63 #25184. hozzászólásárabászna gabona ajánlata:netto 28000ft/ha az aratás szállitással együtt..
Válasz Ohaza63 #25184. hozzászólásáraÉn ugy szoktam számolni hogy ha kombájnolást pont kifutja az már megéri learatni, mert akkor úgymond ingyen le van aratva.
Válasz Ohaza63 #25180. hozzászólásáraHa olcsón letudod aratattni akkor vágasd le .
A mostani árnál ha 2t lesz rajt az is valami .h akofozeted az aratast is de lehet lesz 3 t
Ha zuzod akkor tuti a sok minusz mert a gazolajad is minusz .
Válasz Ohaza63 #25180. hozzászólásáraÁllattartó nincs a közelben? Beszelj vele, kaszálja le, bálázza és megegyeztek valami árban.
Válasz fattyú #25179. hozzászólásáraIrigyellek!

Válasz Ohaza63 #25184. hozzászólásáraMondjuk ez a toxinos ár már jelez valamit, a múltkor még azt mondták hogy égetőbe kell vinni meg satöbbi..