Válasz Gatti #20574. hozzászólásáraGattikám pedig te csak simán a tetejét ekézted,igaz?
Nálam is ilyen,de nekem azért mert felturattam.Sima ekézésnél nem szokott ilyen lenni.
3hete lett felturatva karbamiddal azóta se ázott meg,ez a baj.
Válasz 5465 #20617. hozzászólásáraA betakarításon kívül mindent én csinálok.
Áfát nem számoltam.
25-25szántás,betakarítás,vetés fogas kombi egyben.A többi 5-6,vetőmag 40,műtrágya őszi-tavaszi20-20.
Válasz Földönfuto #20608. hozzászólásáraNeked! De amiket itt olvasok,sokan nem állnak meg itt!Például én még raktam alá Lubophost!3qX16 ezer!!!Vannak gép munkák is!Azt nem számoljuk,mert nem bérben csinálják??A saját is annyiba számolódik!Nekem a 2.3ha már fél millában van,de lehet semmit nem szedek a 85 ezerrel vetett Photonról!Homok!!De igazi!3-4Ak!
Válasz blonde.zsj #20605. hozzászólásáraAkkor 50000e ft egy 5t átlaggal már nullás a mostani költség. De most jön a nagy veszély. Mert ha porzáskor ilyen idő lesz akkor egy ilyen Kukorica is tud 0 ás vagy 2-3 t/ha lenn.2007 be egy nagy gazda 120ha le szárzúzózott mert nem érte meg neki levágni . Pedig 2m feletti volt a kukorica
Tegnap délután 3-kor így állt a kukorica.A dombos része egy kicsit már kezd furulyázni.Ilyenkor már 2-esnek kéne lenni a kukoricának.Ha 10 napon belül nem esik 20-30mm eső akkor méretes bukta kerül elérhető közelségbe.A napra még tartja magát.
Válasz SanyiII #20601. hozzászólásáraSzép. Ha valaki esetleg félre értette volna: itt Hajdú homokosabb részein tegnap már cudarul nézett ki sok-sok tábla, pedig a múlt héten még tartották magukat. Nekem is homokon van, de nem tudom öntözni, lehet jobban járok, ha lekaszálom. Az előrejelzések pedig totál megbízhatatlanok sajnos, a tavalyi extrém csapadékos nyár után (május közepétől július közepéig 410 mm eső volt...) azt hittük a bab is hús. Aki tud öntözni, az megnyeri ezt az évet.
Válasz cross #20594. hozzászólásáraDehogy ázott...Éppen ez az, hogy nem...2-3 mm-t kaphatott már megint csak. Hiába néz ki relatíve -most - még jól, rövid úton nagy gond lesz...
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraUtolsó kép: ez komooly? Nem a legjobbak a fényviszonyok.. Ez kukorica ....volt? Ennyire elverte hogy földdel lett egyenlõ?
Dkc 4098, péntek du. készültek a fotók. Este megázott, kisimult minden rajta.
Sajnos voltak péntek este légvonalban max. egy-két kilométerrel arrébb szerencsétlenebb táblák is.
Válasz Bárány #20578. hozzászólásáraOcteon csak tavaly volt.
Hozta a 130+-t. Magasabb 21-22 vízzel. (Mondjuk etanolnak ez mit se számít.)
A Piok 01, 9903 meg jóval alatta.
Nagy termőnek ajánlanám, ha van eső is hozzá! Nem tudom, hogy viselkedik aszályban a Piokhoz képest.
Zephirnél intenzívebb szára van.
2019 június 25 . Most 2 nappal előbb vetettem mint akkor és most derékig ér. Eső semmi ebben a hónapban 8mm volt. A hidegfront elment mellettünk. Idén nem lesz rekord döntés.
Válasz Mtz 550E #20568. hozzászólásáramagától nem megy el, 15 napja én is felülkezeltem Laudis-sal, 9-10 levelesben, tiszta lett, kétréses fúvóka szerintem kicsit jobban befúj, én azzal toltam
24869 hozzászólás
Válasz Gatti #20574. hozzászólásáraGattikám pedig te csak simán a tetejét ekézted,igaz?
Nálam is ilyen,de nekem azért mert felturattam.Sima ekézésnél nem szokott ilyen lenni.
3hete lett felturatva karbamiddal azóta se ázott meg,ez a baj.
Válasz 5465 #20617. hozzászólásáraA betakarításon kívül mindent én csinálok.
Áfát nem számoltam.
25-25szántás,betakarítás,vetés fogas kombi egyben.A többi 5-6,vetőmag 40,műtrágya őszi-tavaszi20-20.
Válasz III.Gyula #20614. hozzászólásáraMilyen művelési költségekkel számolsz magadnak, ill. ha van bérmunka, az mennyi?
Köszi
Válasz III.Gyula #20614. hozzászólásáraMilyen művelési költségekkel számolsz magadnak, ill. ha van bérmunka, az mennyi?
Köszi
nálam búza után rt, majd októberben 3q map és rt.
tavasszal rt majd vetés, 2x injektálás, 1 gyomirtás, lombtrágya, aratás. 200alatt megvan.
Nálam 200-ból megvan!
Tárcsa, őszi műtrágya,szántás,,fogas,kombi, tavaszi műtrágya,vetés, vetőmag,gyomírtás,töltögetés,betakarítás!
Válasz Földönfuto #20608. hozzászólásáraNeked! De amiket itt olvasok,sokan nem állnak meg itt!Például én még raktam alá Lubophost!3qX16 ezer!!!Vannak gép munkák is!Azt nem számoljuk,mert nem bérben csinálják??A saját is annyiba számolódik!Nekem a 2.3ha már fél millában van,de lehet semmit nem szedek a 85 ezerrel vetett Photonról!Homok!!De igazi!3-4Ak!
Válasz blonde.zsj #20605. hozzászólásáraAkkor 50000e ft egy 5t átlaggal már nullás a mostani költség. De most jön a nagy veszély. Mert ha porzáskor ilyen idő lesz akkor egy ilyen Kukorica is tud 0 ás vagy 2-3 t/ha lenn.2007 be egy nagy gazda 120ha le szárzúzózott mert nem érte meg neki levágni . Pedig 2m feletti volt a kukorica
Tegnap délután 3-kor így állt a kukorica.A dombos része egy kicsit már kezd furulyázni.Ilyenkor már 2-esnek kéne lenni a kukoricának.Ha 10 napon belül nem esik 20-30mm eső akkor méretes bukta kerül elérhető közelségbe.A napra még tartja magát.

Válasz medikus #20607. hozzászólásáraAzt az üzemanyagba+amortizációba számolom. (Mai gépárak és üzemanyag árak mellett lehet soványabban.)
#20606 Pont
A területalapú nagyjából fedezi, így egálba van, nem számoltam.
Válasz TeljesenMindegy #20603. hozzászólásáraNem 60-80 eft-os mag az biztos,nettó 20eft.Tavaly ugyanez a technológia 300rugó tisztán/ha.
Válasz medikus #20604. hozzászólására4q péti 32000
és itt megállt.
Válasz SanyiII #20601. hozzászólásáraTalajt nem is művelsz?
Válasz SanyiII #20601. hozzászólásáraMég tegyél hozzá 100-at a bérleti díj, vagy földhitel törlesztő....
220 ezer Ft költség eddig
Válasz Földönfuto #20599. hozzászólásáraA műtrágya!
Válasz Földönfuto #20599. hozzászólásáraAz nagyon tesco gazdaságos termelés lehet.
Válasz SanyiII #20601. hozzászólásáraSzép. Ha valaki esetleg félre értette volna: itt Hajdú homokosabb részein tegnap már cudarul nézett ki sok-sok tábla, pedig a múlt héten még tartották magukat. Nekem is homokon van, de nem tudom öntözni, lehet jobban járok, ha lekaszálom. Az előrejelzések pedig totál megbízhatatlanok sajnos, a tavalyi extrém csapadékos nyár után (május közepétől július közepéig 410 mm eső volt...) azt hittük a bab is hús. Aki tud öntözni, az megnyeri ezt az évet.
Válasz nemerdőmérnök #20593. hozzászólásáraAlap+starter 6q 70
Mag 29-88
Gyomírtó 20
Öntözés+N 40
Üzemanyag 40
Cca.. 200-280
Plusz számolnák még:nomináljövedelmet 50
Amortizáció 40
Adók, járulékok 30-40
Aratás 20
+egyéb változó költségek.
Válasz nemerdőmérnök #20593. hozzászólásáraÖntözve simán 200 felett
Válasz nemerdőmérnök #20593. hozzászólásárakb. 110-ből meg van.
Válasz motros #20597. hozzászólásáraez is volt, 2x is. De cseszhetem ha nincs eső...
Válasz Gatti #20574. hozzászólásáraNa én ezért kultivátoroztam május közepén
Ezt miért kérded ilyen gúnyosan?
Válasz cross #20594. hozzászólásáraDehogy ázott...Éppen ez az, hogy nem...2-3 mm-t kaphatott már megint csak. Hiába néz ki relatíve -most - még jól, rövid úton nagy gond lesz...
Válasz TYLLA46 #20592. hozzászólásáraBeázott rendesen? Itt sajnos csak 6-7mm kapott. Lassan a címert nyomja, csak víz nincs alatta.
A mai napig mennyit költettek a tisztelt gazdatársak 1 ha kukoricára kb. ? 150-200 eFt megvan már ?
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraHát ilyet ritkán lát az ember

Válasz Szabolcs83 #20589. hozzászólásáraIgen. Még az öregek sem láttak hasonlót.
Válasz t.romsics #20588. hozzászólásáraUtolsó kép: ez komooly? Nem a legjobbak a fényviszonyok.. Ez kukorica ....volt? Ennyire elverte hogy földdel lett egyenlõ?
Dkc 4098, péntek du. készültek a fotók. Este megázott, kisimult minden rajta.
Sajnos voltak péntek este légvonalban max. egy-két kilométerrel arrébb szerencsétlenebb táblák is.
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraPk001-et kellett volna vetned!
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraEz durva
Gondolom éjjel is furulyazik
Héten ha nem esik szerintem lehet temetni és sok helyen mint pl itt is
Válasz Mtz 550E #20584. hozzászólásáraSzerintem nem,ráadásul kevés rá a remény,hogy megázzon.
Adengo-nak meddig van hatása? Ha megázna a muharra lenne még hatása attól hogy meglett sorközművelve!
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraInnen már nehéz visszatérni.
Válasz ZZ #20581. hozzászólásáraDkc 5092
65 ezer vetett tő+15 kg force 1,5g
6q műkaki
Lumax majd principal gyomirtó
Egyedül a csapadék hiányzik a történetből...de van helyette 35-39 fok....
Volt már rommá jégvert kukoricám, azon is lett valami....

De ezen ....
Bács Kiskun dél
Válasz SanyiII #20579. hozzászólásáraKöszi!
Válasz Bárány #20578. hozzászólásáraOcteon csak tavaly volt.
Hozta a 130+-t. Magasabb 21-22 vízzel. (Mondjuk etanolnak ez mit se számít.)
A Piok 01, 9903 meg jóval alatta.
Nagy termőnek ajánlanám, ha van eső is hozzá! Nem tudom, hogy viselkedik aszályban a Piokhoz képest.
Zephirnél intenzívebb szára van.
(Kicsiben van csak kukorica.)
Válasz SanyiII #20577. hozzászólásáraOcteon régóta termelsz? Milyennek tartod? Intenzív, jó termőhelyre, nagy termőnek ajánlanád?
Sy Octeon.

Április végi vetés.
Nem várunk tovább a tündérmesére.
Öntözés +50kg N/ha.!
Válasz Gatti #20574. hozzászólásáraAz 1. képről nézve nem rossz. 2-3 képről nézve aggodalomra adhat okot.
Április 27-i vetés.

Jól kapta az esőt. 5 mázsa péti vetés előtt.
Szántás + Adengo alapkezelés...semmi más.
Múlt héten hétfőn 10mm eső, tegnap 2mm.
Ez a zászlóshajó...Többi terület ennél rosszabb...
2 Hete:
Mai:
Már 35 napja eső nélkül.

2019 június 25 . Most 2 nappal előbb vetettem mint akkor és most derékig ér. Eső semmi ebben a hónapban 8mm volt. A hidegfront elment mellettünk. Idén nem lesz rekord döntés.
Válasz Mtz 550E #20570. hozzászólásárahát, ha térdig ér és annál nagyobb, akkor már rizikósabb
Válasz Mtz 550E #20568. hozzászólásáramagától nem megy el, 15 napja én is felülkezeltem Laudis-sal, 9-10 levelesben, tiszta lett, kétréses fúvóka szerintem kicsit jobban befúj, én azzal toltam
Válasz Bigyófelügyelő #20569. hozzászólásáraVáltozó valahol térdig valahol nagyobb! Később termésbe meglátszik vagy gondot okoz?