Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak601 FtBenzin árak590 FtEUR400.96 FtUSD366.97 FtCHF427.35 FtGBP479.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
szerintem olyan helyeken, ahol komoly esélye van a 8 tonna feletti termésnek átlag éveken, ott megéri komolyabb magokkal termelni + mehet a műtrágya is. 4-5 mázsa kukorica árát kell még pluszban rákölteni a magra, és legtöbbször meg is hozza ezt, csak ésszel kell választani
Nekem is vannak tapasztalataim de kiváncsi vagyok a máséra is.
Neked melyik volt a jobb a drágább mag,vagy az olcsóbb több műtrágyával, vagy megéri a drága mag sok(optimálisra gondoltam) mütrágyával
Válasz #2592. hozzászólásra
Ez hülyeség
Emberek nem tűnik fel senkinek, hogy az árak 80000 szemre vonatkoznak!!!
Ha átszámoljuk 50000-re, kb 10-12 %-al drágultak a tavalyi árhoz képest, ami természetes sztem...
Majd biztos olcsóbb lesz a vetőmag egy ilyen aszály után.
Ezt a Mi lett vólna- ha-t csak úgy tudod tökéletesen megtudni ha vetsz mind a kettöböl egymás mellé és ugyan azt adod neki!! Ez azért nem akkora nagy befektetés..És saját szemeddel fogod meglátni a hasonlóságot vagy a külömbözöséget!! Én pár éve igy csinálom és csak pozitiv tapasztalataim vannak Mert igy nem másnak a H. dumájára hagyatkozom hanem a saját tapasztalatomra!!
nem biztos hogy minden esetben meghálálja!a genetikája nem engedi az újabbak többet tudni,de csak ha azok is mindent megkapnak.
vannak jól bevált régi fajták amik felett eljárt az idő.......
igen egy az hogy listaár kettő hogy tétel függő három hogy fajta kérdés és még lehet sorolhatni kinek mibe fog esni.
amúgy ezeket az árakat amúgy osztani kell mert ezekből a zsákokból csak marad ki egy hekin felül bár vannak akik közelitik ezt a tőszámot habár ebben az évben sok magas tőszámú gazda megtanulta hogy van egy lélektani felső határ amit nem célszerű túllépni!
nekem két nemesitő háztól volt 3 fajtám egyik területen sem tudta elhagyni a másikat szinte kilóra egyforma lett a termés!
Ez csak listaár..., én megnéztem a tavalyi listaárhoz képest 12% drágulás van, aki ügyes volt tavaly 20-25% ot is letudott csavarni a listaárból, nekünk 20-at sikerült egy jó pár telefonálás után, és 10%ról indult alku!Ha megnézzük egy jó kukorica 160-180e forintba benne van, ebből 45-50 ezer a vetőmag, ez a teljes kiadás 30%-a csak..., és ha már csak 5 mázsával többet terem akkor jobban jár az ember, mi mióta a DK440-esről átálltunk a 4590-re 1-1,5 T termésnövekedést értünk el, intenzív termesztéstechnológiával.
Ezek az árak nagyon magasak, az újabb fajták bizony 30 százalékkal is többe kerülnek mint tavasszal.
Ez nagy szivatás, hiszen a mag ára egy hekibe majd egy tonna kukorica most, de milyen árak lesznek 2013-ban?
Majd meglátjuk a többit is, azok se lesznek szivbajosak biztos.
Mifelénk a háztáji bötermöt tudod mire mondják??!! Arra hogy az öreg szomesz elmegy a haverjához és a góréból morzsolnak maguknak a régi szokásnak megfelelöen És azt kell hogy mondjam valami 25-27 m az öregnek is össze jött!! És baromi nagy volt az ár elönye pláne a lista árhoz képest!!!
Erről nincs infóm, hogy fogott mag vagy valami régi fajta, én is meglepődtem,de ezeket szinte minden évben aszály sújtja max termés 5-6 t amit a fogott mag is tud.
(Baranya aranya is pedzett valamit a múltkor ezzel a témával kapcsolatban )
Ahol lebőgött oda nem azt kell vetni. Ma tudtam meg,hogy vannak 5-600 ha kuk.vetésterülettel rendelkező gazdák akik csak fele területre vesznek fémzárolt vetőmagot,a xar földekre évek óta háztáji bőtermőt vetnek.
Egyébként baromi ügyes húzás ez a 80 000 zsák kisebb parcellákon egy 50 e jobban be válaltak ha darabba kelet hogy maradjon.. de ez az árú kapcsolás ez ütös.. tudom hogy könyü hivatkozni a konkurenciára aki régóta igy nyomja..
Nincs meg!
maszek kolléga írta meg abból számoltam ki , lentebb írták h felrakják, de se nem sikerült ,se nem írt hogy adjam meg az email címet hogy elküldje nekem, ha megkapom felteszem egyből
fájl kiválaszt, jpg formátumú kell legyen, feltölt és utána megjelenik a kép belette egy kis zöld ikon beillesztés névvel, így tudod, ha nem megy email címemre elküldöd és felrakom ide
9048 hozzászólás
Válasz #2597. hozzászólásra
Nem is vettem dekalbot,csak pioneert.Semmivel nem gyengébb,söt.Ha nektek reális,vegyétek.Semmi gond nincs ebböl.
Válasz #2595. hozzászólásra
tavaly reális volt? nagyságrendileg akkor is ennyi volt
Válasz #2594. hozzászólásra
szerintem olyan helyeken, ahol komoly esélye van a 8 tonna feletti termésnek átlag éveken, ott megéri komolyabb magokkal termelni + mehet a műtrágya is. 4-5 mázsa kukorica árát kell még pluszban rákölteni a magra, és legtöbbször meg is hozza ezt, csak ésszel kell választani
Nem vagyok hülye,látom hogy 80000.Miért szerinted reális ár 2vödör magért 59200+fa??Legyen az akármilyen hiper-szuper termö.
Válasz #2591. hozzászólásra
Nekem is vannak tapasztalataim de kiváncsi vagyok a máséra is.
Neked melyik volt a jobb a drágább mag,vagy az olcsóbb több műtrágyával, vagy megéri a drága mag sok(optimálisra gondoltam) mütrágyával
Válasz #2592. hozzászólásra
Ez hülyeség
Emberek nem tűnik fel senkinek, hogy az árak 80000 szemre vonatkoznak!!!
Ha átszámoljuk 50000-re, kb 10-12 %-al drágultak a tavalyi árhoz képest, ami természetes sztem...
Majd biztos olcsóbb lesz a vetőmag egy ilyen aszály után.
Üdv.most kaptam dekalbos árlistát.Aranyáron mérik.
Válasz #2587. hozzászólásra
Ezt a Mi lett vólna- ha-t csak úgy tudod tökéletesen megtudni ha vetsz mind a kettöböl egymás mellé és ugyan azt adod neki!! Ez azért nem akkora nagy befektetés..És saját szemeddel fogod meglátni a hasonlóságot vagy a külömbözöséget!! Én pár éve igy csinálom és csak pozitiv tapasztalataim vannak Mert igy nem másnak a H. dumájára hagyatkozom hanem a saját tapasztalatomra!!
együtt gondolkozunk......
Válasz #2575. hozzászólásra
tud az 8-9-et is, csak időben arass, mert a szártartósság az , tehát rogyik szépen, tudjátok szegény ember vízzel főzött valaha
nem biztos hogy minden esetben meghálálja!a genetikája nem engedi az újabbak többet tudni,de csak ha azok is mindent megkapnak.
vannak jól bevált régi fajták amik felett eljárt az idő.......
Válasz #2585. hozzászólásra
És mi van akkor ha a plussz vetőmag költségen műtrágyát veszel és beszórod a DK440 alá
igen egy az hogy listaár kettő hogy tétel függő három hogy fajta kérdés és még lehet sorolhatni kinek mibe fog esni.
amúgy ezeket az árakat amúgy osztani kell mert ezekből a zsákokból csak marad ki egy hekin felül bár vannak akik közelitik ezt a tőszámot habár ebben az évben sok magas tőszámú gazda megtanulta hogy van egy lélektani felső határ amit nem célszerű túllépni!
nekem két nemesitő háztól volt 3 fajtám egyik területen sem tudta elhagyni a másikat szinte kilóra egyforma lett a termés!
Válasz #2583. hozzászólásra
Ez csak listaár..., én megnéztem a tavalyi listaárhoz képest 12% drágulás van, aki ügyes volt tavaly 20-25% ot is letudott csavarni a listaárból, nekünk 20-at sikerült egy jó pár telefonálás után, és 10%ról indult alku!Ha megnézzük egy jó kukorica 160-180e forintba benne van, ebből 45-50 ezer a vetőmag, ez a teljes kiadás 30%-a csak..., és ha már csak 5 mázsával többet terem akkor jobban jár az ember, mi mióta a DK440-esről átálltunk a 4590-re 1-1,5 T termésnövekedést értünk el, intenzív termesztéstechnológiával.
Válasz #2583. hozzászólásra
tavasszal még 50000 szemesbe voltak, most meg 80000 lesznek
Ezek az árak nagyon magasak, az újabb fajták bizony 30 százalékkal is többe kerülnek mint tavasszal.
Ez nagy szivatás, hiszen a mag ára egy hekibe majd egy tonna kukorica most, de milyen árak lesznek 2013-ban?
Majd meglátjuk a többit is, azok se lesznek szivbajosak biztos.
Válasz #2572. hozzászólásra
Mifelénk a háztáji bötermöt tudod mire mondják??!! Arra hogy az öreg szomesz elmegy a haverjához és a góréból morzsolnak maguknak a régi szokásnak megfelelöen És azt kell hogy mondjam valami 25-27 m az öregnek is össze jött!! És baromi nagy volt az ár elönye pláne a lista árhoz képest!!!
Válasz #2580. hozzászólásra
meg nem vennénk a drágát, mikor az is tudott bizonyos területeken annyit
Válasz #2579. hozzászólásra
a sok új mellett nem fér már el...
Válasz #2578. hozzászólásra
Gondolod csak kihagyták...
Válasz #2577. hozzászólásra
biztos van!
471-es nincs a listába! Kivonták, felénk rengeteget vetettek belőle, olcsó is volt, meg itt tudta a 8-10t.
Válasz #2575. hozzászólásra
igen értelek.hallani erre sok mindent hibridesek háza tája felől.........
Válasz #2573. hozzászólásra
Erről nincs infóm, hogy fogott mag vagy valami régi fajta, én is meglepődtem,de ezeket szinte minden évben aszály sújtja max termés 5-6 t amit a fogott mag is tud.
(Baranya aranya is pedzett valamit a múltkor ezzel a témával kapcsolatban )
Válasz #2573. hozzászólásra
fölcsipegeted a szomszéd kacsái elől
Válasz #2572. hozzászólásra
a háztájit hogy kell érteni,
Válasz #2570. hozzászólásra
Ahol lebőgött oda nem azt kell vetni. Ma tudtam meg,hogy vannak 5-600 ha kuk.vetésterülettel rendelkező gazdák akik csak fele területre vesznek fémzárolt vetőmagot,a xar földekre évek óta háztáji bőtermőt vetnek.
Válasz #2568. hozzászólásra
Egyébként baromi ügyes húzás ez a 80 000 zsák kisebb parcellákon egy 50 e jobban be válaltak ha darabba kelet hogy maradjon.. de ez az árú kapcsolás ez ütös.. tudom hogy könyü hivatkozni a konkurenciára aki régóta igy nyomja..
Ahogy le bögött a 4795 még azt is el tudtam volna képzelni..
és azt mondja a kereskedő, hogy ne készüljünk 20%-os kedvezményre meg +zsákokra
Válasz #2566. hozzászólásra
Mit gondoltál olcsóbb lesz mint tavaly?
Válasz #2566. hozzászólásra
Hát ennyiért itt a környéken nem is adnak el belőle egy zsákkal se
Válasz #2563. hozzászólásra
Azt a R. életbe
Válasz #2564. hozzászólásra
kérlek.
Válasz #2563. hozzászólásra
Kösz
Válasz #2561. hozzászólásra
itt az enyim:
singsz@freemail.hu
Válasz #2560. hozzászólásra
add meg az emailt
Válasz #2559. hozzászólásra
Nincs meg!
maszek kolléga írta meg abból számoltam ki , lentebb írták h felrakják, de se nem sikerült ,se nem írt hogy adjam meg az email címet hogy elküldje nekem, ha megkapom felteszem egyből
Válasz #2557. hozzászólásra
feldobod?
Monstanto?????u
Válasz #2552. hozzászólásra
Köszönöm!
12%-al drágább mint a tavalyi listaár....
Válasz #2553. hozzászólásra
80ezer ! A syngenta meg 50ezer
Üdv.Tud valaki KWS vetőmag árakat?
Válasz #2553. hozzászólásra
Ja ezek már a 80-as zsákok, nehogy már az 50-esek kerüljenek ennyibe!
Válasz #2552. hozzászólásra
50000-es kiszerelés?Mert halottam hogy a monsanto is csinál 80000-est is.
Válasz #2541. hozzászólásra
4025 dec 56000 jan 57600
4490 46600 48000
4590 56000 57600
Netó ár !
Válasz #2550. hozzászólásra
mifelénk valamiért zömmel a pio a divat, sajnos az se óccsóbb, ebben igazad van
Válasz #2547. hozzászólásra
Persze, értem. Te milyen fajtákat vetsz ?
Válasz #2548. hozzászólásra
fájl kiválaszt, jpg formátumú kell legyen, feltölt és utána megjelenik a kép belette egy kis zöld ikon beillesztés névvel, így tudod, ha nem megy email címemre elküldöd és felrakom ide