Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak610 FtBenzin árak600 FtEUR400.16 FtUSD367.51 FtCHF426.08 FtGBP480.31 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Talán hétfőn megjön az összes ára és akkor botolhatunk akár a többiekkel is. Ha komoly a dolog akkor akár nem rajtam keresztül is mehetne, de Én adnám hozzá a nevem a kedvezmények miatt.
Szerintem meg azt kell termelni amit olcsón elő tudunk állítani. Félek attól, hogy ha már globálisan gondolkodunk, akkor rá kell jönni, hogy az amerikaiaknak nem ment el a kedvük. Ők nem elegánskodnak a GMO mentességgel. Én inkább áttérek a kalászosra, mert annak a magját elő tudom állítani.
Vessen kukoricát akinek 2 anyja van, meg egy csomó disznója......emelkedjenek csak az árak én visszatérek a nagyapám módszereihez, aztán szarom le mit kíván meg a technika. Sokra megyünk a legújjabb kutatásokkal, a 10 évvel ezelőtti árakkal. A cégek meg blöffölnek , hogy bepánikoljon a paraszt és a még meg nem kapott támogatását költse előre el.
Már többször gondoltuk azt, hogy most itt a világ vége, aztán nagy változások mégsem történtek. Én drasztikus változásokra most sem számítok. Aztán persze majd meglátjuk...
Nektek még van kedvetek kukoricát vetni?
Nemrég volt egy cégnek partnertalálkozója, a Basf embere azt mondta, hogy ők egy szerény 10%-os áremelkedést terveznek.
Fasza. Tök mindegy, hogy mi van, a mezőgazdasági input árak minden évben emelkednek.
Ja és még valami. Ugyanott mondták, hogy a műtrágyaárakban is 10% emelkedést prognosztizálnak tavaszra.
Helló valaki nem tud valami jó fajta kukoricát ajánlani ami jó árban van meg jól terem ,meg korán érő???Ja meg mikor érdemes venni vetőmagot ?vegyem meg most vagy majd tavasszal??
Én még várok tavaszig! Egyébként ezért térek át a kalászos gabonára, mert egy kalmárrostával és egy betonkeverővel megoldom magamnak a vetőmag kérdést. Legfeljebb 12%-kal megemelem a vetőmagnormát oszt jónapot! Persze majd 1800-2000 forintos árak mellett itt hülyítik a parasztot a 30-32-ezer forintos magjukkal.....hehehe
Meg kell várni,hogy a nagy cégek mind kijőjenek árakkal,utánna még ők is korrigálnak a konkurencia láttán!Például tavaly ezt csinálta a pioneer!Utánna kel venni.
Üdv! A szegedi hibridekkel kapcsolatban mi a véleményetek?Van valakinek tapasztalata velük? Kenézt,SZE 259-et szeretnék vetni kísérletképpen.Válaszotok köszönöm!
JD! Lehet, hogy romániában termeilk, de eleve a magyar vetőmagüzemeknek, magyar szabvány szerint, kisebb a valószínűsége, hogy 90% körül legyen a csírázása, mint a chileinek.
Batka! Ígyis-úgyis külföldi magot veszel mert a magyarországon eladott kukorica vetőmagok nagy részét romániában termeltetik a cégek mert ott olcsó a kézimunkaerő!
Nekem egyszer volt, hogy motzsolt kukoricát vettetem, mert elfogyott a vetőmag és már nem volt a boltban. Igy tároló f1 hibridet :) vettetem. Furió volt a csöves kukorica. Kb 1,5 Ha volt nem sok különbséget vettem észre. De az elitmeg az elitmeg.
1292 hozzászólás
Válasz #91. hozzászólásra
milyen cégnél?"(kite?)" :)
Válasz #88. hozzászólásra
Eddig a legjobb alku:Listaár-20%
Válasz #87. hozzászólásra
Nekünk volt az idén
Válasz #88. hozzászólásra
egyformák az árak, mert ezek egymást figyelik
Válasz #86. hozzászólásra
Én szóltam már akkor is ! Emlékezzzz !!!!!!
Talán hétfőn megjön az összes ára és akkor botolhatunk akár a többiekkel is. Ha komoly a dolog akkor akár nem rajtam keresztül is mehetne, de Én adnám hozzá a nevem a kedvezmények miatt.
Válasz #85. hozzászólásra
Vaxi kukoricával ki próbálkozott közületek?
Válasz #85. hozzászólásra
én 28000 körüli árat hallottam ezekre
3511-et akarok vetni, de mást is akarok
Válasz #84. hozzászólásra
akkor megbotoljuk ?
vagy esetleg mást ?
Válasz #83. hozzászólásra
nem sok kb.80 ha-ra való
Válasz #81. hozzászólásra
mennyi kell ?
mi is ennyiért vettük a DKC 440-et. szerintem jó volt a termése az idén
Válasz #80. hozzászólásra
hol?
DKC 3511, DK 440 21.000.- Ft/50.000 szem
Szerintem meg azt kell termelni amit olcsón elő tudunk állítani. Félek attól, hogy ha már globálisan gondolkodunk, akkor rá kell jönni, hogy az amerikaiaknak nem ment el a kedvük. Ők nem elegánskodnak a GMO mentességgel. Én inkább áttérek a kalászosra, mert annak a magját elő tudom állítani.
Válasz #77. hozzászólásra
nekem csak 1 van, de van egy anyósom is, ami kitesz 2-t. úgyhogy duplázom az idei kukoricavetést. azt kell termelni, amitől elment a termelési kedv.
Vessen kukoricát akinek 2 anyja van, meg egy csomó disznója......emelkedjenek csak az árak én visszatérek a nagyapám módszereihez, aztán szarom le mit kíván meg a technika. Sokra megyünk a legújjabb kutatásokkal, a 10 évvel ezelőtti árakkal. A cégek meg blöffölnek , hogy bepánikoljon a paraszt és a még meg nem kapott támogatását költse előre el.
Válasz #73. hozzászólásra
Már többször gondoltuk azt, hogy most itt a világ vége, aztán nagy változások mégsem történtek. Én drasztikus változásokra most sem számítok. Aztán persze majd meglátjuk...
Válasz #74. hozzászólásra
valószinű ópiumot is termelünk.
Nektek még van kedvetek kukoricát vetni?
Nemrég volt egy cégnek partnertalálkozója, a Basf embere azt mondta, hogy ők egy szerény 10%-os áremelkedést terveznek.
Fasza. Tök mindegy, hogy mi van, a mezőgazdasági input árak minden évben emelkednek.
Ja és még valami. Ugyanott mondták, hogy a műtrágyaárakban is 10% emelkedést prognosztizálnak tavaszra.
Válasz #72. hozzászólásra
szerintem a kereslet kevesebb lesz mint a kinálat.
Válasz #71. hozzászólásra
Csak aztán a jó fajtákból nehogy ne legyen tavasszal! Szerintem az igényt már most jelezni kell!
Válasz #70. hozzászólásra
majd tavasszal,és keményen alkudni a kereskedőknél.
Helló valaki nem tud valami jó fajta kukoricát ajánlani ami jó árban van meg jól terem ,meg korán érő???Ja meg mikor érdemes venni vetőmagot ?vegyem meg most vagy majd tavasszal??
Válasz #57. hozzászólásra
LG23,72 A FELÉBŐL MEGVAN
Én még várok tavaszig! Egyébként ezért térek át a kalászos gabonára, mert egy kalmárrostával és egy betonkeverővel megoldom magamnak a vetőmag kérdést. Legfeljebb 12%-kal megemelem a vetőmagnormát oszt jónapot! Persze majd 1800-2000 forintos árak mellett itt hülyítik a parasztot a 30-32-ezer forintos magjukkal.....hehehe
Válasz #66. hozzászólásra
Meg kell várni,hogy a nagy cégek mind kijőjenek árakkal,utánna még ők is korrigálnak a konkurencia láttán!Például tavaly ezt csinálta a pioneer!Utánna kel venni.
Válasz #65. hozzászólásra
korán van még az alkuhoz, amúgy én nem vagyok dekalb párti
szerintem még alakulni fognak az árak
Válasz #64. hozzászólásra
miért, te nem tudsz ?
Válasz #63. hozzászólásra
ez csak a dekalb listaár, majd a kereskedőnk alkuszik
Válasz #62. hozzászólásra
alku????????
Válasz #60. hozzászólásra
netto
Válasz #59. hozzászólásra
igen
Válasz #59. hozzászólásra
(akkor a netto=brutto!)
Géza,ez listaár?
vasárnap ?????????
és még azt mondták akcióznak !!!!!!!!!!!!!!!!
kaptam ma dekalp árat
pl. dekalb 5143 és 3511
50000 szem 25720 +áfa
nagyon durva!
az én tapasztalatom,meg egy gazdatársamé is,hogy drágább mag többet is tud.
Válasz #54. hozzászólásra
A listaárbol de még decenberben. Hol laksz.
ATTÓL FÜGG MIBŐL 17%
Válasz #51. hozzászólásra
Minden kereskedőnél lehet alkudni. Mi 17% árengedményt kaptunk.
Válasz #50. hozzászólásra
Sosem vetetem szegedit ,de ha jót akarsz DK,PR SN!!!
Válasz #49. hozzászólásra
KÖSZ.
ENNÉL OLCSOBBAN NEM LEHET MEGVENNI???????????????????
Üdv! A szegedi hibridekkel kapcsolatban mi a véleményetek?Van valakinek tapasztalata velük? Kenézt,SZE 259-et szeretnék vetni kísérletképpen.Válaszotok köszönöm!
Válasz #47. hozzászólásra
18849+fa
Válasz #45. hozzászólásra
JD! Lehet, hogy romániában termeilk, de eleve a magyar vetőmagüzemeknek, magyar szabvány szerint, kisebb a valószínűsége, hogy 90% körül legyen a csírázása, mint a chileinek.
alpha mennyibe kerül????????
50000magra számítva
Üdv mindenkinek!
Mi tavaly kipróbáltuk 2 ha-on az ALPHA-t a FÚRIÓ mellet. Idén csak ALPHA-t rendeltük.
Batka! Ígyis-úgyis külföldi magot veszel mert a magyarországon eladott kukorica vetőmagok nagy részét romániában termeltetik a cégek mert ott olcsó a kézimunkaerő!
Válasz #41. hozzászólásra
Nekem egyszer volt, hogy motzsolt kukoricát vettetem, mert elfogyott a vetőmag és már nem volt a boltban. Igy tároló f1 hibridet :) vettetem. Furió volt a csöves kukorica. Kb 1,5 Ha volt nem sok különbséget vettem észre. De az elitmeg az elitmeg.
Válasz #41. hozzászólásra
Én még nem + kétlem,hogy fogok.aratni arattam,de rossz vélemény,20-40%kiesés az elitmagokhoz képest!!!Nem tanácsolom senkinek!