Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Autók, kocsik, verdák ... paraszti harci szekerek! új
- Talajmegújító Mezőgazdaság új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- S.O.S. új
- Napraforgó ára új
- Hegesztés új
- Szója termesztése új
- Napraforgó-termesztés új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló

Aggódó németek: bizonytalan jövőkép az EU agrárreformja miatt
Till Backhaus tartományi mezőgazdasági miniszter szerint az uniós támogatások...
597 hozzászólás
Válasz Gyurkesz1 #496. hozzászólásáraGondold át mindennek a működését.
A membránok felváltva pumpálják a cuccot.
Ezért lüktet.
Ez a membrán két nyomás közötti nyomás esést hivatott csillapítani.
Mint egy nyomás tároló.
Az a membrán két ütem között dolgozik fel le, elnyelve az ingadozást.
Válasz Tom250 #493. hozzászólásáraÉrtem, köszi.
Válasz Nyomasek Bobo #494. hozzászólásáraRendben .
Válasz Gyurkesz1 #492. hozzászólásáraPumpalj bele 3x0.75=2.25bar nyomást. Aztán próba.
Válasz Gyurkesz1 #492. hozzászólásáraNem! de kevésbé fog ugrálni az óra.
Válasz Nyomasek Bobo #491. hozzászólásáraNagyon ugrál az óra de kb 2-3 között van ,de lehet hogy nem is mutat jól,ha berakom az új légüst membránt és felpumpálom,azzal emelkedik a nyomás majd az óránál is??
Válasz Gyurkesz1 #490. hozzászólásáraHány báron permetezel?
Válasz medikus #488. hozzászólásáraJolvan na ,igazad van
nemgondoltam hogy ebbe a kis membránba olyan nyomás kell.
Válasz Gyurkesz1 #487. hozzászólásáraNem kell azt agyon húzni!Fújd be szilikonnal,vagy kicsi vazelin!Addig húzd,amíg meg nem tartja a nyomást a légüstben!Ne tovább!
Válasz Gyurkesz1 #486. hozzászólásáraHú bakker! Ne legyél már süle!!Ha pumpálod a gumit,mit csinál?Nyúlik! A lyuk mit csinál?Kicsi marad?Pumpálj bele 3 bart!Mekkorára nyúlna?

Válasz Nyomasek Bobo #485. hozzászólásáraGyanús hogy ezt is cserélni kellesz, mert azért számit hogy jó erősen lelehessen huzatni mert ugye az szorítja le a membránt.
Válasz medikus #484. hozzászólásáraPicit megmelegítettem es lejött nagynehezen,a membránon egyebként nagy luk nincs,repedések vannak és csak egy tű szúrasnyi lukacskát találtam az egyik repedésben,az is csinálhat gondot?? Mert amúgy próbáltam kivenni a szelepet és úgy bekapcsolni,kb egy decit kinyomott aztán semmit,nem értem akkor utána miert nem spriccolt.
Válasz Gyurkesz1 #483. hozzászólásáraCsqk óvatosan. Nekem a 3. szerelést már nem bírta ki ...
Válasz Gyurkesz1 #483. hozzászólásáraÁztasd be,pl gázolajba!Az egészet!!!
Válasz Gyurkesz1 #464. hozzászólásáraCserélném a légüst membránját de nem akar megindulni az a fedél?? Gondolom sima menetes ,nagyhaszákal sem mozdul csak egy pár milit . Vagy valahogy máshogy kell azt lekapni??
Válasz ...:::Pisti:::... #481. hozzászólásáraLehet nekem is csak a szivó részt kellett volna megbütykölnöm. De az a vonat már elment.
Válasz Nyomasek Bobo #480. hozzászólásáraNekem 5éva tuti megvan gond nélkül megy
Válasz colizoli #479. hozzászólásáraNekem is ilyen szivattyúm volt, mint Gyurkesznak... Már jópár éve a pince dísze, jobb napokat várva... Én nem jutottam vele dülőre...
Válasz Gyurkesz1 #477. hozzászólásáraIgen, cserés
Válasz Gyurkesz1 #477. hozzászólásáraHa lyukas a légüst gumija,nem is tudod felpumpálni,mert a levegő bele megy a nyomó oldalon a vízbe!Akkor gumi csere!A szelepnél nem lehet víz!Ha kiveszed a szelepet ott lyukas membránnál spriccel a víz,nem csak szivárog!
Válasz Gyurkesz1 #476. hozzászólásáraMost már beindult a nyomás,nyom minden szóró fej,de úgy ahogy medikus mondta nem egyenletesen nyom,próbáltam nyomni levegőt a légüstbe,de nagyon nehezen megy bele 0,5bar is,amit aztán elenged meg amugy is jön a szelepből a víz,ugyhogy az ezek szerint cserés lessz ugye??
Válasz Nyomasek Bobo #475. hozzászólásáraÉrtem,akkor ha a hibás légüst membránja akkor is kéne szépen nyomnia??
Válasz Gyurkesz1 #473. hozzászólásáraA szívó részt bogarászd át...
Válasz Gyurkesz1 #473. hozzászólásáraAkkor valamelyik szelep nem zár!
Válasz medikus #471. hozzászólásáraHa lyukas az a légüst membrán de a másik két nyomó membrán új,akkor olyankor normális hogy alig tud nyomást csinálni a gép??
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraAmi nyomáson permetezel, annak a 3/4-ét nyomd bele.
Válasz Gyurkesz1 #470. hozzászólásáraOtt csak levegő lehet!Ha víz jön,akkor lyukas az a membrán gumi!
Válasz medikus #468. hozzászólásáraÉrtem,ha benyomom a szelepet víz jöhet belőle?? Vagy ott csak levegőnek szabad lennie??
Válasz medikus #468. hozzászólásáraCentrifugál szivattyúnál nincs rá szükség,mert az egyenletesen nyom,nem úgy mint a dugattyús szivattyú!
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraA légüst símítja ki a nyomás ingadozást!Mikor a szivattyú nyom,akkor a légüst gumi,fel vesz valamennyi nyomást!"behorpad"Mikor a dugattyú nem nyom,akkor a légüst gumi nyomja a vizet a rendszerből!Ha jól van pumpálva,akkor a kereten nem látod a nyomás ingadozást!
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraA beállított nyomáson működtesd a szóró keretet!A légüstbe annyit pumpálj,hogy a szórókon a szórásképen ne lásd a szivattyú minden dugattyú nyomását!A szóráskép síma legyen!Nálam kb 2,5 van bele nyomva!Télire meg kiengedve!
Válasz medikus #465. hozzászólásáraÜt a nyomás azt úgy értsem hogy ingadozik??
Az lehet hogy azert nem nyomott minden szóró fej mert nemvolt felpumpálva?? Már egy pár éve megvan a gép de még sosem volt pumpálva a légüstbe.Csak simán kikapcsolt álapotban nyomjak beke 2,5bárt??
Válasz Gyurkesz1 #464. hozzászólásáraÚgy nevezik hogy légüst!Pumpálj bele 2,5bart!
Különben üt a nyomás,a szórókon!
Sziasztok,milyen célt szolgál a permetező pompájának a tetején a szel ep ??(rendes kerékbe való szelep) .

... most cseréltem membránokat a pompában de még mindég nem úgy megy ahogy kéne...a tetejében is van egy membrán féleség a szelep alatt ha jol tudom , az nemvolt cserélve.
Válasz mtz1221 #462. hozzászólásáraOK!!
Akkor legyen!
Válasz Maszek Zs #459. hozzászólásáraPedig nem ártana szét kapni ha eddig szétszedted. És megnézni mennyi löttye van a hajtókarnak. 1 mm után már szagattja a membránokat.
Válasz Ares 826 #460. hozzászólására
Azért kellett volna ábra,hogy biztosra tudjam milyen a belseje. Ki szerettem volna mosni. De szerintem érdemes volt kérdezni mert valakik rajtad kívül tudtak érdemleges (segíteni)választ adni

Válasz Maszek Zs #454. hozzászólásáraehhez mi a fasznak robbantott ábra???? Ha ezt az egyszerű "szart" nem tudod ábra nélkül megcsinálni akkor ne is fogj hozzá!

Válasz mtz1221 #456. hozzászólásáraKöszönöm!
Lehet inkább nem szedem szét. Mert ahogy elnézem szépen kifolyik. Max ki öblítem azt kész.
Nekem nem barátom google mert így soha nem segít mint neked.
Válasz tibcsi1 #455. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz kicsi503 #423. hozzászólásáraSzia ! A lengyel vegyszerezőhöz csak annyit ,szegény ember olyan kalappal köszön amilyen van.A saját tapasztalat P-166 os van már 12. éve ,kb épves szinten 150ha van vele fújva én meg vagyok elégedve vele. Az Agroman-tól vettem Tiszavasváriból. Ha egyéb infó kell írj a henteslaci@freemail.hu ra vagy hívj a 06702247284 számon.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraITT néz szét.De a főtengelynek kell előszőr kijönnie, előre vagy hátra.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraÜdv. Nekem is ilyen szivattyú van volt membrán szakadás nekem is, a nívót ahol leveszed ott kilátszik a csapágy ott öntöttem bele benzint többször átöblítettem és nekem jó lett.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraRobbantott rajzot találok minden fajtát,csak ilyet nem.
Üdv!

Ide is felteszem.(bocs)
Van egy ilyen típusú permetező szivattyú
Kiszakadt a membrán csak bele folyt a víz az olajba. Ki kéne mosni de,hogy szedjem szét?
Válasz mtz1221 #447. hozzászólásáraJobb a 65 literes szivattyu, mint a 100 literes... Nem kell lenézni a Lengyelt! Akinek erre telik, megoldja a minőséget a Lengyellel is! Hiába van számitógéppel variálva, ha a tudás a szomszédban van! Van olyan, aki a hátival nyomja! Pár hektáron a 0,5 % nem észrevehető! Ahol nem számít a pénz, ott a csillogó gépek mellett a kezelés is magas szinvonalu? A permetezésen kívúl van még néhány gép, amely fontos! Nem az első számu a permetező! A kombájnnal sokkal több veszteséget lehet elérni!
Válasz ND #449. hozzászólásáraNem lesz velük baj! Ha a gép jó, átmegy a vizsgán. Kap egyedi azonositót, amennyiben nincs.
Válasz ND #449. hozzászólásáraNem lesz velük baj! Ha a gép jó, átmegy a vizsgán. Kap egyedi azonositót, amennyiben nincs.
Válasz Lala5995 #444. hozzászólásáraAmi nincs rajta a listán - tehát nincs Magyarországon bevizsgálva, engedélyezve -, de mondjuk használtan bekerül külföldről azokkal mi a helyzet?
Pl egy vizsgán megállják a helyüket, vagy helyből buknak, mert nincs forgalomba hozatali engedélyük?