Hát először is azért ferga mert a 7720-as JD-nek oda volt a váltoja amit nézztünk. Ez a ferga meg ár felszereltség arányban kimagasloan jo volt. Ugy is mondhatnám hogy hasonlo árfekvésűt se lehet találni.
A Cormikal igazábol nem volt gondunk. Ezt még Angliába rakták össze rendes anyagbol. 105 lovas, kis gazdaságba nagyon tökéletes. Mi kinőltük kicsit. Meg kevés a nagy pot elé meg a maximához. 6000 ora van ebbe, amit eladtunk abba meg 5800 volt. Semmi komoly nagy költségű javításunk nem volt. Egyedül a felnikkel küzdünk. Küllős és a gyári heggesztésnél állandoan elreped. Egy kiegyenlítőmű törésünk volt vele. Valószínűleg anyaghiba miatt. 3-ba eltört. Amelyik maradt annak az adagoloja lett felujitva, elvesztette az erejét. Valószínűleg a hazai üzemanyag annyira silány, hogy teljesen elkoptatta. Váltója kimondottan jo, örök élet meg 2 nap.
Nekem egyszer lesz egy olyan rövidtárcsám mint neked az álom szép munkát csinál!!! Többször láttam! A frissen számtott ártéri fekete zsíron olyan munkát csinált hogy az eszem eldob!Itt ezeken a talajokon más gép nem rúghat labdába!
Nem szántottra gondolok itt a szaki tíz éve nem szántott egy négyzetmétert se. VRM-el olyan talajt csinál... ha a neked lenne olyan géped biztos hogy jobban dicsérnéd mint a fergákat és a vogeleket együtt véve.
Hát ez sokmindentől függ, én egyszerűen a rövidtárcsával megoldok mindent lazító után ősszel tavasszal amikor kell.
Ha nincsen rövidtárcsa akkor nehéztárcsa+henger összekapcsolva de az tavasszal felejtős.
Az a baj, hogy itt a lazító után tavasszal a kombinátor nemjó. Esetleg egy grubber de azsem mert felszíjjazza alulról a ragadósat.
Lúdlábkapás kultivátor még ami jólehet, pl Framest Reptill.
de a rövidtárcsa az mindent megold szerintem az kell egy gazdaságba mindenképpen
Hááát pedig akkor mivel készítessz magágyat???
ne szántottra gondolj, hanem ami lazító után ment a télbe...
Semmi mássel nemtudod magágynak alakítani!!!
Ne sokalld azt !
Vaderék is elismerik, hogy a legstrapabíróbb hengerei, tengelyei ezeknek van-volt.
Én most nyáron generáloztam fel 4,7-ért nem adtam pedig le is számolták ott előttem.............
Csak a tárcsa nem tavaszi nedves földbe való, még a rövid se. Tavaszi magágykészítéshez kell egy busa VRM vagy KRM vagy mi a fene nevű küllős borona. És kész. Amúgy nem mindegy hogy acél henger van rajta a carieren mint nekem. Vagy önvény henger mint a hirdetetten. Nekem az acél nagyon bejött. Csak jót tudok róla mondani minden körülmények között.
Kicsit drágának tűnik, de ha van ennyi pénzed rá és a csapágyak (kb 20e ft/db), lapok (kb 10e ft/db) jók rajta, váza nincs megrokkantva akkor nyúlj bele. Tutira megleszel vele elégedve. 5m széles, ezzel akár már önállóan hengerezni is megéri ha úgy hozza a szükség.
Az lehet csak amikor itt a nyirok töve nedves és ragad a carrier úgy bepaskolja mint állat...
Itt ez nemjó ilyenkor. Tudom mert van a cimborának 5méteres carrier, meg egy vogel terracult 4soros grubber, azon ékgyűrűs henger mint a mienken.
Ezt Te csak hiszed. A cariernek a hengere telitalálat! A vogelé hozzá képest csak házi barkácsolás, olyasmit kikerekít akármelyik lakatosvénájú sufnimester.
24488 hozzászólás
Válasz #13886. hozzászólásra

Csak nem nekem!!!!
Válasz #13881. hozzászólásra
Az életeddel játszol !!!!!!!!!!!!!! Nehogymán megbuktasd az alibijüket!!!!!!!!!!!!!!!Gondolkozz,mielőtt beszélsz!!!!
Válasz #13882. hozzászólásra

A talin nem találom őket!!
Válasz #13882. hozzászólásra

mindíg is baj volt a szövegértéssel
Válasz #13884. hozzászólásra

Megoldják, az biztos!
Válasz #13880. hozzászólásra

Nem féltem a férjemet! Főleg, hogy Szanberg is ott van erősíteni a Fergát

Ne itt keresd őket!!!

Itt a fórumon most nem is sokat láthatsz!
Válasz #13879. hozzászólásra Én itt vagyok a fórumtalin,de épp nem látok egy fergást se látok.

Válasz #13879. hozzászólásra

Csak gondold el, milyen vitatkozásban lehetnek ezóta a többiekkel!
Ermikéné vagyok.. úgy látom a NAGY Fergások a találkozón vannak
Válasz #13877. hozzászólásra
.csacsacsa
Válasz #13876. hozzászólásra

Válasz #13875. hozzászólásra
farzsebbe gyűrd be
Válasz #13874. hozzászólásra

vigyem a bizonyítékokat?
Válasz #13873. hozzászólásra

úgy hát!
Válasz #13871. hozzászólásra

szerinted megkérdezzük az igazságról az igazmondó barátunkat
Amúgy nem, bízom benne Ermike jön reggel a megbeszéltek szerint, én nemviszek csak annyi cuccot magammal ami egy tescos-szatyor aljára elfér hehe
Válasz #13870. hozzászólásra

jaja mindjárt kiugrok a kocsmába itthon ócsóbban belehet rúgni mint ott a puccparádén majd
Válasz #13869. hozzászólásra
készülsz holnapra?
Válasz #13868. hozzászólásra

júúúújjj de Pista!!!!
Válasz #13866. hozzászólásra
ez aztán a hozzászólás vagy még mindig az első tengelyt terheled???
Bele kell húznom a hozzászólásokba mert már mindenki 5 számjegyű!
Válasz #13864. hozzászólásra
.
Válasz #13862. hozzászólásra
nekem egyszer úgy betömörítette a foldet hogy alig bírtam felszántani!
Válasz #13862. hozzászólásra
Az itt akkor működik amikor elvan munkálva a szántás és mondjuk műtrágyát kell bedolgozni.
A lazító után nem olyan a főd mint eke után
Hát először is azért ferga mert a 7720-as JD-nek oda volt a váltoja amit nézztünk. Ez a ferga meg ár felszereltség arányban kimagasloan jo volt. Ugy is mondhatnám hogy hasonlo árfekvésűt se lehet találni.
A Cormikal igazábol nem volt gondunk. Ezt még Angliába rakták össze rendes anyagbol. 105 lovas, kis gazdaságba nagyon tökéletes. Mi kinőltük kicsit. Meg kevés a nagy pot elé meg a maximához. 6000 ora van ebbe, amit eladtunk abba meg 5800 volt. Semmi komoly nagy költségű javításunk nem volt. Egyedül a felnikkel küzdünk. Küllős és a gyári heggesztésnél állandoan elreped. Egy kiegyenlítőmű törésünk volt vele. Valószínűleg anyaghiba miatt. 3-ba eltört. Amelyik maradt annak az adagoloja lett felujitva, elvesztette az erejét. Valószínűleg a hazai üzemanyag annyira silány, hogy teljesen elkoptatta. Váltója kimondottan jo, örök élet meg 2 nap.
Válasz #13859. hozzászólásra

Ásó borona??
Válasz #13859. hozzászólásra
Nekem egyszer lesz egy olyan rövidtárcsám mint neked az álom szép munkát csinál!!! Többször láttam! A frissen számtott ártéri fekete zsíron olyan munkát csinált hogy az eszem eldob!Itt ezeken a talajokon más gép nem rúghat labdába!
Válasz #13856. hozzászólásra

Nem szántottra gondolok itt a szaki tíz éve nem szántott egy négyzetmétert se. VRM-el olyan talajt csinál... ha a neked lenne olyan géped biztos hogy jobban dicsérnéd mint a fergákat és a vogeleket együtt véve.
Hát ez sokmindentől függ, én egyszerűen a rövidtárcsával megoldok mindent lazító után ősszel tavasszal amikor kell.
Ha nincsen rövidtárcsa akkor nehéztárcsa+henger összekapcsolva de az tavasszal felejtős.
Az a baj, hogy itt a lazító után tavasszal a kombinátor nemjó. Esetleg egy grubber de azsem mert felszíjjazza alulról a ragadósat.
Lúdlábkapás kultivátor még ami jólehet, pl Framest Reptill.
de a rövidtárcsa az mindent megold szerintem az kell egy gazdaságba mindenképpen
Válasz #13857. hozzászólásra
A megroggyik ról mi a véleményetek!????
Milyen gép és miért pont a fergát néztétek ki!?
Mi speciel mindig szántunk, nem lazítottunk még. De akkorák a tervek hogy lehet azt is kiprobáljuk. Lazítás után mit érdemes huzni?
Válasz #13851. hozzászólásra
Hááát pedig akkor mivel készítessz magágyat???
ne szántottra gondolj, hanem ami lazító után ment a télbe...
Semmi mássel nemtudod magágynak alakítani!!!
Válasz #13854. hozzászólásra
4.25ös 2.8ért.
DE a nyáron volt fent az apróban
Válasz #13844. hozzászólásra

Ne sokalld azt !
Vaderék is elismerik, hogy a legstrapabíróbb hengerei, tengelyei ezeknek van-volt.
Én most nyáron generáloztam fel 4,7-ért nem adtam pedig le is számolták ott előttem.............
Válasz #13849. hozzászólásra

Ez biztos,hogy így van.

A fogyasztása is igaz. Itt együtt dolgozik egy 8470es fergával. Ugyanaz a talaj ugyanaz a munkagép hektárra vetítve a rába eszik kevesebbet.
Válasz #13847. hozzászólásra
Amúgy nem mindegy hogy acél henger van rajta a carieren mint nekem. Vagy önvény henger mint a hirdetetten. Nekem az acél nagyon bejött. Csak jót tudok róla mondani minden körülmények között.

Csak a tárcsa nem tavaszi nedves földbe való, még a rövid se. Tavaszi magágykészítéshez kell egy busa VRM vagy KRM vagy mi a fene nevű küllős borona. És kész.

hááááááááát...
A legjobb elterjedt nagy erőgép, de a többi nem igaz
Nekem aki eddig mesélt a Rábárol, azt mondta annál jobb gép nincs a földön. Magasan a legjobb fogyasztással dolgozik.
Válasz #13840. hozzászólásra
Ez nemigaz!!!!
Mert a Versatile az amiről beszélsz!!!
Válasz #13842. hozzászólásra
Az egészen más...
Nem azt mondtam, hogy a carrier nemjó, hanem azt, hogy amikor nedvesebb meg tavasszal főleg nem a carrier való főleg a hengere végett.
de láthattuk füzesabonyban is a talajművelő ródsón, hogy a legjobb talajt a Vogel grubberek-rövidtárcsa készítette a ragadós fekete kötött fődön is.
az adott környezet választja meg a megfelelő eszközt.
Válasz #13840. hozzászólásra

Ezért a kijelentésért még lehet kapni fogsz
Válasz #13833. hozzászólásra
5m széles, ezzel akár már önállóan hengerezni is megéri ha úgy hozza a szükség. 
Kicsit drágának tűnik, de ha van ennyi pénzed rá és a csapágyak (kb 20e ft/db), lapok (kb 10e ft/db) jók rajta, váza nincs megrokkantva akkor nyúlj bele. Tutira megleszel vele elégedve.
Az lehet csak amikor itt a nyirok töve nedves és ragad a carrier úgy bepaskolja mint állat...
Itt ez nemjó ilyenkor. Tudom mert van a cimborának 5méteres carrier, meg egy vogel terracult 4soros grubber, azon ékgyűrűs henger mint a mienken.
láttam már ilyen végtelenitett csiga szerű elmunkálot, én nem dobtam tőle hátast, a carrier hengere masszivabbnak tünik.
Válasz #13831. hozzászólásra
A vogelé hozzá képest csak házi barkácsolás, olyasmit kikerekít akármelyik lakatosvénájú sufnimester. 
Ezt Te csak hiszed. A cariernek a hengere telitalálat!
Ha nem kellene vetnünk is az uj géppel, akkor biztos Rábát vettünk volna. Annál jobb gépet talajmunkára még nem gyártottak.