Szia !
Írhatnék róla oldalakat, de egyszerűen ár-érték aránya a legjobb. Ha bővebben érdekel állok rendelkezésedre telefonon /szalmás hirdetés/, de rosszat nem tudok róla mondani.
másban nem csinálja a faszinak
csak a legkisebbikben
de a röhej.......... h. 2 éve csinálta neki ezt a nemátváltást hébe hóba 10x 20x
akkor még megállás újraindulás nélkül
most meg tavasszal elkezdett neki szarakodni
de a köv. röhej meg az...... h. napokat végig tud terhelésen is dolgozni vele legkisebbikbe
10kmekkel is akár
nem értem mi a rosseb
Javallnám szezon után nyugiban szétszedni, nagyon átnézni, és a csapágyakat kicserélni.
Ha kopott csapágy előfeszítését megváltoztatod, akkor az általában rövid életű lesz.
spékelni a kaját szokták felénk....de szerintem ebből is az lesz
Ha A-ban ilyet csinál, akkor B vagy C ben is....és akkor nagyon reszeltek valamelyik lamella sornak.
A hiba valószinűsége kb 1000: 1-hez.
akkor spékeljük tovább
mi van ha mégis levált .......
de
a traktor belassul szinte megáll..........
majd másodpercek múlva mégis elindul...........
olyasmihez hasonlítható.....mintha egy gumikötélen valami nyúlik nyúlik ...... közeledik a holtpont lassul lassul .....
Nem ismerem a többit.
A gergánál nagy vonalakban:
D: direktben áthajt, fixen forog mindkét bolygómű
C:egyik bolygómű leoszt
B:másik bolygómű leoszt
A: mindkét bolygómű leoszt
Tehát ha van B vagy C, akkor kell lenni A-nak is.
Kivéve ha a kapcsoló a hibás, de akkor meg a visszajelző nem vált, és 100:1 hez arányban fordul elő.
A csapágyak manapság egy méreten vannak. Ha valaki csapágyat cserél, akkor nemigen változik a hézag/előfeszítés.
Nem lehet hogy a csavar alatti alátét fordítva van?
Háromágú csillag van benne, vagy kerek?
Szerintem nem mindegy. Steyerek tuti más elven működnek mint a ferga. Deutz-okba csak 3 power fokozat van. Nem lehet hogy a tiéd is olyan? Valmetek meg nem is tudom hogy vannak.
A csoport az amit bepakolok mechanikusan.....
A terhelés alatt meg váltok lefele.....
De a legkisebbet nem veszi.........marad a második legkisebbe.......
Előbb is így volt leírva......
Volt már olyan probléma h. a csoport poversiftes váltónál a legkisebbe nem kapcsol.......?
Csak a következőn megy a traktor.....
Tehát van 1 2 3 4....... fokozat.....
Váltok vissza 4 3 2 1...... de 1 be nem kapcsol kettesbe marad benne?????
nem mozdul el.
Sőt, a tányérkereket is átcsapágyazhatod, ha ennyire szét van szedve.
Ha a másik fele felől bontod, akkor a diffit is szétboríthatod, meg a diffizárat is megnézheted.Nem ártana ott már nyomlapot cserélni neked!
Viszont: azon az oldalon diffizár csövet kihúzni!
Jó éjt urak!
És a difi akkor se tud elmozdulni? Nekem is illő lenne átcsapágyazni egyszer a hátulját. De kicsit fosok szétszedni a difihézagolásaim nem mindig jönnek össze.
üdv SZJ!
külső csapágy.
Tiéd is valszeg így néz ki.
Jobb lett volnakét 19-es fejű csavart benthagyni, és akkorn komplett lejön az egész. Olyankor a féktárcsát látod.
Ez nem "composite", hanem sima oldalhajtás!!!!
Nagy csavart nagy szilárdságú ragasztóval (Loctite 271, 2701....) ragasztani, csavar alatt lévő alátétre, csillagra figyelni!
No ittvan amit írok! Egy a hiba, hogy ráadásl még kevés szártömegű részen is fotóztam valahol a főd szélén, de azért látszik a munkája!
Megjegyzem ez egy 60-as aranyféle kötöttségű ragadós fekete föld, bár elég jó volt a nedvesség és talajállapot.
Nagyon jól leaprítja még az álló kukoricát is a rövidtárcsa, viszont ottmarad nagyon sok belőle felül ez tény, amit ha nem szoksz meg illetve nincsen tárcsás csoroszlyás vetőgéped akkor nem túlságosan fog tecceni. Nekünk sincsen rapid, de a Vogelt feltekerve a dupla rugókkal beleteszi szépen, igaz a nyomlazítók kombikapái tudnak összehúzni szárat erre kell figyelni ha úgyvan.
Én azt mondom, hogy egy sor rövidtárcsába is simán vetnék kukorica után is ha optimális a talajállapot!
Ha nem akkor kettőbe. Vagyegy nehéz meg egy rövid rá, közben műtrágyát is lehet szórni így be is lesz dolgozva... De az elsősor nehéz is csak annyival jobb, hogy valamivel jobban bekeveri a szárat, ismétlem valamivel.
De mondok én valamit! Van egy 17hektáros táblám, tavaly 9tonnás jóóó nagy szártömegű kukorica volt rajta, a mai napig úgy maradt ahogy learattam februárban, ottvan rajta teljes egészében a nagy góré, nincs elrohadva megvan totál rajta!
Egyét nap és talajmunkával oda érek, hogy ami vetésre már alkalmas azok elkészülnek, aztán nekiugrunk ennek is, meg vannak még "társai" is...
Fogok fotózni feszt! Egysor majd kétsor után is csak neked!!!!
de tényleg! Megmondo őszintén én is kíváncsi vagyokmit fog mutatni rajta! Itt kukorica után nemtudok búzát tenni soha mindig sár van meg késő, így nem bevett szokás a tárgyalt téma, de volt már alkalom kukitarló aprításra röviddel.
de egy képem talán van totál vadkáros nagyongyenge szártömeggel rendelkező állomány rövidezéséről mindjárt megkeresem
24488 hozzászólás
nem az enyim a traktor
ha minden igaz
igaz ha az lenne is tagadnám
Válasz #11036. hozzászólásra
Próbáltam forgalmazót keresni, a Bicsakot találtam csak. Te honnan vetted? Ha nem titok mennyiért? A bicsak 4900eu-ért hirdeti itt:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Egyeb-UNIA-Ares-TL3-rovid-tarcsa-packer-hengerrel/20100903-1276106/
Hirdet valaki 4000 eu-ért is, de ebből sokat nem értek:
http://www.agroinform.com/aprohirdetes/Unia-Kurzscheibeneggen-Neu-borona/20070404-1274170/
Válasz #11032. hozzászólásra

Szia !
Írhatnék róla oldalakat, de egyszerűen ár-érték aránya a legjobb. Ha bővebben érdekel állok rendelkezésedre telefonon /szalmás hirdetés/, de rosszat nem tudok róla mondani.
Válasz #11034. hozzászólásra
a "Heccmesternek" az jobban hangzana, ha jól értettem a postot
Válasz #11033. hozzászólásra

a nu ni na k jobban hangzana?????
Válasz #11031. hozzászólásra

"a faszinak" 

Válasz #10998. hozzászólásra
Agrárteenager! Unia tárcsa? Hogy vagy vele megelégedve? Miért döntöttél ez mellett és nem pl. a vogel mellett?
Azt a kész magágyat még áttárcsázod? Miért nem kombinátorozod?
Válasz #11029. hozzászólásra

másban nem csinálja a faszinak
csak a legkisebbikben
de a röhej.......... h. 2 éve csinálta neki ezt a nemátváltást hébe hóba 10x 20x
akkor még megállás újraindulás nélkül
most meg tavasszal elkezdett neki szarakodni
de a köv. röhej meg az...... h. napokat végig tud terhelésen is dolgozni vele legkisebbikbe
10kmekkel is akár
nem értem mi a rosseb
Válasz #11027. hozzászólásra
Javallnám szezon után nyugiban szétszedni, nagyon átnézni, és a csapágyakat kicserélni.
Ha kopott csapágy előfeszítését megváltoztatod, akkor az általában rövid életű lesz.
Válasz #11026. hozzászólásra

spékelni a kaját szokták felénk....de szerintem ebből is az lesz
Ha A-ban ilyet csinál, akkor B vagy C ben is....és akkor nagyon reszeltek valamelyik lamella sornak.
A hiba valószinűsége kb 1000: 1-hez.
Válasz #11026. hozzászólásra
nem libikókán ültél éppen??? :)
Válasz #11025. hozzászólásra
Szépen forog,és nem lóg.
Válasz #11024. hozzászólásra

akkor spékeljük tovább
mi van ha mégis levált .......
de
a traktor belassul szinte megáll..........
majd másodpercek múlva mégis elindul...........
olyasmihez hasonlítható.....mintha egy gumikötélen valami nyúlik nyúlik ...... közeledik a holtpont lassul lassul .....
Válasz #11023. hozzászólásra
Maradt a lógás?
Lett előfeszítés?
Válasz #11018. hozzászólásra
Nem ismerem a többit.
A gergánál nagy vonalakban:
D: direktben áthajt, fixen forog mindkét bolygómű
C:egyik bolygómű leoszt
B:másik bolygómű leoszt
A: mindkét bolygómű leoszt
Tehát ha van B vagy C, akkor kell lenni A-nak is.
Kivéve ha a kapcsoló a hibás, de akkor meg a visszajelző nem vált, és 100:1 hez arányban fordul elő.
Válasz #11021. hozzászólásra
3 ágú volt benne,kopott bemaródás látszódott rajta.Megfordítottuk,csökkenjen a lógás.
Válasz #11019. hozzászólásra
értem.
Válasz #11019. hozzászólásra
A csapágyak manapság egy méreten vannak. Ha valaki csapágyat cserél, akkor nemigen változik a hézag/előfeszítés.
Nem lehet hogy a csavar alatti alátét fordítva van?
Háromágú csillag van benne, vagy kerek?
Válasz #11018. hozzászólásra

Valmetek meg nem is tudom hogy vannak. 
Szerintem nem mindegy. Steyerek tuti más elven működnek mint a ferga. Deutz-okba csak 3 power fokozat van. Nem lehet hogy a tiéd is olyan?
Válasz #11016. hozzászólásra
Lógott a féltengely,úton kopogó hangja volt.Főleg ki-be járt a tengely.
Válasz #11015. hozzászólásra

nem fergussonról vakerolok
lehet ez akármelyiknél nem?
szóval kijelzi h. leváltott de nem történt meg a leváltás AAAAAAAAAAAAAAAAAA-ba......
Válasz #11015. hozzászólásra
Csak nem Hecinek is fergája van?
Válasz #11012. hozzászólásra
Mi volt a tünet amiért szétszedtétek?
Válasz #11013. hozzászólásra
aszt ottan A,B,C,D-nek híjják akkó....
Ha dcb van, akkor a-nak is lenni köll!
Nem korrekt hiba leírás!
Válasz #11012. hozzászólásra
Mindkét csapágy jó volt?
Valami nem százas!
Válasz #11011. hozzászólásra

A csoport az amit bepakolok mechanikusan.....
A terhelés alatt meg váltok lefele.....
De a legkisebbet nem veszi.........marad a második legkisebbe.......
Előbb is így volt leírva......
Válasz #11006. hozzászólásra
Csapágy jó volt benne,japán,egy hézagolót kivettünk,és jó.Holnap veszek bele olajat és munka.Ragasztottuk,loktie 602-essel.
Válasz #11007. hozzászólásra
dyna 4 (16/16) ?
a sznkronokat érted (csoport) 1, 2,3,4 alatt?
Válasz #10995. hozzászólásra
meglettek a lovak, összeterelted a ménest?
Válasz #11007. hozzászólásra
Milyen traki? Elektronikusan nem kapcsol vagy az elektronika kapcsol csak a mechanikus kapcsolás marad el?
Válasz #11006. hozzászólásra
Milyen nyomlapot?
Válasz #11004. hozzászólásra
Volt már olyan probléma h. a csoport poversiftes váltónál a legkisebbe nem kapcsol.......?
Csak a következőn megy a traktor.....
Tehát van 1 2 3 4....... fokozat.....
Váltok vissza 4 3 2 1...... de 1 be nem kapcsol kettesbe marad benne?????
Válasz #11005. hozzászólásra
nem mozdul el.
Sőt, a tányérkereket is átcsapágyazhatod, ha ennyire szét van szedve.
Ha a másik fele felől bontod, akkor a diffit is szétboríthatod, meg a diffizárat is megnézheted.Nem ártana ott már nyomlapot cserélni neked!
Viszont: azon az oldalon diffizár csövet kihúzni!
Jó éjt urak!
Válasz #11004. hozzászólásra

És a difi akkor se tud elmozdulni? Nekem is illő lenne átcsapágyazni egyszer a hátulját. De kicsit fosok szétszedni a difihézagolásaim nem mindig jönnek össze.
Válasz #11003. hozzászólásra
üdv SZJ!
külső csapágy.
Tiéd is valszeg így néz ki.
Jobb lett volnakét 19-es fejű csavart benthagyni, és akkorn komplett lejön az egész. Olyankor a féktárcsát látod.
Válasz #11002. hozzászólásra
Üdv!
Mi a hiba?
Enyém oldalallehajtási is így néz ki kb? Szóval ha leszedem az oldalakat attól még a difi totál helyén marad?
Válasz #10999. hozzászólásra
Ez nem "composite", hanem sima oldalhajtás!!!!
Nagy csavart nagy szilárdságú ragasztóval (Loctite 271, 2701....) ragasztani, csavar alatt lévő alátétre, csillagra figyelni!

??? Ajajj! Mi történt? Nem szép látvány főleg így dologidőben.
Nem túl bizalom gerjesztő látvány 
)
Mi történt?
(11ezredik hozzászólás
Válasz #10997. hozzászólásra

Szia !
Néhány kép a tárcsámról.
Válasz #10994. hozzászólásra
Te milyenben gondolkodsz?
Válasz #10990. hozzászólásra
Köszi!
Melyik a kakukktojás?
Tényleg jó a rövid tárcsa nyáron szeretnék egy 3 m est demózni, nagyon tetszik a szanbergéké skacok olyan talajt csinált az a gép hogy hű ha!
Válasz #10992. hozzászólásra

Akkor szoktasd a jányt
Feribácsiékat leigyám akasztón e........
Válasz #10991. hozzászólásra

Tudod mi van!
felénk azt csak a lyányok isszák
Válasz #10989. hozzászólásra

a rose szóljon belőled
No ittvan amit írok! Egy a hiba, hogy ráadásl még kevés szártömegű részen is fotóztam valahol a főd szélén, de azért látszik a munkája!.jpg)
Megjegyzem ez egy 60-as aranyféle kötöttségű ragadós fekete föld, bár elég jó volt a nedvesség és talajállapot.
Nagyon jól leaprítja még az álló kukoricát is a rövidtárcsa, viszont ottmarad nagyon sok belőle felül ez tény, amit ha nem szoksz meg illetve nincsen tárcsás csoroszlyás vetőgéped akkor nem túlságosan fog tecceni. Nekünk sincsen rapid, de a Vogelt feltekerve a dupla rugókkal beleteszi szépen, igaz a nyomlazítók kombikapái tudnak összehúzni szárat erre kell figyelni ha úgyvan.

Én azt mondom, hogy egy sor rövidtárcsába is simán vetnék kukorica után is ha optimális a talajállapot!
Ha nem akkor kettőbe. Vagyegy nehéz meg egy rövid rá, közben műtrágyát is lehet szórni így be is lesz dolgozva... De az elsősor nehéz is csak annyival jobb, hogy valamivel jobban bekeveri a szárat, ismétlem valamivel.
De mondok én valamit! Van egy 17hektáros táblám, tavaly 9tonnás jóóó nagy szártömegű kukorica volt rajta, a mai napig úgy maradt ahogy learattam februárban, ottvan rajta teljes egészében a nagy góré, nincs elrohadva megvan totál rajta!
Egyét nap és talajmunkával oda érek, hogy ami vetésre már alkalmas azok elkészülnek, aztán nekiugrunk ennek is, meg vannak még "társai" is...
Fogok fotózni feszt! Egysor majd kétsor után is csak neked!!!!
de tényleg! Megmondo őszintén én is kíváncsi vagyokmit fog mutatni rajta! Itt kukorica után nemtudok búzát tenni soha mindig sár van meg késő, így nem bevett szokás a tárgyalt téma, de volt már alkalom kukitarló aprításra röviddel.
de egy képem talán van totál vadkáros nagyongyenge szártömeggel rendelkező állomány rövidezéséről mindjárt megkeresem