Fórum
- Mezőgazdasági gépek festése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Búza és árpa vetőmagok a gyakorlatban új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Direktvetés, no-till. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Búza termény felvásárlási árak új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló

Hiába tikkasztó a nyár: az AKG-kötelezettség nem várhat +VIDEÓ
Kényszerpályán a gazdák: ilyen, amikor a no-till nem sikerül, de a vállalást...
751 hozzászólás
Válasz #150. hozzászólásra
Üdv!
Már többféle festékkel csináltuk,de nem az olcsókkal.Nem nagyon emlékszem márkára.
De a színkód minden esetben 6002 ezt tudom
Válasz #145. hozzászólásra
Nagyon szep munka,milyen festekkel es mi a kodja?
Válasz #148. hozzászólásra
Üdv!
A csiszolható felület meg van csiszolva szükség szerint,ahol nem lehet csiszolni,ott ha pereg a régi festés az vissza van pucolva addig még nem egészséges,aztán zsírtalanítás,portalanítás és festés.
Röviden ennyi az előkészítés,de alapos.
Válasz #145. hozzászólásra
Helló!
Festés előtt milyen csiszolást,kezelést kap?
Válasz #146. hozzászólásra
1 réteg volt!
Válasz #143. hozzászólásra

Akkor eléggé elsaccoltam magam.
Egy vagy két rétegben festettétek?
Üdv!

Így kell gépet festeni,és ez lesz belőle!
Válasz #143. hozzászólásra

Válasz #141. hozzászólásra
Szia!Az enyémhez 7,5-8 liter kellett!De mindenhol lett festve,a súlyok is külön,a motorháztető belül is,a fülke is.
Válasz #141. hozzászólásra
Normálisan akarod lefesteni akkor 6l kell de ez is kevés lesz
Sziasztok!
Nem akarok kétszer rendelgetni, inkább maradjon belőle egy kevés majd úgyis elfogy.
Festeni kellene a ruszkit műszaki előtt, mert elég gányul néz már ki.
A kérdésem az lenne, hogy mennyi anyagot vesz fel ha kívül, belül rendesen le van fújva? Én úgy 3l körül saccolom
http://www.youtube.com/watch?v=66VxyaYqxVY
Válasz #138. hozzászólásra

Tisztelt drT., az általunk forgalmazott, importált márkák: Sestriere Vernici, INVER, SIKA. A honlapunkon talál műszaki leírásokat. www.compact-festek.hu
Üdv.
Válasz #136. hozzászólásra
Onok milyen markaju festekeket forgalmaznak?
Válasz #134. hozzászólásra

Tisztelt csokasr, ha felület közben anyagot vált, az nem a legegészségesebb. Árnyalatbeli különbség akkor is van ha azonos RAL színről beszélünk de eltérő gyártótól. Ki tudunk minta után is keverni színt nagy pontossággal, hogy kezdetben ne legyen árnyalatbeli különbség, de az eltérő festék típusok idővel másként öregednek. Értem ez alatt, hogy amíg a miénk megtartja a fényességi fokát addig a konkurencia már kezd kifakulni. Esetleg a gépnek eltérő teljes oldalát lehet más típussal festeni, ha az addig használt anyag nem elérhető vagy egyéb okból nem vált be.
Üdv.
Válasz #130. hozzászólásra
Tisztelt dr.T, tudok Önnek igazán jó 2K-s festéket ajánlani, sokan használják és elégedettek azokkal a 2K-s alapozókkal és zománcokkal amelyeket mi képviselünk, és nem utolsó sorban nagyon jó ár-érték arányban vannak. A legtöbb magyar mezőgazdasági gépgyártó használja és elégedett vele. www.compact-festek.hu Üdv.
Kombinátort vettem Soltvadkertről a gyártó erősen azzal érvelt hogy ezzel a festékkel festik a termékeiket amely minőségi és színtartó.
2 év alatt még nem változott bár ez még nem hosszú idő.
Tisztelt Domecs
Annyi kérdésem maradt hogy a lentebb leírtakből pontosan meghatározható a festék fényessége és egyéb paraméterei? Met a gép egy kis része már ezzel le van festve a nagyobb részt szeretném az önökével festeni de nem szeretnem ha elütne.
Segítséget, Köszönöm
Válasz #129. hozzászólásra

Tisztelt Csokasr, részletekbe menően és pontosan meg tudjuk Önnek határozni, hogy milyen bevonatra van szüksége. Természetesen van 1K-s és többféle 2K-s ipari bevonatunk is, RAL 6026-os színben is, és egyéb RAL színekben. Keressen meg bennünket és a pontos árat is meg fogjuk adni. 62 313 463, 30 4491922, www.compact-festek.hu Bárhova kiszállítunk az országban. Üdv.
Akkor nemjoll tudod,nezz utanna a neten,nalunk meg a hajogyarat is megkerestek.
Standox.A tikurilla falfesték!
Tudna valaki mondani valami igazan jo 2k festeket mert en mar proballtam egy parat,most igen nyomjak felenk a tikurillát ,de azt meg nem proballtam!
6026-ost akartam írni
Tisztelt Compact festék,
Segítségét kérném, egy gépet újítok fel és eddig mipa festékkel festettem aminek a forgalmazója Kecskeméten megszűnt. Kisteleken lakom nem messze önöktől és már ajánlották önöket, tudna nekem segíteni abban hogy az eddig 1k-s AK200-90 RAL 2026-os MIPA festétek lecseréjük egy Önök által forgalamazott jó minőségű 2k-s hasonló színű festékre? Mennyi lenne belőlle egy kg? Mezőgazdasági gépre lesz fontos a tartósság és hogy ne fakuljon. Nagyon elütne a színe a mipa 1k-s festékétől?
Segítségét Köszönöm
Válasz #126. hozzászólásra

Egy 2 K-s EP cink-foszfát alap (A+B) 1400,-Ft./kg+ÁFA kb 200 gr/m2/80 micron + fedő zománc 2K akril John Deere zöld (A+B) 3200,-Ft./kg+ÁFA kb 200 gr/m2/80 micron. www.compact-festek.hu
Válasz #48. hozzászólásra
Csak a tisztán látás végett, a felület előkészítés nagyban befolyásolja az élettartamot. A legjobb a szemcseszórás, esetleg kisgépes tisztítás, a festék lemaró-rozsda átalakítókat az ipari festék gyártók nem javasolják mert gyakran okoznak tapadási problémákat, visszamaradnak utánuk a felületen szennyeződések. Gépek festésénél minimum ipari 2K-s bevonatok ajánlatosak, leginkább azok amelyek jármű felépítményekre gyártottak 2K Epoxi alapozó (cink-foszfát tartalommal a megfelelő korrózió gátló hatás végett) 2K PU vagy Akril fedő zománc. Ezek a megfelelő fényességi fokkal elég sokáig bírják mattulás nélkül, ettől csak az autóipari bevonatok képeznek tartósabb bevonatot ( vagyis a fényességi fok nem változik akár tízen évig sem) az ipari bevonatokhoz képest két-háromszoros áron.
Válasz #20. hozzászólásra
De van lényegesen olcsóbb megoldás, a zöld színek 2 komponensű ipari bevonat esetén kb 3000,-Ft./kg.+ÁFA áron csak a pontos zöld színt kell meghatározni. A Johh Deere-t meg egyebeket tudunk, ezt a Dominátor zöldet kicsit körbe kell járni. Compact-HU Kft.
Válasz #123. hozzászólásra
Használj rozsdaátalakítót mindenképpen. Van Würth-ös is méregdrágán, de van magyar, KORANT nevű is. Ugyanaz, és tök jó. A vas-oxidod vas-szulfiddá alakítja. Nem tudom miért jobb, nem vagyok vegyész, de nekem már bevált!
Szép jó estét!
Nagyon örülök, hogy van ez a topic pont most lenne festéssel kapcsolatban tennivalóm. Az lenne a problémám, hogy a kombájnon pár helyen rozsdás főleg sarkakban és a fülke alja. A fülke alját telibe fújnám azzal nincs is gond de az egész gépet nem akarom festeni egyenlőre mert nincs rá keret. Mit ajánlanátok mit csináljak a sarkakkal? Én arra gondoltam hogy ahogy csak tudok letakarítom a rozsdától majd zsír portalanítás és lefújnám rozsdagátló alapozóval és festékkel, majd 2-3 év múlva meg lehet lefújnám színre az egész kombájnt.
Válasz #119. hozzászólásra
Szerintem úgy 1980-82 környéke, még a nagyfülkések legeleje. A fénykép a gyárban készülhetett, a Rianovosti.ru oldalon találtam ( meg még jó párat, amit el is mentettem a gépemre).
Válasz #118. hozzászólásra
1984 évjárat
Válasz #114. hozzászólásra

Hát ez sem mai MTZ, egy régebbi típus mert a motorháztető oldala nagyon szellőzős fajta!!
Válasz #117. hozzászólásra

Ez tavalyi festés.
Műszakira ment.
Válasz #115. hozzászólásra

Köszönöm a támogatást!
Ez a traki 1991-es MTZ.
Leginkább permetezni szokott 30Ha gyümölcsösbe nem az Agromashra csináltuk!
A permetszer és a sok mosás miatt kifakul a festék 4-5 év alatt és lehet újra festeni az egészet.
A traktorosának tetszik és nekem is, összefújtunk egy két dolgot így most már az is csillog mint a Salamon töke.
No meg hát volt festék
Válasz #115. hozzászólásra
Hát a késtapasz, tényleg semmirevaló, de legalább egy Body Alu, vagy üvegszálas kitt tuti megáll rajta.
Válasz #103. hozzászólásra
Az összevissza vert sárvédőt nem lehet rendesen kiegyengetni az enyém is hasonlóra sikerült pedig megtettük amit lehetett ahhoz ,hogy tükör legyen ráment volna fél kiló késtapasz sárvédőnként de az meg sérülékeny ,újat nem vettem rá mert amit az Agrokerben mutattak az papír vékonyságú lemezből van vicc az egész, inkább maradt a gyári.
Válasz #102. hozzászólásra

A gázolajcsöveket a gyárban is lefújták, de az önindítót, generátort, reléket, fűtéscsövet, stb, én azért levettem volna festés előtt.
Válasz #103. hozzászólásra

Nem tetszik, nem nézed!
Össze van fújva minden?! Nem is lopják és cserélik ki rosszra a határba!
Válasz #110. hozzászólásra
Üdv!
Én 6002-vel festem a JD-ket,de ez kicsit mérgesebb az eredetinél,viszont ez az egy kód,ami a legjobban megközelíti.
Enis neztem a john deere kodokat ,de tobbfajtat is talalltam 6001 stb.én vittem kevertetni festeket nekem kevertek 6001 de az total elüt tőle.
Válasz #97. hozzászólásra
és alájuk van írva hogy csak közelítés 
John Deere zöldnek a Ral: 6002 -t írják szinte mindenütt a sárgára a 1021-et de találkoztam 1018-al is
Válasz #105. hozzászólásra

Ahol fent van ez a lista pár sorral írják is hogy a claas zöldnél ha jól rémlik 6320 van írva és ilyen ral kód nem is létezik
Válasz #105. hozzászólásra

Jó hogy szóltál a linket én rontottam el
ITT A HELYES

Én se nézem semmibe az ilyen munkát. De azért ne bántsuk. Hátha ez volt az első próbálkozása és tanul belőle legközelebb jobb lesz.
Felénk az ilyet úgy hívják, hogy Festéktüsszentő Hapci Benő alkotása.
Én is máshogy szoktam.

Nyersen:
Homokolva:
Alapozva:
Festve:
Válasz #96. hozzászólásra
Biztos, jók ezek a kódok? Én találtam benne néhány furcsaságot. Meg egy kicsit keresgélve, ezt a listát modellezők osztogatják, nekik jó megközelítés lehet.
.Norbert linkjét nem tudom megnyitni.
Azért kösz a segítséget!
En mindig azt mondom,hogy legalabb lefestette,igaz en mashogy szokom.

, már tegnap is meg akartam jegyezni ,csak nem akartam elsőnek leszólni.
Meg a sárvédőt horpadtan, önindítót stb.
Válasz #98. hozzászólásra
Gondolom az üvegeket sem szedtétek ki.
A gázolajcsoveket meg az elektromos kábeleket is lefújtad ügyes gyerek vagy.