Gondolom ezek a kapák azért nagyobbat fognak, mintha a lándzsák is szélesebbnek néznének ki, nem csak a rugós rész, de mondtad hogy még mélyen is jár. Így videóról tényleg úgy néz ki hogy ettől függetlenül is kevesebb fenn a vizes, mint egy Rau után.
Köszönöm a dicséretet, hát nekem nagy vissza esés a Rau.8.4-et vitte hetedikkel ezt meg hatodikkal pont elég. Még mos hallottam a hangját így munka közben és nagyon meg tetszett, hisz eddig mindig a fülkéből halgattam.
Lásd még csak kísérleteztünk vele, ha meg oldódik a mélység beállítási probléma akkor tökéletes lesz. Kell némi elektronika a mélység be állításhoz, itt a videón mélyen járt.
Válasz #1009. hozzászólásra
Folyt köv: BILI AYDOL IRONRÓL 2. rész pár száz hektár után. Ilyen volt és ilyen lett, pedig csak egy össze löketésen húzta át. Szegény menetes orsó.
Azt még nem,de "folyamatban " van és csak magamnak vazzeee Frakombot,NZt,valamint Rexius átalakítást kombinátorra...az elsö kettőből több darab is van már ezeket nem én találtam ki ,de a Rexius variációt igen...Ébresztő mindekinek és nyisátok már ki a szemeitek...ne csak a pénztárcátokat
Mi más kellene hozzá mint költségelszámolás,erről szól az egész és ez a rákfenéje mindenek...ilyen számok után össze lehet vetni az családi őstermelést mint adózási módot is ahol a nyolc millios fejenkénti átlépés veszélye miatt minden forintot ezerszer át kell gondolnunk és ezek a forintok mind itthon maradnak szembe ezekkel ahol szinte minden elszáll északra ...igy persze hogy megtudnak élni még a jég hátán is...ezért is van jelentősége a saját szervezésü gép gyártásnak és ezt meg tjdtuk tenni kompromisszum nélküli minőségbe,ez a lényeg
nolt nálam kölcsönbe egy 6m simítós gütler a tavasszal, újszerű állapotú. Nagyon príma munkája volt, hibátlan tlaajkövetéssel. De a gép maga nem tetszett, csuklik-nyaklik mindenhol, sok helyen szerintem feleslegesen. A csuklópontjai elég pilinszkának tűntek a sulyához képest. És azt az a rengeteg forgó-csukló pontot felújítani ha elkoptak, hát nem tudom... lehet hogy mehet a kohóba inkább és újat venni helyette.
Válasz #991. hozzászólásra
évekkel ezelőtt bevásároltak erre is ezekből a kékekből, a legtöbbtől mára már megszabadultak, amitől nem azokat meg kitartóan hegesztgetik jóformán minden nap. Talán a gyűrűshengere még egy vázerősítés után hosszabb távon is használható de a többi holmijuk nem való semmire.
Válasz #988. hozzászólásra
Erről beszéltem ! Csak a mutyi ! Van jobb anyag nem lenne sokkal drágább,pláne egy gyártónak. CSak hát a magas profit a versenyképes ár tartása mellett !!
Már ha magyar termékről van szó, vették ezt a Leták féle mesterséget. Alig van benne pár száz hektár, minden része ami érintkezik a földdel az kopott, vagy hajlik, vagy össze gyűrődik, már mehetne vissza a kohóba. Ja és a vágás, na ezen minden furat,lyuk az vágva van rajta.
De cégnél ha gyártana akkor ez körbejár mármint az áfa. Befizeti de mikor eladja neki is befizetik. De szó se róla rengeteg teher nyomja a egy vállalkozó vagy cég vállát mait nem könnyű kigazdálkodni. De az is tény hogy a befutott "multi" gyártók nem az előállítási költség és a tisztességes haszon alapján képezik áraikat hanem visszaszámolják az általuk gyártott gép által előállítható értéket és az alá lövik be az áraikat hogy még ép hogy megérje megvenni őket. Már mint annak akinek futja rá. Mi lenne ha tisztességes áron adnák? Sokkal több kisgazdaság is betudna ruházni korszerű eszközökre és ezáltal versenyképesebb lenne... a multicégek pedig sosem vagy legalább is jóval később kaparinthatná meg a földjeiket. Lehet hogy gépgyártók egy gépen kevesebb hasznot realizálhatnának de sokkal nagyobb lenne a forgalmuk.
de igen,be kell vallani idén jobb a frakomb mint a véder...az emiletett összegek hivatalos beszerzés után netto összegek,nincs itt semmi trükközés ez a valóság ezeken ennyit keresnek...nem hülyék a külföldiek sem akik összeállnak....nálunk viszont egy ami biztos mi nem fogtunk össze egyszer sem a háttérben viszont a nagyok összefognak ill összezárnak rendesen
Értem ! A gép készitős számlás játék az jó bár két évet lehúztam a "kereskedő" vonalban.Azért vannak szép árrések. Ha adok 20 százalék kedvezményt még marad rajta 100-150 !Ez csak a jéghegy csúcsa,a fényűzést meg kell fizetni,lassan már üvegpalotákban árulják a gépeket. Amcsiban 1 kis iroda+kinn a fűben kitaposott homokban álltak az új eladó gépek A parasztvakítást vastagon megfizettetik velünk !!!
A munkája nem rossz..persze gondolom az anyag minőségre gondolsz. Hát az biza még kívánna minden hol, némi elvárni valót. A profit érdekében sokan hajlamosak a mutyira ez tény...!
Ez az jó a felvetés ! Ausztriában pár termelő összeállt és csinált egy gépkereskedést,így maguknak is árulják a gépet. Mindjárt más az ár is ugyebár ! Ugyan nem én tapasztaltam,a cimborám akadt rá a lehetőségre mikor traki vásárlás előtt volt. Kiment a sógorokhoz és ott beszélt a kereskedővel.Ez is egy alternatíva. A kulcs szó az összefogás !
Lézeres vágáshoz meg az általános precízséghez annyit hogy a tavasszal elszakadt egy csavar a carieren és a cseréjéhet le kellett gurítani róla a hengert. (3m függesztett gépről van szó) 4db 20as csavar a forgócsapja a henger vázának. Ezek lettek kivéve visszarakáskor a két középsőt könnyedén helyrejátszottam. Ámde ezek után a szélsőknek semmi közük nem volt egymáshoz, egyik oldalon egy erős fél lyukat kellett pajszerolni az még viszonylag ment könnyedén de az utolsó csapnál több minit egy lyuknyi eltérés volt. Ott bele kellett kapszkodni a hosszú pajszerba hogy betudjam játszani a csavart. Szóval ha én ilyet házilag csinálnák nem adnám ki a kezemből az tuti. Azért csinálják olyan marha masszív vasakból hogy a feszültségek amikkel összerakják ne tépjék szét az anyagot.
Amúgy tényleg, 11millából nem egy kombit le lehetne gyártani az tuti "11millás" minőségben. Kérdés hogy kishazánkban találna rá elég piacot az ember illetve lenne e hozzá bizodalmuk a vásárlóknak.
igy van...Mondok most egy szakamai "titkot" a magyar frakomb ami hat méteres teljesen lekoppintva lézerrel vágva ,extra minőségi kapákkal teljes hidraulikával összerakva vagyis teljesen komletten(annyi hogy a kapákat te csavarozod fel) és természetesen festve összesen 2,5 millióból jön ki szembe a hétmilliós vételárral
Dehogynem hisz a végén még egy rakás lóvé rámegy az erősítésre alakításra. Nagyon kevés gépet látni erre felé tuning nélkül. Akkor meg rá szánok 1 évet begyűjtöm az alkatrészt és télen le gyártom így kezdte minden (nagy gyártó) pl HORSCH-is
Ez őrület...nem igaz,hogy 11millkából itthon nem tudnának ilyen komolyabb gépet gyártani ,ugyan abban az anyagminőségben...Szerintetek védert mennyiéből hozzák ki,max ötből...
3773 hozzászólás
Válasz #1019. hozzászólásra
Meg most amúgy is szárazság van.
Válasz #1018. hozzászólásra
He szeretnéd mi?
Jó lesz ez
De van ami megfizethetetlen A SÁRGA VILLÁM HANGJA 
Jaaajjjjjjj de jó !
Válasz #1016. hozzászólásra
Hát itt ez a divat, de voltak nyomok, hisz az első sort a Ráb-8.4-es vázból ki alakított berenás simítóval van és annak a kereke hagy nyomot.
Válasz #1017. hozzászólásra
Gondolom ezek a kapák azért nagyobbat fognak, mintha a lándzsák is szélesebbnek néznének ki, nem csak a rugós rész, de mondtad hogy még mélyen is jár. Így videóról tényleg úgy néz ki hogy ettől függetlenül is kevesebb fenn a vizes, mint egy Rau után.
Válasz #1017. hozzászólásra

Ez 8méteres???
ha nemtudjátok a mélységet beállítani nyugodtan nekemadhatd igen pászolna a nagygép után hehe
Válasz #1015. hozzászólásra
Köszönöm a dicséretet, hát nekem nagy vissza esés a Rau.8.4-et vitte hetedikkel ezt meg hatodikkal pont elég. Még mos hallottam a hangját így munka közben és nagyon meg tetszett, hisz eddig mindig a fülkéből halgattam.
Válasz #1013. hozzászólásra

de azt a fínom fődet minek kell még kombizni??? sok a gázolaj???
szárítja kifelé. Mi is rámegyünk kétsorral ha úgyvan mert műtrágyát kell bedolgozni de itt nemláttam nyomokat vagy mégis?
Milyen kimérten húzza és szépen prüszköl előtte Ede. Jó a gép, de a föld is.

Na még ez a két kép.
Válasz #1011. hozzászólásra

Kell némi elektronika a mélység be állításhoz, itt a videón mélyen járt.
Lásd még csak kísérleteztünk vele, ha meg oldódik a mélység beállítási probléma akkor tökéletes lesz.
Válasz #1010. hozzászólásra
Jó esetben a gép többszörösét éri a benne lévő nyersanyagnak. Ez viszont pont annyit ér. Sajnos ez a magyar valóság.
Válasz #1008. hozzászólásra
ezek a jó kapák,ez nem hoz fel nedves földet,nem szárítja a talajt
Válasz #1009. hozzászólásra

Ilyen volt
és ilyen lett, pedig csak egy össze löketésen húzta át.
Szegény menetes orsó. 
Folyt köv: BILI AYDOL IRONRÓL 2. rész pár száz hektár után.
Válasz #990. hozzászólásra

És az ígért képek a Leták féle BILI AYDOL IRONRÓL 1. rész pár száz hektár után.
Válasz #969. hozzászólásra

Készítettem képet a kapákról, egy hagyományos rugóskapát használtam össze hasonlítás képen.
Válasz #1006. hozzászólásra
igazad is van
trágya áron lekoppintani mindet otthon minőségben
oszt invesztálni másba ami nem lekoppintható
Válasz #1005. hozzászólásra
Frakombot,NZt,valamint Rexius átalakítást kombinátorra...az elsö kettőből több darab is van már ezeket nem én találtam ki ,de a Rexius variációt igen
...Ébresztő mindekinek és nyisátok már ki a szemeitek
...ne csak a pénztárcátokat

Azt még nem,de "folyamatban " van és csak magamnak vazzeee
Válasz #1004. hozzászólásra

mármint mivan?
gyártol Toppdownt waze?
Válasz #999. hozzászólásra
Mi más kellene hozzá mint költségelszámolás,erről szól az egész és ez a rákfenéje mindenek...ilyen számok után össze lehet vetni az családi őstermelést mint adózási módot is ahol a nyolc millios fejenkénti átlépés veszélye miatt minden forintot ezerszer át kell gondolnunk és ezek a forintok mind itthon maradnak szembe ezekkel ahol szinte minden elszáll északra ...igy persze hogy megtudnak élni még a jég hátán is...ezért is van jelentősége a saját szervezésü gép gyártásnak és ezt meg tjdtuk tenni kompromisszum nélküli minőségbe,ez a lényeg

11 millió forint? Szerintem annyi elég hozzá hogy megvedd
Válasz #992. hozzászólásra
Ez jó, díjazom. Vakuzok, de most szabadban van.
Válasz #996. hozzászólásra
Nem tudom mivel talán plazmával, de minden furat vágva van.
Ja ja ezért vettük csak a 7.5 milkást.
a 11 millás kombinátorhoz megint irunk ide 1 Bák+-ot

mi kell ahhoz h. vlk 11 miliós kombinátorba tolja a forintot???
sok nyereség?
előtte sok sikkasztással?
kb ezek
KIPersze hogy "vágják" te ezt nem tudtad??? "Átvágják"!

akit lehet
Válasz #995. hozzászólásra

nolt nálam kölcsönbe egy 6m simítós gütler a tavasszal, újszerű állapotú. Nagyon príma munkája volt, hibátlan tlaajkövetéssel. De a gép maga nem tetszett, csuklik-nyaklik mindenhol, sok helyen szerintem feleslegesen. A csuklópontjai elég pilinszkának tűntek a sulyához képest. És azt az a rengeteg forgó-csukló pontot felújítani ha elkoptak, hát nem tudom... lehet hogy mehet a kohóba inkább és újat venni helyette.

vágják a lyukat?
hegesztőve?
Válasz #994. hozzászólásra

pedig a gyürüshengerre azt gondolnánk normál ésszel csak kibir pár 100évet hozzámatatás nélkül
évekkel ezelőtt bevásároltak erre is ezekből a kékekből, a legtöbbtől mára már megszabadultak, amitől nem azokat meg kitartóan hegesztgetik jóformán minden nap. Talán a gyűrűshengere még egy vázerősítés után hosszabb távon is használható de a többi holmijuk nem való semmire.

Na azt megnézzük,vakut vigyél mert nagyon sötét van ahol ilyent tárolnak

Na azt megnézzük,vakut vigyél mert nagyon sötét van ahol ilyent tárolnak
Válasz #990. hozzászólásra
Csinálok róla képeket hogy néz ki most.

Mit akarsz ennek semmi baja,vagy már inkább ki se merték vinni ,nehogy ugy kelljen összeszedni???
Erről beszéltem ! Csak a mutyi ! Van jobb anyag nem lenne sokkal drágább,pláne egy gyártónak. CSak hát a magas profit a versenyképes ár tartása mellett !!
Már ha magyar termékről van szó, vették ezt a Leták féle mesterséget.
Alig van benne pár száz hektár, minden része ami érintkezik a földdel az kopott, vagy hajlik, vagy össze gyűrődik, már mehetne vissza a kohóba. Ja és a vágás, na ezen minden furat,lyuk az vágva van rajta.
Válasz #981. hozzászólásra

Mi lenne ha tisztességes áron adnák? Sokkal több kisgazdaság is betudna ruházni korszerű eszközökre és ezáltal versenyképesebb lenne... a multicégek pedig sosem vagy legalább is jóval később kaparinthatná meg a földjeiket. Lehet hogy gépgyártók egy gépen kevesebb hasznot realizálhatnának de sokkal nagyobb lenne a forgalmuk.
De cégnél ha gyártana akkor ez körbejár mármint az áfa. Befizeti de mikor eladja neki is befizetik. De szó se róla rengeteg teher nyomja a egy vállalkozó vagy cég vállát mait nem könnyű kigazdálkodni. De az is tény hogy a befutott "multi" gyártók nem az előállítási költség és a tisztességes haszon alapján képezik áraikat hanem visszaszámolják az általuk gyártott gép által előállítható értéket és az alá lövik be az áraikat hogy még ép hogy megérje megvenni őket. Már mint annak akinek futja rá.
Válasz #979. hozzászólásra
de igen,be kell vallani idén jobb a frakomb mint a véder...az emiletett összegek hivatalos beszerzés után netto összegek,nincs itt semmi trükközés ez a valóság ezeken ennyit keresnek...nem hülyék a külföldiek sem akik összeállnak....nálunk viszont egy ami biztos mi nem fogtunk össze egyszer sem a háttérben viszont a nagyok összefognak ill összezárnak rendesen
Válasz #982. hozzászólásra
bár két évet lehúztam a "kereskedő" vonalban.Azért vannak szép árrések. Ha adok 20 százalék kedvezményt még marad rajta 100-150 !Ez csak a jéghegy csúcsa,a fényűzést meg kell fizetni,lassan már üvegpalotákban árulják a gépeket. Amcsiban 1 kis iroda+kinn a fűben kitaposott homokban álltak az új eladó gépek
A parasztvakítást vastagon megfizettetik velünk !!!
Értem ! A gép készitős számlás játék az jó
Válasz #976. hozzászólásra
Hát a vas anyag többe kerül.
Válasz #975. hozzászólásra
Az én Rau.8.4-semen már van annyi tunning hogy elérte a súlya mint ha egy MTZt dinelnék.
Válasz #980. hozzászólásra
A munka minőségre is van panasz.
Amúgy jó ez a száj jártatás, majd ha valaki csinál egy 8 méteres kombinátort, áfás számlákkal igazolva a vég összeget mutassa már be.
A munkája nem rossz..persze gondolom az anyag minőségre gondolsz. Hát az biza még kívánna minden hol, némi elvárni valót. A profit érdekében sokan hajlamosak a mutyira ez tény...!
De a Frakomb nincs olyan jó mint a Wéder.
Válasz #977. hozzászólásra
Ez az jó a felvetés ! Ausztriában pár termelő összeállt és csinált egy gépkereskedést,így maguknak is árulják a gépet. Mindjárt más az ár is ugyebár ! Ugyan nem én tapasztaltam,a cimborám akadt rá a lehetőségre mikor traki vásárlás előtt volt. Kiment a sógorokhoz és ott beszélt a kereskedővel.Ez is egy alternatíva. A kulcs szó az összefogás !

Azért csinálják olyan marha masszív vasakból hogy a feszültségek amikkel összerakják ne tépjék szét az anyagot. 

Lézeres vágáshoz meg az általános precízséghez annyit hogy a tavasszal elszakadt egy csavar a carieren és a cseréjéhet le kellett gurítani róla a hengert. (3m függesztett gépről van szó) 4db 20as csavar a forgócsapja a henger vázának. Ezek lettek kivéve visszarakáskor a két középsőt könnyedén helyrejátszottam. Ámde ezek után a szélsőknek semmi közük nem volt egymáshoz, egyik oldalon egy erős fél lyukat kellett pajszerolni az még viszonylag ment könnyedén de az utolsó csapnál több minit egy lyuknyi eltérés volt. Ott bele kellett kapszkodni a hosszú pajszerba hogy betudjam játszani a csavart. Szóval ha én ilyet házilag csinálnák nem adnám ki a kezemből az tuti.
Amúgy tényleg, 11millából nem egy kombit le lehetne gyártani az tuti "11millás" minőségben. Kérdés hogy kishazánkban találna rá elég piacot az ember illetve lenne e hozzá bizodalmuk a vásárlóknak.
Válasz #975. hozzászólásra
igy van...Mondok most egy szakamai "titkot" a magyar frakomb ami hat méteres teljesen lekoppintva lézerrel vágva ,extra minőségi kapákkal teljes hidraulikával összerakva vagyis teljesen komletten(annyi hogy a kapákat te csavarozod fel) és természetesen festve összesen 2,5 millióból jön ki szembe a hétmilliós vételárral
Válasz #974. hozzászólásra
így kezdte minden (nagy gyártó) pl HORSCH-is
Dehogynem hisz a végén még egy rakás lóvé rámegy az erősítésre alakításra. Nagyon kevés gépet látni erre felé tuning nélkül. Akkor meg rá szánok 1 évet begyűjtöm az alkatrészt és télen le gyártom
Válasz #973. hozzászólásra
...nem igaz,hogy 11millkából itthon nem tudnának ilyen komolyabb gépet gyártani ,ugyan abban az anyagminőségben...Szerintetek védert mennyiéből hozzák ki,max ötből...
Ez őrület