Válasz Garfield #903. hozzászólásáraKöszi szépen! Sokat segitettel a valaszokkal!
Ha meg van esetleg valakinek tapasztalata ilyen gepkapcsolattal akkor azt szivesen fogadom!
Válasz Garfield #901. hozzászólásáraKöszi a valaszt. A gep sulya mennyi üresen? Mennyi mütragya fer a tartalyba? A 952.3 neked monoblokkos? Bocs a sok kerdes miatt, csak nem akarom azt hogy megvesszük es sok legyen neki. Mondjuk teszek ala segedemelöt.
Válasz Lackó89 #900. hozzászólására952.3 bírta bírni fogja a 892.2 is.Most 6330-al húzom de ott is figyelek a saját gépemre pl szegni nem szoktam teljesen feltöltött géppel.
Sziasztok!
Bocs a kerdesert, mert mar hasonlot feltettek es az ekezetek nelküli irasert, de gondolkozok egy NG plus 6 teleszkopos vazu starter es mütragya tartalyos vetögep vasarlasan, es az lenne a kerdesem, hogy valaki hasznal e ilyet 892.2-es mtz-vel. Bírja-e teljesen megpakolva emelgetni, mikre kell odafigyelni, milyen csapokat karokat fogyaszt ez a gepkapcsolat, stb. Stb.
A valaszokat nagyon szepen köszönöm!!
Válasz Bobo77 #894. hozzászólásáraAz idei tavasz elég durván megmutatta, hogy néha kellene a mikrostarter, úgyhogy ezen agyalok, hogy kell-e ehhez nekem plusz szóró, és ha igen, akkor milyen. Meg lehet oldani a mostani cuccaimmal is, de mindegyik variációnak megvan az előnye mellett a hátránya is.
Lehet, kicsit többet írtam itt erről, mint amit a téma megérdemel, de ez most így jött ki.
Most kell ezen gondolkodni, nem jövő tavasszal.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #892. hozzászólásáraJa, ilyen nekem is van valahol, köszi! De az érdekelne, hogy pl. a Pannon Starter Megát (vagy más hasonlót) ki, milyen beállítással szórja.
Válasz Bárány #888. hozzászólásáraSzia!
Tp turbo jet super 8, axiál forgalmazza, de közvetlen a gyártót is eléred.
Univerzális gép, grúberre is felrakhatod..
Valaki tudna nekem a gyári Microsemhez adni valamilyen mikrostarter műtrágya beállítást? Kíváncsi lennék, a talajfertőtlenítőkhöz képest mekkora az eltérés.
Az jutott ugyanis eszembe, hogy mi lenne, ha a meglévők mellé, azonos hajtótengelyre egyszerűen csak feltennék még három tartályt. (Persze a tartók megerősítésével.)
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #885. hozzászólásáraKösz!
A gyári Microsem tartályok nagyon kicsik, a most fent levők is meg lettek nagyobbítva, kb. 10cm emelés van a közepükben. 14kg/ha adagú Force-ból így kb. 5,5ha-nyi fér bele. Ha még ugyanígy megtoldott másik három tartályt felteszek, szerintem az már sok lesz annak a két zártszelvény tartónak. És az sem tetszik, hogy a második sor lánchajtása az elsőről van továbbvíve. Ha az elsőt átállítom, a másodikat lehet leforgatni. (Bár lehet számolni is a fogak alapján az áttételt. Hosszú téli estéken megcsinálnám Excell számolótáblában.)
Szóval ez így nem nagyon tetszik.
A másik szerkezet jobbnak látszik.
Ott az merül fel, hogy van-e kész megoldás a felszerelésre, meg hogy majd egy kislétrát is rendszeresíteni kell a töltéshez. De a független (állítólag sebességarányos) adagolás az jó.
Az árakról meg ... Hát a jót nem adják olcsón, ez van.
Válasz Bárány #877. hozzászólásáraNem tudom mennyire hiánytalanul, de írd be Google-ba "used microsem" aztán hátha van benn olyan is, ami nem 2016os feladású!
Válasz Bárány #872. hozzászólásáraKutakodj valami bontott után Európa szerte, lehet néha néha látni 1-1 példányt, valahol a francia riviéra közelében! (Fuvarozó cég és kész)
Úgy gondolom, félig ráérsz vadászni rá, ha nem esik be akkor marad az izzasztó új!
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraKollégának volt olyan minősül, amin 2 garnitúra mikrosem volt felszerelve!
Már nincs meg neki, olyan gazda vette meg, aki azt mondta nem meg, talajfertőtlenítő nélkül a buli, de startert is akár tenni!
Lényeg, hogy 2 garnitúra is felszerelhető 1 gépre nagy gányolás nélkül. Sajnos képet nem tudok hozzá mellékelni.
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraÜdv!
Keverék kijuttatása microsemmel nem működik?
Valamelyik cég csinálta, hogy azonos szemcse méretű fertőtlenítőt és stertert megfelelő arányban bekeverve, zsákolva forgalmazták.
Csak a kijuttatott mennyiséget kellett hozzá igazítani.
Válasz Bárány #866. hozzászólásáraSzerintem Cs.Gazda ikresített front tartályra gondol. Pl. Kverneland DF-2.
A Monosem gyári Microsem miért nem játszik? Túl kicsi?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #865. hozzászólásáraKöszi!
Munkaszervezési okokból a folyékony nem játszik, de a másik kettő érdekes!
Van gyári, ikresített tartály? Kerestem valami ilyesmit, de eddig nem találtam. Ahhoz a mostani adagpló szerkezet maradna? Azzal - amennyire most tudom - ekkora mennyiséget nem lehet beállítani.
Válasz Ndr #862. hozzászólásáraSzia én katalógust nézem, persze abban nincs 90 lyukas korong, így a 30asról számoltam át, ott a C6 állásnál a 90es koronggal 570e tő körül van(a sortáv 75, szerintem a tiéden is, mérd meg azért)!
C4 álláson 90 lyukra számítva 421e tő/ha!
Ott van még a C5, ami 90es tárcsánál 500e tő/ha.
Mind 75 cmes sorra számoltam!
Válasz zsoltrs #856. hozzászólásáraÉn nem vitézek, se mikor, se műtrágyát, se a védőt, kerülöm a vizet mint a veszett vad!
Levegővel kifúvatom, lefúvatom, műtrágya tartály kisöpör, álmából ki az adagoló csiga felül a fedelet, gégecső ajtó feltámaszt, fújatás, láncokat le csak a 2 fő marad a meghajtó(mankós) keréknél!
A teleszkópos váz csúszó részére, illetve a 6szög tengelyre szintén!
A műtrágya adagoló tengelyt és a mikro egység adagoló tengelyeket a perselyeknél kifúvatás után befújom sprével(zsír, wd40)!
A műtrágya tartály rácsait mosom, aztán mikor megszáradt vissza a helyére és annyi.
Sornyitó tárcsákat és műtrágya csoroszlyát szervízpisztollyal his használt hidraulika olajjal átfúlyom!
Aztán be a tető alá és letakarás, ne egye a nap a műanyagot!
Mit tanacsoltok, hogy rakjam el telire a vetogepet, hogy szét is jöjjön jövő tavasszal?
Gondolok itt a 2 szélső behuzos tagra, láncokra, behuzos tengelyekre ( mikro és társai).
1154 hozzászólás
Válasz Garfield #903. hozzászólásáraKöszi szépen! Sokat segitettel a valaszokkal!
Ha meg van esetleg valakinek tapasztalata ilyen gepkapcsolattal akkor azt szivesen fogadom!
Válasz Lackó89 #902. hozzászólásáraNem volt semmi tuning hagyományos volt a hátulja,5-700 kg fér bele szerintem könnyebb gépek közé tartozik.
Válasz Garfield #901. hozzászólásáraKöszi a valaszt. A gep sulya mennyi üresen? Mennyi mütragya fer a tartalyba? A 952.3 neked monoblokkos? Bocs a sok kerdes miatt, csak nem akarom azt hogy megvesszük es sok legyen neki. Mondjuk teszek ala segedemelöt.
Válasz Lackó89 #900. hozzászólására952.3 bírta bírni fogja a 892.2 is.Most 6330-al húzom de ott is figyelek a saját gépemre pl szegni nem szoktam teljesen feltöltött géppel.
Sziasztok!
Bocs a kerdesert, mert mar hasonlot feltettek es az ekezetek nelküli irasert, de gondolkozok egy NG plus 6 teleszkopos vazu starter es mütragya tartalyos vetögep vasarlasan, es az lenne a kerdesem, hogy valaki hasznal e ilyet 892.2-es mtz-vel. Bírja-e teljesen megpakolva emelgetni, mikre kell odafigyelni, milyen csapokat karokat fogyaszt ez a gepkapcsolat, stb. Stb.
A valaszokat nagyon szepen köszönöm!!
Üdv mindenkinek!
Olyan kollégát keresek aki vetett repcet monosem géppel.
Szeretnék pár dolgot kérdezni.
Köszi előre is.
Válasz Bobo77 #896. hozzászólásáraKöaz, de annyira nem fontos.
Válasz Bobo77 #894. hozzászólásáraAz idei tavasz elég durván megmutatta, hogy néha kellene a mikrostarter, úgyhogy ezen agyalok, hogy kell-e ehhez nekem plusz szóró, és ha igen, akkor milyen. Meg lehet oldani a mostani cuccaimmal is, de mindegyik variációnak megvan az előnye mellett a hátránya is.

Lehet, kicsit többet írtam itt erről, mint amit a téma megérdemel, de ez most így jött ki.
Most kell ezen gondolkodni, nem jövő tavasszal.
Válasz Bárány #895. hozzászólásáraVan egy darab zsák PMegám ha szükséged lenne rá
Válasz Bobo77 #894. hozzászólásáraAz a B terv.

Válasz Bárány #893. hozzászólásáraLeforgatod és mindjárt megtudhatod….
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #892. hozzászólásáraJa, ilyen nekem is van valahol, köszi!
De az érdekelne, hogy pl. a Pannon Starter Megát (vagy más hasonlót) ki, milyen beállítással szórja.
Válasz Bárány #889. hozzászólásáraIlyen huzigálós papírom van hozzá...
Válasz Agrárteenager #890. hozzászólásáraKöszi, utánanézek!
Válasz Bárány #888. hozzászólásáraSzia!
Tp turbo jet super 8, axiál forgalmazza, de közvetlen a gyártót is eléred.
Univerzális gép, grúberre is felrakhatod..
Valaki tudna nekem a gyári Microsemhez adni valamilyen mikrostarter műtrágya beállítást? Kíváncsi lennék, a talajfertőtlenítőkhöz képest mekkora az eltérés.
Az jutott ugyanis eszembe, hogy mi lenne, ha a meglévők mellé, azonos hajtótengelyre egyszerűen csak feltennék még három tartályt. (Persze a tartók megerősítésével.)
Válasz barazdabetyar. #887. hozzászólásáraÍgy első ránézésre az már elég nagy darabnak tűnik, de ha elküdöd privátban, megköszönöm.
Válasz Bárány #864. hozzászólásáraTőled nem messze tudok eladó agro masz psz 200 zöldtrágya vetőt.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #885. hozzászólásáraKösz!
Hát a jót nem adják olcsón, ez van.
A gyári Microsem tartályok nagyon kicsik, a most fent levők is meg lettek nagyobbítva, kb. 10cm emelés van a közepükben. 14kg/ha adagú Force-ból így kb. 5,5ha-nyi fér bele. Ha még ugyanígy megtoldott másik három tartályt felteszek, szerintem az már sok lesz annak a két zártszelvény tartónak. És az sem tetszik, hogy a második sor lánchajtása az elsőről van továbbvíve. Ha az elsőt átállítom, a másodikat lehet leforgatni. (Bár lehet számolni is a fogak alapján az áttételt. Hosszú téli estéken megcsinálnám Excell számolótáblában.)
Szóval ez így nem nagyon tetszik.
A másik szerkezet jobbnak látszik.
Ott az merül fel, hogy van-e kész megoldás a felszerelésre, meg hogy majd egy kislétrát is rendszeresíteni kell a töltéshez. De a független (állítólag sebességarányos) adagolás az jó.
Az árakról meg ...
Válasz Bárány #866. hozzászólására

Válasz Bárány #882. hozzászólásáraAmúgy igen, talán a Cs.Gazda féle APV megoldás a legköltséghatékonyabb.
Válasz Bárány #879. hozzászólásáraZártszelvény mit szólna: Ha a francia így számolta ki, akkor biztos jó lesz

Lánchajtás beállítása: Beviszed a digitalizációs pályázatba felokosításra, teszel rá elektromotort és sebességarányosan vezérled ISOBUSon kersztül
A kerekek mögé: azért mert azon csiga irtó megy (komolyan). És ezt a franciák találták ki
Válasz A.I. #881. hozzászólásáraBeslattyogok az Axiálhoz, aztán majd kiokosítanak.
De azért nem vetem el a Csgazdi féle szórót sem.
Szpaszíba!
Válasz A.I. #880. hozzászólásáraEz pl https://www.traktorpool.hu/haszn%C3%A1lt/b-tartoz%C3%A9k-egy%C3%A9b-vet%C3%A9s--noev%C3%A9nytermeszt%C3%A9si-technika/162/c-Monosem/114/model/GRANULAATSTROOIER+MICROSEM/
valami hidraulikus meghajtású, ilyet se láttam még!
Válasz Bárány #877. hozzászólásáraNem tudom mennyire hiánytalanul, de írd be Google-ba "used microsem" aztán hátha van benn olyan is, ami nem 2016os feladású
!
Válasz Lackó #878. hozzászólására
)

Nem mondom, hogy nincsenek kétségeim ezzel...
Pl. az a két zártszelvény tartó mit szól a dupla súlyhoz? (pláne, ha a tartályok meg is lennének nagyobbítva
A továbbvitt lánchajtás beállítása mennyi türelmet igényel?
Miért a lezáró kerekek mögé vezetik le a második mikrogran.szórókat?
Persze ezeken mind lehet javítani, csak megy a gondolkodás.
Köszi!
Válasz Bárány #876. hozzászólására19-20. oldalak
Válasz A.I. #875. hozzászólásáraEgy hatsoros Microsem készlet?
Válasz Lackó #873. hozzászólásáraKösz! Ennek elvileg akkor az alkatrészjegyzékben is benne kéne lennie. Holnap előkotrom.
Válasz A.I. #874. hozzászólásáraHú sájze, rákerestem, 6 sorosak 2000 ejuró körül vannak!
Mennyi lehet akkor az új?
Válasz Bárány #872. hozzászólásáraKutakodj valami bontott után Európa szerte, lehet néha néha látni 1-1 példányt, valahol a francia riviéra közelében
! (Fuvarozó cég és kész)
Úgy gondolom, félig ráérsz vadászni rá, ha nem esik be akkor marad az izzasztó új!
Válasz Bárány #872. hozzászólásáraA Monosem honlapján láttam valami gyári iker microsemes megoldást. Megpróbálom előkotorni.
Válasz A.I. #871. hozzászólásáraKöszi, ez lesz talán a legjobb. Kicsit ugyan előre fázok az Axiál áraitól, de ez tűnik a legjobb megoldásnak.

A többieknek is köszönöm a segítséget!
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraKollégának volt olyan minősül, amin 2 garnitúra mikrosem volt felszerelve!
Már nincs meg neki, olyan gazda vette meg, aki azt mondta nem meg, talajfertőtlenítő nélkül a buli, de startert is akár tenni!
Lényeg, hogy 2 garnitúra is felszerelhető 1 gépre nagy gányolás nélkül. Sajnos képet nem tudok hozzá mellékelni.
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraÜdv!
Keverék kijuttatása microsemmel nem működik?
Valamelyik cég csinálta, hogy azonos szemcse méretű fertőtlenítőt és stertert megfelelő arányban bekeverve, zsákolva forgalmazták.
Csak a kijuttatott mennyiséget kellett hozzá igazítani.
Válasz Bárány #868. hozzászólásáraNem. De a Microsemmel szórhatsz talajfertőtlenítőt, a műtrágyatartályból (ha van) meg szórod a startert.
Válasz Lackó #867. hozzászólásáraAzzal nem lehet egyszerre kétfélét szórni.
Vagy igen?
Válasz Bárány #866. hozzászólásáraSzerintem Cs.Gazda ikresített front tartályra gondol. Pl. Kverneland DF-2.
A Monosem gyári Microsem miért nem játszik? Túl kicsi?
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #865. hozzászólásáraKöszi!
Munkaszervezési okokból a folyékony nem játszik, de a másik kettő érdekes!
Van gyári, ikresített tartály? Kerestem valami ilyesmit, de eddig nem találtam. Ahhoz a mostani adagpló szerkezet maradna? Azzal - amennyire most tudom - ekkora mennyiséget nem lehet beállítani.
Válasz Bárány #864. hozzászólásáraVagy folyékony legyen az egyik anyag, vagy APV mikro kijuttató, vagy ikresített gyári tartályok.
Vajon lehetséges Monosemmel egyszerre kétféle mikrogranulátumot kijuttatni?
(talajfertőtlenítő + starter)
Azaz:
1. Még egy mirogranulátumszóró felszerelhető?
2. Valamilyen nagy tartályos rendszer, amibe összekeverve menne a két anyag? (A műtrágyaszóró tud ilyen kis dózist? 20-30 kg/ha)
3. Valami egyéb megoldás?
Válasz Ndr #862. hozzászólásáraSzia én katalógust nézem, persze abban nincs 90 lyukas korong
, így a 30asról számoltam át, ott a C6 állásnál a 90es koronggal 570e tő körül van(a sortáv 75, szerintem a tiéden is, mérd meg azért)!
C4 álláson 90 lyukra számítva 421e tő/ha!
Ott van még a C5, ami 90es tárcsánál 500e tő/ha.
Mind 75 cmes sorra számoltam!
Halo halo,

Újra tanácsot szeretnék kérni :)
Vettem 90 furatos szója tárcsákat a NG 4 pluszhoz.
Az applikáció ezeket a beállítási értékeket hozza ki, jól gondolom, hogy az A 26 az a C6-os állás a A 24 pedig a C4-es állás ?
Nekem a A 24 lenne ideális, hogy akkor milyen állásba kéne tenni a vetőgépet, mert csak sötétben tapogatózom
Minden segítséget örömmel fogadok!
köszönöm szépen ! ^^
Válasz zsoltrs #860. hozzászólásáraLáncokat drótkefe és aztán spray vagy olajban bemártva elrakod és kész, igen ezt a 8at veszem le!
Válasz A.I. #858. hozzászólásáraLeveszed a 6 kocsi meghajtó láncot ill a 2 mukakis hajtó láncot is?
Mosod őket és utána spray?
Válasz A.I. #858. hozzászólásáraU.i.:
!
Barátom meg szarrá mossa
Én azért mégis az javaslom ne vizezzük!
Válasz zsoltrs #856. hozzászólásáraÉn nem vitézek, se mikor, se műtrágyát, se a védőt, kerülöm a vizet mint a veszett vad!
Levegővel kifúvatom, lefúvatom, műtrágya tartály kisöpör, álmából ki az adagoló csiga felül a fedelet, gégecső ajtó feltámaszt, fújatás, láncokat le csak a 2 fő marad a meghajtó(mankós) keréknél!
A teleszkópos váz csúszó részére, illetve a 6szög tengelyre szintén!
A műtrágya adagoló tengelyt és a mikro egység adagoló tengelyeket a perselyeknél kifúvatás után befújom sprével(zsír, wd40)!
A műtrágya tartály rácsait mosom, aztán mikor megszáradt vissza a helyére és annyi.
Sornyitó tárcsákat és műtrágya csoroszlyát szervízpisztollyal his használt hidraulika olajjal átfúlyom!
Aztán be a tető alá és letakarás, ne egye a nap a műanyagot!
Válasz zsoltrs #856. hozzászólásáraVegyél egy jó fix. vázast, nem lesz vele gond... ????????????
Mit tanacsoltok, hogy rakjam el telire a vetogepet, hogy szét is jöjjön jövő tavasszal?
Gondolok itt a 2 szélső behuzos tagra, láncokra, behuzos tengelyekre ( mikro és társai).
Köszi
Válasz Bárány #854. hozzászólásáraMásik fajta napraforgóval, sokkal jobb lett a vetés.