Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Milyen traktort érdemes venni? új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Mezőgazdasági támogatások, agrárpályázatok új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Vetőgépek új
Cikkajánló

Mi őrzi a talaj szénkészletét? Nem egyszerű a válasz
Míg a korábbi kutatások döntően a szerves szénre és a karbonátmentes, savanyú...

506 hozzászólás
Válasz mtz1221 #353. hozzászólásáraNem. Villanymotor hajtja a kompresszort. Fenn a tetőn egy dobozban minden.
Válasz mtz1221 #353. hozzászólásáraMármint elmotoros a kompresszor ???
Válasz Lipi #352. hozzászólásáraAz igen. Most nem annyiba hirdetik. De ezt ki javítja ha valami van vele? Az egszerüsège miatt elterjedhet?
Válasz Lipi #352. hozzászólásáraGenerátor hajtsa meg a klimakomresszort ?
Válasz .Richard. #349. hozzászólásáraNekem ilyen van. Tökéletesen működik. Igaz 120A generátor kell hozzá dupla ékszíjjal. 2020ban 600+fa volt.
Válasz Gumóka #350. hozzászólásáraKompresszoros. Minden a tetőn. Asszem 30a áramfelvètel. Csak itt ezek igen újak. Otthon egyedül is felraknám a tetőre. Csak úgy lehet alkatrész sincs hozzá ha kell így meg közel 600ezret kiadni merèsz. Amúgy lehet egy testes generátor kène ès menne is. De nem vagyok ilyen bátor a vètelhez. Feleslegesen huznánk a csöveket meg minden cullangot a motortèrbe ha ilyen lètezik.
Válasz .Richard. #349. hozzászólásáraÁllóklíma.
A kompresszoros jó, de a vizes elpárologtatóst nem szabad megvenni, az kevés.
Válasz Bobi82 #348. hozzászólásáraLètezik egy pár elektromos 12vagy 24v. Tetőklima. Kompresszor motor minden egy cullangon a tetőn. 600ig vannak. Azok milyenek lehetnek ? Traktorfülke kicsi biztosan elbírna vele.
Válasz radvattila #341. hozzászólásáraÜdv be lehet rakni,de ha nem orbitos akkor csak tetoklimat mert a klima hűtő nem fér el az orrába a szervokormány végett ilyen szett 550 meg az áfa énis a Mezőtúriakkal rakattam be a 952 este jó de volt garas hiba amit kitartottak a 82.1 be is akarok de először orbitot akarok bele mert úgy 480 meg az áfa télen amúgy olcsóbbak érdemes várni ra
Válasz radvattila #345. hozzászólásáraŐk
Válasz radvattila #345. hozzászólására
Őket mondják sokan a csoportba hogy jók, de ha kell még nézek
Válasz Balázs. #343. hozzászólásáraValami pontosabb címet vagy elérhetőséget nem tudsz véletlen? Köszönöm!
Válasz mtz1221 #342. hozzászólásáraEnyémbe elöl-felül 2db befúvó van.
Válasz radvattila #341. hozzászólásáraPersze, bele lehet rakni épp tegnap olvastam valamelyik MTZ csoportba hogy 400 ezer- be kerűlt most valakinek. Állandóan hirdetik magukat az MTZ csoportokban a klímások .
Válasz radvattila #341. hozzászólásáraLehet. De ha annak is csak 1 befuvója van a jobb oldalon, rakass a bal oldalára is 1et.
Sziasztok, van egy 94-es évjáratú mtz-m (állapota egész jó, valaki újszerűnek mondanà) a kérdésem az hogy abba is lehet rakatni klímàt? Illetve amennyiben igen akkor azt ki tudja beszerelni és kb milyen árban mozog jelenleg? Köszönöm a válaszokat előre!
Válasz Lacus704 #338. hozzászólásáraMtz klima Debrecen nekem is és a környezetemben is többet csinált és mindegyik hibátlanul működik. Panaszt még nem hallottam rá.
Válasz Lacus704 #338. hozzászólásáraLényegében mindenki ugyanazt csinálja, nincs mozgástér a telepítésben.
Üdv mindenkinek

MTZ klímaszerelő cégekről érdeklődnék
Pl
-taraktortrade Békéscsaba (traktorklíma)
-cool trade Balmazújváros
-MTZ klíma Debrecen
Van e különbség a beszerelt klímák kózött illetve a cégek megbízhatósága is kérdés????
Ki mit ajánlana
Köszi
Válasz feri6 #333. hozzászólásáraSokan veszik az Innovatív klíma szettjét is, pedig azzal sokkal több a munka és még klímás is kell hozzá!
Válasz feri6 #335. hozzászólására
Válasz endypapa_20120 #334. hozzászólásáraAki átlátja dolgot és tudja mit csinál ott tökélletes, van aki teljesen alkalmatlan de akarja, tapasztalat...
Válasz feri6 #333. hozzászólásáraFene tudja. 11 éve vettem egy split klímát a házra. Felszereltem, összekötöttem a csöveket, megnyitottam a szelepeket, mai napig hibátlanul működik. Ez is hasonlónak tűnik. Miért ne lenn jó?
Válasz endypapa_20120 #332. hozzászólásáraA klíma nem felesleges, sőt..., ebben a formában árusítai felesleges. Kivéve aki alkalmas a telepítésére sokan erre sem, de üzletnek jó.
Válasz feri6 #331. hozzászólására"De felesleges"
A klíma?
De felesleges, ha eddig nem volt gond majd ezután lesz.
Válasz panatel100 #329. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/szolgaltatas/gyartas-gyartatas/szereld-magad-univerzalis-klima-munkagepekbe-traktorokba-kombajnokba/h_7305623

Válasz rxrally #327. hozzászólásárahttps://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/szolgaltatas/gyartas-gyartatas/szereld-magad-univerzalis-klima-munkagepekbe-traktorokba-kombajnokba/h_7305623
Univerzális előtöltött klímát kínálok amit be kell építeni a mennyezetbe és a régi befúvó rácson fújja a hideget. Ajánlom mindenki figyelmébe, ehhez még klímaszerelő sem kell! Ráadásul kuplungozáskor simán szét lehet csatlakoztatni hűtőközeg veszteség nélkül.
Válasz rxrally #327. hozzászólásáraAz újról nincs belső képem elfelejtettem csinálni , még nincs becsövezve majd ha jön a klímás csinálok képet de a 318 as hozzászólásomban az első kép kell neked. Ha lehet a kisebb elpárologtatóval (belső ventillátor egység) el kérd az jobban elfér, az nekem fel van csavarozva a fülke vázra fixen. Akinek legutóbb csináltam ő a nagyobb elpárral kapta azt a lehajtható részre csavaroztuk rá az úgy tűnt logikusabbnak de mindenki másképp csinálja. A légterelő lemez a lényeg amit a tartó szettben hírdetnek itt is, az tereli le a levegőt a két gyári légbefúvóhoz. Olyan jó idő azért nincs benne mint egy nyugati gépben de sokkal jobb lesz ha kintről beszállsz érezhetően hidegebb van a fülkében és nem jön be annyi por
kondenz vizet jobban jársz ha két oldalra vezeted le végig legyen lejtése a csőnek különben becsepeg a mennyezeten, adnak hozzá egy y toldót hogy összekösd a két csövet és egy oldalon menjen ki de az úgy nekem nem lett jó ha sokáig megyek domboldalban ami nem a kifolyás irányába lejt akkor megtelt vízzel a cső és csepegett fentről...
Válasz Koszi. #326. hozzászólásáraIgen már beszéltem a mezőtúri klímással. Mindenki azt írja hogy nem rossz minőségű szett.

Egy képet tudnál a fülke ventillátor részéről küldeni hogy az hogy van megoldva?
Nagyon erősen gondolkozom rajta hogy venni fogok egy szettet mert csak komfortosabb egész nap nem az 50 fokba dolgozni
Válasz rxrally #325. hozzászólásáraNem tudom megmondani de alkatrész is kapható hozzá ha gond lenne vele (szabadon futó pl) innovatív klíma mezőtúr, megtalálod a google-ben ott találsz telefonszámot elérhetőséget én is onnan vettem több szettet is.
Válasz Koszi. #324. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm
A kompresszor milyen márkájú?
Válasz rxrally #323. hozzászólásáraSzia ! Igen de annak én gyártottam egy tartót az a csavar fogja ami a hidraulika fém csöveket rögzíti a lámpák felett picit. Oda gyártottam egy laposvas tartót, ahhoz fogja egy awab bilincs, ahogy a képen látható. Egy szezont elment már a klímám a 82.1 be, most építettem be ugyan ezt a szettet egy új 892.2 be arról teszem fel a képeket. Nem olyan egyszerű ez a klíma beszerelés még a mechanikai beszerelése sem.... A helyi gazdaboltosnak is most segítettem beszerelni, azt hitte megveszi a klíma szettet és a tartó szettet aztán konyhakész, sok apróságot kell azért alakítani mire jöhet a klíma szerelő aki rányomja a csöveket és feltölti a rendszert...

Válasz Koszi. #318. hozzászólásáraSzia a száritó szűrő elhelyezéséről tudnál képet küldeni, hogy hova van felrakva?

Sziasztok!
MTZ-be utólagos klímaszereléshez konzol kapható raktárról.
Március 1-től érvényes ár:
42.000 Ft/szett
Postázás esetén plusz fuvardíj (kb. 5000 Ft)
Szett tartalma:
- kondenzátor (hűtő) tartó
- klíma kompresszor tartó
- generátortartó
- spanoló ív
- kétféle generátortartó támasz
- beltéri légterelő
Varga Ferenc Érd.: +36 20 210 1355
Sziasztok!
MTZ-be utólagos klímaszereléshez konzol kapható raktárról.
38.000 Ft+ÁFA / szett
Postázás esetén plusz fuvardíj (kb. 5000 Ft)
Szett tartalma:
- kondenzátor (hűtő) tartó
- klíma kompresszor tartó
- generátortartó
- spanoló ív
- kétféle generátortartó támasz
- beltéri légterelő
Varga Ferenc
Érd.: +36 20 210 1355
Válasz atisgyulai #319. hozzászólásáraIgen valószínű ez az erősebb klíma aminél a kompresszor a generátor helyén van, elvileg ott fent a levegő kompresszor felett nem is fér el olyan nagy klíma kompresszor tehát nem is lesz olyan a hatásfoka elvileg... Habis szettet is nézegettem az is ilyen, ott még a klímahűtő is kicsinek nézett ki a képen, szóval belevágtam a mezőtúri innovatív klímás szettbe, a kombájnban 5 éve hibátlanul megy. Most már lehet rá kell tölteni. Jó lenne ha jönne a szerelő az mtz-be is bekötni már kezd meleg lenni
Válasz Koszi. #318. hozzászólásáraKöszi a képeket!
Nekem mezőtúri aircond klíma van a .3-asban.
A ventillátor/elpárologtató a lenyitható részhez van fogatva, nem pedig felülre.
Annak a klímakompresszor teljesen a légkpmpresszor felett van.
A tartója vagy 3szor már eltört, merevíteni kellett. Egyébként 10 éve megy.
Én inkább azt a verziót nézem jobbnak, ahol a generátor helyén van a kompresszor, és közvetlen felette meg a generátor.
Válasz atisgyulai #317. hozzászólásáraHello! Hát most estem haza a vetésből, még van pici vissza.... A klímát beszereltem készre már csak a szerelőt várom hogy becsövezze, feltöltse, elektromosan is majdnem készre van kötve, a tetőn lévő lemez fedelet is leszivacsoltam, a tetejére raktam egy autó pollenszűrőét (2001 es traktor, másabb a fülketető mint a régebbieknek). A klíma a mezőtúri Innovatív klímától származik, hiába mondom én 250 ért vettem azóta már szerintem nincs nála vagy ha van is jóval drágább, a tartókat Kecelen vettem 35 ért annyit simán megért, de már az is drágább lehet a vas ár emelése miatt :S Kis agyalás után minden passzolt :)

Válasz Koszi. #312. hozzászólásáraSzia!
Tolnád a képeket és az infókat hogy mit- honnan- hová- hogyan-mennyiért?!?!
Én is meg csinálnám magamnak a töltésen kívüli dolgokat.
Csak nem szeretnék rossz konstrukciót megvenni.
Válasz Gabi 07 #315. hozzászólásáraJó választás volt!
Válasz panatel100 #314. hozzászólására300-420 nettó ajánlatokat kaptam.
370+fa ért a Hódmezővásárhelyi traktor trade kft rakta bele, 300 nettóért gyengébb kompreszorral szerelték volna!
Válasz Gabi 07 #306. hozzászólásáraMilyen árakon megy mostanában egy MTZ klíma?
Válasz Koszi. #312. hozzászólásáraNaná hogy érdekel mindannyiunkat, jöhetnek a képek, meg a hasznos infók!

Aszalódunk páran a nagy melegbe még!
Válasz Gabi 07 #308. hozzászólásáraAz én 82.1 esem is elindult a klímaváltozás útján
Mezőtúr Innovatív klímától megvettem az utolsó klímaszettek egyikét ( vagyis a komolyabb áremelés előttiek egyikét), hazafelé Kecelen megvettem a tartó szettet hozzá a gyártótól, és magamnak legózom össze, a kompresszor már fent van, generátor áthelyezve, kettő darab 1325 optibelt ékszíj felrakva. Klímahűtőt is felszereltem már ventillátorral együtt, már csak az elpárologtató van vissza a fülkébe, aztán elektromos bekötés és jöhet a klímás aki becsövezi, feltölti a rendszert. Majd később teszek fel képeket ha esetleg valakit érdekel. Az 514 es kombájnomban ugyan ez a klíma szett van 5 éve hibátlanul működik.
Válasz Gabi 07 #310. hozzászólásáraOtt a bor? Nálunk fenn van. Én is iszok bánatomban me nincsen stáájgyerom.
Válasz .Richard. #309. hozzászólásáraAranyáron nem köll traktor!

Legjobb a pince, csak nem tudom magammal vinni!
Válasz Gabi 07 #308. hozzászólásáraMénem Steyert vesző helyette? Ez majd akkor nyalja le a kupkereket mikor hajtod! Igaz attol még fujhat hideget.
Holnap okosílyák a 820-ast, hogy melegbe is hűvös legyen a kabin!

Minőségi kínai motyóval, gondolom!
Mert ami nem kínai az hamisítvány!
Nekem meg csak eredeti kell!
Válasz Gabi 07 #306. hozzászólásáraMezőtúr 2 cég, debrecen egy, (illetve Zircen de ők nem szállnak ki) google ki fogja dobni cégeket.