Most hogy mondod ez egy nagyon jó felvetés!! Nekem ezt már egy öreg haver rég mondta hogy ne csak a szántó földön menjenek jól a dolgaim hanem a kereskedésre is figyeljek mert azon sok pénz tud jönni és menni is.. Sajnos még sok a lemaradásom ezért azokkal a számokkal amiket irtál én nem tudtam üzletet kötni.. De legalább az alapvetö tendenciákat ki tudtam többé kevésbé használni
építsen az állam műtrágyagyárat és fizesse garantált áron a földalapú támogatások egy részét akár műtrágyával.profit is termelődik és végre igazi verseny is lesz.csak egy kis mal.zrt-hez hasonló kis malőr kell és máris mehet a visszaprivatizálás.a recept működik!
Nem akarok a nagyok dolgába ugatni, én kicsike vagyok, ebben az egész gépezetben...... Még eddig mindig ősszel vettük meg és tároltuk, soha de soha nem volt még olyan hogy tavasszal erre rábaxtunk volna, persze nem tudja mindenki mindig úgy csinálni a dolgait ahogyan szeretné....
Hát most épp megérte volna, de nem hiszem, hogy pár 100 tonnával hosszabb távon nagy durranás lenne, azt látom, hogy ott dübörög a gazdaság ahol ezt a betárolok, kockáztatok dolgot elfelejtették és az azonnal veszek-adok-ra álltak át
Kis matek Aki ősszel eladta 6800 ért a kukoricáját és 7200-ért pétisót vásárolt az hány % al adott kevesebb kukoricát 1q pétisóért mint aki most adja el 5400 ért és 10.000 ért vesz pétisót?
Állítólag 7 milliárd az új a felújítás pedig 4, és 6 hétig is eltarthat...
Ha igaz, ha nem, komoly a baj és a termelők zöme még
ezután fog értesülni a dologról.
Nekem ma már landolt is 2 kamion Marosvásárhelyről és
jövő héten is érkeznek.
De ott is komoly sorban állás van, volt olyan aki 1 hetet várt a sorára.
Ennyi !
Az biztos, hogy nagy a gond ha már az előre kifizetett előlegeket vissza utalják cégeknek, gazdáknak.
Az már egy más kérdés, hogy ez meg fog-e állni jogilag vagy súlyos perek lesznek.
Bige ezzel a hatalmas műszaki hiba miatt(állítólag több milliárdos /tíz fölötti/ az alkatrész, gép ára), lehet térdre esik és valaki megveszi a műtrágya gyárakat itthon...................na ezt meg már tudjuk a cukorgyárakból, hogy mivel fog járni...............
Nagy csibész de most ellene van minden.
Az is tudott volt, hogy aki igen később ébred, nem jutott volna neki kellő mennyiségben nitró de most már tény, hogy hiány lesz belőle és a keleti piacok hatalmas igénye miatt ez tartós lesz addig míg nem épülnek új gyárak erre az iparágra, mert Euróbából sem tudják kiszolgálni a keletiek igényét viszont pénzük, gazdaságuk, politikájuk hatalmas és felverik az árakat, mert kell nekik is.
Szóval műtrágya helyzetben elég szarul fogunk állni ezek után...........
Jelen helyzetben ne menj bele összeesküvés elméletekbe!
Szerinted milyen perek és kötbérek sorozata fog elindulni lavinaszerűen, ha a decemberben vagy januárban
kifizetett tételeket nem tudja legyártani és leszállítani akár tízezer tonnás tételekben????
Hétpróbás gazember a Bige, de nem fog a szezon közepén
leállítani 1 gyárat 2 hónapra csak azért, hogy fogjon
10 ezer forintot tonnánként.
Írom SZEZON KÖZEPÉN, amikor nem raktárra kell gyártani,
hanem viszik azonnal....
A román gyárról meg annyit, hogy ezer tonnás tételekben
hozzák Magyarországra, de annak a gyárnak is véges a
kapacitása.
Fejér megye. Nálunk is naponta emelkedik az ár. Raiffeisen Agrotól tudtunk venni pétisót, Fertiliások azt mondogatják, hogy a gyárban vmi gond van, ezért nincs, naponta változott az ára. Először 80e/to, két nap múlva 83.5e/to stb. Készlethiányra hivatkozva visszautasítottak. (beígért szállítás előtti napon!)A R-Agro a rendelés után másnap szállított 82,5e/to. Igaz mi pétiből csak 5 to-t vettünk, ezért nem is kaptunk kedvezményt. Az amm-nitr.-ot lekötöttük, arra 89e/to árral szerződtünk, mi szállítás után utalunk.
Tavaly hasonló volt a helyzet. Ezért vettem most meg már az ősszel 75+fáért. Péti! A szomszéd kolléga javasolta: ha megvan a zsé miért adsz érte többet 3-4 hónap mulva vedd meg októberben azt kész.
Persze jó duma!!! Hogy is lehet felverni az árakat, hát ha egy darabig nem gyártunk szezon előtt és mindjárt hiány generálódik!!! Ügyesen csinálják, tudja meg kell venni a termelőnek úgy is megveszi még 10.000ft/t áron is csak legyen!!!! Ővé a román gyár is tudtommal onnan miért is nem hoznak, ha itt szar a turbina??????????
Állítólag bexart a bige egyik turbinája és áll mint a szeg, a németek 2 hónapos határidővel vállalták a legyártását, na most akkor ebből mikorra lesz pétri???? Nem tudom igaz-e a hír, tagnap ahllottam
A linziektől 8 alatt megkaptad volna, és ott garantált a minőség, általában vannak készleteik is, tehát nem kell heteket várni mint a magyar pétire. Ha MAS-ban gondolkodol, a jövőben keresd meg őket is.
Vagy hivd fel őket, h importot küldjenek inkább ha nem tökéletes, mert megnézed lerakás előtt és nem veszed át, az meg nekik is jobb ha nincs stornózás + vita.
Bosnyákot hoztam tőlük 3évvel ezelőtt / világosbarna szinű/, volt belőle maradékom pár q 50kg-s, és az őszi vetés alá kiszórtam, de az még nem porlott, csak meg kellett taposni + kézzel elmorzsolni, mert 4 magasan volt a raklapon.
Ezt a 27% pétisóról irtuk, te is azt rendeltél ? Én átváltottam inkább 30%-os nitrosol-ra 73-74e+á/t , köbös tartályban kiadják, amit vissza is viszek kötbér nélkül .
Köszönöm a válaszokat. Nem akciós áron vettem, 86e+Áfa/tonna kiszállítva. 250 km-re vannak tőlünk, nehéz lenne ott lenni a felrakásnál, viszont megérkezés után meg fogom nézni alaposan ezek után az biztos Én pedig azt hittem, hogy ez egy megbízható és korrekt cég, pont a hasonló gondok elkerülése miatt rendeltem tőlük
34-es ammnitrát Román közvetlen gyártásból 83000/t+áfa kelet mo-ra. Karbamid, komplex és starter műtrágyák rendelhetőek! érdeklődni: +36309035897
mutragyadebrecen@gmail.com
Poros röges összeállt és vizes volt, gyakorlatilag szórhatatlan. Hatóanyagot nem nézettük, semmi értelme nem lett volna. Ha teheted, valóban menj el és nézd meg, vagy lepakolás előtt bonts fel egy zsákot "véletlenül" aztán ha defektes az anyag küld vissza és értesítsd a pétieket!
Legalább akciós áron kapod ? Mert ha nem , akkor inkább nézd meg h mit küldenek, ha nincs messze akkor felpakolásnál jobb lenne ottlennél, és inkább importra cserélni .
Mi amit teljes áron vettünk az is porolt /ezt még febr elején vettük/ kb 1 centi vastagon állt a szórón a por pedig csak 2 ha-t szórtam el amit most vettünk olcsóbban megnéztem ez is poros talán egy kicsit jobban is de kiszórással tuti nem lesz baj így a hatóanyag benne lehet csak a porossága miatt volt olcsóbb szerintem...
Ne keserítsetek el . Az An***ráról van szó? Most rendeltem tőlük 7 tonna pétisót 700 kg-os BigBag kiszerelésben. Mi volt a gond? Poros vagy rögös/összeregadt volt, vagy nem volt benne a hatóanyag? Most nagyon felhúztam magam
14455 hozzászólás
Válasz #3597. hozzászólásra

Nekem ezt már egy öreg haver rég mondta hogy ne csak a szántó földön menjenek jól a dolgaim hanem a kereskedésre is figyeljek mert azon sok pénz tud jönni és menni is.. Sajnos még sok a lemaradásom ezért azokkal a számokkal amiket irtál én nem tudtam üzletet kötni..
De legalább az alapvetö tendenciákat ki tudtam többé kevésbé használni

Most hogy mondod ez egy nagyon jó felvetés!!
Válasz #3603. hozzászólásra

Elég sok recept működik itt csak kurvára sok a vak ember...........
építsen az állam műtrágyagyárat és fizesse garantált áron a földalapú támogatások egy részét akár műtrágyával.profit is termelődik és végre igazi verseny is lesz.csak egy kis mal.zrt-hez hasonló kis malőr kell és máris mehet a visszaprivatizálás.a recept működik!
Nem akarok a nagyok dolgába ugatni, én kicsike vagyok, ebben az egész gépezetben...... Még eddig mindig ősszel vettük meg és tároltuk, soha de soha nem volt még olyan hogy tavasszal erre rábaxtunk volna, persze nem tudja mindenki mindig úgy csinálni a dolgait ahogyan szeretné....
Válasz #3600. hozzászólásra

Hát most épp megérte volna, de nem hiszem, hogy pár 100 tonnával hosszabb távon nagy durranás lenne, azt látom, hogy ott dübörög a gazdaság ahol ezt a betárolok, kockáztatok dolgot elfelejtették és az azonnal veszek-adok-ra álltak át
Válasz #3598. hozzászólásra
Lehet jobban megérné műtrágyát tárolni?
Válasz #3598. hozzászólásra
Bizony kár de azért aki ezt meglépte az szinte féláron vette.
Válasz #3597. hozzászólásra

Ezen kár is agyalni.........
Kis matek
Aki ősszel eladta 6800 ért a kukoricáját és 7200-ért pétisót vásárolt az hány % al adott kevesebb kukoricát 1q pétisóért mint aki most adja el 5400 ért és 10.000 ért vesz pétisót?
Válasz #3595. hozzászólásra
Ez a jelenlegi helyzetben nem működik.........
Válasz #3593. hozzászólásra
Dehogy is,csak szervezés kérdése volna az egész.Meg az államnak is a parasztok mellé kellene állni,ez ügybe!
Válasz #3591. hozzászólásra

Állítólag 7 milliárd az új a felújítás pedig 4, és 6 hétig is eltarthat...
Ha igaz, ha nem, komoly a baj és a termelők zöme még
ezután fog értesülni a dologról.
Nekem ma már landolt is 2 kamion Marosvásárhelyről és
jövő héten is érkeznek.
De ott is komoly sorban állás van, volt olyan aki 1 hetet várt a sorára.
Válasz #3592. hozzászólásra

Ilyen, mint a Csányi kalibereknek..........
Válasz #3591. hozzászólásra
Gazdáknak kellene megvenni a gyárat.
Válasz #3590. hozzászólásra

Ennyi !
Az biztos, hogy nagy a gond ha már az előre kifizetett előlegeket vissza utalják cégeknek, gazdáknak.
Az már egy más kérdés, hogy ez meg fog-e állni jogilag vagy súlyos perek lesznek.
Bige ezzel a hatalmas műszaki hiba miatt(állítólag több milliárdos /tíz fölötti/ az alkatrész, gép ára), lehet térdre esik és valaki megveszi a műtrágya gyárakat itthon...................na ezt meg már tudjuk a cukorgyárakból, hogy mivel fog járni...............
Nagy csibész de most ellene van minden.
Az is tudott volt, hogy aki igen később ébred, nem jutott volna neki kellő mennyiségben nitró de most már tény, hogy hiány lesz belőle és a keleti piacok hatalmas igénye miatt ez tartós lesz addig míg nem épülnek új gyárak erre az iparágra, mert Euróbából sem tudják kiszolgálni a keletiek igényét viszont pénzük, gazdaságuk, politikájuk hatalmas és felverik az árakat, mert kell nekik is.
Szóval műtrágya helyzetben elég szarul fogunk állni ezek után...........
Válasz #3585. hozzászólásra
Jelen helyzetben ne menj bele összeesküvés elméletekbe!
Szerinted milyen perek és kötbérek sorozata fog elindulni lavinaszerűen, ha a decemberben vagy januárban
kifizetett tételeket nem tudja legyártani és leszállítani akár tízezer tonnás tételekben????
Hétpróbás gazember a Bige, de nem fog a szezon közepén
leállítani 1 gyárat 2 hónapra csak azért, hogy fogjon
10 ezer forintot tonnánként.
Írom SZEZON KÖZEPÉN, amikor nem raktárra kell gyártani,
hanem viszik azonnal....
A román gyárról meg annyit, hogy ezer tonnás tételekben
hozzák Magyarországra, de annak a gyárnak is véges a
kapacitása.
Fejér megye. Nálunk is naponta emelkedik az ár. Raiffeisen Agrotól tudtunk venni pétisót, Fertiliások azt mondogatják, hogy a gyárban vmi gond van, ezért nincs, naponta változott az ára. Először 80e/to, két nap múlva 83.5e/to stb. Készlethiányra hivatkozva visszautasítottak. (beígért szállítás előtti napon!)A R-Agro a rendelés után másnap szállított 82,5e/to. Igaz mi pétiből csak 5 to-t vettünk, ezért nem is kaptunk kedvezményt. Az amm-nitr.-ot lekötöttük, arra 89e/to árral szerződtünk, mi szállítás után utalunk.
Válasz #3586. hozzászólásra

Na ez ám a szopatás!!
Tavaly hasonló volt a helyzet. Ezért vettem most meg már az ősszel 75+fáért. Péti! A szomszéd kolléga javasolta: ha megvan a zsé miért adsz érte többet 3-4 hónap mulva vedd meg októberben azt kész.
Ma ajánlottak vmi szlovák 27-est nettó 11-ért

Válasz #3583. hozzászólásra
Persze jó duma!!! Hogy is lehet felverni az árakat, hát ha egy darabig nem gyártunk szezon előtt és mindjárt hiány generálódik!!! Ügyesen csinálják, tudja meg kell venni a termelőnek úgy is megveszi még 10.000ft/t áron is csak legyen!!!! Ővé a román gyár is tudtommal onnan miért is nem hoznak, ha itt szar a turbina??????????
Válasz #3583. hozzászólásra

Én is ilyesmit hallottam
Állítólag bexart a bige egyik turbinája és áll mint a szeg, a németek 2 hónapos határidővel vállalták a legyártását, na most akkor ebből mikorra lesz pétri???? Nem tudom igaz-e a hír, tagnap ahllottam

Válasz #3578. hozzászólásra

Akkor lehet jobban járnák ha eladnám vetőmagostól együtt
Válasz #3579. hozzászólásra
Hol volt ez? Felénk sem lehet kapni...
Válasz #3579. hozzászólásra

Tegnap, a Kiténél nem is volt semmilyen nitrogén műtrágya
Válasz #3578. hozzászólásra

még jó hogy nem akarok venni, de úgy vitték mintha ingyen adták volna
Tegnap voltam 1 nagykereskedőnél 99+Fa a péti
Jövő héten lehetséges, hogy a N27% ganyék 1-esel fognak kezdődni árban.................
Válasz #3572. hozzászólásra
Már föl is szaladt!!! 34-es 88 körül van!!!
Válasz #3574. hozzászólásra
Akkor már a vonat elment...
Válasz #3574. hozzászólásra
csak a májussal van a gond

70 ért van Pétisó csak az a gond,hogy májusban fogják szállítani......
igy van főleg nitrosol hiány lesz de az viszi a többit is
Aki eddig nem vette meg a mütrágyát jobb ha igyekszik.
Való színű indulnak felfele az árak.
Válasz #3563. hozzászólásra

Én meg azt hallottam,a nitrosoljuk se jó.Nincs benne a hatóanyag.Volt aki visszaállt a szilárdra,nem akart hatni.
Válasz #3562. hozzászólásra
A linziektől 8 alatt megkaptad volna, és ott garantált a minőség, általában vannak készleteik is, tehát nem kell heteket várni mint a magyar pétire. Ha MAS-ban gondolkodol, a jövőben keresd meg őket is.
Válasz #3568. hozzászólásra
az elég húzós ár ...
Én ma vettem lengyel 27%-ost, 8500+áfáért.
Válasz #3566. hozzászólásra
Viccet félretéve, remélem nem próbálnak meg átverni.
Köszönöm a tanácsot, a lehető legkitartóbban résen leszek
Válasz #3565. hozzászólásra
Vagy hivd fel őket, h importot küldjenek inkább ha nem tökéletes, mert megnézed lerakás előtt és nem veszed át, az meg nekik is jobb ha nincs stornózás + vita.
Válasz #3564. hozzászólásra
Bosnyákot hoztam tőlük 3évvel ezelőtt / világosbarna szinű/, volt belőle maradékom pár q 50kg-s, és az őszi vetés alá kiszórtam, de az még nem porlott, csak meg kellett taposni + kézzel elmorzsolni, mert 4 magasan volt a raklapon.
Válasz #3563. hozzászólásra
Igen, 27%-os (elméletileg) magyar pétisó.
Válasz #3562. hozzászólásra
Ezt a 27% pétisóról irtuk, te is azt rendeltél ? Én átváltottam inkább 30%-os nitrosol-ra 73-74e+á/t , köbös tartályban kiadják, amit vissza is viszek kötbér nélkül .
Válasz #3560. hozzászólásra

Én pedig azt hittem, hogy ez egy megbízható és korrekt cég, pont a hasonló gondok elkerülése miatt rendeltem tőlük 
Köszönöm a válaszokat. Nem akciós áron vettem, 86e+Áfa/tonna kiszállítva. 250 km-re vannak tőlünk, nehéz lenne ott lenni a felrakásnál, viszont megérkezés után meg fogom nézni alaposan ezek után az biztos
Válasz #3556. hozzászólásra
34-es ammnitrát Román közvetlen gyártásból 83000/t+áfa kelet mo-ra. Karbamid, komplex és starter műtrágyák rendelhetőek! érdeklődni: +36309035897
mutragyadebrecen@gmail.com
Poros röges összeállt és vizes volt, gyakorlatilag szórhatatlan. Hatóanyagot nem nézettük, semmi értelme nem lett volna. Ha teheted, valóban menj el és nézd meg, vagy lepakolás előtt bonts fel egy zsákot "véletlenül" aztán ha defektes az anyag küld vissza és értesítsd a pétieket!
Legalább akciós áron kapod ? Mert ha nem , akkor inkább nézd meg h mit küldenek, ha nincs messze akkor felpakolásnál jobb lenne ottlennél, és inkább importra cserélni .
amit most vettünk olcsóbban megnéztem ez is poros talán egy kicsit jobban is de kiszórással tuti nem lesz baj
így a hatóanyag benne lehet csak a porossága miatt volt olcsóbb szerintem...
Mi amit teljes áron vettünk az is porolt /ezt még febr elején vettük/ kb 1 centi vastagon állt a szórón a por pedig csak 2 ha-t szórtam el
Válasz #3555. hozzászólásra
Fa nélkül,ember...
Válasz #3523. hozzászólásra
. Az An***ráról van szó? Most rendeltem tőlük 7 tonna pétisót 700 kg-os BigBag kiszerelésben. Mi volt a gond? Poros vagy rögös/összeregadt volt, vagy nem volt benne a hatóanyag? Most nagyon felhúztam magam 

Ne keserítsetek el