Válasz attijd #6354. hozzászólásáraBocs: azt hittem ide is leírtam, de a napra vetőmagosba ment csak:"Volt két-három évig a Yarának 0-28-20-as cucca, abból 2q vetés előtt bedolgozva, vetéskor max 2q pétisó plusz 20kg starter, kultivátorral max 1q 34-es ha úgy láttuk, hogy igényli. Persze gombaölővel: Pictor vagy Picasso+valami bór. Idén is fogok valami PK-t aládolgozni!"
Válasz Dinnyés Laci #6350. hozzászólásáraNálam Bacardi 3,5 tonna/ha alatt nem szokott lenni, 2017-ben 17ha 4,6t/ha átlagot tudott, az út túloldalán 12ha ugyanolyan talajon azonos technológiával valami maisadur kerek 1 tonnával maradt el...
Válasz VMisi #6344. hozzászólásáraUtoljára 2013-ban volt olajos, fajtája: Alexandra PR, azóta csak HO. Az akkori pontos termésekre nem emlékszem, de manapság jobbak, az biztos.
Az áttérésnek oka volt a másokkal közös betakarítás és tárolás, néha közös értékesítés is. (takarodjon ki időben a magtárból a kukorica elől)
Nálunk a napraforgó viszonylag kis volumen, nem ezzel akarjuk megváltani a világot.
Válasz Bárány #6341. hozzászólásáraCsakis HO? Teljesen áttértél erre? Milyen hagyományos volt előtte és mennyivel terem ez kevesebbet? Nem próbáltunk még a ho-t.
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6338. hozzászólásáraJa, azt nekem is mondták, hogy rendelhetek, meg felveszik a rendelésem, csak majd márciusban derül ki, hogy tényleg kapok-e magot.
Ezzel meg hogy tervezzek?
Válasz Bárány #6330. hozzászólásáraNekem már szeptember közepén szóltak hogy ha akarok választani magot akkor rendeljek egyből mert később nem lesz...(Csirázási gondokat hallottam ismét)
Válasz Bárány #6330. hozzászólásáraNem rossz dolog az,sőt.Ha így fog nálunk is lenni,nem fogom bánni.Csak a kérdésére írtam körbe,hogy nálunk még nem fogyott el,majd esetleg április közepén,lehet ilyen gond.
Válasz mtz1221 #6329. hozzászólásáraIgazából mindenki sejti, hogy ez beugratás lehet, de egyrészt nem meri az ember megkockáztatni, hogy mi van, ha mégis igaz (mert azért volt már ilyen is), másrészt meg az évvégi költségek alakításába már sokaknál ez a tétel beépült, megszokottá vált.
Válasz 5465 #6307. hozzászólásáraEz érdekes téma,nálunk ilyen nincs hogy előrendelés.Március elején-közepén majd bemegyek akitől venni szoktam és megrendelem ami kell.Az a vicc hogy már évek óta amit írtok ősszel hogy nálatok már elfogyott,azok nálunk márciusban vannak gond nélkül,1 hétre meg is kapom őket rendelés után.
Válasz vén cigány #6318. hozzászólására1. Gyomflóra függő
2. Mifelénk a Gardoprim hajlamos egy erős, csapó esőnél úgy felverődni, hogy nagyon csúnya lesz a napra tőle, foltokban ki is pusztult idén
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6316. hozzászólásáraJobb oldali 3 sor Virtuozo bal oldali Tutti. Jobb oldali soroknál rengeteg a tőről elágazó szinte termés nélküli virágtorzó. Ráadásul 59 ezer/ha vetett magból kb 50 ezres kelés.Bal oldaliaknál normál kb 55 ezres kelés elvétve torzókkal. Ez lett 38 mázsa/ hektár. Volt 1.2 hektár csak tutti ennél jóval gyengébb földben egyharmada útépítés miatt feltúrva megsemmisülve 45 mázsa/hektár. (Netto mindkettő)
Válasz vén cigány #6302. hozzászólásáraNagyon sok éve nincs alap.
Ára, aszályok, illetve felverődés, túl sok csapadék, stb. mellékhatások miatt, nem látjuk értelmét.
10-15Ha van évente.
Volt pár alkalommal, pár Ha-os elkalandozás a Neomától, de mindig rosszul sült el.
Egyszerű technológia mellett is hozza aszályban/esőben is azt a biztos plusszt.
Pulsart jókor kell kitenni rá, és akkor jelentéktelen a sárgulás.
Nem véletlenül a legnagyobb területen termesztett hibrid.
9906 hozzászólás
Neoma ès Bacardi mehet egymás mellè ugyanazon technológiával vagyis pulsar plusszal gyomírtható mindkettő?
Válasz attijd #6354. hozzászólásáraBocs: azt hittem ide is leírtam, de a napra vetőmagosba ment csak:"Volt két-három évig a Yarának 0-28-20-as cucca, abból 2q vetés előtt bedolgozva, vetéskor max 2q pétisó plusz 20kg starter, kultivátorral max 1q 34-es ha úgy láttuk, hogy igényli. Persze gombaölővel: Pictor vagy Picasso+valami bór. Idén is fogok valami PK-t aládolgozni!"
Válasz gcastle #6353. hozzászólásáraMilyen tápanyag technológiával?
Válasz Dinnyés Laci #6350. hozzászólásáraNálam Bacardi 3,5 tonna/ha alatt nem szokott lenni, 2017-ben 17ha 4,6t/ha átlagot tudott, az út túloldalán 12ha ugyanolyan talajon azonos technológiával valami maisadur kerek 1 tonnával maradt el...
Válasz Dinnyés Laci #6350. hozzászólásáraNálunk a Bacardi jobban szerepelt, ezért neostart mar nem is vetünk. Igaz közvetlen egymás mellett nem volt.
Válasz Dinnyés Laci #6350. hozzászólásáraÉs akkor neked mi a véleményed róluk?
Neostar-t és bacardit hasonlította már valaki össze azonos körülmények között?
melyik lehet a jobb?
szoktam mindkettőt vetni de egymás mellé még nem vetettem
Válasz Bobo77 #6347. hozzászólásáraOk!
Válasz Bárány #6346. hozzászólásáraItt meg ezzel kell megváltani a világot.
Válasz VMisi #6345. hozzászólásáraHO! Fórumtalálkozón megbeszéljük
Válasz VMisi #6344. hozzászólásáraUtoljára 2013-ban volt olajos, fajtája: Alexandra PR, azóta csak HO. Az akkori pontos termésekre nem emlékszem, de manapság jobbak, az biztos.
Az áttérésnek oka volt a másokkal közös betakarítás és tárolás, néha közös értékesítés is. (takarodjon ki időben a magtárból a kukorica elől)
Nálunk a napraforgó viszonylag kis volumen, nem ezzel akarjuk megváltani a világot.
Válasz Bobo77 #6342. hozzászólásáraNeked mi véleményed a HO vs LO termesztésről?
Válasz Bárány #6341. hozzászólásáraCsakis HO? Teljesen áttértél erre? Milyen hagyományos volt előtte és mennyivel terem ez kevesebbet? Nem próbáltunk még a ho-t.
Válasz Bárány #6341. hozzászólásáraViballával nincs párja az tutti.
Válasz Bárány #6341. hozzászólásáraSzintén
Válasz Bobo77 #6337. hozzászólásáraTutti
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6338. hozzászólásáraJa, azt nekem is mondták, hogy rendelhetek, meg felveszik a rendelésem, csak majd márciusban derül ki, hogy tényleg kapok-e magot.
Ezzel meg hogy tervezzek?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6338. hozzászólásáraTe szerencsés vagy!
Válasz Bobo77 #6334. hozzászólásáraMèg lehet rendelni bármelyikből,
Igaz most is azt mondják, ezek már az útolsó zsákok, hahaha
Válasz Bárány #6336. hozzászólásáraMit választottál?
Válasz Bobo77 #6334. hozzászólásáraIgen, ismerős a dolog. Mi is már ki is fizettük.
Válasz mtz1221 #6333. hozzászólásáraKöszönöm
Válasz Bárány #6330. hozzászólásáraNekem már szeptember közepén szóltak hogy ha akarok választani magot akkor rendeljek egyből mert később nem lesz...(Csirázási gondokat hallottam ismét)
Válasz 5465 #6332. hozzászólásáraHa jól emlékszem bruttó 250 euró körül volt a 150000 szemes a tavasszal.
Válasz mtz1221 #6329. hozzászólásáraDe amúgy van nálatok Experto ?
S ha igen kb, milyen árban ?
Válasz Bárány #6330. hozzászólásáraNem rossz dolog az,sőt.Ha így fog nálunk is lenni,nem fogom bánni.Csak a kérdésére írtam körbe,hogy nálunk még nem fogyott el,majd esetleg április közepén,lehet ilyen gond.
Válasz mtz1221 #6329. hozzászólásáraIgazából mindenki sejti, hogy ez beugratás lehet, de egyrészt nem meri az ember megkockáztatni, hogy mi van, ha mégis igaz (mert azért volt már ilyen is), másrészt meg az évvégi költségek alakításába már sokaknál ez a tétel beépült, megszokottá vált.
Válasz 5465 #6307. hozzászólásáraEz érdekes téma,nálunk ilyen nincs hogy előrendelés.Március elején-közepén majd bemegyek akitől venni szoktam és megrendelem ami kell.Az a vicc hogy már évek óta amit írtok ősszel hogy nálatok már elfogyott,azok nálunk márciusban vannak gond nélkül,1 hétre meg is kapom őket rendelés után.
Bedolgozva kell a 3 l/ha, sajnos.
Válasz Dave #6326. hozzászólásáraEgy traktoros gereblye kb. jó lehet ilyen célra.
Vagy egy hengerezés.
Válasz vén cigány #6321. hozzászólásáraA felső pár centibe belehet kérdés mivel, de bemosó csapadék akkor is szükséges.
Válasz vén cigány #6321. hozzászólásárabedolgozva nekem nem volt jó...
aprómorzsás felszinre szórva dolgozik szépen
OK!
Válasz vén cigány #6320. hozzászólásáraCsak sokkal jobban...
Válasz vén cigány #6318. hozzászólásáraA Raceres a jobb főleg ha van parlagfű.
Válasz vén cigány #6320. hozzászólásáraElképzelhető, hogy a Racert érdemes lenne vetés előtt kijuttatni és bedolgozni.
Válasz Sz_Pisti #6319. hozzászólásáraÉrtem, akkor hasonló mint a Racer, ha felverődik, akkor perzsel.
Válasz vén cigány #6318. hozzászólására1. Gyomflóra függő
2. Mifelénk a Gardoprim hajlamos egy erős, csapó esőnél úgy felverődni, hogy nagyon csúnya lesz a napra tőle, foltokban ki is pusztult idén
Gardoprim plus vs. Racer+ Dual gold
Melyik alapkezelés jobb, mi a tapasztalat?
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6316. hozzászólásáraJobb oldali 3 sor Virtuozo bal oldali Tutti. Jobb oldali soroknál rengeteg a tőről elágazó szinte termés nélküli virágtorzó. Ráadásul 59 ezer/ha vetett magból kb 50 ezres kelés.Bal oldaliaknál normál kb 55 ezres kelés elvétve torzókkal. Ez lett 38 mázsa/ hektár. Volt 1.2 hektár csak tutti ennél jóval gyengébb földben egyharmada útépítés miatt feltúrva megsemmisülve 45 mázsa/hektár. (Netto mindkettő)
Válasz Bobo77 #6315. hozzászólásáraBakker, nem jövök rá

Ez kicsit gyenge állomány nak látszik annyit látok.
Válasz F-A-R-M-E-R #6313. hozzászólásáraNézd meg jól a képet mit látsz rajta? Annyit segítek hogy 3 soronként nézd.
Valószínű, hogy viballa idén is lesz az tuttira is jó.
Válasz Bobo77 #6311. hozzászólásáraMiért nem jó a virtuoso, mi volt vele??
Válasz erni #6306. hozzászólásáraGardoprim plus gold, ha nem sikerül alap két kultizás vagy pulsar
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6310. hozzászólásáraA tuttinál nem tud többet egyenlőre egyeik sem!!!! A virtuoso meg egy nagy 0 a. Nálam leszerepelt idén!
Válasz Bobo77 #6309. hozzászólásáraMost irtam hogy ugyanannyit tud, nem figyelsz

De tavasszal új lesz megint, virtuoso, ő lekörözte mindkettőt
Válasz F-A-R-M-E-R \ #6305. hozzászólásáraA tutti meg jó esetben ennél többet tud.
Válasz vén cigány #6302. hozzászólásáraNagyon sok éve nincs alap.
Ára, aszályok, illetve felverődés, túl sok csapadék, stb. mellékhatások miatt, nem látjuk értelmét.
10-15Ha van évente.
Volt pár alkalommal, pár Ha-os elkalandozás a Neomától, de mindig rosszul sült el.
Egyszerű technológia mellett is hozza aszályban/esőben is azt a biztos plusszt.
Pulsart jókor kell kitenni rá, és akkor jelentéktelen a sárgulás.
Nem véletlenül a legnagyobb területen termesztett hibrid.
Válasz mtz1221 #6299. hozzászólásáraJó estét Kolléga,
Van Szerbiában Syngenta Experto vetőmag ?
Itt nem nagyon lehet már rendelni...