Válasz 5465 #5554. hozzászólásáraTavaly itt kukoricából is 10 tonna felett volt, igaz a csapadék mesés volt 2016-ban.
Viszont a búza pl. nem tud itt többet 6-7 tonnánál, árpa 4 - 6 tonnánál.
Sy Bacardy/Neostar 26 q/Ha. 7,5 Ha a terület, 1,2 Ha vadkárt tudtam alkudni, de van az 1,5-2 is szerintem. 3q /Ha 3*15 ,Totál+Wing,Pulsar,Pictor+lombtrágya.Pictor tavalyról maradt, az lényegében ingyen volt.Esőt keveset kapott, virágzáskor szinte semmit.Elővetemény árpa,utána lazító,olajretek+mustár zt, ősszel szántás.Ahova nem jutott zt, ott zöldebb volt, meg jobban is adta.Én rápróbálnék a talajtakaró növényekre jövőre, de ez a tapasztalat kicsit megingatta az elhatározást
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraTőállomány közel hibátlan volt, időjárás jól járt rá, tápanyag megvolt. Legalább 4,5-et vártunk.
Ritkán van 4t alatt, szóval ezért a csalódottság.
végeztünk a napraforgóval most már jöhet az eső , a kukorica az bírja :)
Nem lett nagy termés a tavalyi sokkal jobb volt. Egyik területen 17-18q/ha lett a másikon ahol több eső volt 25-27q/ha. Ilyen évbe a kicsinek is örülni kell, majd talán jövőre jobb lesz.
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólására58000 tövel vetve 2q komplex összel 2q mas sormelé egy gomba gyomirtó normál talajmunka.Elfogatható ebbe az idöjárási helyzetbe.
Bacardi 35q átlag legjobb tábla 37q.7-8vizzel 8% levonással.Volt gyengébb is 3t alatti ami gazos maradt.Nem volt magas Neoma szerü forgó.Tavaly sokkal nagyobbra is nött ez a fajta,most volt elöször.Neoma-neosztárhoz hasonló szotyi,érésre és tányérformára.Van egy 3ha tábla aminek kb fele levágva tök száraz a másik rész még zöld leveles is van benne zöld tányérokkal 10 feletti vízzel.Mintha elvágták volna elövetemény árpa volt.Érdekes.
Válasz Claastra. #5522. hozzászólásáraA banvel egyik ismerősnek az idén békén hagyta.Én a kondit szeretem(az idén is 3.6 tonna átlaggal lejött(úgyhogy a kukoricák 1.5-ök lesznek)) de jövőre nem merem bevállalni az összeset kelés előtti kezelésre.Le25 volt-van tervben,csak a gyomirtás aggaszt.
Válasz .Szabi. #5509. hozzászólásáranálunk is még csak most keleget... ki fog az kelni ... kell neki 1 hónap amire kijön... tavaly is így volt aztán egész jó lett...
Válasz Bárány #5513. hozzászólásáravisszatértem a hagyományos vonalra,(LO)ebben neomábol 3,5 tonna szokott lenni régebben,a másik vonal max 2,5-3 tonna sikerült több éven keresztül
Válasz joti #5501. hozzászólásáraKézi szedésem 10,5-ös lett fél 10-kor szedve, kb délben kezdtem neki, 8,2-es lett.Szél fújt, nap sütött rendesen.Nekem azt mondták, átlagosan fél %-ot lehet számolni óránként, mondjuk ez pont többet adott le.
Válasz .Feco. #5507. hozzászólásáraAz a baj, hogy 15 km- es körzetben 1 szál repce se kelt még ki,valószínűleg nem is fog.......
Így marad a napra jövőre.....
Válasz .Feco. #5507. hozzászólásáraÉrtem. A repce már a kis termelőknél is kezd célkeresztben lenni. Mivel van hidas gép,jó pár darab a térségben és kapacitás is. Téli csapadékkal és nyarat jobban bíró (naprával) működnénk tovább. A szója idén kapufa. Már tavaly is látszott. Elviszik alólunk a vizet. Arattam naprát 4T/h-ost, hol csak 200kg/H nitrogént kapott és ennyi. Nyilván a földek ere felé még jól fel vannak tankolva. Valamint a Duna is rátesz valamit gondolom. Ez idén látszik. A vetőmag napra is 2T/h felett vágódott kicsivel.
Válasz Vinkó75 #5503. hozzászólásáraMi 30 éve termeljük de meg sosem volt egyetlen tábla sem 5 tonna, 4,85 volt a max, de az meg Brio volt, nem herbicid rezisztens... pedig van technika, tapasztalat, jó földek, megkaphatna bármit de hálátlan növény, nem is nagyon szeretjük... a repce sokkal jobb minden szempontból...
9906 hozzászólás
Válasz Agronomus #5552. hozzászólásáraOlajretek mustár pont nem való napra elé.
Válasz 5465 #5554. hozzászólásáraTavaly itt kukoricából is 10 tonna felett volt, igaz a csapadék mesés volt 2016-ban.
Viszont a búza pl. nem tud itt többet 6-7 tonnánál, árpa 4 - 6 tonnánál.
Válasz csoppika #5551. hozzászólásáraVetés április 8, nedves földbe, június elejétől augusztus végéig 250 mm csapadék több részletben.
Válasz Matyi50 #5545. hozzászólására:DDDDDDDDDDDDDDD...az óriásplakátokon laboratoriumi körülmények között...
Sy Bacardy/Neostar 26 q/Ha. 7,5 Ha a terület, 1,2 Ha vadkárt tudtam alkudni, de van az 1,5-2 is szerintem. 3q /Ha 3*15 ,Totál+Wing,Pulsar,Pictor+lombtrágya.Pictor tavalyról maradt, az lényegében ingyen volt.Esőt keveset kapott, virágzáskor szinte semmit.Elővetemény árpa,utána lazító,olajretek+mustár zt, ősszel szántás.Ahova nem jutott zt, ott zöldebb volt, meg jobban is adta.Én rápróbálnék a talajtakaró növényekre jövőre, de ez a tapasztalat kicsit megingatta az elhatározást

Válasz 5465 #5550. hozzászólásáraNem tudom, ott mennyi eső van, vagy a talajmunka milyen, de nálam hasonló ráfordítással nem szokott ennyi lenni...
Válasz csoppika #5547. hozzászólásáraBaranya, 17 Ak-s vályogtalaj, közép kötött, elővetemény kukorica, 200 kg 3x15 NPK beszántva, tavasszal 200 kg 27-es, 64.000 tő vetés, Duracer egyszeri kezelés, 1 sorközművelés, gombaölő 1x (Acanto Plus), deszikkálás és ennyi.
Experto HO CL
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraTőállomány közel hibátlan volt, időjárás jól járt rá, tápanyag megvolt. Legalább 4,5-et vártunk.
Ritkán van 4t alatt, szóval ezért a csalódottság.
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraMajdnem kilóra azonos a fajta, a termés ,a víz , az ár még kérdés , csak én elégedett vagyok!
Válasz 5465 #5546. hozzászólásáraMilyen földön lett ennyi szotyi? Mi volt a technológia?
Válasz Matyi50 #5545. hozzászólásáraBúza 7 tonna, Euró
Repce 3,2 tonna
Napraforgó 3,9 tonna
és nagyon elégedett vagyok
Válasz Dave #5544. hozzászólásáraVan aki gabonábol is 10tonnát várna... napraforgóból 7et,kukoricából meg 20at
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraNem is értem, lentebb írták páran 3t alatti átlagokat, te meg a 4t-val csalódott vagy...
Válasz Garo #5542. hozzászólásáraMiért vagy cslódott? 70nem lehet
Mi is végeztünk, Syn Bacardi 3-6% szemét, 6-8-as víz. 39q/ha fizető, 92-be eladva.
Kicsit csalódottak vagyunk, többnek néztek ki.
Válasz Ati03 #5538. hozzászólásárajó is az idén...
Válasz bandigh #5535. hozzászólásáraNincs baj a 8%-al,ha valóban annyi.Itt visszamérik a szemetet,ocsút,és úgy számolják ki.
3.1t/ha
Experto napraforgó nettó 3,1q/ha.
Én örülök neki.
végeztünk a napraforgóval most már jöhet az eső , a kukorica az bírja :)

Nem lett nagy termés a tavalyi sokkal jobb volt. Egyik területen 17-18q/ha lett a másikon ahol több eső volt 25-27q/ha. Ilyen évbe a kicsinek is örülni kell, majd talán jövőre jobb lesz.
Válasz bandigh #5535. hozzászólásáraItt ennyi évek óta,van rosszab hely is.Ez van.
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólásáraJóaz, csak az a 8%...
Bacardi vs Neostar összehasonlítás van/volt valakinek táblán belül vagy hasonló adottságok között?
Válasz zscsizmadia #5532. hozzászólására58000 tövel vetve 2q komplex összel 2q mas sormelé egy gomba gyomirtó normál talajmunka.Elfogatható ebbe az idöjárási helyzetbe.
Bacardi 35q átlag legjobb tábla 37q.7-8vizzel 8% levonással.Volt gyengébb is 3t alatti ami gazos maradt.Nem volt magas Neoma szerü forgó.Tavaly sokkal nagyobbra is nött ez a fajta,most volt elöször.Neoma-neosztárhoz hasonló szotyi,érésre és tányérformára.Van egy 3ha tábla aminek kb fele levágva tök száraz a másik rész még zöld leveles is van benne zöld tányérokkal 10 feletti vízzel.Mintha elvágták volna elövetemény árpa volt.Érdekes.
Válasz mocsencsi1 #5530. hozzászólásáraFaca,ha kéri akkor ez búzában is használható ellene.
bármelyik bromoxinil bármekkorát bármikor elvis
Kösz mindenkinek,nem az ára miatt kérdeztem csak hogy van e rá 100% szer.
Válasz Bárány #5518. hozzászólásáraIgen te... Mátol legyen a neved "Pinokkió"
Válasz mtz1221 #5524. hozzászólásáraLaudis vagy Calaris Pro kitolja a szemét nem kell aggódni. Nem azon a párezer forinton múlik szerintem
Válasz mtz1221 #5525. hozzászólásáraErős kétszikűeket Mustang-al szoktam kezelni,7-8 leveles korig (sőt néha több)
Válasz borda77 (Joe) #5520. hozzászólásáraHány leveles koráig,mered beletenni.
Válasz Claastra. #5522. hozzászólásáraA banvel egyik ismerősnek az idén békén hagyta.Én a kondit szeretem(az idén is 3.6 tonna átlaggal lejött(úgyhogy a kukoricák 1.5-ök lesznek
)) de jövőre nem merem bevállalni az összeset kelés előtti kezelésre.Le25 volt-van tervben,csak a gyomirtás aggaszt.
kombájnolást vállalok szabolcs megye, ibrány és környéke ha valakit érdekell!
Válasz mtz1221 #5519. hozzászólásárasimán ,gondolom én
Válasz mtz1221 #5519. hozzászólásárasimán ,gondolom én
Válasz mtz1221 #5519. hozzászólásáraDma viszi... afengohoz szoktam tenni ha van expr. árvakelés.
Le25-ös árva kelés ha 2-od vagy 3-ad évre kijön a kukoricában,mivel gyomirtható ??
Válasz bobo77 #5517. hozzászólásáraMármint én? Csak jobban hazudok.
Ma végeztünk mi is a Tuttival és szomorúan megállapitottam hogy 1q val többet csináltál hekinként... Olyan szomorú vagyok
Válasz borda77 (Joe) #5515. hozzászólásáraItt nem volt eső , az meg csak kéne a keléshez
Válasz .Szabi. #5509. hozzászólásáranálunk is még csak most keleget... ki fog az kelni ... kell neki 1 hónap amire kijön... tavaly is így volt aztán egész jó lett...
Válasz Bárány #5513. hozzászólásáravisszatértem a hagyományos vonalra,(LO)ebben neomábol 3,5 tonna szokott lenni régebben,a másik vonal max 2,5-3 tonna sikerült több éven keresztül
Válasz Claastra. #5512. hozzászólásáraNa többet nekem te ne panaszkodj!
Neostar 3,6 tonna,Le 25 4,1 tonna 20-20 heki átlagában 5-6-7 es vizzel
Válasz Bárány #5505. hozzászólásáraIgy ahogy mondod

Válasz joti #5501. hozzászólásáraKézi szedésem 10,5-ös lett fél 10-kor szedve, kb délben kezdtem neki, 8,2-es lett.Szél fújt, nap sütött rendesen.Nekem azt mondták, átlagosan fél %-ot lehet számolni óránként, mondjuk ez pont többet adott le.
Válasz .Feco. #5507. hozzászólásáraAz a baj, hogy 15 km- es körzetben 1 szál repce se kelt még ki,valószínűleg nem is fog.......
Így marad a napra jövőre.....
Válasz .Feco. #5507. hozzászólásáraÉrtem. A repce már a kis termelőknél is kezd célkeresztben lenni. Mivel van hidas gép,jó pár darab a térségben és kapacitás is. Téli csapadékkal és nyarat jobban bíró (naprával) működnénk tovább. A szója idén kapufa. Már tavaly is látszott. Elviszik alólunk a vizet. Arattam naprát 4T/h-ost, hol csak 200kg/H nitrogént kapott és ennyi. Nyilván a földek ere felé még jól fel vannak tankolva. Valamint a Duna is rátesz valamit gondolom. Ez idén látszik. A vetőmag napra is 2T/h felett vágódott kicsivel.
Válasz Vinkó75 #5503. hozzászólásáraMi 30 éve termeljük de meg sosem volt egyetlen tábla sem 5 tonna, 4,85 volt a max, de az meg Brio volt, nem herbicid rezisztens... pedig van technika, tapasztalat, jó földek, megkaphatna bármit de hálátlan növény, nem is nagyon szeretjük... a repce sokkal jobb minden szempontból...