Válasz Sk Laci #2481. hozzászólásáraMi évekig vetettük mind a kettőt, most már csak Bacardi illetve mellette azért próbálkozok még 1-2 fajtával.
Eddig olyan nagy különbséget érésben nem vettem észre. Szemnedvesség az általában ugyan az, viszont van hogy a Bacardin még van zöld levél illetve a fej is zöldes. Viszont aratásban annyira nem szokott befolyásolni.
A magasságot ha a növény magasságára érted akkor mondhatjuk, hogy sokkal magasabb a Bacardi. Idén főleg, kicsit rossz is volt aratni emiatt, de ezt sem mondanám hátránynak.
Válasz Sk Laci #2481. hozzászólásáraNekem onestar szokott lenni az is syngentás. Az kb 170 magas max. de évjárat függő van hogy alacsonyabb van hogy magasabb. Desszikálni nem szoktuk időben leszárad. Termés eredmények jók szoktak lenni. Az idén pl 39 lett az átlag. A pulsár plusnál nálunk csak a forgókban és széleken szokott parlagfű feljönni ritkán.
Ki termelt neomát és bacardit kötött talajon egymás mellett???
Ha egy nap voltak vetve, bacardi mennyivel későbbi aratású, mint a neoma? Normális időjárásnál, nem extrém szárazságban.
Ugyan azon a talajon egyforma agrotehnikával mennyivel magasabb a bacardi, mint a neoma?
Jövőre kipróbálnám a bacardit, de látatlanba nem merek belevágni.
Még egy kérdés: parlagfüvet milyen sikerrel lehet irtani Pulsar pluszal?
Válasz szikszaipeter72 #2476. hozzászólásáraTavaj a neostar volt. 4.5t
Napraforgó csak syngenta cl vagy clp
Repce csak kws umberto. 2éve volt 4.5t
Búza chevignon ezéven 8.5t
A kukorica sy és dkc
Tegnap véletlen levágtak 0.3 hektárt.
Szóltak kimentem érte 3.9t a 0.3 hektáron
14.6% víz minerva
Válasz rtamas1976 #2475. hozzászólására Érdemes kipróbálni a LIDEÁS naprafogót ES BELFIS clear field gyomirtós, nagyon megvolt elégedve az ismerősöm tavaly 4 tonnát adta! Az idei évben is az van nekik ,de még van aratatlan valszeg most sem lesz rossz!
Válasz szikszaipeter72 #2472. hozzászólásáraNeostar és onestar mellett táblánbelül neoma szinte semmi külömbség.
17%a kieső a rostán.
Ígyis 35q fizető. A víz limitált. Milettvolna ha van víz?
Az utolsó 2 hónap csapadék nékül.
Jó a genetika. És a gyomirtása is jobb mint az expresses.
Válasz mocsencsi1 #2471. hozzászólásáraNekem tavaj volt először neomám felét ki döntötte a vihar úgy is lett 20q/ ha. Előtte jó pár évig pioneer Le 25 volt az sem volt rossz, de a kettőt össze hasonlítva a neoma szerintem jobb.
Válasz Gatti #2466. hozzászólásáraNekem a kite hozta multhéten igaz én P64he133 szoktam rendelni, kukorica is jött már a P9415 még a kite sensor hiányzik
Üdv! Dolgozott már valaki az R.A.G.T, gyártmányú expresszes, VOLLTER napraforgóval?
Forgatásnélküli [ kultivátorozott] táblában voltak e tapasztalatok más napraforgókkal?
Válasz k-roy90 #2456. hozzászólásáraNekem csak surelli.nagybátyámnak bacardi volt ismerőseimnek amiket én vágtam neoma.
Én meg vagyok vele elégedve gyomirtása miatt választottam .eddig neoma volt de már az utobbi évekbe a pulsar nem nagyon fogta a dudvát így kiprobáltam a surelit.
Válasz ..,-:) #2452. hozzászólásáraNálam idén volt először.
2. leggyengébb termésem, amióta napraforgót termelek.
Neoma eddig többet tudott 0,5-2,2 tonnával.
Kipróbálom, ha már új mérföldkő az ÉRTÉKESÍTÉSBEN (nem a nemesítésben...)!
No meg azért is vetek belőle, mert a grafikon szerint 45+ vízzel is betakarítható!
A legszebb, hogy ilyen cikkhez adja a nevét egy Vetőmag Termékmenedzser, igaz annyi fizetésért már lehet "okos" az ember!
Válasz VMisi #2446. hozzászólásáraBacardi, 4 tonna üzemi átlag, vonalzót rakhatsz a sorok tetejére, annyira homogén az állomány, brutális hektolitersúlya van, már meg is rendeltem, mert mindig a leghamarabb fogy el.
Válasz Dvili #2444. hozzászólásáraAratásnál mennyire vannak egyenletes magasságban a fejek? Régebben a neoma meg a paraisoról azért is váltottunk az LE-re, mert ott 50-150 cm között voltak a fejek.
Idén nem lesz már LE113, az LE168 lép a helyébe. Akik a 113-at használták, azok mire térnek át? Bevállaljátok a 168-at vagy valami más? Elvileg a 168 jobban szárazságtűrő. LE 25 lesz most is. 100 e. az ára a 25-nek és a 168-nak is.
Ez bezzeg nem tudott beesni mint a felvásárlási ár.
Válasz Bárány #2440. hozzászólásáraSárlott volt a szomszéd területen, hát csak mutatós volt az a helyzet. Jó magasra megnőtt, hiába lettek nagyobb tányérok mint excellionak mégis 6-7 mázsával/ha kevesebb termett.
Válasz Facsar Bálint #2435. hozzászólásáraha találtál egy jót akkor azt érdemes vetni. Itt nem vesznek csak LO napraforgót. Régebben Le25 volt de amikor váltottam a sumiko-ra akkor jobb eredmények jöttek, sokkal jobban nyomta a súly, gondolom a magasabb olajtartalom miatt.
Válasz Gatti #2434. hozzászólásáraÉn mindíg a P64he133 magas savas vettem, még nem volt rá panaszom, most is 36 mázsa átlag lett, 7 víz, vetés kor kapott sor mellé 170kg 3x16 npk, lombtrágyát is vettem pedig rá de arra nem volt időm rá fújni. Így megmaradt jövőre
2583 hozzászólás
Válasz Sk Laci #2481. hozzászólásáraMi évekig vetettük mind a kettőt, most már csak Bacardi illetve mellette azért próbálkozok még 1-2 fajtával.
Eddig olyan nagy különbséget érésben nem vettem észre. Szemnedvesség az általában ugyan az, viszont van hogy a Bacardin még van zöld levél illetve a fej is zöldes. Viszont aratásban annyira nem szokott befolyásolni.
A magasságot ha a növény magasságára érted akkor mondhatjuk, hogy sokkal magasabb a Bacardi. Idén főleg, kicsit rossz is volt aratni emiatt, de ezt sem mondanám hátránynak.
Válasz Sk Laci #2481. hozzászólásáraNekem onestar szokott lenni az is syngentás. Az kb 170 magas max. de évjárat függő van hogy alacsonyabb van hogy magasabb. Desszikálni nem szoktuk időben leszárad. Termés eredmények jók szoktak lenni. Az idén pl 39 lett az átlag. A pulsár plusnál nálunk csak a forgókban és széleken szokott parlagfű feljönni ritkán.
Ki termelt neomát és bacardit kötött talajon egymás mellett???
Ha egy nap voltak vetve, bacardi mennyivel későbbi aratású, mint a neoma? Normális időjárásnál, nem extrém szárazságban.
Ugyan azon a talajon egyforma agrotehnikával mennyivel magasabb a bacardi, mint a neoma?
Jövőre kipróbálnám a bacardit, de látatlanba nem merek belevágni.
Még egy kérdés: parlagfüvet milyen sikerrel lehet irtani Pulsar pluszal?
Válasz kukaccsosz #2479. hozzászólásáraSzia. Nekünk volt tőled 20 km-re keletre HE244 4,1t. Hozam adatok alapján a tábla mélyebb fekvésű részein 5t fölött.
Pioneer he244 esetleg he188 hibride volt valakinek?
Mi a tapasztalat? Excellio hoz képest milyen?
Válasz rtamas1976 #2477 hozzászólásá
Repce nem kell, buza su mendoza,kuki p 9415, nem lesz rossz!
Válasz szikszaipeter72 #2476. hozzászólásáraTavaj a neostar volt. 4.5t
Napraforgó csak syngenta cl vagy clp
Repce csak kws umberto. 2éve volt 4.5t
Búza chevignon ezéven 8.5t
A kukorica sy és dkc
Tegnap véletlen levágtak 0.3 hektárt.
Szóltak kimentem érte 3.9t a 0.3 hektáron
14.6% víz minerva
Válasz rtamas1976 #2475. hozzászólására Érdemes kipróbálni a LIDEÁS naprafogót ES BELFIS clear field gyomirtós, nagyon megvolt elégedve az ismerősöm tavaly 4 tonnát adta! Az idei évben is az van nekik ,de még van aratatlan valszeg most sem lesz rossz!
Válasz szikszaipeter72 #2472. hozzászólásáraNeostar és onestar mellett táblánbelül neoma szinte semmi külömbség.
17%a kieső a rostán.
Ígyis 35q fizető. A víz limitált. Milettvolna ha van víz?
Az utolsó 2 hónap csapadék nékül.
Jó a genetika. És a gyomirtása is jobb mint az expresses.
Peronoszpóra gondok valakinél?
Üdv.
Sy Subeo volt e valakinek? Tapasztalat? Eredmény?
Köszönöm!
Válasz mocsencsi1 #2471. hozzászólásáraNekem tavaj volt először neomám felét ki döntötte a vihar úgy is lett 20q/ ha. Előtte jó pár évig pioneer Le 25 volt az sem volt rossz, de a kettőt össze hasonlítva a neoma szerintem jobb.
Válasz nm0839076 #2462. hozzászólásáraMegmondjuk a TUTTI-t? Maradj a syngentánál, kísérletezzen a szomszéd.
Válasz nm0839076 #2465. hozzászólásáraNEOMA Syngenta.
Válasz Gatti #2466. hozzászólásáraItt se jött meg, pedig ha nem jön a beígért lehülés kb lassan vetni lehetne..
Válasz Gatti #2466. hozzászólásáraTalán már bő 2 hete.
Válasz Gatti #2466. hozzászólásáraNekem a kite hozta multhéten igaz én P64he133 szoktam rendelni, kukorica is jött már a P9415 még a kite sensor hiányzik
Nektek megérkezett már az idei napraforgó vetőmag? (syngenta)
Válasz szikszaipeter72 #2463. hozzászólásáraMondd, milyen napraforgómagot veszel? Nem dolgoztam napraforgómaggal, de el akarom kezdeni
Ha valakit érdekel van 3 zsák Tesorom tavalyi áron
Válasz nm0839076 #2462. hozzászólására Ez olyan lehet mint a pátrohai kukorica! Én biztos nem veszek belőle! Maradok a bevált vetőmagnál!
Szia!
mit tudtok mondani ezekről a napraforgómagokról?
https://globy.com/b2bmarket/listing/products/top-quality-sunflower-seeds-for-export-9c06bc?category=agricultural
Sziasztok. A KWS Tahiti CLP napraforgó vetőmagot vetett már valaki? Ha igen milyen eredménnyel és mire kell odafigyelni. Előre is köszönöm.
Üdv! Dolgozott már valaki az R.A.G.T, gyártmányú expresszes, VOLLTER napraforgóval?
Forgatásnélküli [ kultivátorozott] táblában voltak e tapasztalatok más napraforgókkal?
Subeo fajtáról valakinek véleménye?? Magas nővèst írnak róla, volt vele gond?Expresszes gyomirtást mèg nem használtam.
Válasz Gatti #2439. hozzászólásáraIgen, sajnos az N01-et kivezették
Válasz k-roy90 #2456. hozzászólásáraNekem csak surelli.nagybátyámnak bacardi volt ismerőseimnek amiket én vágtam neoma.
Én meg vagyok vele elégedve gyomirtása miatt választottam .eddig neoma volt de már az utobbi évekbe a pulsar nem nagyon fogta a dudvát így kiprobáltam a surelit.
Válasz lakatos gabesz #2455. hozzászólásáraVolt masfajta napraforgo meg vetve?
A viszonyitas miatt.
Válasz k-roy90 #2454. hozzászólásáraNekem az idén volt először sureli 38 mázsa lett az átlaga.
Expresses Syngenta magok kozul melyik a legbevaltabb?
Válasz ..,-:) #2452. hozzászólásáraNálam idén volt először.
2. leggyengébb termésem, amióta napraforgót termelek.
Neoma eddig többet tudott 0,5-2,2 tonnával.
Válasz igazmondó juhász #2450. hozzászólásáraAsszem a surelli az expresszes változata. Én csak surelli, 3 éve bizonyít.
Válasz Zsolty 79 #2437. hozzászólásáraLE185

Kipróbálom, ha már új mérföldkő az ÉRTÉKESÍTÉSBEN (nem a nemesítésben...)!
No meg azért is vetek belőle, mert a grafikon szerint 45+ vízzel is betakarítható!
A legszebb, hogy ilyen cikkhez adja a nevét egy Vetőmag Termékmenedzser, igaz annyi fizetésért már lehet "okos" az ember!
Válasz VMisi #2446. hozzászólásáraBacardi, 4 tonna üzemi átlag, vonalzót rakhatsz a sorok tetejére, annyira homogén az állomány, brutális hektolitersúlya van, már meg is rendeltem, mert mindig a leghamarabb fogy el.
Válasz VMisi #2448. hozzászólásáraKb.20 éve volt próba.És arattunk is.
Válasz barazdabetyar. #2447. hozzászólásáraAnnyit is arattok, mintha zsákból vetettetek volna? Volt próba?
Válasz VMisi #2442. hozzászólásáraMagtartályból vetünk.
Válasz Dvili #2444. hozzászólásáraAratásnál mennyire vannak egyenletes magasságban a fejek? Régebben a neoma meg a paraisoról azért is váltottunk az LE-re, mert ott 50-150 cm között voltak a fejek.
Válasz ..,-:) #2443. hozzászólásáraVetettem és arattam egy ismerősnek ilyet, de én többet néztem ki belőle mint amit a mázsa mutatott.
Válasz VMisi #2442. hozzászólásáratesoro jobb kb többet is terem
Válasz VMisi #2442. hozzászólásáraSurelli.....
Idén nem lesz már LE113, az LE168 lép a helyébe. Akik a 113-at használták, azok mire térnek át? Bevállaljátok a 168-at vagy valami más? Elvileg a 168 jobban szárazságtűrő. LE 25 lesz most is. 100 e. az ára a 25-nek és a 168-nak is.
Ez bezzeg nem tudott beesni mint a felvásárlási ár.
Válasz Bárány #2440. hozzászólásáraSárlott volt a szomszéd területen, hát csak mutatós volt az a helyzet. Jó magasra megnőtt, hiába lettek nagyobb tányérok mint excellionak mégis 6-7 mázsával/ha kevesebb termett.
Az RAGT magok hogy szerepelnek? Charllotte? Guillermo? Buffalo Bio?
Válasz Zsolty 79 #2436. hozzászólásárasejtettem hogy ilyesmi lehet. De érdekes hogy kukoricánál pedig az n01 tűnt el, azt is kivezetik? Sokan vetették.
Válasz Facsar Bálint #2435. hozzászólásáraha találtál egy jót akkor azt érdemes vetni. Itt nem vesznek csak LO napraforgót. Régebben Le25 volt de amikor váltottam a sumiko-ra akkor jobb eredmények jöttek, sokkal jobban nyomta a súly, gondolom a magasabb olajtartalom miatt.
Válasz Zsolty 79 #2436. hozzászólására185
Válasz Gatti #2429. hozzászólásáraSzia én úgy tudom az le25 kivezetik nem sok lesz úgy 183 lesz helyette
Válasz Gatti #2434. hozzászólásáraÉn mindíg a P64he133 magas savas vettem, még nem volt rá panaszom, most is 36 mázsa átlag lett, 7 víz, vetés kor kapott sor mellé 170kg 3x16 npk, lombtrágyát is vettem pedig rá de arra nem volt időm rá fújni. Így megmaradt jövőre
Válasz szelindi1965 #2432. hozzászólásáranálam csak expresses jöhet szóba :)