Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Mezőgazdasági traktorgumi új
- Öko gazdálkodás új
- Kukorica várhatóan........! új
- Fortschritt E-514 kombájn új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Napraforgó-termesztés új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló

KAP-reform: újra gazdatüntetések?
A gazdák attól tartanak, hogy az uniós pénzeket más célokra csatornázzák át – és...
Hirdetés
_fill_540x300_0.jpg)
2432 hozzászólás
Válasz #281. hozzászólásra
hú ez jó kérdés, szerintem mezo+mecomorn-t kapott ez a tábla!!!!
Válasz #279. hozzászólásra
mivel volt gyomírtva?
Válasz #279. hozzászólásra

.............na de emiatt aztán ne fájjon a fejed
Hát úgylátom fogta kicsit a nitrosol a búzát, a nővérem kértem meg, hogy fotózzon nekem nem volt időm kimenni de a kép alapján fogta!!!!
Válasz #276. hozzászólásra

az aratást megspórolták.........
Válasz #275. hozzászólásra
Ennek a gazdának van másfelé is nagyobb területe, azokat is lerendezték vele .
Válasz #274. hozzászólásra

Gondoltam. Látni, hogy nem egyszínű a növény. Itt meg felénk lenulláztak kb 30 heki szotyit...........
Válasz #271. hozzászólásra
Ma azt hallottam róla , állitólag kukoricára való gyomirtó rendezte le ennyire .
A kultivátorra egy 600 literes IBC-vel már egy Mtz is elboldogulna. 200 literrel az már 3 ha. Kicsit macerás lenne meg lassú, de megérné...
Van már valakinek tapasztalata nitrosol kijutatásával kapcsolatban állományban? Konkrétan valami kísérletre gondolok... Véleményem szerint azért jobb lenne a sor mellé 5-6 cm mélyre levezetni, mint csak a sor fölé csurgatni.
Helló. Kb milyen áron lehetnek ezek az elektromos elzárószelepek? Milyet érdemes venni?
Válasz #253. hozzászólásra

Ez nem nitrosol,az nem így'pörköl'
Válasz #269. hozzászólásra
30%-nál
Válasz #267. hozzászólásra
1.3 tonna
Válasz #267. hozzászólásra
töménységtől függ.1,23-1,3t
Válasz #265. hozzászólásra
az 1 köbös az hány tonna ?
Ezt a táblát éppen ma láttam én is!!!! Nem tudom mi lehetet de nagyon csúnya és nem is kis darab....
Válasz #264. hozzászólásra
1 köbös IBC,vagy tartálykocsi
Milyen kiszerelésben lehet Nitrosolt szerezni ?
Válasz #260. hozzászólásra
3 hete is ilyen volt már

ezt szerintem nem nitrosol okozta
az nem ilyen,itt valami nem oda való vegyszer,vagy vegyszermaradék a ludas.
kell ez nekem????

Holnap megnézem azokat a búzákat ahová szórnám lövök pár képet és megvitatjuk! úgy terveztem pénteken hozom és szombaton szórom!
Szerintem régebben szórták ezt, a második képen látszik, hogy a kezeletlen rész szépen kalászol, de a perzselten nyoma sincs a kalásznak,(szerintem nem is lesz) és a növény is csak fele akkora.
Válasz #258. hozzászólásra

És nem most pláne ilyen szerencsétlen módon!!

De negativ példának nem rosz!!
Máskülönben meg az az igazság csak buta ember szoritja a búzáját nagy korában!! Azt kora tavaszal kellet volna..

Lehet hogy igazábol csak a vegyszeres kanát cserélték csak föl..és a totálos került a kezük ügyébe..

Hát ezzel kibaltáztak rendesen!!

de legalább hagytak egy viszonyítási pontot

Hello, b@sszus ez így öngyilkosság, ez nem fogja ezt kiheverni ha beáll a forróság, ez iszonyú csúnyán néz ki. Ebben a fenofázisban már nem szabad nagy mennyiséget kiadni mert így jár ,itt a rossz példa.
Kecskemét felé voltam, egyből megakadt a szemem ezen a búzán, volt nálam fényképező, nem fűzök hozzá semmit.

Válasz #249. hozzászólásra
nem,a hormon kicsapódik a nitrosolból.
Válasz #250. hozzászólásra
Gyenge t.árpát.
Válasz #249. hozzászólásra
Mit gyomirtózól ilyenkor azzal?
Üdv Mindenkinek!
20-22es nitrosolal mehet-e 2,4D???
Akkor tonnája
és ez is 28%-os
ikr-nél 28%-os 70+áfa/tonna
Válasz #245. hozzászólásra

% ????????
Száz kiló 6700 Ft netto...IKR
Válasz #243. hozzászólásra

Szerintem köbmétere 70e+áfa de majd megtudakolom pontosan!
Válasz #242. hozzászólásra
70e/Tonna ? Mert én a 28%-ost 71-72e/t kaptam .
Válasz #241. hozzászólásra
Tavasszal most annyiért (70+áfa) vettünk mi is 25000 litert és 1köbméter az 1300kg.De úgy tudom hogy zászlós levél az utolsó állapot amibe ki lehet szórni amikor már látszik kicsit a kalász akkor már necces!Tehát ha gombaölőzésnél nem is kerülhet szóba hogy nitrosolozz.Más részt meg gombaölőzésnél a finom porlasztás célszerű 4-4,5 báron is akár nitrosolt meg cseppekbe kell kijuttatni hogy ne fedjen mert akkor igencsak kiégeted a búzát ha szerintem ha finom porlasztásba nyomod ki.
Válasz #240. hozzászólásra
Nekem 1m3 tartállyal mondtak a kora tavasszal 70+fa környékén!!
mibe fáj a nitrosol????
mázsára vagy literre van?
Kicsit stresszel a tavalyi napraforgós táblákban a búza!
Jó lenne csinálni vele valamit?
Mikor célcserű kijuttatni zászlóslevél állapotban vagy virágzáskor esetleg gombaölővel egymenetben?
Lehet megérdemelne egy két tábla!!!!
Válasz #237. hozzászólásra
Ha ejtőtartály, akkor a tartályból kivezető csőre tennék egy elektromos elzárószelepet, valamint egy fojtócsapot. A fojtócsappal állítanám be a mennyiséget, a forgókban pedig az elektromossal zárnám el. De így csaknem 3 hektáronként tankolni kell. Bár, ennyi erővel átalakított vontatott permetezővel is megoldhatnám. Több férne bele, és sebességarányos lenne.
Válasz #217. hozzászólásra

Gergővel meg mámma összefutottunk nyíregyházán a vadasparkban
Egyszerű ejtőtartályos történet kell a nitrosolos dologhoz!
Egy műanyag vagy saválló áteresz szerkezettel amit jól lehet állítani. Megméred hogy mennyi idő alatt van meg egy hektár, megjegyzed mennyi km/h-val tudsz dolgozni, és tudod hogy mennyit akarsz kijuttatni hektároként. Így lelehet "forgatni" a történetet.
Már csak valami olyan történet kell ami forgóban elzárja a csapot, valami központi megoldás.
jójó maszek elgondolás de ócsón működhet is!!!
Válasz #235. hozzászólásra
1. mert nem halad a sorközművelés eléggé. És h a kulivátorozás alatt még le legyen 1-2 ember kötve a kiszolgálás miatt, az is naon drága, így más nem fog haladni.
2. Van olyan talajom, amit nem akarok/nem tudok sorközművelni.
3. Igaz, nyitó nem is feltétlen kell, de egy takaró nem ártana.
Válasz #234. hozzászólásra
1. Kérdés: miért akarsz külön munkamenetet? Az brutális többletköltség szerintem.
2. Minek xarakodsz a nyitó tárcsakkal? Elég a tovehez csorgatni is....
Válasz #232. hozzászólásra
nem akarom én agyon variálni, csak kellene vmi, amivel a mennyiséget tudom szabályozni, és ne kelljen az egész tartályt a magasba tenni. Ettől még nem lesz 1 milla/sor, nem kell yetter tárcsa hozzá, van nekem 6 sor nyitótárcsám és utána csoroszlyám, majd pedig takarótárcsám. Csak kellene egy szivattyú.
Ja, és nem akarom egybekötni a sorközműveléssel.
Válasz #231. hozzászólásra
Tömlős szivattyú vagy perisztaltikus szivattyú néven keresd, lesz egy csomó...