Válasz Bárány #642. hozzászólásáraÉn nem morogtam
Csak csatlakoztam
Bocs, de nekem is bántja a "csőröm". Ha már kitöltöm, akkor az legyen normális. Különben nem sokra mennek vele.
Válasz .MAN. #638. hozzászólásáraKitöltöttem, de volna mit fejleszteni rajta,
pls nemleges válasz esetén nem feltétlen kellene feltenni a kifejtős kérdést.
Pl: termesztek zöldséget? - NEM - mi baja volt a paprikának, paradicsomnak, uborkának
Vagy
Használok meteorológiai állomást? - NEM - milyet?
Ill a gyümölcs nem feltétlenül csak alma, csonthéjas és szóló.
Válasz *** HM *** #633. hozzászólásáraSzerintem a kétsziküekre a gabobonában használt gyomirtók jók lehetnének, az egysziküirtókból nem tudom mi lehetne jó.
Ez csak az én magánvéleményem, de inkáb kérdez rá a vetőmagosoknál, miket használnak ők, a köles vetőmag termesztésekor.
Van már valamilyen gyomirtó a piacon, ami a tavasziárpából sikeresen eltávolítaná a tarackbúzát? Nem az aratás előtti glifoszátozásra gondolok, hanem amikor még az árpa bokrosodási fázisban van.
Válasz Mf-es? #629. hozzászólásáraÉn még együtt nem szórtam. Érdemes egy telefont megengedni a Dow-s képviselőnek mert nekik biztos van tapasztalata a Perenállal való kombinálásra.
Válasz Mf-es? #629. hozzászólásáraSzia!
Nem akarok belepof a nagyok dolgába, de nem javasolt. Gondolj bele: Ikarus 3 hatóanyag + az egyszikűirtó hatóanyaga + ezek adjuváns rendszerei. Inkább külön-külön.
Üdv, koromb
Válasz kukaccsosz #623. hozzászólásáraAkkor külön szórom ,nem hiányzik ebben a száraz ,erősen szeles időben stressz elni a repcét ,elég fejlődnie ilyenkor.
Köszönőm a válaszodat!
Válasz kukaccsosz #623. hozzászólásáraMester. Lehet kérdeztem már... Napraforgó duracerrel (meg pulsar plussal) volt kezelve. Búza menne oda. Tárcsa gruber elég, vagy szántani kéne? Gyanúsan tiszta volt a tábla egész évben...aratáskor is...
Válasz John Deere Power Shift #622. hozzászólásáraKülön kiszorva lenne jobb. Ha egyszerre megy ki akkor okoz egy kis levél kanalasodást a repcén de nem vészes kinövi. A Focus ultra kivételével egy kicsit romlik az egyszikű elleni hatékonyság is keverve.
Válasz kukaccsosz #594. hozzászólásáraSzia kukaccsosz !
Kérdésem lenne repce gyomirtás kapcsán-2 pár leveles a repce amit most akarnék leszórni post-ba Butisan complet-el.van pár tábla ami búza után lett vetve ,melyekre Panterát adnék,lehet a két szert egyszerre szórni,vagy jobb ha külön teszem
Köszönöm a válaszodat előre is !
Esetleg valaki tudna-e linkelni olyan oldalt ahol meglehet nézni,hogy egy adott országban milyen növényvédő szerek vannak engedélyezve.
Angol,német,holland,francia és olasz ország érdekelne elsősorban.
Valahogy nem találom,nyilván nálam a hiba de ez van.
Válasz csoppika #619. hozzászólásáraPont erről beszélek, hogy a 2,4d meggyötri a búzát is, a fluroxipirre pedig kifejezetten érzékeny a napraforgó. Van egy raklapnyi starane-os kombináció a piacon elviselhető áron.
Válasz Batka #618. hozzászólásáraMondjuk a kolléga nem siet el semmit... Elég későn fújta az árvakelést... És szerintem nem mcpa-val, hanem 2.4d vel , lehet azzal lett a gond... A naprát megtekerte, de kiheverte, asszem,....
Válasz csoppika #616. hozzászólásáraDe azok is jók, csak korlátozottabb a felhasználhatóságuk, a napraforgó árvakelés meg hajlamos később is kijönni, mint a bokrosodás vége. de a sima granstar biztosan nem pucolja ki...
Válasz csoppika #608. hozzászólásáraPulsar plust is kapott? Ha kapott, akkor ott, ahol esetleg véletlenül duplán kapott meg fog látszani, ha nem akkor biztosan nem lesz gond grubber után vetve sem, tavasszal viszont nem árt valami starane-os gyomirtót választani, az kiüti belőle a napraforgó árvakelést.
Válasz Matyi50 #611. hozzászólásáraIdén egy haver becumizott... Tsz maradványtól visszavett földön. Express szotyi volt. Egy sor gruber után tavaszi búza. F@szig napra árvakelés...a búza még mindig 25 centis, kalász sehol... Rendesen megfogta valamelyik tavalyi szer....
Válasz csoppika #610. hozzászólásáraNehéztárcsa .Szántás után nem biztos,hogy tudsz vetni már olyankor.Racer után nem szokott gond lenni,dual után sem.
Bentazon hatóanyagú szert, lehet használni, csenkesz, vörös/fehér béréből álló gyepbe ? Idei telepítésű de egy párszor már volt nyírva , fóleg disznóparéj kövérporcsin libatop ami nem kívánatos.
Mèg egy kèrdés, bentazonnak Aranka ellen van e hatása?
Gabona gyomirtásból maradt a tartályban granstar.
A 3-4 napja vetett kukorica táblában van 1-2 acat folt. Háti motorossal ráfujnám. Lehet valami baja a kukinak tőle??
Üdv. Mi fújtuk tavaly. Mustang Forte-t nem használtunk még, így összehasonlítási alap nincs. Ha jól rémlik ennél van a kikötés, hogy a szalmát le kell szántani utána, mert gombaházba vagy hova nem használható.
Ahol a búza nem tudott gyomot elnyomni mert apróka maradt, ott a kender megmaradt utána, vagy újra kelt, ahol jó volt az állomány tette a dolgát.
845 hozzászólás
Válasz Bárány #644. hozzászólásáraTegezzél bennünket nyugodtan.
Válasz atisgyulai #643. hozzászólásáraEgyszer lemarad a szmájli, és mindjárt komolyan vesznek!
Válasz Bárány #642. hozzászólásáraÉn nem morogtam

Csak csatlakoztam
Bocs, de nekem is bántja a "csőröm". Ha már kitöltöm, akkor az legyen normális. Különben nem sokra mennek vele.
Válasz ND #639. hozzászólásáraEhhhh, mindig ez a morgás! Sorold fel, hogy milyen meteorológiai állomást nem használsz, és kész!
Válasz .MAN. #638. hozzászólásáraMegvolt, és csatlakozom az előttem szólóhoz!
Válasz .MAN. #638. hozzászólásáraKitöltöttem, de volna mit fejleszteni rajta,
pls nemleges válasz esetén nem feltétlen kellene feltenni a kifejtős kérdést.
Pl: termesztek zöldséget? - NEM - mi baja volt a paprikának, paradicsomnak, uborkának
Vagy
Használok meteorológiai állomást? - NEM - milyet?
Ill a gyümölcs nem feltétlenül csak alma, csonthéjas és szóló.
Sziasztok!
Segítségeteket kérjük egy pár percben.
Országos növényvédelmi felmérést készítünk.
Akinek van egy két perce, az töltse ki, legyen szíves:
Felmérés
Válasz Sk Laci #636. hozzászólásáraEgyik se.
Okosodni.
Válasz Sk Laci #634. hozzászólásáraAz előző hozászóllásom a termesztésre vonatkozot.
Heci, te mostan termeszteni akarod a kölest, vagy irtani?????
Válasz *** HM *** #633. hozzászólásáraNa ja
...Azt kérdezd meg, a puma extra kiviszi-é...
Ha előjön a köles talán lesz mihez nyúllnom...
Válasz *** HM *** #633. hozzászólásáraSzerintem a kétsziküekre a gabobonában használt gyomirtók jók lehetnének, az egysziküirtókból nem tudom mi lehetne jó.
Ez csak az én magánvéleményem, de inkáb kérdez rá a vetőmagosoknál, miket használnak ők, a köles vetőmag termesztésekor.
Kölesnek milyen szerekkel kéne nekiindulni?
Van már valamilyen gyomirtó a piacon, ami a tavasziárpából sikeresen eltávolítaná a tarackbúzát? Nem az aratás előtti glifoszátozásra gondolok, hanem amikor még az árpa bokrosodási fázisban van.
Válasz Mf-es? #629. hozzászólásáraÉn még együtt nem szórtam. Érdemes egy telefont megengedni a Dow-s képviselőnek mert nekik biztos van tapasztalata a Perenállal való kombinálásra.
Válasz Mf-es? #629. hozzászólásáraSzia!
Nem akarok belepof a nagyok dolgába, de nem javasolt. Gondolj bele: Ikarus 3 hatóanyag + az egyszikűirtó hatóanyaga + ezek adjuváns rendszerei. Inkább külön-külön.
Üdv, koromb
Válasz kukaccsosz #623. hozzászólásáraIkarus,egyszikű írtóval?
Válasz kukaccsosz #623. hozzászólásáraAkkor külön szórom ,nem hiányzik ebben a száraz ,erősen szeles időben stressz elni a repcét ,elég fejlődnie ilyenkor.
Köszönőm a válaszodat!
Válasz kukaccsosz #626. hozzászólásáraSzeptember 8 körül volt 80mm...
Válasz csoppika #624. hozzászólásáraHa nem volt szélsőségesen kevés csapadék akkor forgatás nélkül sem valószínű hogy gond legyen.
Válasz csoppika #624. hozzászólásáraA lerágott részen is csak parlaagfű jött...
Válasz kukaccsosz #623. hozzászólásáraMester. Lehet kérdeztem már... Napraforgó duracerrel (meg pulsar plussal) volt kezelve. Búza menne oda. Tárcsa gruber elég, vagy szántani kéne? Gyanúsan tiszta volt a tábla egész évben...aratáskor is...
Válasz John Deere Power Shift #622. hozzászólásáraKülön kiszorva lenne jobb. Ha egyszerre megy ki akkor okoz egy kis levél kanalasodást a repcén de nem vészes kinövi. A Focus ultra kivételével egy kicsit romlik az egyszikű elleni hatékonyság is keverve.
Válasz kukaccsosz #594. hozzászólásáraSzia kukaccsosz !
Kérdésem lenne repce gyomirtás kapcsán-2 pár leveles a repce amit most akarnék leszórni post-ba Butisan complet-el.van pár tábla ami búza után lett vetve ,melyekre Panterát adnék,lehet a két szert egyszerre szórni,vagy jobb ha külön teszem
Köszönöm a válaszodat előre is !
Esetleg valaki tudna-e linkelni olyan oldalt ahol meglehet nézni,hogy egy adott országban milyen növényvédő szerek vannak engedélyezve.
Angol,német,holland,francia és olasz ország érdekelne elsősorban.
Valahogy nem találom,nyilván nálam a hiba de ez van.
Válasz csoppika #619. hozzászólásáraPont erről beszélek, hogy a 2,4d meggyötri a búzát is, a fluroxipirre pedig kifejezetten érzékeny a napraforgó. Van egy raklapnyi starane-os kombináció a piacon elviselhető áron.
Válasz Batka #618. hozzászólásáraMondjuk a kolléga nem siet el semmit... Elég későn fújta az árvakelést... És szerintem nem mcpa-val, hanem 2.4d vel , lehet azzal lett a gond... A naprát megtekerte, de kiheverte, asszem,....
Válasz csoppika #616. hozzászólásáraDe azok is jók, csak korlátozottabb a felhasználhatóságuk, a napraforgó árvakelés meg hajlamos később is kijönni, mint a bokrosodás vége. de a sima granstar biztosan nem pucolja ki...
Válasz csoppika #612. hozzászólásáraA búzát az ilyen napra árvakelés is szépen el tudja nyomni...pláne ha a gyomirtás nem jó szerrel történik.
Válasz Batka #615. hozzászólására2.4d, mcpa, nem?
Válasz csoppika #608. hozzászólásáraPulsar plust is kapott? Ha kapott, akkor ott, ahol esetleg véletlenül duplán kapott meg fog látszani, ha nem akkor biztosan nem lesz gond grubber után vetve sem, tavasszal viszont nem árt valami starane-os gyomirtót választani, az kiüti belőle a napraforgó árvakelést.
Válasz Ares 826 #613. hozzászólásáraNem tudom, szotyi előtt mi volt ott...
Válasz csoppika #612. hozzászólásáraVagy épp az előtte lévő sok év vegyszerezése miatt!
Válasz Matyi50 #611. hozzászólásáraIdén egy haver becumizott... Tsz maradványtól visszavett földön. Express szotyi volt. Egy sor gruber után tavaszi búza. F@szig napra árvakelés...a búza még mindig 25 centis, kalász sehol... Rendesen megfogta valamelyik tavalyi szer....
Válasz csoppika #610. hozzászólásáraNehéztárcsa .Szántás után nem biztos,hogy tudsz vetni már olyankor.Racer után nem szokott gond lenni,dual után sem.
Válasz Matyi50 #609. hozzászólásáraAzaz szántás? Elvileg nem akartam...
Válasz csoppika #608. hozzászólásáraElméletileg nem. Jó talajmunka és szármaradvány eldolgozás őszön azért elkél.
Pont ide illő... Duracer alapkezelt, pulsar plusos szotyi. Búza lenne utána... Probléma lehet????
Válasz Matyi50 #606. hozzászólásáraValaki visszakapta az árát?

https://index.hu/kulfold/2018/07/11/rengeteg_hamis_novenyvedo_szerre_csapott_le_az_europol/

Nem hat a szer? Nem sárgul a fű? Lehet,hogy hamis.
Bentazon hatóanyagú szert, lehet használni, csenkesz, vörös/fehér béréből álló gyepbe ? Idei telepítésű de egy párszor már volt nyírva , fóleg disznóparéj kövérporcsin libatop ami nem kívánatos.
Mèg egy kèrdés, bentazonnak Aranka ellen van e hatása?
Hello!
Tud valaki segíteni, h9gy hol lehet FORCE 10 CS-t beszerezni.
Köszi az infót.
K.
Válasz bandigh #602. hozzászólásáraKöszi!

Végülis egy kis glifót kapott.
A granstar marad a kertben a gyepet tisztán tartani.
Válasz atisgyulai #600. hozzászólásáraNem
A pendigan 400-ról van valakinek tapasztalata?
Üdv!

Gabona gyomirtásból maradt a tartályban granstar.
A 3-4 napja vetett kukorica táblában van 1-2 acat folt. Háti motorossal ráfujnám. Lehet valami baja a kukinak tőle??
Válasz peti kistraktoros #598. hozzászólásáraMi Plonvit gabonát tettünk mellé.
Válasz GREVEN #597. hozzászólásáraés hozzá lehet tenni Damisol kalászos lombtrágyát:?
Üdv. Mi fújtuk tavaly. Mustang Forte-t nem használtunk még, így összehasonlítási alap nincs. Ha jól rémlik ennél van a kikötés, hogy a szalmát le kell szántani utána, mert gombaházba vagy hova nem használható.
Ahol a búza nem tudott gyomot elnyomni mert apróka maradt, ott a kender megmaradt utána, vagy újra kelt, ahol jó volt az állomány tette a dolgát.
Sziasztok!CORTE SE gyomirtót használta már vki vagy ismeritek-e?elméletileg ugyanaz az összetétel mint a Mustang fortenak.