Válasz ural #1203. hozzászólásáraNe aggódj, így már tuti, hogy takarmány búza lesz belőle, legalább nemkell majd szaladgálni nagyon a mintákkal.
Felsem fog tűnni a búza közt mikor learatod.
Válasz Maszek Zs #1206. hozzászólásáraHááááát szerintem el nem illan, nem ammóniumnitrát ez. 1hónap alatt esőket is kapott, biztosan beázott valamelyest.
Azért én sokat nem vártam volna vele. Tegnap kilett szórva 40hektárra a MAP, mámma nem dolgoznak a fiúk mert helyi búcsú van, holnap lesz bedolgozva. De azért 1hónap elég sok hehe
Nemtudom miért nem húzott el rajta legalább egy vékonysor boronát vagy valamit...
Üdv mindenkinek!
Látam egy gazdánál 1 honapja felszántotta az árpa tarlót,majd a szántásra kiszorta a MAP-ot és azóta semmi.Semmit nem húzott az ekével sem(szóval hangos maradt). Lesz annak a MAP-nak hatása???? Nem fog az nagyon kiszáradni a vetésre,és MAP mennyire fog hasznosulni???
Köszi!!!
Sok mindentől függ, de 160kg akkor is elég ha szórva veted."sűrű búza, ritka kukorica nem csap be" paraszti mondás szerint Válasz tonero #1204. hozzászólására
Válasz Matyi50 #1201. hozzászólására Szept 14.-én lett vetve,triti elővetemény után, egy szépség hibája van hogy a triki árva kelése is kelt a búzával eggyütt.
Válasz Anonimus82 #1200. hozzászólásáraGyakorlatilag az összes engedélyezett csávázó szer működik az üszögök ellen. Ha több hatóanyagú még jobb.
pl: Lamardor, Vitavax stb.
Érdeklődnék hogy szerintetek milyen Mv Kolo őszi búza mert felénk már csak ilyet sikerült beszerezni ezért várom a véleményeteket, hogy kinél hogy szerepelt milyen termés átlag jött ki betegségeket hogy bírja
Válasz Mtz 550E #1186. hozzászólásáraszálkást nem zavarja annyira a vad mint a tar-t. nálam a Cellule-ba nem ettek bele, Karolinum-ba viszont igen
terméspotenciálba már a Cellule, Nogal rátud verni a tar-ra is, régebben az a tévhit volt, hogy a szálkásnak kissebb a terméspotenciálja, de ez ma már nem igy van
Válasz Szacsi #1183. hozzászólásáraIdőben is,nameg hőmérséklet miatt is
Így is az omsz az átlagtól melegebb októbert jósol,átlag,vagy az alatti csapadékkal.
Válasz Mtz 550E #1177. hozzászólásáraÉn a közelmúltban n. 112-ért vettem tonnáját. Azóta feljebb ment, már hallottam n. 119 ezret is. 220 kg-val szórva az én áramon számolva n. 24700/ha, az állítólagos mostanin n. 26200/ha.
Válasz Gibi81 #1166. hozzászólásáraDEcember eleji vetéssel, 150kg AN amiböl nem tudom mi hasznosult, mert a meteo egy f...., 2x lombtrágya 1x gomba 1x rovar amit lehet hogy késön vettem észre, 20Ak homokos vályogban 3,9 t/ ha
Válasz Mtz 550E #1169. hozzászólásáravadkáros területen nem tudtam használni, én inkább a szálkás Cellule, Farmeur valamint a minőségi Nogal-t használom. mindenhol jól hozza
Igen sirtaki választás szerintem gyengébb talajokon is viszonylag jó termés tud prezentálni!
Nekem is vannak homokos területek idén kalaharival próbálkozóm!
- 2x megtárcsázni mivel milyen gépel mert ha kis mtz felejtős akkor inkább szántsd le!!
Szia! Nekünk volt idén. 62q/ha takarmány, 25 Ak körüli földön. Napra után vetve, ősszel nem kapott semmit, február végén 250 kg péti majd 150 liter nitro és még 150 kg péti (de ez már későn volt lehet jobb lett volna ha nem kapja, bár megázott), két gombaölő, három lombtrágya. Gombával nem volt gond. Ha télen/kora tavasszal kap csapadékot 10-15q-val többet adott volna. Rövid szárú, lehet benne szaladni kombájnal.
A francia Rustic búza vetőmaggal van itt valakinek tapasztalata? Milyen termésátlagot tud a valóságban közepes technológiával? 30-42 Ak-s földeken kezdünk gazdálkodni. A válaszokat előre is köszi!
Válasz #1160. hozzászólásra
Én dél-keleten vagyok és a szomszéd falu tsz-e is hozzá kezdett már,de mi is ilyenkor szoktuk vetni csak most egy kis csúszás van ami azt jelenti hogy még 3-4 nap mire el kezdjük de nem szokott betegebb lenni mint aki okt.15 után vet!
azt tedd hozzá hogy ti északi részen vagytok ahol minimum 10 fok eltérés is lehet az alföldi talajhöhöz képest hamarabb jön felétek az ösz is a nagy hidegek is de ilywn hamar vetni most szerintem még butaság ..... annyira jo idöket mond hogy 1 hét alatt kisorol simán utánna meg csak a betegségek bántják ....
3358 hozzászólás
Válasz ural #1203. hozzászólásáraNe aggódj, így már tuti, hogy takarmány búza lesz belőle, legalább nemkell majd szaladgálni nagyon a mintákkal.
Felsem fog tűnni a búza közt mikor learatod.
Válasz Maszek Zs #1206. hozzászólásáraHááááát szerintem el nem illan, nem ammóniumnitrát ez. 1hónap alatt esőket is kapott, biztosan beázott valamelyest.
Azért én sokat nem vártam volna vele. Tegnap kilett szórva 40hektárra a MAP, mámma nem dolgoznak a fiúk mert helyi búcsú van, holnap lesz bedolgozva. De azért 1hónap elég sok hehe
Nemtudom miért nem húzott el rajta legalább egy vékonysor boronát vagy valamit...
Üdv mindenkinek!
Látam egy gazdánál 1 honapja felszántotta az árpa tarlót,majd a szántásra kiszorta a MAP-ot és azóta semmi.Semmit nem húzott az ekével sem(szóval hangos maradt). Lesz annak a MAP-nak hatása???? Nem fog az nagyon kiszáradni a vetésre,és MAP mennyire fog hasznosulni???
Köszi!!!
Sok mindentől függ, de 160kg akkor is elég ha szórva veted."sűrű búza, ritka kukorica nem csap be" paraszti mondás szerint
Válasz tonero #1204. hozzászólására
Jóestét!
Hány kilogram buza mag kell 1 holdas területre?
Válasz Matyi50 #1201. hozzászólására

Szept 14.-én lett vetve,triti elővetemény után, egy szépség hibája van hogy a triki árva kelése is kelt a búzával eggyütt.
Válasz Anonimus82 #1200. hozzászólásáraGyakorlatilag az összes engedélyezett csávázó szer működik az üszögök ellen. Ha több hatóanyagú még jobb.
pl: Lamardor, Vitavax stb.
Válasz ural #1199. hozzászólására? Le tudod fotózni?
Jó estét mindenkinek ki mivel csávázza a búzát üszök ellen vagyis milyen hatóanyagot kell tartalmazón a csáva szer?

Ma láttam a szept15 búza vetés szépen sorol !

Sziasztok, MULAN őszi búzat vetet már valaki?? Kinek mi a véleményere róla??Szeptember végi vetés nem korai neki??
Válasz Toxi #1194. hozzászólásárakukorica, napraforgó
Érdeklődnék hogy szerintetek milyen Mv Kolo őszi búza mert felénk már csak ilyet sikerült beszerezni ezért várom a véleményeteket, hogy kinél hogy szerepelt milyen termés átlag jött ki betegségeket hogy bírja
Válasz Mtz 550E #1186. hozzászólásáraszálkást nem zavarja annyira a vad mint a tar-t. nálam a Cellule-ba nem ettek bele, Karolinum-ba viszont igen
terméspotenciálba már a Cellule, Nogal rátud verni a tar-ra is, régebben az a tévhit volt, hogy a szálkásnak kissebb a terméspotenciálja, de ez ma már nem igy van
Válasz esze-lény #1191. hozzászólásáraSzia, mi volt az elővetemény?
Válasz Mtz 550E #1192. hozzászólásáraSirtaki - Trigo Kft.
A többit szinte bármelyik kereskedő cégtől (Kite, IKR, stb...)
Hali!
Ezeket a Basmati Hisseo Sirtaki búza fajtákat honnan tudnám beszerezni 50kg kiszerelésben? Vagy rendelni esetleg?
Válasz Mtz 550E #1190. hozzászólására70q/ha
3,5q 27 N
1l tebukonazol
tárcsázott magágyba
B1 minőség
20AK
Hali!
Valakinek volt már Farinelli búza vetve? Hogyan adott milyen menyiségben?
Középkötött és homokos földbe menne!
Válasz bobo77 #1188. hozzászólásáraPontosítanék nem annyira szereti
Válasz Mtz 5501186 hozzászólására
A szálkást nem szereti a vad....
Válasz csoppika #1182. hozzászólásáraNincs szártépőnk eleve úgy értettem.
Hali!
A búza fajtáknál az mit jelent hogy szálkás vagy tar kalászú?
Melyik a jobb? Mert a Sirtaki tar kalászú
Basmati szálkás kalászú
Válasz Szacsi #1183. hozzászólásáraHibrideket most optimális...
Válasz Szacsi #1183. hozzászólásáraIdőben is,nameg hőmérséklet miatt is
Így is az omsz az átlagtól melegebb októbert jósol,átlag,vagy az alatti csapadékkal.
Válasz ural #1180. hozzászólásáraKorán van az még!
Válasz JD 4630 #1174. hozzászólásáraHelyesbítek...szártépő nélkül...
Hogyan? :D Hol laksz Te?
Nem repcét vetnek véletlenül?
Nálunk a helyi kolhoz szept 15.-én megkezdte a búza vetését van olyan aki már veti?
http://www.vszt.hu/uploads/gosz-vszt2008/gosz_vszt_buza_2015.pdf
Válasz Mtz 550E #1177. hozzászólásáraÉn a közelmúltban n. 112-ért vettem tonnáját. Azóta feljebb ment, már hallottam n. 119 ezret is. 220 kg-val szórva az én áramon számolva n. 24700/ha, az állítólagos mostanin n. 26200/ha.
Válasz Tekky #1176. hozzászólásáraMit jelent hogy húzós az ára? Mennyibe kerülne 1/ha a vetőmag?
Válasz Mtz 550E #1169. hozzászólásáraCsak jót hallottam róla. Idén ki is próbálom, csak sajnos nagyon húzós az ára.
Válasz Gibi81 #1166. hozzászólásáraDEcember eleji vetéssel, 150kg AN amiböl nem tudom mi hasznosult, mert a meteo egy f...., 2x lombtrágya 1x gomba 1x rovar amit lehet hogy késön vettem észre, 20Ak homokos vályogban 3,9 t/ ha
Moderátor által módosítva: 2015-10-28 14:22:52
Válasz csoppika #1173. hozzászólásáraRégi 6200 ih is megoldja tapasztalatból mondom.
Válasz Mtz 550E #1169. hozzászólásáraHa csak tárcsázod, akkor direktvető tudja csak vetni...
Válasz Mtz 550E #1169. hozzászólásáravadkáros területen nem tudtam használni, én inkább a szálkás Cellule, Farmeur valamint a minőségi Nogal-t használom. mindenhol jól hozza
Válasz Agrárkopó #1170. hozzászólásáraMtz függesztett tárcsával lenne a művelő gép!
Igen sirtaki választás szerintem gyengébb talajokon is viszonylag jó termés tud prezentálni!
Nekem is vannak homokos területek idén kalaharival próbálkozóm!
- 2x megtárcsázni mivel milyen gépel mert ha kis mtz felejtős akkor inkább szántsd le!!
Hali!
Sirtaki búzáról ki milyen véleményt tudna mondani? Vagy valami jó fajtát ajánlani közép kötött és homok talajra!
Másik kérdésem kukorica után menne a szármaradványt szántsam le vagy elég leszártépőzni és 2x megtárcsázni?
Válasz #1167. hozzászólásra
Válasz #1166. hozzászólásra
Szia! Nekünk volt idén. 62q/ha takarmány, 25 Ak körüli földön. Napra után vetve, ősszel nem kapott semmit, február végén 250 kg péti majd 150 liter nitro és még 150 kg péti (de ez már későn volt lehet jobb lett volna ha nem kapja, bár megázott), két gombaölő, három lombtrágya. Gombával nem volt gond. Ha télen/kora tavasszal kap csapadékot 10-15q-val többet adott volna. Rövid szárú, lehet benne szaladni kombájnal.
Sziasztok!
A francia Rustic búza vetőmaggal van itt valakinek tapasztalata? Milyen termésátlagot tud a valóságban közepes technológiával? 30-42 Ak-s földeken kezdünk gazdálkodni. A válaszokat előre is köszi!
Üdv!
Sirtakit tud valaki? Csak 1 hekire kéne próbára..
Válasz #1161. hozzászólásra

Lucullus fajtájú búzát ismeri e valaki?Mi várható tőle?Ma lett elvetve,napra után tárcsázott földbe 2q NPK 6-24-12 alászórva.
Válasz #1160. hozzászólásra
Én dél-keleten vagyok és a szomszéd falu tsz-e is hozzá kezdett már,de mi is ilyenkor szoktuk vetni csak most egy kis csúszás van ami azt jelenti hogy még 3-4 nap mire el kezdjük de nem szokott betegebb lenni mint aki okt.15 után vet!
Válasz #1153. hozzászólásra

Már ahhoz is növ.védős szakmérnök kell,hogy tudjam milyen idő van?
Válasz #1157. hozzászólásra
azt tedd hozzá hogy ti északi részen vagytok ahol minimum 10 fok eltérés is lehet az alföldi talajhöhöz képest hamarabb jön felétek az ösz is a nagy hidegek is de ilywn hamar vetni most szerintem még butaság ..... annyira jo idöket mond hogy 1 hét alatt kisorol simán utánna meg csak a betegségek bántják ....
Válasz #1155. hozzászólásra
ha jó a talaj akkor most elég a 200
én tavaly okt15 körül vetettem 200-al de szerintem ritka lett 250-260-al kellett volna