Válasz Sk Laci #3530. hozzászólásáraNem igazán értek a szöcskékhez.
Nem tipikus kártevő nálunk és nem is láttam még kartetelét.
Be kéne azonosítani a konkrét fajt és akkor lehetne utána nézni hogy mivel táplálkozik mert valóban nem mind növényevő. Ha az ugaron nem eszi a növényeket akkor valószínű a repcét sem fogja.
Nálunk sáska ellen idén ezek a szerek kaptak szükséghelyzet engedélyt: Sumi Alfa, Karate Zeon, Decis Forte és Mospilan.
Válasz kukaccsosz #3529. hozzászólásáraSzia!
A repcetáblám mellett ugar van az egyik cégnek. Irdatlanul sok barna szöcske van a repce parcellám szélén.
Igaz az, hogy a barnaszöcske ragadozó és más rovarokkal táplálkozik, és csak a zöld szöcske rágja a növényt?
Keresgélem a neten a szöcskék nincsenek túlságosan szétírva, hogy milyenek, csak pár szó.
Repce jelenleg kezd kibújni.
Kell tartanom a barna szöcskétől? Fogja rágni a kelő repcét, vagy békén hagyja?
Ha netalán tán védekeznem kell ellene, milyen insekticídet ajánlanál?
Válasz eperkacs #3528. hozzászólásáraMindig a hektáronkénti vetőmag norma a lényeg. Ha egy összehasonlító kísérletben két tényező is különbözik ( itt a hektáronként kivetett mag mennyisége és a sortáv) így nem tudni melyik okozta a termés különbséget. Lehet az alacsonyabb vetőmag norma sima gabona sortávra is ugyan úgy többet termett volna…….
Válasz Gazda12 #3526. hozzászólásáraEz a sortáv kísérlet akkor mutatna érdemlegeset ha ugyan azzal a magnormaval lenne a dupla gabona sortav is. Így nem lehet tudni hogy a sortav vagy a tőszám változása okozza-e a különbséget.
Válasz Ganajos #3524. hozzászólásáraSajnos konkrétan ez a parcella el lett hanyagolja olyan értelemben,hogy a tervek lerendezték szépen! Így ez meghalt 6 tonnánál,ahol nem volt tetű baj az adott 8,3 tonnát 25 centis sortavban. Amúgy napraforgó volt az elővetemény. Egyébként egyik ismerősöm csinált kontrolt 12,5 cm 210kg/ha meg 25 cm 150kg/ha vetéssel és a 25 ös 0,7 tonnával termett jobban neki ami szintén érdekes dolog
Válasz Praetor #3522. hozzászólásáraKiderül.Bár szerintem a vetőgép megfogja fektetni mert elméletileg a mélységhatároló kerekek pont a sorokon fognak menni!
Válasz Gazda12 #3520. hozzászólásáraJa igen azt nem írtam,hogy amint a kép is mutatja néhol fél méteres a tarló! Próbáltam olyan kalásztépőssen vágni! Úgy,hogy ez kisérlet lesz a javából
Válasz mtz1221 #3517. hozzászólásáraTavaly csináltam fajtasort is. (idei betakarítás)
Az Inv2040, Inv1170 és Ambasador gyakorlatilag ugyan annyit adtak 41q/ha. Az üzemi átlag 35q. Az Ambasador kicsit megdőlt a többi kevésbé.
Válasz kukaccsosz #3511. hozzászólásáraÉn is, mert az 1 átka a 70 centisnek, hogy aratés előtt ha kap egy bazi nagy szelet, akkor megfekteti. Az 50 centist meg valamiért nem.
Válasz kukaccsosz #3510. hozzászólásáraNálunk alulmúlja legtöbbször, jó estben azt tudja mint a dupla gabona.
Nemtudom mi nálatok a termésszint.
Nálunk nemjön be.
Itt a 400-450edb kell hektáronként.
De ha 500 sem baj.
Válasz rtamas1976 #3508. hozzászólásáraTavaly csináltuk így először és nagyon bejött. Főleg kelésben sokkal jobb.
Itt van aki vetett egyszerre igy meg dupla gabonára és azt mondta termesben nincs különbség.
Válasz rtamas1976 #3508. hozzászólásáraÉn is 70re fogom, idén mindenkinek jobb lett umbertóból a 70es. Nagyon megköszönte azt az 1 sorközművelést. Sőt a 350000 szem is barátságos árban.
Válasz kukaccsosz #3507. hozzászólására75re?
Nálatok bevált?
Itt egy-két fanatikus csinálja imkább kevesebb mint több szerencsével.
45re elég sokan, mi maradunk a duplagabonánál.
Grubberesekhez lenne 1 kérdésem.
A műtrágyát ti a grubberrel forgatjatok be?
Grubber után már magágykeszítő géppel mentek rá? (nekem busa krm van) Vagy esetleg egy tárcsát beiktattok, ha rögös?
Válasz erni #3500. hozzászólásáraMi amikor 45-re vetettük 380-400 körül vetettük,azóta vagy gabona vagy dupla gabonára vetünk és ha van rá jó idő meg nem zabálja le a bundás bogár akkor is tud teremni,igaz a4tonna már csak álom, sokszor örülünk a 2-nek is.
Válasz rtamas1976 #3494. hozzászólásáraAhogy te is írod "gyári kombó", tudod összecsomagolva gyárilag mindig olcsóbb.Az eredeti kérdésem még mindig fennál !
Válasz zsoltrs #3487. hozzászólásáraEgyébként a runwai meggyötri annyira ,hogy nemjönfel a repcében.
Az acatot inkább a glifozát viszi. És a colombus a búzából és kukoricából.
3532 hozzászólás
Válasz kukaccsosz #3531. hozzászólásáraKöszönöm a válaszod
Válasz Sk Laci #3530. hozzászólásáraNem igazán értek a szöcskékhez.
Nem tipikus kártevő nálunk és nem is láttam még kartetelét.
Be kéne azonosítani a konkrét fajt és akkor lehetne utána nézni hogy mivel táplálkozik mert valóban nem mind növényevő. Ha az ugaron nem eszi a növényeket akkor valószínű a repcét sem fogja.
Nálunk sáska ellen idén ezek a szerek kaptak szükséghelyzet engedélyt: Sumi Alfa, Karate Zeon, Decis Forte és Mospilan.
Válasz kukaccsosz #3529. hozzászólásáraSzia!
A repcetáblám mellett ugar van az egyik cégnek. Irdatlanul sok barna szöcske van a repce parcellám szélén.
Igaz az, hogy a barnaszöcske ragadozó és más rovarokkal táplálkozik, és csak a zöld szöcske rágja a növényt?
Keresgélem a neten a szöcskék nincsenek túlságosan szétírva, hogy milyenek, csak pár szó.
Repce jelenleg kezd kibújni.
Kell tartanom a barna szöcskétől? Fogja rágni a kelő repcét, vagy békén hagyja?
Ha netalán tán védekeznem kell ellene, milyen insekticídet ajánlanál?
Válasz eperkacs #3528. hozzászólásáraMindig a hektáronkénti vetőmag norma a lényeg. Ha egy összehasonlító kísérletben két tényező is különbözik ( itt a hektáronként kivetett mag mennyisége és a sortáv) így nem tudni melyik okozta a termés különbséget. Lehet az alacsonyabb vetőmag norma sima gabona sortávra is ugyan úgy többet termett volna…….
Válasz kukaccsosz #3527. hozzászólásáraÜdv!
Mármint folyóméterre azonos normával vagy hektár normára gondoltál?
Kisérleteken nem mindig azonos kiló/ha csinálják!?
Válasz Gazda12 #3526. hozzászólásáraEz a sortáv kísérlet akkor mutatna érdemlegeset ha ugyan azzal a magnormaval lenne a dupla gabona sortav is. Így nem lehet tudni hogy a sortav vagy a tőszám változása okozza-e a különbséget.
Válasz Ganajos #3524. hozzászólásáraSajnos konkrétan ez a parcella el lett hanyagolja olyan értelemben,hogy a tervek lerendezték szépen! Így ez meghalt 6 tonnánál,ahol nem volt tetű baj az adott 8,3 tonnát 25 centis sortavban. Amúgy napraforgó volt az elővetemény. Egyébként egyik ismerősöm csinált kontrolt 12,5 cm 210kg/ha meg 25 cm 150kg/ha vetéssel és a 25 ös 0,7 tonnával termett jobban neki ami szintén érdekes dolog
Válasz Gazda12 #3520. hozzászólásáraOh hogy baxa meg ebben " ott áll a vîz"!!!
p
Ennek cimbora egy Salford kell 20 kilométerrel repúlve és elnyomnám a Mzurival 200 kiló amofosszsl 25 centi mélyen meghúzval!
Válasz Gazda12 #3520. hozzászólásáraBuzanak mi volt az előveteménye?
Az is direktbe ment?
Mit adott így 25 centis sortávon?
Köszi
Válasz Praetor #3522. hozzászólásáraKiderül.Bár szerintem a vetőgép megfogja fektetni mert elméletileg a mélységhatároló kerekek pont a sorokon fognak menni!
Válasz Gazda12 #3520. hozzászólásáraNem lesz sok az árnyék a kelő repcének?
Válasz Gazda12 #3520. hozzászólásáraJa igen azt nem írtam,hogy amint a kép is mutatja néhol fél méteres a tarló! Próbáltam olyan kalásztépőssen vágni! Úgy,hogy ez kisérlet lesz a javából
Itt ebbe megy a repce direktben! Szemenként 50 centire! Gabona is 25-cmre volt vetve megpróbálom megközölni
Kíváncsi leszek!

Milyen a talaj ragad?
100ha port csinal a rapid
Válasz mtz1221 #3517. hozzászólásáraTavaly csináltam fajtasort is. (idei betakarítás)
Az Inv2040, Inv1170 és Ambasador gyakorlatilag ugyan annyit adtak 41q/ha. Az üzemi átlag 35q. Az Ambasador kicsit megdőlt a többi kevésbé.
Válasz kukaccsosz #3516. hozzászólásáraMelyik fajtát vetitek 75re ?
Válasz mtz1221 #3515. hozzászólásáraItt ugyan úgy dőlt idén a dupla gabona és a 75-os sortávú. Fajták között volt különbség.
Válasz kukaccsosz #3511. hozzászólásáraÉn is, mert az 1 átka a 70 centisnek, hogy aratés előtt ha kap egy bazi nagy szelet, akkor megfekteti. Az 50 centist meg valamiért nem.
Sziasztok, ki milyen fajtát vet idén?
Válasz kukaccsosz #3511. hozzászólásáraAz viszont nálunk is jólműködik.
Válasz kukaccsosz #3510. hozzászólásáraNálunk alulmúlja legtöbbször, jó estben azt tudja mint a dupla gabona.
Nemtudom mi nálatok a termésszint.
Nálunk nemjön be.
Itt a 400-450edb kell hektáronként.
De ha 500 sem baj.
Ha lenne hozzá technikánk 45-50-re vetném szemenként.
Válasz rtamas1976 #3508. hozzászólásáraTavaly csináltuk így először és nagyon bejött. Főleg kelésben sokkal jobb.
Itt van aki vetett egyszerre igy meg dupla gabonára és azt mondta termesben nincs különbség.
Válasz rtamas1976 #3508. hozzászólásáraÉn is 70re fogom, idén mindenkinek jobb lett umbertóból a 70es. Nagyon megköszönte azt az 1 sorközművelést. Sőt a 350000 szem is barátságos árban.
Válasz kukaccsosz #3507. hozzászólására75re?
Nálatok bevált?
Itt egy-két fanatikus csinálja imkább kevesebb mint több szerencsével.
45re elég sokan, mi maradunk a duplagabonánál.
Válasz rtamas1976 #3506. hozzászólásáraHa minden jól megy ma befejezzük.

Elkezdtük.

Válasz SzikiSzokeveny #3504. hozzászólásáraTotális gyomirtót :D
Ki milyen vegyszert használ repce őszi gyomirtására?
Válasz zsoltrs #3502. hozzászólásáraCsináltam már mindhárom féle képpen, amit írtál.
Sziasztok!
Grubberesekhez lenne 1 kérdésem.
A műtrágyát ti a grubberrel forgatjatok be?
Grubber után már magágykeszítő géppel mentek rá? (nekem busa krm van) Vagy esetleg egy tárcsát beiktattok, ha rögös?
Köszi
Válasz erni #3500. hozzászólásáraMi amikor 45-re vetettük 380-400 körül vetettük,azóta vagy gabona vagy dupla gabonára vetünk és ha van rá jó idő meg nem zabálja le a bundás bogár akkor is tud teremni,igaz a4tonna már csak álom, sokszor örülünk a 2-nek is.
Repce vetést tervezek 45-50cm sortávra vetni szemenkénti vetőgéppel. Valakinek van valami tapasztalata erről? Tőszám stb.
Hali.
4 leveles repce, mennyi Belkart bír elviselni? A teljes dózist 6 keveltol írja.
Köszi
Válasz agricult #3496. hozzászólásáraÉn kb 4éve vettem.
Jól működik.
Most nemkell.
Így nemveszek.
Csak lehetőség.
Válasz rtamas1976 #3494. hozzászólásáraA Salsa 2019 óta nincs forgalomba. Visszavonták az engedélyét.
Válasz rtamas1976 #3494. hozzászólásáraAhogy te is írod "gyári kombó", tudod összecsomagolva gyárilag mindig olcsóbb.Az eredeti kérdésem még mindig fennál !
Válasz rtamas1976 #3494. hozzászólására
Válasz agricult #3493. hozzászólásáraIkaruhoz megveszed a salsát!
Bárhol!
Válasz rtamas1976 #3488. hozzászólásáraSzia !
Tudnál nekem segíteni,hogy ezt a "Salsa+Ikarus gyári kombót" hol lehet megvásárolni.Köszi!
Válasz SzikiSzokeveny #3491. hozzászólásáraHa felmelegszik, akkor beindul a növésben.
Nagyon megállt a repce kelés. Egész jó talajba lett vetve, eső is volt rá, nem száradt be. Remélem csak fázik.
Válasz rtamas1976 #3489. hozzászólásáraElég, ha fejbe vágja nekem.
Hátival sajnálnám a repcet is lefujni...
Válasz zsoltrs #3487. hozzászólásáraEgyébként a runwai meggyötri annyira ,hogy nemjönfel a repcében.
Az acatot inkább a glifozát viszi. És a colombus a búzából és kukoricából.
Válasz zsoltrs #3487. hozzászólásáraSalsával kombinálva?
Salsa+ikarus a gyári kombó
Lehet a runwai el kombinálható.
Válasz rtamas1976 #3486. hozzászólásáraAgromediumon néztem, ott csak magról kelőt írt.
Köszi
Válasz zsoltrs #3483. hozzászólásáraFentvan a neten is!

Szépen sorol. Bő 9 tonnás sörárpa elővetemény, amit három héttel később arattam, mint ahogy kellett volna. Ki sem látszott a repce az árvakelésből…
Hali
A runway viszi a mezei acatot?
Köszi