Válasz VMisi #6888. hozzászólásáraViszont a vontatmány visszajelzőt (ha van benne), bezavarhatja a többlet teljesítményfelvétel. Ledeset tegyél, ami nem 21W-ot terhel, vagy a visszajelzőt kell hozzáhangolni. (ha lehet)
Sziasztok!Kérek segítséget mi lehet az oka ,hogy az MTZ 820.2 traktorom ha felmelegedik akkor a fülkébe lévő hidraulika kar beszorul és nem tudok emeltetni ,se leengedni.Húsz perc után újra működik és két három óra után újra megszorul.Hol keresem a hibát?
Köszönöm a segítségeteket !
Válasz Sk Laci #6877. hozzászólásáraMo-on nincs rá szabályozás, tehát nem büntetik a használatát. Viszont a felvételekkel kell óvatosan bánni. Sehová sem tölthetőek fel, játszhatóak le, személyiségi jogok miatt.
DE: a jogi vitákban, peres, bírósági ügyekben benyújtható bizonyítékként, és a bíróság mérlegel, a személyiségi jog, és az igazságtétel között.
A gyakorlat azt mutatja, hogy kezd általánossá válni ezek elfogadása.
Ausztriában viszont súlyos, milliós!!! bünti jár a használatáért.
Válasz Sk Laci #6871. hozzászólásáraCsak arra vigyázni hogy ne balesetet akarjatok vele felvenni mert simàn megkapja az ember...
Inkább tájvideózásnak beprogramozni az agyban a dolgot.
Válasz Sanyee #6875. hozzászólásáraTelephelyen a biztonsági kamerák felszerelésénél is májustól az európai liberális törvény lesz érvényben,miszerint azon kamera amin a közterület egyetlen centije is kivehető,illegálisan vesz fel. Magyarán utcafrontra ,kaput figyelni kamerát májustól már nagyon körültekintően kell felrakni,ha bizonyító erejű felvételek miatt szeretnénk használni.
Ugyanígy feljelenthet az az autós aki szabálytalankodik és beléd jön,hogy nem járult hozzá a felvételhez.
Mondjuk én,lex.rom ,én is fogok venni a kocsiba kamerát,egy ilyen adatvédelmi per eltörpül egy esetleges súlyos ,netán életveszélyes,vagy halálos baleset okozásának bizonyítása mellett.
Válasz csoppika #6872. hozzászólásáraA röhej az egészben ez: "A polgári eljárásjogot 2018. január 1-jétől új törvény szabályozza, amely főszabályként előírja, hogy nem használható fel az a bizonyíték, amely jogsértő módon keletkezett, vagy amelynek a bíróság elé terjesztése személyiségi jogot sértene. "
Egy kérdésem lene hozátok. Magyarországon engedélyezet a felvevőkamera az autóban? Lehet használni, vagy tilos, esetleges balesetnél felhasználható e mint bizonyíték?
Délután megyek Kecskemétre. Tud valaki ajánlani olyan normális helyet, ahol permetezőhöz tudok alkatrészeket venni?
A szokásos ismertebb helyeken kívül.(axial, habi, ...)
Válasz Büresz #6854. hozzászólásáraÉn 5 literes kannában veszem az adalékot. 2000-es tartály van abba egy kanna megy bele, de ez sűrűbb mint ami kellene. 250/0,5 liter amit írnak, tehát 1000-be 2 liter kellene. Egész évben rakok bele, mert a bekevert biodiesel miatt taknyos barna trutymó tud kiülni a tartály aljára, adalékkal ilyen gond nincs.
Válasz Büresz #6854. hozzászólásáraÜdv.! Látom jó a tip amit adtam,
itt a gyári adagolás 1 db 500 ml-es SPURI: 250 l üzemanyaghoz = kb. 3.080,- Ft-ba kerül. Vagyis 1 l üzemanyagnál: 3.080,- Ft/250 lit. = 12 Ft ráfordítás.
a petróleumból min 10% kell de nagyon szárítja az üzemanyagot modern dieselbe nem ajánlott, vannak akik megragadtak az Ifa és régi korszaknál és csak azt erőltetik a fűkaszába fűrészbe is még Arol2T tesz JÓ az bele, de hát nem mert a nagy fordulatnál már nem tudja kenést. Ha teljesen bedugultál egy fűtött műhely vagy valóban a meleg víz is amíg átjárja az friss adalékolt gázolaj átjárja és utána biztos jó lesz .
Válasz Büresz #6834. hozzászólásáraNem kell leengedni a petrot, beleöntöd a cuccot, meleg helyre teszed és megy a masina.
Spurit mi mindig öntünk a kiszállított naftába, nem lesz trutymós kiválás a tartály alján és télen sem lesz kocsonya.
Válasz Büresz #6828. hozzászólásáranem szükséges. amikor bedermed való igaz hogy a paraffin fennakad a szűrőn, de ha meleget kap elolvad és tiszta megint minden.
persze csak ameddig be nem dermed.
de ahogy írták, reggel meleg (nem forró, hanem meleg) vízzel megkínálod a szűrőket meg az adagolót, ha bemelegett a motor akkor már úgyse hagyja ledermedni megint az üzemanyagot.
nekem is nyári dieselem van még, reggel szószerint citromsárga. molos pancs.
reggel most tovább tart majd, mert melegítőt se tudom bedugni és nem lesz melegvíz sem. addig elszenvedek vele ameddig fel nem melegszik aztán jól is van az.
Nyári gàzolaj,Selles,kB. Fèl liter kint, tej fehér. Mùlt heti Seles gàzolaj, tiszta,híg mint nyàron. Bizonyítottan így làtni,h.,van benne valami,amitől nem dermed stb..
Ma mtz-vel dolgoztam egész nap gond nélkül, de átgondolva abba lehet hogy később tankoltam és lehet azért nem dermedt be. Árokásóval el akartam tolni a havat, bebikáztam járattam felöntöttem vízzel be volt fagyva még a vízcső is, frankón hő-légfúvóztam, minden fasza volt nah mondom hajrá, 10 méter után megállt. előtte 5 percig tuti ment. Mondom beindítom a claast, azzal félrehúzom az útból, mert az mtz-n pótkocsi volt, hát talán 1 percig ment. Aztán a jó öreg ivánnal oldottam meg. Jobb lett volna ha inkább lapátolok...
13545 hozzászólás
Válasz medikus #6892. hozzászólására

Válasz atisgyulai #6890. hozzászólásáraVontatmány nem lesz, így akkor jó a sima is?
Válasz medikus #6892. hozzászólásáraAzthittem lassítani akart rajta
Válasz Matyi50 #6891. hozzászólásáraHol írta hogy gyors?
Válasz VMisi #6888. hozzászólására24voltos a rendszer? nem azért villog gyorsan,mert egy kiégett,vagy nem jó a relé pl. 24 helyett 12es?
Válasz VMisi #6888. hozzászólásáraViszont a vontatmány visszajelzőt (ha van benne), bezavarhatja a többlet teljesítményfelvétel. Ledeset tegyél, ami nem 21W-ot terhel, vagy a visszajelzőt kell hozzáhangolni. (ha lehet)
Válasz VMisi #6888. hozzászólásáraNem.
Ha a kombájnon előre felteszek még egy-egy irányjelzőt, akkor lassabban fog villogni?
Válasz Ares 826 #6883. hozzászólásáraMilyen vízpumpa ?
Válasz medikus #6885. hozzászólásáraMegfordult a fejembe...
Válasz gergő07 #6884. hozzászólásáraAkkor ott kellett volna hagyni!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz Ares 826 #6883. hozzászólásárahttp://www.vizpumpa.hu/
Én itt csináltattam de többe került mint az új.
Fiúk vízpumpát felújítással ki foglalkozik a fővárosban??? Arra emlékszem hogy a Hegyalja út környékén csinálják de nem találom a címet.
Sziasztok!Kérek segítséget mi lehet az oka ,hogy az MTZ 820.2 traktorom ha felmelegedik akkor a fülkébe lévő hidraulika kar beszorul és nem tudok emeltetni ,se leengedni.Húsz perc után újra működik és két három óra után újra megszorul.Hol keresem a hibát?
Köszönöm a segítségeteket !
Válasz Sk Laci #6877. hozzászólásáraMo-on nincs rá szabályozás, tehát nem büntetik a használatát. Viszont a felvételekkel kell óvatosan bánni. Sehová sem tölthetőek fel, játszhatóak le, személyiségi jogok miatt.
DE: a jogi vitákban, peres, bírósági ügyekben benyújtható bizonyítékként, és a bíróság mérlegel, a személyiségi jog, és az igazságtétel között.
A gyakorlat azt mutatja, hogy kezd általánossá válni ezek elfogadása.
Ausztriában viszont súlyos, milliós!!! bünti jár a használatáért.
Válasz *** HM *** #6878. hozzászólásáraMár csaknem vesz fel semi "kellemetlent", majd otthon nézem az útszéli tájat, mere járt az autó
Válasz Matyi50 #6874. hozzászólásáraBűnözök hozzák a törvényt

Válasz Sk Laci #6871. hozzászólásáraCsak arra vigyázni hogy ne balesetet akarjatok vele felvenni mert simàn megkapja az ember...

Inkább tájvideózásnak beprogramozni az agyban a dolgot.
Nagyon szépen köszönöm a felvilágosítást
Válasz Sanyee #6875. hozzászólásáraTelephelyen a biztonsági kamerák felszerelésénél is májustól az európai liberális törvény lesz érvényben,miszerint azon kamera amin a közterület egyetlen centije is kivehető,illegálisan vesz fel. Magyarán utcafrontra ,kaput figyelni kamerát májustól már nagyon körültekintően kell felrakni,ha bizonyító erejű felvételek miatt szeretnénk használni.
Ugyanígy feljelenthet az az autós aki szabálytalankodik és beléd jön,hogy nem járult hozzá a felvételhez.
Mondjuk én,lex.rom ,én is fogok venni a kocsiba kamerát,egy ilyen adatvédelmi per eltörpül egy esetleges súlyos ,netán életveszélyes,vagy halálos baleset okozásának bizonyítása mellett.
Válasz Sk Laci #6871. hozzászólásáraEngedélyezett!
http://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jogszeru-az-autos-fedelzeti-kamerak-hasznalata-magyarorszagon/
De csak akkor, ha ezzel nem sértik meg mások jogait.
Válasz csoppika #6872. hozzászólásáraA röhej az egészben ez: "A polgári eljárásjogot 2018. január 1-jétől új törvény szabályozza, amely főszabályként előírja, hogy nem használható fel az a bizonyíték, amely jogsértő módon keletkezett, vagy amelynek a bíróság elé terjesztése személyiségi jogot sértene. "
A bűnözőket védi a törvény!
Válasz Sk Laci #6871. hozzászólásárahttp://www.piacesprofit.hu/kkv_cegblog/jogszeru-az-autos-fedelzeti-kamerak-hasznalata-magyarorszagon/
Elejétől a végéig el kell olvasni! Minden benne van!
Válasz Sk Laci #6871. hozzászólásáraTalán lehet használni... De sztem bizonyítéknak nem...
Egy kérdésem lene hozátok. Magyarországon engedélyezet a felvevőkamera az autóban? Lehet használni, vagy tilos, esetleges balesetnél felhasználható e mint bizonyíték?
Válasz Büresz #6869. hozzászólására

Nagy nehezen sikerült beindítanom a gépet, semmit nem cseréltem rajt. Köszönöm a tippeket.
Válasz atisgyulai #6860. hozzászólásáraSzia Interat Zrt Bicske , permetezés.hu
Válasz ..MZ/X.. #6866. hozzászólásáraTHX
Válasz fendt309 #6865. hozzászólásáraPiros Spuri.
Válasz ..MZ/X.. #6864. hozzászólásáraAz 5 liter az pontosan milyen adalék?
Válasz fendt309 #6861. hozzászólásáraMit szeretnél tudni konkrétabban?
Válasz balazoooo #6862. hozzászólásáraKöszi! Pont ilyesmire gondoltam!

Jöhet még, ha tud valaki!
Válasz atisgyulai #6860. hozzászólásárahttp://traktoralkatresz.eu/uzleteink/
Válasz ..MZ/X.. #6859. hozzászólásáraKonkrétabban?...

Lehet privátban is!
Köszi!
Sziasztok!
Délután megyek Kecskemétre. Tud valaki ajánlani olyan normális helyet, ahol permetezőhöz tudok alkatrészeket venni?
A szokásos ismertebb helyeken kívül.(axial, habi, ...)
Válasz Büresz #6854. hozzászólásáraÉn 5 literes kannában veszem az adalékot. 2000-es tartály van abba egy kanna megy bele, de ez sűrűbb mint ami kellene. 250/0,5 liter amit írnak, tehát 1000-be 2 liter kellene. Egész évben rakok bele, mert a bekevert biodiesel miatt taknyos barna trutymó tud kiülni a tartály aljára, adalékkal ilyen gond nincs.
Válasz Magister #6857. hozzászólásáraAkkor tegyél Castrolt vagy STP ha az neked jobban tetszik.
Válasz Sárközi Róbert #6855. hozzászólásáraA leragadáshoz...: olvassátok el a spuri adatlapját, meglátjátok miből van...

Válasz Sárközi Róbert #6855. hozzászólásáraÉn egész évben használom egész más hangja lesz a gépnek tőle.
Válasz Büresz #6854. hozzászólásáraÜdv.! Látom jó a tip amit adtam,
itt a gyári adagolás 1 db 500 ml-es SPURI: 250 l üzemanyaghoz = kb. 3.080,- Ft-ba kerül. Vagyis 1 l üzemanyagnál: 3.080,- Ft/250 lit. = 12 Ft ráfordítás.
a petróleumból min 10% kell de nagyon szárítja az üzemanyagot modern dieselbe nem ajánlott, vannak akik megragadtak az Ifa és régi korszaknál és csak azt erőltetik a fűkaszába fűrészbe is még Arol2T tesz JÓ az bele, de hát nem mert a nagy fordulatnál már nem tudja kenést. Ha teljesen bedugultál egy fűtött műhely vagy valóban a meleg víz is amíg átjárja az friss adalékolt gázolaj átjárja és utána biztos jó lesz .
Válasz ..MZ/X.. #6852. hozzászólására1000 literesével hozom a naftát, abba mennyit tegyek? Érdemes mindig?
Válasz a2457 #6851. hozzászólásáraÉrtem köszi.
Válasz Büresz #6834. hozzászólásáraNem kell leengedni a petrot, beleöntöd a cuccot, meleg helyre teszed és megy a masina.
Spurit mi mindig öntünk a kiszállított naftába, nem lesz trutymós kiválás a tartály alján és télen sem lesz kocsonya.
Válasz Büresz #6828. hozzászólásáranem szükséges. amikor bedermed való igaz hogy a paraffin fennakad a szűrőn, de ha meleget kap elolvad és tiszta megint minden.
persze csak ameddig be nem dermed.
de ahogy írták, reggel meleg (nem forró, hanem meleg) vízzel megkínálod a szűrőket meg az adagolót, ha bemelegett a motor akkor már úgyse hagyja ledermedni megint az üzemanyagot.
nekem is nyári dieselem van még, reggel szószerint citromsárga. molos pancs.
reggel most tovább tart majd, mert melegítőt se tudom bedugni és nem lesz melegvíz sem. addig elszenvedek vele ameddig fel nem melegszik aztán jól is van az.
Válasz .Richard. #6849. hozzászólásáraNekem az eurowag-os nem víztiszta, de elvileg egész évben -18-ast adnak... Reggel kiderül...
Nyári gàzolaj,Selles,kB. Fèl liter kint, tej fehér. Mùlt heti Seles gàzolaj, tiszta,híg mint nyàron. Bizonyítottan így làtni,h.,van benne valami,amitől nem dermed stb..
Válasz apuci #6847. hozzászólásáraHát le...
Válasz Büresz #6846. hozzászólásáraAkkor le amortizáltad a gáp parkod egy részét!
Ma mtz-vel dolgoztam egész nap gond nélkül, de átgondolva abba lehet hogy később tankoltam és lehet azért nem dermedt be. Árokásóval el akartam tolni a havat, bebikáztam járattam felöntöttem vízzel be volt fagyva még a vízcső is, frankón hő-légfúvóztam, minden fasza volt nah mondom hajrá, 10 méter után megállt. előtte 5 percig tuti ment. Mondom beindítom a claast, azzal félrehúzom az útból, mert az mtz-n pótkocsi volt, hát talán 1 percig ment. Aztán a jó öreg ivánnal oldottam meg. Jobb lett volna ha inkább

lapátolok...