Ifa kompresszorba mennyi olajat illik önteni?
Nem járművön van hanem maszek itthoni ketyere.
Igaz hogy ezek eszik az olajat?
A henger falán meglátszik hogy meddig járt az olajlehúzó gyűrű. Nem tapintható hogy válla lenne, ez gondolom egy ideig elmegy még. ?
Szorasi tablazatot keresnek Amazon ZA-M tipusu mutragyaszorohoz. Kezlesi utasitasunk van hozza, de abban csak kivonat van a tablazatokbol.
Az Amazon oldalan mar szetneztem, de nem talaltam.
csak azért mert ha egyedi gyártmány akkor kérhetik a tervrajzot is ami alapján kiadták a forgalmit,haveromtól is kérték aki pedig csak műszakizni vitte a futót...az előző tulaja meg kiköltözött amerikába de valahonnan összekaparták
Az a helyzet hogy nem egyszerű az ügy.
Le van járva a műszakija; elhagyták a forgalmit; és meghalt a tulaj. A lánya örökölte és van róla papírja hogy rendelkezhet vele. (Bírósági végzés.)
A futó nem kicsi, inkább b.szott nagy és 50 rugó lenne az ára. Van rajta javítani való, de az nyílván megoldható. A papírja miatt lehet nyűgös, de szerintem 130-ban megállna annyiért meg ahogy az árakat nézem nem rossz.
Én ajánlom a plató alatti kerekes változatokat. Nagyobb a raktér, igaz valamivel magasabbra kell pakolni.
Ha lehet az oldalai ne legyenek fixek. Már sokszor segített ki, hogy az oldalak leszerelése után szinte bármit el tudok szállítani. Nincsenek méretkorlátok, csak amit már a KRESZ sem enged meg
Érdemes ráfutófékest venni, azzal könnyebb közlekedni, pláne ha a papírja súlyban lefelé okosítva van, és kis összsúlyú autóval szeretnéd húzni.
Jó napot kivánok.csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz te tudod mit akarsz vele szállítani,ha esetlegesen piacozol oda mindenképp a külső kerekes a jobb könnyebb belepakolni-ha esetleg ládaméretű a plató akkor az csak hab a tortán,egyébként mindeggy.Terhelhetőség szerint inkább teleszkóp laprugó megoldás.
Hogy hány mázsát húzhatsz fék nélkül, azt az autód forgalmijában nézd meg, olyan utánfutót vegyél, amit a kocsid húzhat!
Lógó kerékcsapágy, rossz vonófej nem túl drágán javítható. Törött, rozsdás, megcsavarodott váz már problémásabb.
Ha belül vannak a kerekek, az általában nagyobb rakfelületet jelent, tehát előny.
Ami fontos:
Alvázszám rendben legyen, ne legyen átütve
Papírok rendben legyenek
Vonórúd nem lehet törött, sem hegesztett
Ezekkel lehet később a legtöbbet szívni!
Ha jó az ára, kisebb javítanivalók beleférhetnek.
2 utánfutót szoktunk használni (Ignis után).
Az egyik a miénk azaz 4mázsás és IFA gyártmányú, 8-as(asszem) kerekük van.
A másik meg szomszédé,STEMA gyártmányú, az meg 7,5q-ás.
Mind a kettő ráfutófékmentes, raktéren kívül vannak a kerekei.
Semmi rossz véleményem nincsen.
Ellenőrizni: Ne lötyögjön a kerékagyai a tengelyen, ne legyen váztörés, jó legyen rajta a vonófeje, Jó legyen a rugói(főleg a laprugósat javasolom).
Szerintem ne vegyél gumirugózásút, mert nem tudsz megvenni sehonnan egy normális gumit(max esztergáltani kellett, így jártunk a 4 mázsással).
Válasz #3117. hozzászólásra
Elindul a kompresszor, fordul 3-at és megtölti levegővel a vékony csöveket x bárral, de a motor 3 fordulatnál még nem pörög ki, így megáll vagy meg sem indul rendesen. De ha teszünk rá egy nagyobb tartályt amit pl 50fordulatra tölt meg x bárral, akkor a motor 50et fordul mire megállna, de nem áll meg mert 50ford alatt, felveszi a fordulatot és megy.
Próbáljatok meg mondjuk egy 1,1 KW-os 1440 fordulatú motorral 2 hengeres kb 10 baros kompresszort meghajtani és mondjuk 5 baros tartálynyomásnál visszakapcsolni és majd meglátjátok, olyat nyög hogy még soha és akkora zárlati áram lesz.... addig úgysem hiszitek el, oda kellne legalább 3-4 KW-os motor olyan meg 1 fázisúban hát én még nem láttam, de mondom meg kell próbálni....
Azért kell mert pl 8 bar-nál lefúj 5 nél meg mondjuk visszakapcsol és az 1 fázisú motor nem bírja ekkora ellennyomás mellett elindítani a kompresszort, ezért engedi al a nyomást a kis tartályból hogy oda először légköri nyomásra dolgozzon csak a komresszor, persze visszacsapó szelep is kell a kistartály meg a nagytartály közé. Vagy 1 faxa 3 fázisú motor és akkor nincs ez a hercehurca
Én így csináltam magamnak egyet kb 6 éve, sokat megy és lekopogjam bírja a gyűrődést.Egy fázis hajtja 2 hengeres. A lényeg hogy a kompresszor és a nyom kapcsoló közé tegyél egy kis tartályt, amiből a nyom kapcsoló kiereszti a levegőt. Ez azért kell hogy a motor indításkor feltudja venni a fordulatot, ne legyen nyomás alatt.
Van 2,2kw-os 1440 fordulatos motor, az negy rá. Van rajta egy lefúvató szelep....nyomáskapcsoló mennyibe kerülhet? Az lekapcsolja a motort ha feláll a beállított nyomás igaz?
Soha nem figyeltem még meg ilyet közelről. A FESTO vízszűrőt a szivó torokba illik rakni igaz?
Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
13590 hozzászólás
Jó estét mindenkinek. Valódi színusos invertert keresek bálás kazánomhoz keringető szivattyúmhoz áramszünet esetére,ami12V-ot átalakítja 220-ra.
Válasz #3138. hozzászólásra
Szerintem öntesz bele 2.5 dl, az elég hogy elérje a hajtókar!
Tisztelt Kollegák,
Ifa kompresszorba mennyi olajat illik önteni?
Nem járművön van hanem maszek itthoni ketyere.
Igaz hogy ezek eszik az olajat?
A henger falán meglátszik hogy meddig járt az olajlehúzó gyűrű. Nem tapintható hogy válla lenne, ez gondolom egy ideig elmegy még. ?
Válasz #3136. hozzászólásra

kozben meg is lett, fent van az amazon oldalan is, csak rossz helyen kerestem
itt kell elkezdeni:
http://ddb.amazone.de/wizzard/step1
udv
robi
Udvozletem Mindenkinek,

Szorasi tablazatot keresnek Amazon ZA-M tipusu mutragyaszorohoz. Kezlesi utasitasunk van hozza, de abban csak kivonat van a tablazatokbol.
Az Amazon oldalan mar szetneztem, de nem talaltam.
Tudna valaki segiteni ez ugyben?
Elore is koszonom.
Minden jot
Robi
Válasz #3134. hozzászólásra
Úgy tudom ez gyári, de jó tudni hogy ilyen is van (bár itt semmin nem kell csodálkozni csak fizess).
Válasz #3133. hozzászólásra
csak azért mert ha egyedi gyártmány akkor kérhetik a tervrajzot is ami alapján kiadták a forgalmit,haveromtól is kérték aki pedig csak műszakizni vitte a futót...az előző tulaja meg kiköltözött amerikába de valahonnan összekaparták
Válasz #3132. hozzászólásra
A törzskönyvbe PP-270 van írva. Nem tudok közelebbit.
Válasz #3130. hozzászólásra
maszek gyártmány?
Válasz #3130. hozzászólásra
Írassa a nevére, műszakiztassa le, aztán, ha a papírok rendben lesznek, tiszta ügy.
Én addig nem venném meg, még ha emígy olcsóbb lenne is.
Válasz #3127. hozzászólásra
Az a helyzet hogy nem egyszerű az ügy.
Le van járva a műszakija; elhagyták a forgalmit; és meghalt a tulaj. A lánya örökölte és van róla papírja hogy rendelkezhet vele. (Bírósági végzés.)
A futó nem kicsi, inkább b.szott nagy és 50 rugó lenne az ára. Van rajta javítani való, de az nyílván megoldható. A papírja miatt lehet nyűgös, de szerintem 130-ban megállna annyiért meg ahogy az árakat nézem nem rossz.
Válasz #3122. hozzászólásra

Én ajánlom a plató alatti kerekes változatokat. Nagyobb a raktér, igaz valamivel magasabbra kell pakolni.
Ha lehet az oldalai ne legyenek fixek. Már sokszor segített ki, hogy az oldalak leszerelése után szinte bármit el tudok szállítani. Nincsenek méretkorlátok, csak amit már a KRESZ sem enged meg
Érdemes ráfutófékest venni, azzal könnyebb közlekedni, pláne ha a papírja súlyban lefelé okosítva van, és kis összsúlyú autóval szeretnéd húzni.
Jó napot kivánok.csak annyit szeretnék hozzáfűzni az előttem szólókhoz te tudod mit akarsz vele szállítani,ha esetlegesen piacozol oda mindenképp a külső kerekes a jobb könnyebb belepakolni-ha esetleg ládaméretű a plató akkor az csak hab a tortán,egyébként mindeggy.Terhelhetőség szerint inkább teleszkóp laprugó megoldás.
Hogy hány mázsát húzhatsz fék nélkül, azt az autód forgalmijában nézd meg, olyan utánfutót vegyél, amit a kocsid húzhat!
Lógó kerékcsapágy, rossz vonófej nem túl drágán javítható. Törött, rozsdás, megcsavarodott váz már problémásabb.
Ha belül vannak a kerekek, az általában nagyobb rakfelületet jelent, tehát előny.
Ami fontos:
Alvázszám rendben legyen, ne legyen átütve
Papírok rendben legyenek
Vonórúd nem lehet törött, sem hegesztett
Ezekkel lehet később a legtöbbet szívni!
Ha jó az ára, kisebb javítanivalók beleférhetnek.
Válasz #3124. hozzászólásra
Szerintem 7,5q-ig nem kötelező a fék... fölötte már igen...
Válasz #3124. hozzászólásra
Szerintem 7,5q-ig nem kötelező a fék... fölötte már igen...
Válasz #3123. hozzászólásra
Köszönöm a tapasztalatokat.
7,5q-ás futóra (gondolom az 5q teher), hogy lehet hogy nem kötelező a fék?

2 utánfutót szoktunk használni (Ignis után).
Az egyik a miénk azaz 4mázsás és IFA gyártmányú, 8-as(asszem) kerekük van.
A másik meg szomszédé,STEMA gyártmányú, az meg 7,5q-ás.
Mind a kettő ráfutófékmentes, raktéren kívül vannak a kerekei.
Semmi rossz véleményem nincsen.
Ellenőrizni: Ne lötyögjön a kerékagyai a tengelyen, ne legyen váztörés, jó legyen rajta a vonófeje, Jó legyen a rugói(főleg a laprugósat javasolom).
Szerintem ne vegyél gumirugózásút, mert nem tudsz megvenni sehonnan egy normális gumit(max esztergáltani kellett, így jártunk a 4 mázsással).
Tisztelt Kollegák,
Tapasztalatot/tanácsot szeretnék kérni.
Utánfutót kellene venni....5q körülit.
Mi a praktikusabb?
1. Raktéren belüli vagy kívüli kerekekkel?
2. Hány q-tól kell a fék?
3. Mit érdemes mindíg ellenőrizni vétel előtt? (műszakilag)
Ill. ha valakinek van hasznos tanácsa azt hálásan megköszönöm.
Üdv:
Válasz #3120. hozzászólásra

Előjátéknak !
Válasz #3119. hozzászólásra
De érted most már miért kell?
Válasz #3118. hozzászólásra
logika van benne
Válasz #3117. hozzászólásra
Elindul a kompresszor, fordul 3-at és megtölti levegővel a vékony csöveket x bárral, de a motor 3 fordulatnál még nem pörög ki, így megáll vagy meg sem indul rendesen. De ha teszünk rá egy nagyobb tartályt amit pl 50fordulatra tölt meg x bárral, akkor a motor 50et fordul mire megállna, de nem áll meg mert 50ford alatt, felveszi a fordulatot és megy.
Válasz #3114. hozzászólásra

a visszacsapót értem,csak a kis tartályt nem!
Válasz #3115. hozzászólásra
Próbáljatok meg mondjuk egy 1,1 KW-os 1440 fordulatú motorral 2 hengeres kb 10 baros kompresszort meghajtani és mondjuk 5 baros tartálynyomásnál visszakapcsolni és majd meglátjátok, olyat nyög hogy még soha és akkora zárlati áram lesz.... addig úgysem hiszitek el, oda kellne legalább 3-4 KW-os motor olyan meg 1 fázisúban hát én még nem láttam, de mondom meg kell próbálni....
Válasz #3114. hozzászólásra

Válasz #3110. hozzászólásra

Azért kell mert pl 8 bar-nál lefúj 5 nél meg mondjuk visszakapcsol és az 1 fázisú motor nem bírja ekkora ellennyomás mellett elindítani a kompresszort, ezért engedi al a nyomást a kis tartályból hogy oda először légköri nyomásra dolgozzon csak a komresszor, persze visszacsapó szelep is kell a kistartály meg a nagytartály közé. Vagy 1 faxa 3 fázisú motor és akkor nincs ez a hercehurca
Válasz #3111. hozzászólásra

magyarázd el,hogy mi értelme van!
A nyomáskapcsolót hova kell betenni? Mennyibe kerül?
Igaz hogy ez az IFA kompresszor szereti az olajat?
Hidd el hogy kell!
Válasz #3109. hozzászólásra

azt,hogy a "kis tartály" minek kell szerintem te se érted
Válasz #3108. hozzászólásra

Én így csináltam magamnak egyet kb 6 éve, sokat megy és lekopogjam bírja a gyűrődést.Egy fázis hajtja 2 hengeres. A lényeg hogy a kompresszor és a nyom kapcsoló közé tegyél egy kis tartályt, amiből a nyom kapcsoló kiereszti a levegőt. Ez azért kell hogy a motor indításkor feltudja venni a fordulatot, ne legyen nyomás alatt.
Válasz #3106. hozzászólásra
Van 2,2kw-os 1440 fordulatos motor, az negy rá. Van rajta egy lefúvató szelep....nyomáskapcsoló mennyibe kerülhet? Az lekapcsolja a motort ha feláll a beállított nyomás igaz?
Soha nem figyeltem még meg ilyet közelről. A FESTO vízszűrőt a szivó torokba illik rakni igaz?
Köszi
Válasz #3104. hozzászólásra
Rakj bele visszacsapó szelepet és nyomás kapcsolót meg egy motort a tartály kimenőre egy Festo vízszűrő és lehet dolgozni.
Válasz #3105. hozzászólásra
igy van ,1,5-2 kilovatt kell,vagy olyan lassító áttétel amivel nem lesz meg a levegőmennyiség festéshez,légkulcshoz
Válasz #3104. hozzászólásra
Ha nem csinálsz vele nyomást akkorlehet hogy elindul a 750w-os motorral! Van abban 1440 fordulatú is!Kell oda 1.5 kw!!!
Válasz #3103. hozzászólásra
nincs
gondolom egy 750-es motor megbírja.....azok 2800 körül forognak ha jól tudom.....(vagy valami ilyesmi)
Válasz #3100. hozzászólásra
Az áttétel csak motor fordulatszám ismerte után mondható meg. Ipari áramod van??
Válasz #3098. hozzászólásra

Jó a szemed, az ott "jaffa" kompresszor!!
Válasz #3099. hozzászólásra
elég erős árama van, tartok is tőle hogy vékonyabb barkácsra erős lesz.
Válasz #3098. hozzászólásra
Javítható ha úgy adódik? (úgy értem van hozzá alkatrész?)
Nincs rajta motor, mekkora teljesítményű illene rá és valyon milyen áttétellel?
Válasz #3097. hozzászólásra

a hegesztő szerintem "home made"
Válasz #3097. hozzászólásra
a kompresszor Ifa-ra való de magyar utángyártás
Tisztelt Kollegák,

Szert tettem ma két múzeális berendezésre. A kérdésem az hogy tudna e valaki segíteni abban hogy milyen típusú kompresszor van a képen, ill. milyen milyen hegesztő?
Képet tudok csinálni....ha kell még.
Válasz #3095. hozzászólásra

Köszönöm!!!
Látod "okos embernek télen-nyáron van esze"!
Válasz #3094. hozzászólásra
Elég lenne felmelegiteni a mintát amit fokolsz, mert ha az egészet melegitenéd, az is visszahülne a higitás után.
Jó estét mindenkinek!
Hol találhatnék egy pálinka fokoló korrekciós táblázatot? Van hőmérő a fokban (20 C-nál mér pontosan) csak nem szeretném az egész cuccot felmelegíteni.
Válasz #3092. hozzászólásra
Üsd be a Googliba eladó multicar motor! Ott van egy,a sincro trade hirdeti, Izsákon.Biztos el is viszik neked, mert járműveket fuvaroznak,fent vannak itt is a gép szállítások nál!
sziasztok érdekelne engem egy multicar motor+válto de a két személyes-nek a motorja meg az ára elöre is köszönöm
Válasz #3090. hozzászólásra

Köszi!