Válasz mtz1221 #6995. hozzászólásáraNekem 4-es duplasugaras réselt van (volt) bent. Sosem semmi bajom nem volt vele. 10km/h 3bar 200l/ha. Hacsak nem valami drága permetezője van valakinek nagyobb fúvókát nem szabad venni. Ott már 12-15km/kell a 200l/ha hoz...
Válasz mtz1221 #6997. hozzászólásáraEz ultetvenyes fuvoka. Ha nagy cseppet akarsz akkor Teejet AI/AIC vagy Lechler ID. Ezek akkora cseppet csinalnak mint egy borso. Ezt nem viszi a szel. Kerdes, hogy mire kell. Preemergens kezelesre jo, egyebkent nem.
Válasz Büresz #6989. hozzászólásáraNekem a 0.4es kettőslapsugaras légbeszívásos rései a legkissebb szennyeződéstől is rosszlett a szóráskép.
A sima légbeszívásosal semmi gondunk.
Lehet a nagyobbméretű nemcsinálja.
Olyat nemveszek.
Válasz R Sándor #6986. hozzászólásáraDupla réses albuz avi twin légbeszívásost vettem tőlük. Elvileg jó pár ezer hektárt ki kell bírnia. Nagyon jófajta.
Válasz R Sándor #6982. hozzászólásáraGödöllői cégnél vásárolt porcelán fúvóka tökéletes, megfizethető.
4éve 300hektáron bennvan,
24ben vizsgáztattuk tökéletes. Ez többezer hektár, nitrosolhoz is ezt használjuk!
Válasz farminghun #6973. hozzászólásáraSzerintem ez nem a legjobb megoldás.A környékünkön mindenki a sorközművelő rudós kapájára szerel fúvokát és úgy jutttja ki.
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraNem a barkácsolás a cél, csak ott porosodik egy profi kis gép a garázsban 6-7 éve és erre tökéletes lenne és bagóba kerül. Ráadásul vettem rá egy új Bertolini szivattyút, mielőtt letettem.
Válasz Gandhy #6970. hozzászólásáraEn anno epitettem egy specko keretet ilyen dolgokra. A mostani megoldasom meg az altalad beillesztettet idezi szabolcsi verzioban.
Válasz Gandhy #6975. hozzászólásáraA sávgyomirtásban lehet gondolkodni!
A tököt már ígycsináljuk.
A kukoricában is lehetne gondolkodni!
Ha kapálnál, a feléből gyomirthatnál.
A fele laudisal mehetne a kukorica.
A következő nekem lehet ezlessz!
Válasz rtamas1976 #6974. hozzászólásáraÉn meg Principal Gold Plus Succ-T-vel és ha nem ázik be, vagy mint tavaly, túrósodott a szer, akkor a foltokra jó lesz ez. Általában nem kell utánamenni a gyomirtásnak, de van 2 permetezőm egy Hardi Ranger, ezt használom és egy Case ME 600, ez meg régóta csak áll garázsban. Valamire használnom kéne, gondoltam átalakítom, aztán lehet, hogy úgy fog tovább pihenni.
Válasz Gandhy #6971. hozzászólásáraÉn 3-5levélben lehúzom adengoval és kész!
Legrosszabb esetben kap 1 dikambát.
Pedig 1 kapálás a kukoricán nagyot dob.
Válasz MTZ1221.3 #6967. hozzászólásáraNem a lelógóra kell, arra ezt a merevet veszem. Közben láttam, hogy a fuvóka foglalattól el lehet vinni a kereten 76 centire rögzítve puhacsővel és arról lehet lógatni ezt a merevet. Azt hittem, hogy a kereten lévő vízszintes csöveket is cserélnem kell, szerencsére nem.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraNem feltétlen kell újracsövezni, adapter volt hozzá a 75cm-es átalakításhoz. Fix csövessel szélesebb időablakban tudsz mozogni a fejlettség tekintetében sorzáródás környékén is használható. A puha tömlős is működik kisebb sebességgel, viszont ott kb a talajon húzod, hogy fixálni lehessen a pozícióját.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraLelogo reszre kek puha cso nem lesz jo. Osszevissza fog csapkodni, leegeti a leveleket a kukoricarol. Persze nem mindet es fog tole teremni, de ez is veszteseg valamilyen szinten.
A lényeget elfelejtettem, a Lőrincitől csak a vákuumcsöveket vették át. szóval szippantós kocsik és vetőgépek előnyben. A permetezőre nem tudom mit tudnak adni. Műanyag csövek és profilok.
vetőgépekhez csöveket korábban a Lőrinci műanyaggyártott Magyarországon. Ezt átvette a St Plastics itt megtaláljátok www.stp-extrusion.com. Komárnoi cég de beszélnek jól magyarul.
Sziasztok! Van itt valaki aki komplett fronttartaly epitesevel foglalkozik? Nagy cegek par millios ajanlatait sokallom… nitrosol kijuttatasa lenne a cel!
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraTiszavasváriban van,nem gondoltam összeget mert fogalmam nincs róla mondassz rá valamit biztos nem veszünk össze,06709431363
Válasz rtamas1976 #6952. hozzászólására
Megtaláltam, fogalmam sincs hogy működött Rau permetezőn volt anno de sztm nem gyári ,fel akartam tenni a saját permetezőmre de az évek alatt elmaradt a projekt .
7101 hozzászólás
Válasz MTZ1221.3 #6998. hozzászólásáraKét szélsőnek kéne valami 80 fokos nagyon szélláló 04es.
Válasz mtz1221 #6995. hozzászólásáraNekem 4-es duplasugaras réselt van (volt) bent. Sosem semmi bajom nem volt vele. 10km/h 3bar 200l/ha. Hacsak nem valami drága permetezője van valakinek nagyobb fúvókát nem szabad venni. Ott már 12-15km/kell a 200l/ha hoz...
Én most váltok 1,5 ös fúvókára.... :D
Válasz R Sándor #6982. hozzászólásáraEnnek a parja a Lechler ID vagy Teejet AI. Hatalmas cseppet csinal, az IDK finomabb ettol.
Válasz mtz1221 #6997. hozzászólásáraEz ultetvenyes fuvoka. Ha nagy cseppet akarsz akkor Teejet AI/AIC vagy Lechler ID. Ezek akkora cseppet csinalnak mint egy borso. Ezt nem viszi a szel. Kerdes, hogy mire kell. Preemergens kezelesre jo, egyebkent nem.
Ezeknek milyen a szórásképe és a szélállósága az idk-ák mellett ?https://webshop.obsol.hu/spd/ITR8001-02/Kupsugaru-legbeszivasos-80-keramia-betetes-fuvoka
Válasz rtamas1976 #6992. hozzászólásáraÉrtem.
Válasz rtamas1976 #6992. hozzászólásárakettőslapsugarast csak 05-06 ban szabad venni.
80 fokos hosszú szélállót hol lehetne szeged körül találni ?
Válasz R Sándor #6990. hozzászólásáraItt néz szét, én tavaly vettem 60 darab idk-át, qurva szépen dolgoztak.
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-Agricultural-high-pressure-sprayer-windproof-nozzl.html?spm=a2g0o.detail.search.0
Válasz Büresz #6989. hozzászólásáraNekem a 0.4es kettőslapsugaras légbeszívásos rései a legkissebb szennyeződéstől is rosszlett a szóráskép.
A sima légbeszívásosal semmi gondunk.
Lehet a nagyobbméretű nemcsinálja.
Olyat nemveszek.
Válasz R Sándor #6990. hozzászólásáraSajnos ez van. Mondjuk ez amit én használok az duplája. 1000-1500 üó-át bír kb. Mondhatni örök élet.
Válasz Büresz #6989. hozzászólásáraEddig idk 120 05 őt használtam. 1500+ fa az ára. Azért sokallom mert ezt Kínában kb 45 forintèrt állítják elő!!!
Válasz R Sándor #6986. hozzászólásáraDupla réses albuz avi twin légbeszívásost vettem tőlük. Elvileg jó pár ezer hektárt ki kell bírnia. Nagyon jófajta.
Válasz R Sándor #6986. hozzászólásáraFarmcenter
Válasz MrPoke #6984. hozzászólásáraFőleg arra lenne használva
Válasz rtamas1976 #6985. hozzászólásáraAzt elarulod melyik cég az?
Válasz R Sándor #6982. hozzászólásáraGödöllői cégnél vásárolt porcelán fúvóka tökéletes, megfizethető.
4éve 300hektáron bennvan,
24ben vizsgáztattuk tökéletes. Ez többezer hektár, nitrosolhoz is ezt használjuk!
Válasz R Sándor #6982. hozzászólásáraDurvább csepet képez mint az IDK én csak is gyomírtásra ajánlanám de az mehet elég nagy szélben.
Válasz farminghun #6973. hozzászólásáraSzerintem ez nem a legjobb megoldás.A környékünkön mindenki a sorközművelő rudós kapájára szerel fúvokát és úgy jutttja ki.
Jó estét ilyen fúvókát használ valaki ? https://www.nyirker.hu/termek/2077 van olyan jó mint a leihjer idk fúvokák?
Válasz Gandhy #6980. hozzászólásáraNem mellesleg Én egy szegény ember vagyok, hadd barkácsoljak már, ha nincs pénzem drága gépekre.
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraNem a barkácsolás a cél, csak ott porosodik egy profi kis gép a garázsban 6-7 éve és erre tökéletes lenne és bagóba kerül. Ráadásul vettem rá egy új Bertolini szivattyút, mielőtt letettem.
Válasz Bárány #6978. hozzászólásáraEz elegge profinak nez ki
Válasz MTZ1221.3 #6977. hozzászólásáraValaha nálunk is ment a barkácsolás...

Válasz Gandhy #6970. hozzászólásáraEn anno epitettem egy specko keretet ilyen dolgokra. A mostani megoldasom meg az altalad beillesztettet idezi szabolcsi verzioban.
Válasz Gandhy #6975. hozzászólásáraA sávgyomirtásban lehet gondolkodni!
A tököt már ígycsináljuk.
A kukoricában is lehetne gondolkodni!
Ha kapálnál, a feléből gyomirthatnál.
A fele laudisal mehetne a kukorica.
A következő nekem lehet ezlessz!
Válasz rtamas1976 #6974. hozzászólásáraÉn meg Principal Gold Plus Succ-T-vel és ha nem ázik be, vagy mint tavaly, túrósodott a szer, akkor a foltokra jó lesz ez. Általában nem kell utánamenni a gyomirtásnak, de van 2 permetezőm egy Hardi Ranger, ezt használom és egy Case ME 600, ez meg régóta csak áll garázsban. Valamire használnom kéne, gondoltam átalakítom, aztán lehet, hogy úgy fog tovább pihenni.
Válasz Gandhy #6971. hozzászólásáraÉn 3-5levélben lehúzom adengoval és kész!
Legrosszabb esetben kap 1 dikambát.
Pedig 1 kapálás a kukoricán nagyot dob.
Válasz Gandhy #6961. hozzászólásáraVideóban a Lechler cég belógócsöves rendszerét használják.
Válasz Berente Antal #6969. hozzászólásáraIgen, a 75-ös toldattal gondoltam, csak este még nem tudtam, hogy van olyan.
Válasz rtamas1976 #6968. hozzászólásáraGyomirtás, nem sorközművelet. Nincs is. Felénk sorközművelőt kukoricában csak a napraforgó árvakelésénél veszik elő.
Válasz MTZ1221.3 #6967. hozzászólásáraNem a lelógóra kell, arra ezt a merevet veszem. Közben láttam, hogy a fuvóka foglalattól el lehet vinni a kereten 76 centire rögzítve puhacsővel és arról lehet lógatni ezt a merevet. Azt hittem, hogy a kereten lévő vízszintes csöveket is cserélnem kell, szerencsére nem.

Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraNem feltétlen kell újracsövezni, adapter volt hozzá a 75cm-es átalakításhoz. Fix csövessel szélesebb időablakban tudsz mozogni a fejlettség tekintetében sorzáródás környékén is használható. A puha tömlős is működik kisebb sebességgel, viszont ott kb a talajon húzod, hogy fixálni lehessen a pozícióját.
Válasz Gandhy #6966. hozzászólásáraGyomirtani akarsz vagy tápanyagot kijuttatni?
Szerintem mindkettőre jobb megoldás a sorközművelőre szerelt!
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraLelogo reszre kek puha cso nem lesz jo. Osszevissza fog csapkodni, leegeti a leveleket a kukoricarol. Persze nem mindet es fog tole teremni, de ez is veszteseg valamilyen szinten.
Válasz Gandhy #6965. hozzászólásáraKukoricasor közé, 50 centi helyett 76-ra.
Válasz Berente Antal #6962. hozzászólásáraGondolom újra kell csöveznem a keretet. Vajon merev csővel, vagy jó hozzá a kék puha tömlő is?
Szuper, köszönöm az infókat.
Válasz Gandhy #6961. hozzászólására
Válasz Gandhy #6961. hozzászólásáraKorábban itt szereztem be mindent, most ezt látom:
kijuttató cső
Egyik permetezőm átszerelném belógatósra. Vajon ehhez hol találok kiegészítőket?
Régebben volt fenn a piactéren ilyen készlet, de már nem találom.
Moderálási elveink miatt törölve: 2025-01-03 11:07:09
A lényeget elfelejtettem, a Lőrincitől csak a vákuumcsöveket vették át. szóval szippantós kocsik és vetőgépek előnyben. A permetezőre nem tudom mit tudnak adni. Műanyag csövek és profilok.
Sziasztok!
vetőgépekhez csöveket korábban a Lőrinci műanyaggyártott Magyarországon. Ezt átvette a St Plastics itt megtaláljátok www.stp-extrusion.com. Komárnoi cég de beszélnek jól magyarul.
Sziasztok! Van itt valaki aki komplett fronttartaly epitesevel foglalkozik? Nagy cegek par millios ajanlatait sokallom… nitrosol kijuttatasa lenne a cel!
Válasz Kisvuk #6955. hozzászólásáraOk de mondjálvalamit rá!
Válasz rtamas1976 #6954. hozzászólásáraTiszavasváriban van,nem gondoltam összeget mert fogalmam nincs róla mondassz rá valamit biztos nem veszünk össze,06709431363
Válasz Kisvuk #6953. hozzászólásáraMennyit gondoltál érte?
És helyileg hol tudnám megnézni, átvenni?
Akár privátban is ha gondold.
Válasz rtamas1976 #6952. hozzászólására

Megtaláltam, fogalmam sincs hogy működött Rau permetezőn volt anno de sztm nem gyári ,fel akartam tenni a saját permetezőmre de az évek alatt elmaradt a projekt .