Gázolaj árak 604 Ft Benzin árak 583 Ft EUR 400 Ft USD 350.02 Ft CHF 430.29 Ft GBP 463.39 Ft

Fórum

Talajközpontú művelés

Létrehozta: cimbika , 2009-02-18 00:06:26

Kedvencekhez Segítség

12468 hozzászólás
#10668 szanberg
2013-09-29 20:46:52

Válasz #10672. hozzászólásra

Azt azért tudd, hogy a Topdown-on is ha kicsit nedvesebb ragadósabb már a pálya nemtudod használni a tárcsasorokat. Tudom mert tapasztaltam tavaly a demógéppel.
Így ha őszi alapművelésre kell a gép és veszel egy TD-t akkor lehet, hogy csak úgy szimplán fogod húzni mint egy sima grubbert csak háromszor annyiba került.

Sok szárnál amúgy a Topdown jobb lehet a centaurnál, az utóbbi meg lehet vethetőbb pályát tud hagyni.

A Solo tárcsája bitang és állítható 4-5 szögben kever rendesen. A kések nem forgatnak de valamit ér a bedolgozásban is mert ha kések nélkül meghúzod szimplán tárcsaként meg késeket lerakva is az utóbbi esetben műveltebb a talaj szemmel látható.

Én tavaly a condiskkel olyat csináltam, hogy learattuk a kukoricát, megszórtuk komplex műtrágyával a górét és letárcsáztam majd lesz vele valami később aratás után(szántjuk e vagy mással, még nemvolt eldöntve de a műtrágyát bekevertettem a tárcsával addigis) Aztán kb 1hónap múlva erre ráhúztam a condisk-et maxi mélyen járatva a késeket. A tárcsalapok tengelyig mentek a földbe eleve elővágott volt a pálya ugye meg úgy jól összeéredt 1hónap alatt az egész igen jól adta magát.
Mulcsos pálya maradt de tök jó volt nem okozott gondot tavasszal, mert tényleg el is rohadt egy része meg a tárcsasorok végett igenjól elkevert aprított szár maradt a talajban.

Amúgy főleg ilyen kukorica utáni őszi forgatásnélküli témára szerintem a diskripper lenne a legjobb! mert ott a kések is forgatnak, viszont nyáron ennek meg durva a munkája.

#10667 otis
2013-09-29 20:31:57

Válasz #10671. hozzászólásra

Ha úgy lenne pénz és erőgép a portán, én is biztos, hogy egy kombinált eszköz mellett tenném le a voksom. Így kénytelen vagyok a rövidtárcsával előaprítani, de csak azért, hogy tökéletesebb legyen a szármaradványok bekeverése. Egyébként nem lenne indokolt, ezt a gépet még nem sikerült befullasztani, csak mikor még ismerkedtem vele, de azóta ráéreztem, mit mikor és hogyansmile rolleyes Volt olyan, mikor a 3 méteres nádnak eresztettem neki, gond nélkül haladtam benne. Igaz, szárnyak nélkül, tehát nem volt teljes a talajszelvény átvágása, de próbának jó voltsmile smile Szóval a kombájn nyomában is frissen tudok vele gond nélkül dolgozni, akár teljes mélységben is, nem kell esőre várni, ami mostanában már-már megszokott dolog, hogy meddő tevékenység... smile hammer
Ami viszont még most sem tisztázódott le bennem ezekkel a kombinált eszközökkel kapcsolatban, az az, hogy melyik elosztás a jobb? Amikor elől van a tárcsasor, majd úgy a lazító-keverő kések pl TopDown, vagy a lazítókések után van a tárcsa sor pl Centaur, vagy két sor tárcsa között vannak a kések pl Simba Solo? Igazából a Top Down azért tetszik, mert ott elől vannak a tárcsák, így még a viszonylag kemény talajon intenzívebben tudnak vágni a tárcsák, viszont sokkal egyenetlenebb talajt hagynak maguk után, szerintem legalábbis, de cáfoljon meg az, aki már használta. Centaur után már volt szerencsém vetni, az szerintem simább felszínt hagy maga után, bár kukoricában ha olyan a szártömeg, akkor a már fellazított talajon nem tud olyan szinten aprítani, mint az előbb említett gép. A Simba-n pedig ha jól tudom, nem igazán keverős kapák vannak, Jól tudom? Elég a két sor csipkés tárcsa a bekeveréshez?

#10666 szanberg
2013-09-29 20:01:17

Válasz #10668. hozzászólásra

és szerinted bármelyik vakaróval el lehet érni a mulcsművelés pozitív hatásait????

Gondolok itt arra, hogy grubber, vagy kombinált eszköz pl Topdown, vagy Simba solo....

Mert nekem még mindig jobban teccenek a tárcsákkal kombinált szerkezetek, mivel ez még aprít a szártömegen ami minél apróbb annál jobb!

Én szecskázok le a kombájnnal mindent, napraforgó kalapot kukorica csutkát és a kuki adapter zúzásképe is jó, 5-8centis szecskára aprít mindent.
Mondjuk ennek ellenére egy jó tömegnél olyan paplan van hogy ihajj!
Amíg nem veri le az eső és nem barnul meg tapad le a földre az a sok gúnya addig sem húzza össze a vakaród???

Tehát kombájn után rögtön tudnál dolgozni???

#10665 otis
2013-09-29 19:47:48

Válasz #10664. hozzászólásra

Egyelőre semmit, mert nincs árva kelés, vagy legalábbis olyan csekély, hogy azzal még nincs értelme foglalkozni.

#10664 otis
2013-09-29 19:44:23

Válasz #10665. hozzászólásra

Érdekes dolog ez a kártevő kérdés. Megfigyeléseim alapján azt szűrtem le, hogy nem sok köze van a forgatásos, illetve a forgatás nélküli művelésnek ahhoz, hogy van-e moly vagy nincs. Idén pl a szántásos, nem monokultúrás kukoricában sokkal több moly kártételt vélek felfedezni, mint a mi 3. éves, forgatás nélküli kukoricánkban. A különbség a termőterület elhelyezkedésében, valamint a hibridben, illetve az tápanyag utánpótlás mértékben, mikéntjében van. Mi bőven 400 feletti FAO számú kukoricát vetettünk idén, és a nitrogént csak folyékony formában adtuk ki, míg pl az általam vizsgált gazda területén 300 elejei kukorica van, és csak szilárd anyagot juttatott ki. Hogy ezek között van-e összefüggés és ha igen micsoda, megmondom őszintén, egyenlőre még fogalmam sincssmile rolleyes

#10663 otis
2013-09-29 19:33:17

Válasz #10663. hozzászólásra

Íme a képek. Időrendben október 25. az első kettő, utána november 14., majd május 9. az utolsó.

Nincs profilkép
#10662 Netparaszt
2013-09-29 19:04:28

Válasz #10665. hozzászólásra Ha a felszínen hagyod a kukoricaszárat, próbáltad már Trichoplust? Elég jól működik kukoricamoly ellen.

Nincs profilkép
#10661 Netparaszt
2013-09-29 19:00:14

Válasz #10663. hozzászólásra Ha ez a megfigyelésed, akkor jó úton jársz a techológiáddal és vszeg javuló a talajéleted is.
A szárnak le kell bomlania szépen egy aktív talajon műtrágya nélkül is.
Ha pedig nem forgatod ki a mélyebb rétegekből a gyommagvakat, azokat szintén a javuló talajélet fogja lebontani, ezért is csökken évek alatt a gyomnyomás a szántás nélküli gazdálkodásban.
A mulcshagyós művelésed tompító hatása is fontos, sokat számít a tömörödésben, hogy a mulcs gumiszőnyegén jár-e a gép vagy a csupasz földet masszírozza.

#10660 szanberg
2013-09-29 18:42:22

Azt mondják, hogy a kukoricamoly a talajfelszín feletti szárban áttelel és bizony moly fertőzöttség van mindig.
Jójó nagyon nem vetünk kukoricát maga után de azért egyszer vissza-vissza kerül mégis.
Nomeg a pentozán hatás! Ha vetésmélyen túl sok a szár szerintem elvon a csenevész következő kultúrától anyagot, bár adunk neki mindig rendesen meg baktériumozunk is többhelyütt többideje.

A vakarókra visszatérve meg idén úgysem lesz semmi mert nemlesz bevétel örülünk a nagy nullának az a helyzet és tartalékolni kell jövőre.

TEhát jövő szezonig van időm eldönteni mi legyen, addig ha lesz lehetőség még különböző demó eszközökre kifogom próbálni őket mert csak úgy tudom meg milyen is valójában

Nincs profilkép
#10659 8529
2013-09-28 06:17:41

ilyenkor ősszel mit csinálsz az árva keléssel mármint a lazítás után kikelttel tárcsázod?

#10658 otis
2013-09-28 06:12:00

Válasz #10655. hozzászólásra

Nem értem, miért félsz ennyire a kukoricaszártól? Korábban tettem fel képeket, amiket most sajnos nem tudok előkaparni, mert romokban a ház és telefonról macerás töltögetni, szóval ott tarlóhántástól a kelésig dokumentáltam azt, hogy mi is történik egy nagy tömegű szármaradvánnyal aratástól tavaszig. Gyakorlatilag spc-vel is vethető talajt kapok tavaszra, és ehhez még csak speckó kukorica adapter sem kellett. Ahol pedig már az aratás is jó minőségben történik, ott még jobb a helyzet.
A gyomosodáshoz csak annyit tennék hozzá, hogy egyáltalán nincs nagyobb gyomnyomás, mint annál, aki szánt. Sőt! Még most is tudnék olyan hántatlan búzatarlót mutatni, ami úgy néz ki, mint aratás után egy nappal. Én azt tapasztalom, hogy mióta nem szántunk, nem "ih tárcsázunk" sokkal tisztábbak a területeink. Hogy ebben mennyire van szerepe a technikának, és mennyire a talajéletnek, azt nem tudom még eldönteni.

Nincs profilkép
#10657 4964
2013-09-27 21:30:20

Válasz #10661. hozzászólásra
mi is csak alapművelünk vele, tarlót vakarni én nem használom, arra szaporátlan. Kalászost meg napra vagy kukorica után vetek, ilyenkor is jobban szeretem a tárcsát.

#10656 szanberg
2013-09-27 21:25:23

Válasz #10659

Jó persze, alapművelni végképpen nemkell szárny, de lehet tényleg ezért írtak 450cm-et max. munkaszélességnek

#10655 szanberg
2013-09-27 21:22:54

Válasz #10656. hozzászólásra

7830-ra gondoltam közben de tényleg mindegy. 7910-es van még a környéken egyébként ebben tényleg a nagyobbik motor durmol

Nincs profilkép
#10654 4964
2013-09-27 21:21:36

Válasz #10657. hozzászólásra
nekem a szárnyak addig voltak fönt amig újkorában kettőt kerültem vele egy réti földön, szerintem 3 soros grubberre tök fölösleges a szárny, csak annak kell akinek nincs tárcsája.

#10653 szanberg
2013-09-27 21:20:55

Válasz #10656. hozzászólásra

Ezt is tervezném, hogy ősszel elkészítem a talajokat tavasszal egy menet maximum, de pl szója alá ősszel kirakom a komplexet beművelem és símán úgyhagyom, majd tavasszal a direktvetős White-al belehúzom a felszőrösödött pályába ezt és mehet rá a glifó.
Muszály lesz így, mert a szója gyomírtása macerás, ezt a labdát lekell ütni nála.
Kukoricánál mindenképpen kell egy menet művelés tavasszal, mert a folyékony ammóniások kései csak művelt talajba tudnak jól dolgozni, nekem meg ez adja ki a nagyobb N dózist állományba, így ezt nemtudom elhagyni.

#10652 szanberg
2013-09-27 21:16:39

Válasz #10653. hozzászólásra

6499-es fergával cimbora 3méteres Terracult-ot húz és viszi jól a gép.
A 4méteres szerintem az Xtrának pont jólenne, de vajon mit jelent az a katalógusban, hogy maximális munkaszélesség 450centiméter!?!?!?!?

Ezt nem értettem. Feco szerint azt, hogy ha 30centi széles szárnyak vannak rajta akkor szélesebbet fog ugye mint ha 10centis lenne rajtuk.

Nincs profilkép
#10651 4964
2013-09-27 21:14:44

Válasz #10652. hozzászólásra
a 7820 7920 ban még a nagyobb motor volt, a 7030 szériában már végig a 6,7 literes volt. Nem is ez a lényeg mert a kisebb motor is tud vagy 280 lovat, csak az a kérdés meddig.
Szerintem ősszel a beázott földeken a legtöbbet ér egy jó vf. eke a kapások alá.
Extrém kötött szánthatatlan földön meg ezek a sok kapás műszerek végeznek hasonló munkát, csak könnyebb húzni meg könnyebb tavasszal elmunkálni. Hátránya az hogy a glifozátot nyomni kell tavasszal mert a gaz jön benne rendesen.

#10650 szanberg
2013-09-27 21:14:30

Nekem a szántással sincsen semmi bajom, sőt! Sosem fogjuk elhagyni, mert egy komoly tömegű kukorica után semmi mással nemlehet úgy megoldani a szárkérdést mint egy jól irányzott szántással.

Viszont ebben is fejleszteni kellene mert bár jól átborít a régi nagy vontatott rabe eke, de durvát szánt és ez baj, amikor 20-30centi szintkülönbségek vannak a hanntok tetejei és aljai között még tavasszal is...
de ha már fejleszteni kell akkor nem ebbe az irányba kell úgy érzem, mert egy olyan eke ami szépen is dolgozik és bírja is a nehzé földeket rossz körülményeket, köveket meg mindent az tízmillió majdcsak.
Ennyiből meg már sokkal több vasat is lehet venni ami sokesetben jobban is működik és menetszámot költséget takaríthat meg.
A maradék szántásokra meg marad a régi technika illetve a 110lovasra van 3-as forgatós eke az jól szánt.

#10649 szanberg
2013-09-27 21:10:11

Válasz #10653. hozzászólásra

Nem kajtatom én most mert jelenleg az a cél, hogy jöjjünk ki valamennyire ebből a xar évből, magtár tető csere volt, én próbálok majd tárolni amit csak lehet, de már most megborult ez az elmélet mert muszály eladni solyamatosan a terményeken basszus, hogy legyen miből fiinanszírozni az őszi munkálatokat, és akkor még szárítóhoz gázról nem is beszéltünk...
kintlévőség nagy, felénk nem nagyon akarnak fizetni a lejárt határidősök sem bezzeg ha én nem fizetek valahová akkor rögtön buziskodnak az emberekkel...
Szóval ha nemlesz 4500 a gabona meg kukorica ár akkor csakis levegőt veszünk és bízunk egy jobb bevételű jövő esztendőben

Nincs profilkép
#10648 Batka
2013-09-27 21:04:19

Válasz #10649. hozzászólásra

Azt, hogy mire van szükséged, neked kell eldönteni, mindenesetre és 30 cm-nél nagyobb kapaosztással nem vennék grubbert.
Ha segít valamit, a kitének a nyáron volt pár darab készleten ragadt strom grubbere, akkor nekem nagyon kínálgatták és jó árat mondtak rá, Egy telefont lehet, hogy megérne a dolog, mert nagyon szabadultak volna tőle!

#10647 szanberg
2013-09-27 21:02:29

Válasz #10650. hozzászólásra

Dehogyis!
A 6,7literes motor dolgozott azokban páréve és nemhogy hoszabb, hanem jelentősen rövidebb a 7-es jd!
Nekünk 300centi felett van a kisebbik nagygépnek is a tengelytávja, annak meg 275centi körül lehet kb.
Ne tévesszen meg, hogy a gépháztető hoszabban előrenyúlik attól még nem hoszabb a traki.
Plusz 217 lovas a 6497-es van lóerő is, rugózott a hídja nem pattog be igen jó talajfogású szerkezet.
A 6,2-es tárcsával repül ez is, meg sokéve az 5fejes régi rabewerk kleibertet húzza egész ősszel.

#10646 szanberg
2013-09-27 20:58:35

Válasz #10648. hozzászólásra

Mondjuk nekem még mindig jobban teccik a simba solo vagy ilyen rendszerű gépek, pl Framest Condisk.
Ezeknek a lényege, hogy felül a tárcsasorok keverik a felső talajszelvényt, nem mellesleg mivel jó nehéz nagy tömegű és erejű vasak ezek kimondottan jól bele is mennek a talajba és elvégzik a magágynak való keverését, a kések pedig alá lazítanak és nem hoznak fel semmit, nem szíjjaznak nem cserélik a talajt csak meg levegőztetik emelik repesztik majd ha akarom visszatömtörítik, ha nem akkor felemelem a hengert és úgy dolgozom vele.

Húztam topdown-t 3méteres tavaly ősszel, klipszek nélkül teljes mélységben ami nemtudom hány centi, de húztam jól a nagygéppel igaz nedves körülmények voltak.
Ezzel az volt a bajom, hogy kétméteres szíjjakat vakartak fel a kapák és dobáltak összevissza ami tavaszra nem is lett az a kimondott jó talaj sajnos, én ilyentéren csalódtam benne, bár inkább nyárvégi repcetalajokra búzák alá valók inkább ezek

Nincs profilkép
#10645 4964
2013-09-27 20:52:34

Válasz #10644. hozzászólásra
a 8220-as 3-4 km-el tudta húzni az 5-méteres terranot a réti földben, úgy hogy előtte meg volt rövidtárcsázva. 22 centi volt a mélység.
El nem kapart előtte mert nehéz a traktor, de egyszerűen kevés volt a lóerő.
Én akkor láttam hogy ebből nem lehet nagyot venni.
A 7820 szerintem komolyabb gép mint nektek a kisebbik fergátok.
Hosszabb meg nehezebb is, meg azokba 8,1-es motor van.

#10644 szanberg
2013-09-27 20:49:44

Válasz #10645. hozzászólásra

Ja és ezek itt fronthidrósok, úgyvannak kilógatva a tonnás orrsúlyok 1,5-2méterekre az első tengelyeiktől.

Nyílván a több kapa kisebb osztással nagyobb keverést eredményez de kérdés, hogy szükség van e rá!?!?!?!?
Amikor láttam a duolent olyan munkát végez mint a mese, attól jobbat nem is lehet meg nem is kell egyszerűen ez ütött szeget a fejemben ez esetben minek a 4soros...
Nyílván ez optimális mostani talaj nedvesség állapotoknál van ahogy ez romlik úgy nő a minél több gerendelyszám munkaminősége minden bizonnyal, de nekem szója, zúzott napraforgó illetve kalászos tarlót alapművelni kellene szántás mélységben tavasziak alá. Nyílván ha néha vetek repcét és jó oda is használnám vagy búza alá is sekélyebben szárnyakkal, de alap felállásban nekem szárnyak nélkül kellene, hogy ha két menetben is de 25-30centis szántásmélységet megtudjam oldani nem szántva.
A szántást tavasszal úgyis két menetben lehet jól eldolgozni főleg úgy hogy műtrágyát is akarok talajba dolgozni, no ez a sok, mert maximum egy tavaszi művelő sort akarok elvégezni nem többet.

Nincs profilkép
#10643 4964
2013-09-27 20:44:57

Válasz #10643. hozzászólásra
Én a helyedben 3,5 méteres függesztett terranot vennék,
Nekem 3 méteres van de nálunk van nagyon extrém föld is.
A helyzet az hogy 30 centin még homokban is kell elé jó 200 lóerő ha 10-nél gyorsabban húzom.
Azért jó a függesztett mert le lehet szedni a hengert és nedvesben úgy is használható, az egyengetőtárcsák fent maradnak csak a hengert veszem le. Tavaly ősszel csináltam próbát, ahol ment a henger ott sokkal tömörebb volt a föld tavaszra mint ahol nem.
Több helyen 926 fendttel húzzák a 3,5 m terranot és simán leterheli. Gazirtásra ott a tárcsa meg a permetező, arra luxus ilyet cibálni. Az a helyzet hogy egy tiger as-el vagy td-vel sokkal előbb ki kell állni a kerekek meg a henger beragadása miatt. Bizonyos teljesítmény felett már nem jók a függesztett dolgok de ez még nem az a kategória, meg árban sem mindegy hogy 5 milla vagy 12.
Lazításpárti voltam meg szárazban jó is de az a véleményem nekem is hogy minél több a kapa annál jobb, vagy 2x kell járni. Minél jobban átrágja annál jobban bekeveri a szárakat a műtrágyát, a félig korhadt gyökerek levegőt kapnak és le tudnak bomlani.

#10642 papa maci
2013-09-27 20:44:45

Válasz #10644. hozzászólásra

A háttérben az őzike igen csak szalad na ott van keverés ! smile thumbup

#10641 szanberg
2013-09-27 20:43:51

Válasz #10645. hozzászólásra

7930-as mellett dolgoztam a kisebbik 6497-es pirossal had ne mondjam, hogy nemhogy többet tud az ugrószarvas hanem inkább kevesebbet.
Meg van egy nagyobb gép 8270Xtra erre terveznék valami vakarót, mint írtam a súly lóerő megvan, ikrek is vannak már hozzá és ezzel dolgozunk két éve nehezebbet.

Nincs profilkép
#10640 Batka
2013-09-27 20:39:41

Válasz #10643. hozzászólásra

"Sokhelyen 7820-as JD-vel húzzák az 5méteres Terrano-t, attól a kisebbik traktorunk is nagyobbat húz."
Azért úgy csöndben megjegyzem, hogy az az ugrószarvas súlyozás nélkül vagy 8 mázsával nehezebb, mint a ferguson lecsupaszítva és úgy általában nem szokták lespórolni róla a súlyokat! Szerény véleményem szerint egy fél kategóriával feljebb van annál.
Amúgy meg nem a métereket számolgasd, hanem a kapákat. Ahhoz sem kell nagy fantázia, hogy fele annyi kapa nem fog olyan keverőhatást és munkaminőséget produkálni.

#10639 szanberg
2013-09-27 20:34:02

Ha ez elkaristol a 4méteressel akkor nem is kérdés a téma...

#10638 szanberg
2013-09-27 20:02:44

Sokhelyen 7820-as JD-vel húzzák az 5méteres Terrano-t, attól a kisebbik traktorunk is nagyobbat húz.
Meg rábákkal is huzigálják, 9270Steyr-el, 8200-as JD-vel ésatöbbi...

Ez az Xtra 12-13tonna közötti súllyal bír és különösebben nincs is súlyozva, ikrek is megvannak hozzá. 192kw-os, 260 lópacis a szerkezet.
6,2-es IH tárcsával úszóban repül, ma is kétsorral járt le egy táblát, így 50hektárt csinált meg.

Húz ez nagyot csak errefelé kevés a kultivátor, amiket próbáltam is a kisebbik géppel tettem régebben.

Feco a 4soros tiger AS jellegű grubberekre esküszik, más aztmondja tök felesleges mert a 2soros duolenttel is átvág mindent olyan mélyen amilyenen akar és mind árban mint teljesítmény igényben van különbség a kettő között.

Itt meg 5méteres Terrano-t ajánlotok.

Akkor most mi legyen a befutó???smile cool

Persze idén örülönk ha levegőt vehetünk, gyengék a termések kuuva lent vannak az árak sajnos ez így nem fog menni...smile hammer

#10637 papa maci
2013-09-27 19:44:57

Válasz #10641. hozzászólásra

240 fendt 4m topdown két menet nem erőltetve bőven 30 cm megvolt. Bár volt tábla hol egyben is el vitte volna.

#10636 szanberg
2013-09-27 19:41:57

Válasz #10638. hozzászólásra

Csak a 4,6méteren 11 kapa van duolent esetében az 5méteres Terrano FX-en pedig 15, azért nem mindegy.

Kikéne próbálni, ha kétmenetben letudnék menni egy ilyennel 30centire akkor az tök jó lenne és teccene is!

Kérni kéne demógépet.
Most tuti menne rendesen, a felégett talajok megáztak és lassan leszivalkodott a nedvesség, teteje megpirúlva, olyan talajok vannak, hogy ihajj!

Nincs profilkép
#10635 Sz_Pisti
2013-09-27 17:33:06

Válasz #10637. hozzászólásra

akinek triolentje van, mivel húzza, nyitva vagy csukott szárnnyakkal nyomatja?

#10634 *** HM ***
2013-09-27 07:18:09

Válasz #10638. hozzászólásra

Dehát azt mondja h. semmit se birnak elhúzni velük........
De akkor minek az olyan traktor?????????? smile w00t

#10633 .Feco.
2013-09-26 23:47:51

Válasz #10634. hozzászólásra

Ne beszélj butaságot! Ahol eltudod húzni a 4,6 m-t, ott el tudod az 5 m-t is...

#10632 szanberg
2013-09-26 22:23:11

Válasz #10636. hozzászólásra

Milyen ők???? kicsodák? ezt nemértemsmile w00t

Nincs profilkép
#10631 Sz_Pisti
2013-09-26 22:16:21

Válasz #10634. hozzászólásra

ők mivel húzzák a triolentet?
rossz talajban csukott szárnyakkal?

#10630 szanberg
2013-09-26 21:08:08

így vinné hehe

#10629 szanberg
2013-09-26 20:34:48

Válasz #10630. hozzászólásra

5méteres Terranoról beszélünk???

Szerintem nembírnánk húzni.
Persze kemény helyzetben nem is kell erőltetni, de mindig meg nincsen jó idő.

Akkor ottvan a 460-as Triolent, az ugyanolyan 3soros mint a terrano, csak kicsit keskenyebb, függesztett és lehet aztsem bírnánk elhúzni hehe

Nincs profilkép
#10628 Sz_Pisti
2013-09-26 09:53:13

Válasz #10632. hozzászólásra

traktorral nem próbáltad? smile lol
(magas labda volt)

Nincs profilkép
#10627 Szabi.
2013-09-26 08:40:08

Válasz #10629. hozzászólásra

Az 5 méterest könnyű, partos talajon ebben a nyári szárazságban nem bírtam húzni 15-18 cm-en.

#10626 otis
2013-09-26 06:00:19

Válasz #10626. hozzászólásra

Amit még előnyként tudnék felhozni a Farmet javára, hogy a 4,6-os függesztett, könnyebben kezelhető kis táblákban is, valamint nyálkás időben tavasziak alá a henger fél perc alatt leszerelhető, és a traktor erőszabályzójával tartatva lehet primán használni. Illetve amit te is írsz, hogyha kevés lenne elé a traktor, akkor a két szélét felhajtod, és máris könnyebb húzni.

#10625 Holczy
2013-09-25 21:29:34

Válasz #10629. hozzászólásra

Az 5 méteres 15 kapás.Mivel te lazítózol minden évben, nincs eketalpad sem, így nem kell olyan rétegeket áttörnie mint pl nálunk ahol nincs lazító.Ha a 820 eltudja húzni 7 km/h-val max 20 centin, akkor te is eltudod húzni a nagygéppel.De legrosszabb esetben felrántasz 2 kapát ha mélyen akarod járatni. 32 cm a kapaosztása.

#10624 szanberg
2013-09-25 21:21:32

ja, csak az elé hevederes kell...

#10623 Holczy
2013-09-25 21:14:43

De 5 méteres van.smile smile

#10622 *** HM ***
2013-09-25 21:04:57

Igazad lehet a Horsch grubber paletta 220centinél bezárul......smile lolsmile lolsmile lol

#10621 szanberg
2013-09-25 21:00:45

Válasz #10625. hozzászólásra

dehát abból nincsen olyan ami 420cm-széles ikres nagygépet elfogja...

#10620 *** HM ***
2013-09-25 20:48:55

Válasz #10623. hozzászólásra

Veszü horschot oszt téma lezárva.

#10619 *** HM ***
2013-09-25 20:47:50

Válasz #10621. hozzászólásra

Az S eseket is távoltartjuk nyugi....smile lol
Nem folythatja belénk a szót 1 XXLes....... piánó van.....smile pimp

Alkatrész katalógusok

Cikkajánló

A talajvizsgálatok valódi jelentősége – mikroelemek a növénytermesztés szolgálatában
A talajvizsgálatok valódi jelentősége – mikroelemek a növénytermesztés szolgálatában
Liebig minimum törvénye ma is érvényes: ha csak egy tápelem is hiányzik, az...
Sajtóközlemény
Túlélési stratégia: hogyan vészelhetik át a gazdák az aszályos éveket?
Túlélési stratégia: hogyan vészelhetik át a gazdák az aszályos éveket?
A változó körülményekhez való alkalmazkodás nélkül sötét jövő vár a magyar...
IH-10-490 - 6,3 könnyű tárcsa felújítva
IH-10-490 - 6,3 könnyű tárcsa felújítva

1.600.000 Ft

Trágyavilla Black Bull 200 mm
Trágyavilla Black Bull 200 mm

650.000 Ft

Szippantó 3000L Bauer
Szippantó 3000L Bauer

620.000 Ft

OSZTRÁK szervestrágyaszóró
OSZTRÁK szervestrágyaszóró

620.000 Ft