- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- S.O.S. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Erdőtelepítési támogatás új
- Napraforgó-termesztés új
- Massey Ferguson kombájnok új
- John Deere traktorok, kombájn minden mennyiségben új
- Napraforgó asztal? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
Cikkajánló

Gyümölcs, zöldség, gabona – hol lépte át a növényvédőszer-maradék a határértéket?
A Nébih nyilvánosságra hozta a 2022 és 2024 közötti vizsgálatok eredményeit –..._fill_540x300_0.jpg)
586 hozzászólás
Válasz #334. hozzászólásra
Azt hittem kompresszort akarsz javítani, annak az alkatrészárához meg tudnom kell a típust. Neked 12 000 :) de már csak 2 hét múlva tudnám vállalni...
Válasz #330. hozzászólásra
A linde mellet
Válasz #332. hozzászólásra

minek neked a kompresszor?
1 kiló alatt elég bele
az úgy mennyi zseton..... 30kmt utazol odavissza-------
Válasz #329. hozzászólásra
Ez jó gép ha beviszik a traktort vagy a kombájnt a műhelybe. De ez azért elég ritka. Ha kiszálló autóba kell ki be pakolni nem olyan jó. Meg szerintem felesleges is.
Válasz #328. hozzászólásra
Ha megmondod a kompresszor típusát megmondom az árat :)Vagy legalább hogy milyen gépen van.
Válasz #329. hozzászólásra
két faluval arrébb vannak klimások. ezek megcsinálnak mindent. a személyautótól a hütőkocsikon át a munkagépekig mindent. biztos szalad a szekér, mert novi mühelyben vannak. tavaly még a szomszéd faluban béreltek egy múhelyt
Válasz #327. hozzászólásra
Békéscsaba. Hol van a Dominátorodon a kompresszor a Linde mellett vagy a generátornál? 106osba klíma nélkül nehéz az aratás, próbáltam én is :)Pedig ha fél nap alatt elmegy a gáz akkor azt nyomáspróbával meg lehet találni.
Válasz #326. hozzászólásra
egy ilyet ki lehet gazdálkodni ? van annyi kereslet mobil klima szervizre(mezgaz gép ,földmunkagép stb), hogy egy ember megtudjon élni egy ilyenböl ha mondjuk egy egész megyét ellátna vele?
Válasz #326. hozzászólásra
meg mi az ami még tisztességes ár..........

tehát akkor
mi a végprájsz ha
megcsináltattam a kompresszort már nem engedi el az anyagot
csakhogy tudjuk mi a lenyúlós ár
Válasz #322. hozzászólásra
B.Laci merre felé dolgozol? Mert nekem is baj van a klimával 106 dominator . Ha feltoltik egy félnapig hut és utána már nem ,valahol elenged biztos. A mult éven kezte már ugy fejeztembe vele az aratást hát nem volt kellemes. Hívtam szerelott és eljott nekem fehér nadrágba és még neki állt fejebb hogy milyen koszos a gép meg hogy ez régi kombájn ehhez nincsen alkatrésze,egyszeruen ráseakkart nézni szoval kéne egy rendes szerelo Szerencs vagy sárospatak kornyékérol nem tudtok valakitt ajánlani?
Válasz #324. hozzászólásra
A nyomáspróba 5000 az uv-s szivárgáskeresés 2500 amiben a festék betöltése van és amennyiben elmegy belőle a gáz legközelebb lámpás vizsgálat.
Válasz #323. hozzászólásra
Nem minden kompresszorra, de mivel mezőgazdasági gépről beszélünk nem lehet nagyon különleges fajta. Általában ezeken kívül a mágneskuplung, mágnestekercs, ékszíjtárcsa, csapágy csere szokott előfordulni.
Válasz #321. hozzászólásra
mennyiért próbálod ki akkor a nyomást nálam uvvel??
Válasz #322. hozzászólásra
Minden kompresszorra?
Mikor ugrik föl még az ár?
Mi szarik még be ezeken?
Válasz #320. hozzászólásra
Hát egy tömszelence, tömítéskészlet javítása 20 000 körül van.
Válasz #319. hozzászólásra
Ha nem kell sehová mennem akkor neked 8000ért másnak 10ért :)
De ebbe nincs benne a nyomáspróba és az esetleges uv festés.
Válasz #318. hozzászólásra
milyen áron javítják a kompresszorokat?
Válasz #318. hozzászólásra
merthát nekem akció jár ám hehehehe
tehát
1 kiló gázt mennyiért teszel be nekem?
és másnak???
Válasz #316. hozzászólásra
Az ár a kompresszor típusától függ. Van 60 000től 160 000-ig. De azért egy kompresszoron sok minden javítható. Általában 100 grammonként egy ezres a gáz. De ez klímástól is függ.
Válasz #315. hozzászólásra
O-gyűrűket, tömítéseket, gumicsöveket, illetve átmosni az egész rendszert.
Kompresszorok milyen árba mennek?
Töltésnek mi az ára?
x mennyiségnek mi az ára?
Válasz #308. hozzászólásra
ehhez az átalakításhoz mit kellene cserélni a kompresszoron és a szárító tartályon kívül ?
Válasz #310. hozzászólásra
Próbagázon mit néz uv lámpával? A klímagázhoz tesznek uv festék adalékot, és egy két nap használat után vizsgálják át a lámpával.
Válasz #303. hozzászólásra
Tavaly az enyémet egy klímás... 4 óra hosszat csinálta.., az idén nézegetem ez régi rendszerű szóltam egy hűtőgépszerelőnek 15perc volt 3-ad annyi,valahol egy kevés elmegy. A klímát igazság szerint havonta 2-szer meg kellene járatni.
Válasz #311. hozzászólásra

Akkor zavard el a p....-ba!
Válasz #310. hozzászólásra

akkor lesz gáz Feribácsi ha a csókának nemlesz próbagáza meg uv lámpája
Válasz #309. hozzászólásra

Ha bizonytalan a rendszeretek,akkor a próba gázzal kell tölteni,amit a uv lámpával lehet kontrolálni,mármint a szivárgást! Utánna hibaelhárítás,utánna normál feltöltés!Oxi!
Válasz #307. hozzászólásra
Tehát ez az eljárás?
Feltöltöd..... megnyomatod Nel ..........vársz....... megméred???
Válasz #303. hozzászólásra
Hát elvileg az r134a-ra való átalakítás volna a legszakszerűbb és hosszútávon a legkifizetődőbb.
Válasz #306. hozzászólásra
szólj egy klímásnak :) Nitogénnel 25-30 bar nyomást ráadsz ha egy óra alatt nem csökken a nyomás akkor elvileg zárt a rendszer. Ha ereszt akkor meg kell kereni hol ereszt :)
Válasz #305. hozzászólásra

pszt ...órát + aparátust honnét szerváljak gyorsan???
aztán ha enged???
Rádobsz egy nyomásmérő órát este és megnézed reggel mit mutat csökkent-e.
Kéne tőttetni nekünk is...
Miféle módszerekkel sasolják le h. nem enged?
Válasz #302. hozzászólásra
{:confused:
egy ismerősnek töltötték , abba is R12 ment volna, és az mondták, hogy valami helyettesítő gázt tettek bele, de nagyon hamar megadta magát az a szelep ami a kompresszoron van , és ott elment a gáz azt mondták kell új szelep , megint feltöltötték és két nap után megint elengedte ugyanott . Nekem most kellene tölteni, nem tom mitévő legyek engedjem , hogy beletegyék
Válasz #301. hozzászólásra
Állítólag r413a és r406a-val lehet egy az egybe helyettesíteni. De nem hiszem hogy a szerelődnek van ilyen gáza. És nem is egyszerű művelet tölteni mivel blend (keverék) gáz.
Válasz #300. hozzászólásra

Az R12-es gáznak van valmi helyettesítője amit kompresszor károsodás nélkül lehet használni?
134-es nem mehet bele , más meg nincs a klimásnak
Válasz #299. hozzászólásra
Persze csak ha a gyári klíma van benne...
Válasz #298. hozzászólásra
A medionba 1550 a dominátorba 1340 gramm.
Ha valaki tud segítsen.

Szeretném megkérdezni, mekkora mennyiségű gázt kell tölteni a Claas Medion 340, illetve Dominátor 108- kombájnok rendszerébe
Köszönettel:Imre
Válasz #294. hozzászólásra
A kompresszorról eddig nem is volt szó azt mondtad az nincs. Én a kondenzátorra, az elpárologtatóra és a csövekre mondtam az új árat mivel ezeket láttam a képeden,és te is erre írtad a 120at. Én fiat klímakompresszor márkát nem ismerek, esetleg fiat autójét ami ugye megint lehet sokféle. És ha az is úgy van tárolva hogy nincs ledugózva már dobhatod is ki a kukába.
Válasz #295. hozzászólásra
Ennek nincs meg az eredetije,de adok hozzá egy Fiat kompreszort.Itt felénk csak egy évig ment az MTZ,de klimával vették ujjonan.
Válasz #294. hozzászólásra
gondolom ebbe se Denso kompresszor van
nekem a Mezőtúriak noname kompresszorral szerelték , de már 2 éve működik hibátlanul
Válasz #291. hozzászólásra
Igen kinait veszel,annak a kompresszora 1 évet ment utánna kuka
Itt klima nélkül is kellemes tud lenni !
Válasz #257. hozzászólásra
elméletileg 2 bar
Válasz #289. hozzászólásra
Ne haragudj de ezeket újonnan, számlával ennyiért megveszem. Ráadásul klímát sosem bontunk így ki, hanem szétszereléskor rögtön ledugózzuk, mivel a klímaolaj oxigén hatására savasodni kezd és a fém részek belül elkezdenek rozsdásodni. De legyen vele szerencséd.
Válasz #283. hozzászólásra
Olyan puffancsot hol lehet szerezni mint ami a link alatti trakin v?
Válasz #288. hozzászólásra

Kompresszor nélkül 120.A hirdetéseknél megtalálod a képeket.
Válasz #286. hozzászólásra
Mennyiért adod? Képet tudsz feltenni róla?
Válasz #283. hozzászólásra
ilyenen filóztam már énis