van aprópénzen zsír új kis tölcséres műtrágyaszóró!!!!
új olcsó és nincs vele baj!
veszel még két levél fogastáblát hozzá és meg is vagy a vetésselúj eszközökkel olcsón és örökélet.
Cyclo 900 véleményt tudna valaki ,most vennék,egyet nem ismerem 2 millát megérhet?
Mű t. szóró nincs rajta,de nagyon szép állapotú.
Előnyei és hátrányaira lennék kíváncsi.
Ez az sfoggia vetőgép ez milyen gyártmány?Jó vagy rossz?Régebben néztem de nem tudom olyan szerény vetőgépnek nézem Most gondolom sokan meg fognak szólni de ennél még az SPC-t is úgy látom hogy több anyagból van.De nem nézem le attól csak nem ismerem.Olyan kis könnyű szerkezetnek néz ki
Nekem ilyen van, szerintem jók, bár nem a legolcsóbbak, 6 szezont húztam, egyszer kellett a ventillátorszíjat cserélni, meg egy vákummérő órát, azonkívül nemigen költöttem rá.
Az, olasz, mikor vettem e vetőgépet szemezgettem vele, nagyon jó ára volt, de közelebbről ismertem a kereskedőt, nekem inkább azt mondta, hogy jobban járok, ha elkerülöm.
2 milla körül teleszkópos, műkakis, granulátomos gaspardot, mascart, sfoggiát lehet kapni. Nem mintha ezek nagy márkák lennének, de azért az ismeretlenért sok az a pénz.
Üdv mindenkinek!
Szeretném kérdezni Gallignani vetőgéppel dolgozik-e valaki, vagy tudtok-e valami infót róla,gondolom nem csúcs minőség, 100-150ha ra kellene.Használtba 2m körül lenne.SPC van jó állapotú, vetés ellenőrzővel,de leszeretném cserélni kicsit komolyabbra.
Előre is köszi!
erre is megoldás a műtrágya szóró plusz a 11méteres smyk fogas! nem simító, hanem fogas! könnyű levelekkel kis fogakkal... mint a mese ollyat tudsz vetni és egynap bármelyik 20-30millást kiforogsz akárhol
és lenni ócsó és nagyon ócsó.
és mivel sokat vetsz sokat aratsz majd!
talajfüggő: minél kötöttebb, hidegebb, annál sekélyebbre. Jó földeken 6-8 cm, kötöttben inkább 4-5. Ugyanígy minél korábban, annál mélyebbre, és ahogy megy előre időben, úgy annál sekélyebbre.
Azért nem bokrosodik, mert csak talajközelben tud, és csak az első nodusznál. Ha az első nodusz a föld alatt van, akkor vagy nem is hoz oldalhajtást, vagy néhányat hoz...
Válasz #987. hozzászólásra
ha túl mélyre kerül akkor miért nem bokrosodik? Ha 4-5 centinél sekélyebben van az biztosan rossz a bokrosodási csomó felfagyása miatt.Mi olyan 7 centire vetjük a búzát általában.
Valamikor voltam ott a Shell kút környékén bálázót nézni az volt nekem legközelebb valami Fazekas nevezetű emberel a Vektort képviselte arrafelé.
Az után vettem magamnak is egyet (1998).
Azt hittem nektek volt
Na erre nem számítottam. Azt hittem inkább az eloszlással lesz bajod. Biztos úgy van ahogy mondod, az tény. Erről már én is olvastam, bár azt nem taglalták, hogy mi történik, ha sekélyebben, vagy mélyeben van a mag. Amúgy te milyen mélyre rakod a gabonát?
pedig pontos mélységállítással nagyon szépen aláforgatja a magot a rövidtárcsa. Van ahol marad feljebb persze ez elkerülhetetlen, de ezért kell kicsit ráhagyni a magmennyiségre és kész.
Viszont ha így sem vetünk el, jövpre meg jó éra lesz a búzának illetve esetleg keresett is lesz mert kevesebb van belőle, akkor szerinted mennyire fog fájni a fejem,hogy bakker szóróval vetettünk...
inkább ment volna vetőgéppel és fele ennyi lett volna elvetve?
Nem az általános évekről beszéltem fecobácsi!
csak még ilyenkor kényszeren is megvetitek a földi halandókat, akiknek nincsen horsc vader akármilyen ami 10milla felett van.
szerintem a komolyabb gond az egyenletes mélységtartással van! Akármivel kevered is be, mindig lesz a föld tetején is, a felső rétegben is, a célzott mélységben is, és sokkal mélyebbre is!
Az eloszlás kevéssé érdekes, ha géppel veted, akkor egymástól mm-ekre vagy cm-ekre vannak a sorban, és 12-15 cm-re oldalra a magok, mégis tudnak bokrosodni, és májusra benövik a teljes területet. Az nem releváns.
A mélység viszont komoly gond! Az, hogy mennyire egyenletesnek néz ki valójában mindegy. Az igazi kérdés az, hogy hol fog kialakulni a gyökércsomó, amelyen elágazódik. Mert ha az sekélyen van, akkor könnyen felfagy. Ha mélyen, akkor pedig nem bokrosodik. A helyes mélységet a talajtípushoz, és a talajállapothoz kell kiválasztani, és minden magnak oda kell kerülnie.
Egy vetőgép (főleg komolyabb mélységtartással) ezt tudja. Még egy rövidtárcsára gyárilag felépített vetőgép is (ott az első tárcsasor mögé, a második tárcsasor elé hullanak a magok, így a második tárcsasor azonos vastagságú földet takar rá), viszont a felszínre szórt és utána talajba kutymált magnál a vetésmélység gyakorlatilag nem is értelmezhető!
Feco! A szórva vetéssel melyik a nagyobb problémád? Az egyenetlen vetésmélység, vagy a magok egyenetlen eloszlása a talajon? Mert az könnyen előfordul, hogy 3-4 mag szinte éri egymást, mellettük meg kicsit messzebb van 1 ami körül több cm-re egy sincs. Amik szorosan vannak, azok nem fognak bokrosodni annyira, az egy szem mag meg jobban. De ha ez így tökéletes lenne, akkor elég lenne 150 kg/ha, majd bebokrosodik. Én ebben látom a szórva vetés nagyobb hátrányát. Amúgy az elég érdekes, hogy IH-s vetésnél figyeltem meg már többször azt, hogy sokszor a kelés egyenetlen, de a korán kelők egyszer csak ellustulnak, és a későn kelők utolérik őket méretben és bokrosodásban is még ősszel-télen. Mellettem most is ez a helyzet. Mire minden mag kikelt, az több mint 1 hét volt. Most mégis tök egyöntetű az állomány. Vajon miért van ez?
8280 hozzászólás
Válasz #1028. hozzászólásra

csak nem bírsz megbékélni vele, ugye?
Válasz #1021. hozzászólásra

van egy 2003-as évjáratú monosemünk. Még az is lehet, hogy eladó, ha jönne egy más....
sokat ment, legalább évi 400 hektárt mindig, de minden évben meghozom hozzá amit csak kell. Kopó alkatrészek, csapágyak ennyi.
(ha ezt ermike meglátja hahahaha)
Válasz #1027. hozzászólásra

van aprópénzen zsír új kis tölcséres műtrágyaszóró!!!!
új olcsó és nincs vele baj!
veszel még két levél fogastáblát hozzá és meg is vagy a vetésselúj eszközökkel olcsón és örökélet.
Vagy egy 9méteres Vader Spirit
inkább aztvedmeg amelyik mellete áll a monosemet

valaki tuna segíteni 30 lovas gépre kéne búza vetőgép milyet vegyek?? véleményeket várok!!.
Cyclo 900 véleményt tudna valaki ,most vennék,egyet nem ismerem 2 millát megérhet?
Mű t. szóró nincs rajta,de nagyon szép állapotú.
Előnyei és hátrányaira lennék kíváncsi.
Válasz #1018. hozzászólásra
Most gondolom sokan meg fognak szólni de ennél még az SPC-t is úgy látom hogy több anyagból van.De nem nézem le attól csak nem ismerem.Olyan kis könnyű szerkezetnek néz ki 
Ez az sfoggia vetőgép ez milyen gyártmány?Jó vagy rossz?Régebben néztem de nem tudom olyan szerény vetőgépnek nézem
Válasz #1022. hozzászólásra
Axiálhoz egy telefont meg ejtek, mi fill dollár lenne egy műtrágya szóró.Esetleg olcsóbb helyet ha tudtok...
Válasz #1022. hozzászólásra
Ez meg nem szórja a kakit,van ám gondom,kicsi pénz legyen tudjon is mindent,valami elmarad.De látszik hogy van gazdája, úgy néz ki mint az új.
Válasz #1021. hozzászólásra
Esetleg ez?:
http://www.agrarkereso.hu/hirdet/megmutat.php?hird=27850&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=165563#
Válasz #1020. hozzászólásra
AZ jó!Tárcsást gondoltam venni.
Ha tudtok valahol,szívesen fogadok címet,bár mi infót.
Válasz #1017. hozzászólásra
Nekem ilyen van, szerintem jók, bár nem a legolcsóbbak, 6 szezont húztam, egyszer kellett a ventillátorszíjat cserélni, meg egy vákummérő órát, azonkívül nemigen költöttem rá.
Válasz #1018. hozzászólásra
Az csúszó csoroszlyás,nem?
Válasz #1017. hozzászólásra
http://www.kite.hu/show_used_machine.php?machine_id=935&lang=hu
ez is abban az árban van!
Erről vélemény
ára nem tudok
Válasz #1008. hozzászólásra
Ez közel van azért néztem ki,árba is megfelelne.
Válasz #1014. hozzászólásra
Az, olasz, mikor vettem e vetőgépet szemezgettem vele, nagyon jó ára volt, de közelebbről ismertem a kereskedőt, nekem inkább azt mondta, hogy jobban járok, ha elkerülöm.
Válasz #1012. hozzászólásra
Szerintem Italy...
Kamrák,vető tárcsák különbözök minden gépen?
Válasz #1011. hozzászólásra
Az úgy már elég gáz.Kik gyártják?
Válasz #1010. hozzászólásra
Törik , reped . A tartályok is lehullanak róla...
Évi 150-200ha
Válasz #1007. hozzászólásra
Csavar kötéseknél hullik szét,vagy törik?
Mennyit vet évente?
Válasz #1006. hozzászólásra
szerintem az alkatrész az gáz, inkább vedd meg a mögötte lévő optimát!
2 milla körül teleszkópos, műkakis, granulátomos gaspardot, mascart, sfoggiát lehet kapni. Nem mintha ezek nagy márkák lennének, de azért az ismeretlenért sok az a pénz.
Ez egy hoki . Szomszédnak van , de eladná és venne helyette egy Cyclo 800 vagy 900 -at mert azt is jobbnak tartja még használtan is.
Széthullik darabokra.
Egyébként nagyon jó elvet meg jó a kelés is utána , de hát...
Üdv mindenkinek!

Szeretném kérdezni Gallignani vetőgéppel dolgozik-e valaki, vagy tudtok-e valami infót róla,gondolom nem csúcs minőség, 100-150ha ra kellene.Használtba 2m körül lenne.SPC van jó állapotú, vetés ellenőrzővel,de leszeretném cserélni kicsit komolyabbra.
Előre is köszi!
Válasz #1004. hozzászólásra

Pedig Bábolnán is ott vót ez a kuva-szar.
Erős megérzésem az h. most is ott rohad a cég telepén.
Tehát meg is vehetnéd akár azonnal...hehehe
Válasz #1003. hozzászólásra
Nekem nem jön be.
Ismeretlen márka , kapás is...
Ha ragaszkodsz a stílushoz , akkor már inkább Köckerling Ultima.
Hello
Mit gondoltok erről a vetőgépről?
http://www.youtube.com/watch?v=Ms8-P5I2gXQ&feature=player_embedded
erre is megoldás a műtrágya szóró plusz a 11méteres smyk fogas! nem simító, hanem fogas! könnyű levelekkel kis fogakkal... mint a mese ollyat tudsz vetni és egynap bármelyik 20-30millást kiforogsz akárhol
és lenni ócsó és nagyon ócsó.
és mivel sokat vetsz sokat aratsz majd!
Válasz #1000. hozzászólásra
Olyan nincs . Ebben a szélsőséges időjárásban és ráadásul szar-kötött földeken ez lehetetlen...
Legtöbbünknek durva és kevés koronás földek vannak...
1000

szónak is 1 a vége
mindenki olyat szerezzen be amivel rohadt kis költséggel rohadt sokat lehet kaszálni
Válasz #998. hozzászólásra
Értem.
Válasz #992. hozzászólásra
talajfüggő: minél kötöttebb, hidegebb, annál sekélyebbre. Jó földeken 6-8 cm, kötöttben inkább 4-5. Ugyanígy minél korábban, annál mélyebbre, és ahogy megy előre időben, úgy annál sekélyebbre.
Azért nem bokrosodik, mert csak talajközelben tud, és csak az első nodusznál. Ha az első nodusz a föld alatt van, akkor vagy nem is hoz oldalhajtást, vagy néhányat hoz...
ha túl mélyre kerül akkor miért nem bokrosodik? Ha 4-5 centinél sekélyebben van az biztosan rossz a bokrosodási csomó felfagyása miatt.Mi olyan 7 centire vetjük a búzát általában.
Válasz #995. hozzászólásra
Mi???
Válasz #991. hozzászólásra

Régen, volt nekem

ezt azé vártam csakbeírja valamelyik földeket taposó parasztocska---
Válasz #990. hozzászólásra

Valamikor voltam ott a Shell kút környékén bálázót nézni az volt nekem legközelebb valami Fazekas nevezetű emberel a Vektort képviselte arrafelé.
Az után vettem magamnak is egyet (1998).
Azt hittem nektek volt
Na erre nem számítottam. Azt hittem inkább az eloszlással lesz bajod. Biztos úgy van ahogy mondod, az tény. Erről már én is olvastam, bár azt nem taglalták, hogy mi történik, ha sekélyebben, vagy mélyeben van a mag. Amúgy te milyen mélyre rakod a gabonát?
Válasz #988. hozzászólásra

nemkell az Neked!
majd mutatok egy király robosztus hegyi bálázót ha jössz a magért
Válasz #988. hozzászólásra

nagybátyámnak volt...
pedig pontos mélységállítással nagyon szépen aláforgatja a magot a rövidtárcsa. Van ahol marad feljebb persze ez elkerülhetetlen, de ezért kell kicsit ráhagyni a magmennyiségre és kész.
Viszont ha így sem vetünk el, jövpre meg jó éra lesz a búzának illetve esetleg keresett is lesz mert kevesebb van belőle, akkor szerinted mennyire fog fájni a fejem,hogy bakker szóróval vetettünk...
inkább ment volna vetőgéppel és fele ennyi lett volna elvetve?
Nem az általános évekről beszéltem fecobácsi!
csak még ilyenkor kényszeren is megvetitek a földi halandókat, akiknek nincsen horsc vader akármilyen ami 10milla felett van.
Feco!
volt nektek valamikor welger bálázó?
Válasz #981. hozzászólásra
szerintem a komolyabb gond az egyenletes mélységtartással van! Akármivel kevered is be, mindig lesz a föld tetején is, a felső rétegben is, a célzott mélységben is, és sokkal mélyebbre is!
Az eloszlás kevéssé érdekes, ha géppel veted, akkor egymástól mm-ekre vagy cm-ekre vannak a sorban, és 12-15 cm-re oldalra a magok, mégis tudnak bokrosodni, és májusra benövik a teljes területet. Az nem releváns.
A mélység viszont komoly gond! Az, hogy mennyire egyenletesnek néz ki valójában mindegy. Az igazi kérdés az, hogy hol fog kialakulni a gyökércsomó, amelyen elágazódik. Mert ha az sekélyen van, akkor könnyen felfagy. Ha mélyen, akkor pedig nem bokrosodik. A helyes mélységet a talajtípushoz, és a talajállapothoz kell kiválasztani, és minden magnak oda kell kerülnie.
Egy vetőgép (főleg komolyabb mélységtartással) ezt tudja. Még egy rövidtárcsára gyárilag felépített vetőgép is (ott az első tárcsasor mögé, a második tárcsasor elé hullanak a magok, így a második tárcsasor azonos vastagságú földet takar rá), viszont a felszínre szórt és utána talajba kutymált magnál a vetésmélység gyakorlatilag nem is értelmezhető!
Válasz #985. hozzászólásra
milliós kár...!?!?!?
Válasz #983. hozzászólásra
pontosan. A magtakaró pálcák szorulnak már cserére. De ennyi.
Válasz #983. hozzászólásra

psztt
kérdezd meg 1 az 1be cserét a valtrára
ha igen menj bele
jóóóóól jáááááááááárszzzzzzzz pszzzzzzzttttt
Válasz #982. hozzászólásra
Cimbi mennyire használható a vödör,perkálok ráakasztok és húzhatom?
Válasz #972. hozzászólásra

fasza!
Feco! A szórva vetéssel melyik a nagyobb problémád? Az egyenetlen vetésmélység, vagy a magok egyenetlen eloszlása a talajon? Mert az könnyen előfordul, hogy 3-4 mag szinte éri egymást, mellettük meg kicsit messzebb van 1 ami körül több cm-re egy sincs. Amik szorosan vannak, azok nem fognak bokrosodni annyira, az egy szem mag meg jobban. De ha ez így tökéletes lenne, akkor elég lenne 150 kg/ha, majd bebokrosodik. Én ebben látom a szórva vetés nagyobb hátrányát. Amúgy az elég érdekes, hogy IH-s vetésnél figyeltem meg már többször azt, hogy sokszor a kelés egyenetlen, de a korán kelők egyszer csak ellustulnak, és a későn kelők utolérik őket méretben és bokrosodásban is még ősszel-télen. Mellettem most is ez a helyzet. Mire minden mag kikelt, az több mint 1 hét volt. Most mégis tök egyöntetű az állomány. Vajon miért van ez?