Válasz csoppika #5819. hozzászólásáraAz önsúly az 15 mázsa, ebbe ha beleöntünk 10 mázsa búzát, akkor még csak 25-nél járunk, annyit azért illik megemelni kisebb traktornak is, nem?
Válasz VW passat #5811. hozzászólásáraAzon Lajta tárcsák vannak, ami ha picit nedves a körülmény szeret beragadni, meg sűrűn csapágyas nincs megoldva porvédelem, szóval szerintem attól hogy magyar még messze nem a legjobb.
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata kühne felderr 3m-es gabonavetőgéppel? Aprómagot lehet vele megfelelően vetni? Van hozzá alkatrész? Ilyen típusú tárcsás vetőgépet szeretnék venni, mert csak magyar. Szélesebbek nem szeretnék, mert sok a kis parcella.
Válasz Pilátus #5807. hozzászólásáraAhogyan látom, vékonyabb a kerék, mint szokott(bár abból is van több vastagságú). Szerintem a nagyobb felületi nyomás miatt (notill). Valszeg a műanyag+gumi kombó itt már kevés.
Régi, csoroszlyás vetőgépünk van, de nézegetem ezeket a ventilátoros "polipos" masinákat.
Ha jól látom elvileg egy újragondolt hagyományos vetőgép légrásegítéssel ?
Mert azt hittem a polipalakú elosztófejben van valami okosság, de videókat nézegetve csak simán üres és talán a légörvény, vagy csak az egyforma átmérők miatt egyenletesen áramlik a mag a csoroszlyákhoz, vagy van még valami amit nem láttam ?
Válasz PéZé #5796. hozzászólásárameg, mivel nem kellett senkinek így végigdolgozta a szezont, gyakorlatilag zsírzással kenéssel megcsinált 400 ha-t... nagy dilemma ez az adjuk ne adjuk dolog...
A Horsch-nak nagyobb az átömlési keresztmetszete és meg jobban is mutatna.Rövidtárcsát meg úgy is adsz szerintem a tarlőnak és egy rövidtárcsa után viszont bármlyik vetőgépp jó lehet.Amióta van rövidtárcsa és nagy sebesség azóta nincs akadály egy gazdaságban sem...
Válasz Drisa #5785. hozzászólásáramondjuk a kite újabban híjján van a normális embereknek... volt aki jött bemutatógéppel kezelőnek és olyan szinten nem értett az egészhez hogy a mi állítgattuk helyette a GPS-t... biztos sok leendő ügyfelet hoz az ilyen...
Válasz .Feco. #5784. hozzászólásáraÉn még úgy nem értek hozzá, kite bérvetés. Azt mondták esetes gép full mindenes. 8-35 cm ig szór tőtáv, kettős sőt még itt ott 3as vetés is van.
Válasz Drisa #5777. hozzászólásárakell bele az eSet készlet, de utána nagyon tud! naprát még pontosabban veti mint a kukoricát, majd fotózok ha lesz időm tőszámegyenletességet... 12 km/h-ig olyan mint a mese!
8280 hozzászólás
Válasz otis #5829. hozzászólásáraEgy jobbképű 140-es már felemeli de amelyiknek nem jó a súlyelosztása hátsókerekezni fog vele hehe
Válasz csoppika #5819. hozzászólásáraAz önsúly az 15 mázsa, ebbe ha beleöntünk 10 mázsa búzát, akkor még csak 25-nél járunk, annyit azért illik megemelni kisebb traktornak is, nem?
Válasz csoppika #5826. hozzászólásáraZetor nem bírja el szerintem.
Válasz otis #5816. hozzászólásárahaveromnak van ilyen gépe,4650 Johni val használja
Válasz csoppika #5825. hozzászólásáraEz mennyire nehéz egy 120-140 lovasnak? (Zetor ezt nem bírná el)
Válasz csoppika #5824. hozzászólásáraCsak 2650kg kb... Megengedett...
Válasz csoppika #5823. hozzászólásáraBocsesz, 4500-at kell tudni a traktornak..
Válasz otis #5821. hozzászólásárahttps://pdmlink.vaderstad.com/openext.aspx?id=5e54eafa-645c-4fd5-a724-c0f84b61de21
Válasz otis #5818. hozzászólásáraHát ha 4500 kiló megpakolva akkor 8000-es traktor kell elébe és annak sem lesz a legkönnyebb eszköz.
de nincs az annyi szerintem
Válasz csoppika #5819. hozzászólásáraLinket tudnál adni? Én nem találtam ott.
Válasz csoppika #5819. hozzászólásáraSzóval egy 110-120lovas traki nem tudom, hogyan viszi...
Válasz otis #5818. hozzászólásáraA vader oldalán angol is van. 4500kg-ot ír teljes tömegre...
Válasz csoppika #5817. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz otis #5816. hozzászólásárahttps://www.google.hu/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.hjallerupmaskinforretning.dk/UserFiles/File/kataloger/Kverneland-katalog/Jord/Universals%25C3%25A5mask_Rapid%2520-%2520R%25C3%25A6kkes%25C3%25A5maskiner/Lift%2520R30/Rapid%2520lift/I_rd30_da.pdf&ved=0ahUKEwj0-IimwOrVAhVF6xoKHVdTCEgQFghYMBA&usg=AFQjCNFYOlYbh-GMT4fi7_9s5BZNjARDEA
Egy ilyen Rapidról kinek mi a véleménye? Mekkora traktor kellene elé, ami fel is tudja emelni teli búzával?
https://www.agroinform.hu/geppiac/vderstad-rapid-rd-30-s/h_1449603
Válasz csferri #5812. hozzászólásáraKöszönöm
Közben el is kelt a kiszemelt
http://agroforum.hu/szakcikkek/gepujdonsagok-az-olajnovenyek-termesztesi-technologiaiban-vetestechnika
A vetőgépekről itt egy részletes összehasonlítás(ha nem is az) és kinek mi a véleménye mert ma már talán többen találkoztak ezekkel
Válasz VW passat #5811. hozzászólásáraAzon Lajta tárcsák vannak, ami ha picit nedves a körülmény szeret beragadni, meg sűrűn csapágyas nincs megoldva porvédelem, szóval szerintem attól hogy magyar még messze nem a legjobb.
Sziasztok
Valakinek van tapasztalata kühne felderr 3m-es gabonavetőgéppel? Aprómagot lehet vele megfelelően vetni? Van hozzá alkatrész? Ilyen típusú tárcsás vetőgépet szeretnék venni, mert csak magyar. Szélesebbek nem szeretnék, mert sok a kis parcella.
Üdv!

Rabe megaseed vetőgép van valakinek? Beüzemeléshez szeretnék 1-2 infót kérni.
Válasz Pilátus #5807. hozzászólásáraVan sok verzió, mindenhol más válik be.

Válasz Pilátus #5807. hozzászólásáraAhogyan látom, vékonyabb a kerék, mint szokott(bár abból is van több vastagságú). Szerintem a nagyobb felületi nyomás miatt (notill). Valszeg a műanyag+gumi kombó itt már kevés.
ITT mintha érdekesen vas vagy öntött vas sorzáró kereket használnak már?Ez jóbb?
https://www.tractorhouse.com/listings/farm-equipment/for-sale/19247495/2009-john-deere-1790-ccs?qfc=ao77zv&shortqf=1
Régi, csoroszlyás vetőgépünk van, de nézegetem ezeket a ventilátoros "polipos" masinákat.
Ha jól látom elvileg egy újragondolt hagyományos vetőgép légrásegítéssel ?
Mert azt hittem a polipalakú elosztófejben van valami okosság, de videókat nézegetve csak simán üres és talán a légörvény, vagy csak az egyforma átmérők miatt egyenletesen áramlik a mag a csoroszlyákhoz, vagy van még valami amit nem láttam ?
Válasz Drisa #5804. hozzászólásáranem még, csinálok nemsokára csak évet zárunk 0-24-ben...
Válasz .Feco. #5803. hozzászólásáraNapraforgó vételről csináltál képeket?
Válasz PéZé #5796. hozzászólásárameg, mivel nem kellett senkinek így végigdolgozta a szezont, gyakorlatilag zsírzással kenéssel megcsinált 400 ha-t... nagy dilemma ez az adjuk ne adjuk dolog...
Válasz .Szabi. #5800. hozzászólásáraMekkora traki húzza azt el? Vagy tipped szerint ebből egy 3 méterest?
Válasz .Szabi. #5800. hozzászólásáraKüldj képet,árat.
Válasz Mf-es? #5799. hozzászólásáraNálam van 1 horsch co4, jó pénzért viheted
Válasz Pilátus #5798. hozzászólásáraNincs rövidtárcsa,és nem is tervezek,semmivel elébe.
A Horsch-nak nagyobb az átömlési keresztmetszete és meg jobban is mutatna.Rövidtárcsát meg úgy is adsz szerintem a tarlőnak és egy rövidtárcsa után viszont bármlyik vetőgépp jó lehet.Amióta van rövidtárcsa és nagy sebesség azóta nincs akadály egy gazdaságban sem...
Melyik vetőgép alkalmasabb,zúzott napratarlóba vetésre?
Ez:
http://www.traktorpool.de/details/Drillmaschinen-Bestellkombinationen/Koeckerling-AT-300/3248612/
vagy ez:
http://www.traktorpool.de/details/Zubehoer-Sonstige-Sae-Pflanztechnik/Sonstige-Horsh-CO4-Drill-Horsh-CO4-Drill/3123500/
Válasz .Feco. #5794. hozzászólásáraKöszönöm a lehetőséget, de ritkán járok felétek innét Győr mellől. Egyébként te hirdetsz egy gépet az megvan még?
Nekem van JD 6 soros műtrágyás ,granulátomos monosemes árban elviheted... vagy ha valakinek nincs pénze elviheti hozomra"...
Válasz PéZé #5793. hozzászólásáragyere el nézd meg a miénket és megmutatom az összes olyan pontját amit sokszor nézegetünk...
6 soros használt monosem vetőgépet szeretnék venni. Mire kell figyelnem? Mik azok a hibák, amiket nehéz rajta kijavítani?
Válasz .Feco. #5786. hozzászólásáraMajd én is csinálok képeket, de várom akár emailben is többet is küldhetsz mert nagyon kíváncsi vagyok.
Válasz Mf-es? #5790. hozzászólásáraTargoncabontóból veszel egy rakás tömör kereket és összehozod egy tengelyre valahogyan. Örök!
Válasz Zsolt74 #5788. hozzászólásáraAgrion kivételével,itt vannak gondok velük.
Válasz Vinkó75 #5782. hozzászólásáraKöszi szépen!
Meghibásodások,anyagminőség?
Válasz .Feco. #5786. hozzászólásáraGondolom ügyelnek rá, hogy nehogy megzavarja az alkalmazott lelki békéjét a túl sok pénz...
Válasz Drisa #5785. hozzászólásáramondjuk a kite újabban híjján van a normális embereknek... volt aki jött bemutatógéppel kezelőnek és olyan szinten nem értett az egészhez hogy a mi állítgattuk helyette a GPS-t... biztos sok leendő ügyfelet hoz az ilyen...
Válasz .Feco. #5784. hozzászólásáraÉn még úgy nem értek hozzá, kite bérvetés. Azt mondták esetes gép full mindenes. 8-35 cm ig szór tőtáv, kettős sőt még itt ott 3as vetés is van.
Válasz Drisa #5783. hozzászólásáraakkor valamit nagyon nem értenek rajta...
Válasz .Feco. #5781. hozzászólásáraElvileg volt benne eset.
Válasz Zsolt74 #5779. hozzászólásáraA Türkis vetőgépek itt olyan 100 hektáros méretig terjedtek el felénk. Gond nélkül szépen vetnek mindent.
Válasz Drisa #5777. hozzászólásárakell bele az eSet készlet, de utána nagyon tud! naprát még pontosabban veti mint a kukoricát, majd fotózok ha lesz időm tőszámegyenletességet... 12 km/h-ig olyan mint a mese!