Mert pl. az enyém sima vtz 2048am, normál váltós, de már a váltókar kint van jobb oldalt, a hidraulika munkahenger a váltó tetején van, ami pl. az 50mtz-é, az emelőszerkezet pedig szintén minden mtz.
Válasz szeki 2 #538. hozzászólásáraHello!
Veszprém megye, Jásd. A tornado kasztniba más az tudom, a tiéd szinkron vagy még a normál váltós? Végülis csak az érdekelne, hogy ezeknél a 3hengereseknél ugyan az a szelephézag mint a 2hengereseknél "0,3" vagy itt már más?
VTZ 2048A traktorom hátsó csatlakozóaljzatára ha rákötöm a pótkocsit, rendesen működik az irányjelző, fék stb..., de viszont ha a traktoron felkapcsolom a világítást, akkor villog az irányjelző egyszerre. Valaki találkoozott esetleg ilyen jelenséggel ? Nem tudom mi lehet a probléma.
Válasz kulissza #174. hozzászólásáraSzia nekem is átküldenéd a használatit mert én is most vettem egy vtz2048a és van rajta mit csinálni.Előre is köszönöm.aradizsolt73@gmail.com
Válasz szeki 2 #538. hozzászólásáraVtz 2048 am trakihoz sehol nem lelek gépkönyvet, ki tudnál segíteni egy fénymásolattal? Fizetek érte, plussz a postaköltséget is.
Válaszodat köszönve,
Steve
Válasz steflers #540. hozzászólásáraÜdv.!
Ha más nincs a T30-asé szinte ugyanaz! Alatta ugyanaz van, váltó, kuplung, elsőhajtás, hidraulika.
A különbség a kasztni és a 3 hengeres motor.
Hali!
Megoldódott az ajtóüveg. Bodorik-üveg Szolnok, forgalmaznak minden fajtát vtzhez. Traktor-ker 46ezer lett volna kiszállítással a szolnokiak meg 22ezer póstával együtt.
Asszem csak akkor rendelek bár mit is a Traktor-kertől ha máshol nem találok.
Megjön az üveg, csinálok róla mintát, aztán legközelebb plexiből kivágatom.
Meg tudná vki mondani hogy bal oldalt lent a lábnál mi a rendeltetése a kis kapcsolónak.
Középen rájöttem hogy a difizárnak van a kapcsolója, de bal oldalt még nem sikerült rájönnöm mi az.
Válasz cb_kicsiogre #528. hozzászólásáraVagy keresel egy üvegest. Én a múltkor vágattam vele ragasztott üveget, vittem neki sablont és szépen kivágta még a sarkoknál a lekerekítéseket is kivágta és megcsiszolta, jobban megcsinálta mint a gyári üveg
Válasz steflers #522. hozzászólásáraezen a gépen nincsen rá mód hogy kikapcsold az összkerék hajást.
a két fék adja magát, jobbos s balos fék.
a két kuplung pedig, egyik a tlt, másik a rendes.
a mászó fokozat hajtását a tlt ről vették le, ezért annak a kapcsolásához a tlt kuplungot kell használni.
bitang kis masina, szeretni fogod.
Egy hete vásároltam kisháztáji gazdaságunkba egy VTZ 2048A traktort. Nagyon jó a gép, 440 üó. van benne. Mivel még soha nem volt ilyen traktorom, kérdésem lenne, tudna vki segíteni abban hogy ezen típusú traktoroknál hogyan kapcsol be ill. hogyan kapcsol/kapcsolom ki az összkerékhajtást?
Vagy esetleg a fülke belső kapcsolóiról egy rajzot mi, mit kapcsol? (Értem ezalatt a két fékpedált és két kuplungot)
Sziasztok ! Megpróbálok segítséget keresni de úgy látom nincs nagy mozgás ezen a fórumon.
Bal oldali motorburkolatot keresek de mivel nincs gyártásba nem kapni rá . Nekem jó a törött ütött kopott is majd rendbe rakjuk megragasztjuk lefestjük.
Megveszem!!!!!!!!!!! Csak van valakinek?
De aki tud ujjat valahol azt is szívesen veszem.
Válasz tunde0918 #516. hozzászólásáraTünde, elekrtomosan nincsen szerintem nekem.
de körbenézek, lehet hogy van magyar könyvem, ha van akkor szólni fogok és elpostázom.
sziasztok!
kis segítséget kérnék!
van egy vtz 2048a -as traktorom de gépkönyvem nincs.
ha valaki elektronikusan tudna egyet küldeni ami magyarul van azt megköszönném:
(oroszt találtam a neten de azzal nem boldogulok)
elérhetőségem tunde0918@gmail.com
A képen látható, felül levő bekarikázott gyors-zárat kioldva láthatóvá válik az olajhűtő csőkígyója. Az olajat a ventilátor légárama hűti nyári állásban.
A csőkígyó porral/olajsárral szennyeződve nem tudja a motor hőjét átadni a légáramlatnak!!!
Az alsó bekarikázott "csapot " kell úgy elfordítani, hogy a csavarlyukak újból illeszkedjenek.
A zöld nyilak az olajat szállító csöveket mutatják.
Téli állásban a ventilátor már nem hűti az olajat, mivel a meleg olaj áramlása a motorból a fűtés csőkígyóján át halad.
Ezen a képen jobban látható, mit kell elforgatni. A rajta levő öntési jel mutatja az olaj áramlási irányát is. Ha ez nem lenne a tieden, akkor ciril betűk vannak rajta. Ha nem láthatóak, akkor össze kell jelölni az egyik állásban.
A "csapot nem kell kihúzni(kifolyik az olaj), csak kicsit meglazítani felfelé és elfordítani.
Válasz ND #511. hozzászólásáraAhogy nyomogatom, kocogtatom az órát, mindig mást mutat. Lehet érintkezés vagy rossz az óra. Ha a hőtől meg akarna szorulni akkor azt érezné, hallaná az ember.
Válasz Szentgyörgyi József #510. hozzászólásáraMármint mi?
a por az órán hogy befojásolja a hőfokot?
Vagy kontaktra gondolsz?
A T25-ön van az órának (legalábbis nálam) kint egy biztosítéka, nálam annak mozgatása volt hogy befolyásolta az órát.
Egyébként melegben nyúzva az enyémen is elszáll a hőfok.
Vasárnap levágtam kb fél hektár derékig érő lucernát 210cm-es kaszával. A hőfok 120c° volt. Gondoltam lefényképezem de amikor letöröltem a port akkor lement 80-ra. Lehet a tieteknek is ez a baja.
hát.. nekem van két ilyen kis trakim, egyik t-25 másik vtz-2048 éshát éppenséggel nyáron is nyúzni kell hogy bemelegedjenek.
az olajhűtő téli állásában is ha nem nagyon nehéz meló és nincsen rettenet meleg akkor sem melegsik be rendesen.
a gyanúm adagoló probléma.
át kell nézni a motort, sajnos nagy bontás lesz.
az abszolut nem normális ha melegszik és gyenge, ezek a motorok kifejezetten jól hűtöttek és meglehetősen nyomatékosak önmagukhoz képpest.
Válasz Szentgyörgyi József #507. hozzászólásáraT-25 össel 1,5 méter széles kalapácsos zúzót hajtottam,de az nem melegedett, pedig 1 hengerrel még rövidebb is. Valami más lesz itt a problem.......szerintem.
Válasz szekrenyesjozsef #503. hozzászólásáraHa vízszintes tengelyű a zuzó és a gép szélességét viszi akkor valószínűleg erölködik és azért melegszik. A 100-110 fok még eltürhető mert a léghűtéses motornak kb ez az üzemi hőfoka.
656 hozzászólás
Mert pl. az enyém sima vtz 2048am, normál váltós, de már a váltókar kint van jobb oldalt, a hidraulika munkahenger a váltó tetején van, ami pl. az 50mtz-é, az emelőszerkezet pedig szintén minden mtz.
Válasz szeki 2 #538. hozzászólásáraHello!
Veszprém megye, Jásd. A tornado kasztniba más az tudom, a tiéd szinkron vagy még a normál váltós? Végülis csak az érdekelne, hogy ezeknél a 3hengereseknél ugyan az a szelephézag mint a 2hengereseknél "0,3" vagy itt már más?
Válasz Gepi #553. hozzászólásáraTermészetesen! Tudnám szkennelni.
Válasz szeki 2 #546. hozzászólásáraBátya!

A gépkönyv szkennelés menne?
Válasz steflers #551. hozzászólásáraletestel valahol a kontakt nem jó
A pótkocsin villog az irányjelző, a traktoron minden rendben van. (irányjelzők, féklámpa, stb...)
VTZ 2048A traktorom hátsó csatlakozóaljzatára ha rákötöm a pótkocsit, rendesen működik az irányjelző, fék stb..., de viszont ha a traktoron felkapcsolom a világítást, akkor villog az irányjelző egyszerre. Valaki találkoozott esetleg ilyen jelenséggel ? Nem tudom mi lehet a probléma.
Válasz kulissza #174. hozzászólásáraSzia nekem is átküldenéd a használatit mert én is most vettem egy vtz2048a és van rajta mit csinálni.Előre is köszönöm.aradizsolt73@gmail.com
Válasz steflers #544. hozzászólásáraAz enyém a sajátja ,de itt a fórumon is van lehetőséged a letőltésre ,bizonyára meg találod !
Válasz steflers #544. hozzászólásáraAz enyém a sajátja ,de itt a fórumon is van lehetőséged a letőltésre ,bizonyára meg találod !
Válasz steflers #544. hozzászólásáraSajnos nincs lehetöségem a fénymásolásra !
part.2 :) lemaradt..
https://www.youtube.com/watch?v=9k-d-rBBQis&t=12s
Válasz szeki 2 #538. hozzászólásáraVtz 2048 am trakihoz sehol nem lelek gépkönyvet, ki tudnál segíteni egy fénymásolattal? Fizetek érte, plussz a postaköltséget is.
Válaszodat köszönve,
Steve
Vtz 2048 tornado vetés!! :)

https://www.youtube.com/watch?v=qlzFSEkNc4I
https://www.youtube.com/watch?v=qlzFSEkNc4I
tornado elvileg már szinkron váltós.
Válasz steflers #540. hozzászólásáraÜdv.!
Ha más nincs a T30-asé szinte ugyanaz! Alatta ugyanaz van, váltó, kuplung, elsőhajtás, hidraulika.
A különbség a kasztni és a 3 hengeres motor.
VTZ 2048A-hoz van valakinek gépkönyve, megadnám a cimemet, fizetem a postaköltséget, ha esetleg van valakinek irjon rám.
Válasz cb_kicsiogre #537. hozzászólásáraDe itt a Fórumon is találsz ,,le is tudod tőlteni ,az enyém a gép sajátja a T16 osét innen a fórumrol tőltöttem le .
Válasz cb_kicsiogre #537. hozzászólásáraVtz 2048 AM tornádó hoz van ,hol laksz ?
Még annyit had kérdezzek, hogy nincs köztünk senkinek egy épkézláb kezelési könyve vtzhez?
Hali!
Megoldódott az ajtóüveg. Bodorik-üveg Szolnok, forgalmaznak minden fajtát vtzhez. Traktor-ker 46ezer lett volna kiszállítással a szolnokiak meg 22ezer póstával együtt.
Asszem csak akkor rendelek bár mit is a Traktor-kertől ha máshol nem találok.
Megjön az üveg, csinálok róla mintát, aztán legközelebb plexiből kivágatom.
Válasz steflers #532. hozzászólásáraSzia a nevemre kattintva a nyolcadik oldalon látod az Eb húzót !
Válasz steflers #532. hozzászólásáraA lengő vonó lap alatt található az EB húzó azzal lehet le engedni !!
Válasz steflers #532. hozzászólásáraEb kampó azzal kapcsolható lengő állásba !
Sziasztok!
Meg tudná vki mondani hogy bal oldalt lent a lábnál mi a rendeltetése a kis kapcsolónak.
Középen rájöttem hogy a difizárnak van a kapcsolója, de bal oldalt még nem sikerült rájönnöm mi az.
Válasz cb_kicsiogre #528. hozzászólásáraVagy keresel egy üvegest. Én a múltkor vágattam vele ragasztott üveget, vittem neki sablont és szépen kivágta még a sarkoknál a lekerekítéseket is kivágta és megcsiszolta, jobban megcsinálta mint a gyári üveg
Válasz a2457 #529. hozzászólásáraNekem kombájnban 5 éve
PLEXI,meg nem mondanád hogy nem üveg.
Válasz cb_kicsiogre #528. hozzászólásáratraktorker felsőzsolca. de készülj rá hogy minimum az egyik vesédet el kell adnod hogy kifizesd. :(
Sziasztok!
Sürgősen szeretnék segítséget kérni. Kirobbant a helyéről a vtzn a balos ajtó üveg. Hol tudok beszerezni egy újat. van vmi ötletetek?
SOS
függesztett axiál permetezőhöz kellen majd...
Nem volt a VTZ traktorhoz 3. pont felfüggesztés, venni akarok egyet hozzá, kell figyelnem vmire, vagy vehetek T-25, MTZ hez valót?
Köszönöm az infókat, valakinek nincs magyar nyelvü gépkönyv beszkennelve v. fénymásolva?
Sajna' sok helyen rossz minőségű VTZ-2048 Alkatrészkatalógus (orosz/angol)
(Szövegrészek pdf/Textből fordítóba másolhatók, ill. oldalak forgathatók.)
Válasz steflers #522. hozzászólásáraezen a gépen nincsen rá mód hogy kikapcsold az összkerék hajást.
a két fék adja magát, jobbos s balos fék.
a két kuplung pedig, egyik a tlt, másik a rendes.
a mászó fokozat hajtását a tlt ről vették le, ezért annak a kapcsolásához a tlt kuplungot kell használni.
bitang kis masina, szeretni fogod.
Sziasztok!
Egy hete vásároltam kisháztáji gazdaságunkba egy VTZ 2048A traktort. Nagyon jó a gép, 440 üó. van benne. Mivel még soha nem volt ilyen traktorom, kérdésem lenne, tudna vki segíteni abban hogy ezen típusú traktoroknál hogyan kapcsol be ill. hogyan kapcsol/kapcsolom ki az összkerékhajtást?
Vagy esetleg a fülke belső kapcsolóiról egy rajzot mi, mit kapcsol? (Értem ezalatt a két fékpedált és két kuplungot)
Előre is köszönet.
Válasz cb_kicsiogre #520. hozzászólásárasajnos nincs semilyen gépkönyvem!
a traktorkernél sincs burkolat beszéltem velük!
Hello!
Én most lettem egy vtz 2048am tulajdonosa.
A traktor-kernél lehet kapni motorburkolatot.
Esetleg nincs véletlen egy gépkönyved beszkennelve?
Sziasztok ! Megpróbálok segítséget keresni de úgy látom nincs nagy mozgás ezen a fórumon.
Bal oldali motorburkolatot keresek de mivel nincs gyártásba nem kapni rá . Nekem jó a törött ütött kopott is majd rendbe rakjuk megragasztjuk lefestjük.
Megveszem!!!!!!!!!!! Csak van valakinek?
De aki tud ujjat valahol azt is szívesen veszem.
Válasz a2457 #517. hozzászólásáraMost látom csak hogy jelentkeztél .
Ezek szerint nem találtad meg?
Válasz tunde0918 #516. hozzászólásáraTünde, elekrtomosan nincsen szerintem nekem.
de körbenézek, lehet hogy van magyar könyvem, ha van akkor szólni fogok és elpostázom.
sziasztok!
kis segítséget kérnék!
van egy vtz 2048a -as traktorom de gépkönyvem nincs.
ha valaki elektronikusan tudna egyet küldeni ami magyarul van azt megköszönném:
(oroszt találtam a neten de azzal nem boldogulok)
elérhetőségem tunde0918@gmail.com
Az olajhűtő.

A mellékelt képen látható a négy darab gyos-csat (békazár), amiket kioldva a ventilátor fedelet le lehet venni.

Válasz szekrenyesjozsef #498. hozzászólására

A képen látható, felül levő bekarikázott gyors-zárat kioldva láthatóvá válik az olajhűtő csőkígyója. Az olajat a ventilátor légárama hűti nyári állásban.
A csőkígyó porral/olajsárral szennyeződve nem tudja a motor hőjét átadni a légáramlatnak!!!
Az alsó bekarikázott "csapot " kell úgy elfordítani, hogy a csavarlyukak újból illeszkedjenek.
A zöld nyilak az olajat szállító csöveket mutatják.
Téli állásban a ventilátor már nem hűti az olajat, mivel a meleg olaj áramlása a motorból a fűtés csőkígyóján át halad.
Ezen a képen jobban látható, mit kell elforgatni. A rajta levő öntési jel mutatja az olaj áramlási irányát is. Ha ez nem lenne a tieden, akkor ciril betűk vannak rajta. Ha nem láthatóak, akkor össze kell jelölni az egyik állásban.
A "csapot nem kell kihúzni(kifolyik az olaj), csak kicsit meglazítani felfelé és elfordítani.
Válasz ND #511. hozzászólásáraAhogy nyomogatom, kocogtatom az órát, mindig mást mutat. Lehet érintkezés vagy rossz az óra. Ha a hőtől meg akarna szorulni akkor azt érezné, hallaná az ember.
Válasz Szentgyörgyi József #510. hozzászólásáraMármint mi?
a por az órán hogy befojásolja a hőfokot?
Vagy kontaktra gondolsz?
A T25-ön van az órának (legalábbis nálam) kint egy biztosítéka, nálam annak mozgatása volt hogy befolyásolta az órát.
Egyébként melegben nyúzva az enyémen is elszáll a hőfok.
Vasárnap levágtam kb fél hektár derékig érő lucernát 210cm-es kaszával. A hőfok 120c° volt. Gondoltam lefényképezem de amikor letöröltem a port akkor lement 80-ra. Lehet a tieteknek is ez a baja.

hát.. nekem van két ilyen kis trakim, egyik t-25 másik vtz-2048 éshát éppenséggel nyáron is nyúzni kell hogy bemelegedjenek.
az olajhűtő téli állásában is ha nem nagyon nehéz meló és nincsen rettenet meleg akkor sem melegsik be rendesen.
a gyanúm adagoló probléma.
át kell nézni a motort, sajnos nagy bontás lesz.
az abszolut nem normális ha melegszik és gyenge, ezek a motorok kifejezetten jól hűtöttek és meglehetősen nyomatékosak önmagukhoz képpest.
Válasz Szentgyörgyi József #507. hozzászólásáraT-25 össel 1,5 méter széles kalapácsos zúzót hajtottam,de az nem melegedett, pedig 1 hengerrel még rövidebb is. Valami más lesz itt a problem.......szerintem.
Válasz szekrenyesjozsef #503. hozzászólásáraHa vízszintes tengelyű a zuzó és a gép szélességét viszi akkor valószínűleg erölködik és azért melegszik. A 100-110 fok még eltürhető mert a léghűtéses motornak kb ez az üzemi hőfoka.