Nyerj Volkswagen Amarokot vagy iPadet! Regisztrálj és indulj a nyereményjátékon!
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Vadászat, vadgazdálkodás, vadászati jog – minden ami vadászat....... új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Kukorica és napraforgó vetése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Poénok új
- Talajvizsgálat és tápanyag-gazdálkodási terv új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Kárenyhítési rendszer új
- Árpa termesztése új
Cikkajánló
Hirdetés

Nem csak műtrágya, talajépítő is: A mikrogranulált starterek rejtett hatásai
A növénytermesztés eredményessége sok esetben már a vetést követő első hetekben...

1509 hozzászólás
Válasz Watson #1449. hozzászólásáraRendszámot nem cserélik. Illetve most cerélték, mert formulát váltott m-ről i-re.
Nem mondanám, hogy genyóznak. Részben jobb részben rosszabb, az általad is említett "könyvelés" miatt is.
Viszont én sem értem, kinek fáj az, hogy kapna egy lassú jármű papírt, ami ugye "csak" nemzeti kategória, így pl a 30 éves kombájnba nem kell "edblú" és egyég világmegváltó f.szságok mert ugye első forgalomba helyezés és most ez a szabály.
Nem mellesleg a rothadó távol nyugaton(USA) nagyon sok videóban nem látni rendszámot a traktorok, pótkocsin.
Az biztos, hogy saját felelőség, hogy jó legyen, mert ott sem hiszem hogy szaroznak, ha valami gríz van, tuti megvasalják.
Válasz medikus #1455. hozzászólására“Az biztos, hogy csak a pénzbeszedés meg a bonyolítás a lényeg. 4 év alatt három rendszám volt a kombájnon,”
Válasz rtamas1976 #1454. hozzászólásáraRégi forgalmi nincs,mert nem is volt!
Válasz medikus #1452. hozzászólásáraNemlehet lassúra, leírtam #nek miért.
Válasz Watson #1449. hozzászólásáraMilyen rendszám cseréről beszélsz?
Válasz Watson #1449. hozzászólásáraDe hogytudod lassúra vizsgáztatni?
Régi forgalmi nincs, emissziós normát nemtudja, bukó.
Boldogan levizsgáztatnám, csak nemlehet.
Válasz rtamas1976 #1451. hozzászólásáraA vágóasztal kocsinak nincs rendszáma! Tartozék! De a világításnak azon is működni kell!
Válasz A.I. #1443. hozzászólásáraa lassú járművet el kell vinni műszakira! Ezt nem! Ezért a tulaj vállalja a felelősséget,hogy műszakilag rendben van! Biztosítás is munkagép,nem lassú jármű!!
Válasz medikus #1448. hozzászólásáraNemlessz egyszerű, tudom.
A kombájn a fontos, arra feltétlenül kell.
Pótkocsit csak akkor veszem meg ha tuti ellehet intézni.
Bár borsodban piros "I" pótkocsit nemláttam még!
Válasz A.I. #1443. hozzászólásáraA kombájn a saját vágóasztalát vontathatja!
Válasz A.I. #1443. hozzászólásáraEgyre inkább azt látni, hogy az ideiglenes rendszám megadását direkt csuklóztatják, és próbálnak arra terelni, hogy vizsgáztasd le lassújárműnek. Amiben egyébként van valami, lehet hogy kicsit több a fenntartása, de nem kell rendszeresen genyózni a rendszámcserével, a naplóírással, és az okmányirodai pankrációval.
Válasz rtamas1976 #1447. hozzászólásáraA cégest hivatalosabbnak veszi! Én nagyon sokat xoptam ez ügyben nálunk!Most is,pedig már volt piros I-s de újra kellett mindent csinálnom! Papirokat újra benyújtani,régi pirosat meg leadni!Téboly!
Válasz medikus #1446. hozzászólásáraEz magánszemélyes.
Válasz rtamas1976 #1444. hozzászólásáraAdás-vételiből legjobb ha céges!

Válasz A.I. #1443. hozzászólásáraJa és a szlovákoknál is van ilyen.
Csak itt szaroznak.
Válasz A.I. #1443. hozzászólásáraKb 60% az ár.
Lassújárműre így nemlehet vizsgáztatni.
Csak 1 adásvételi.
Pestországban lehet, nálunk nem?
Válasz rtamas1976 #1441. hozzászólásáraI rendszámnál kritérium volt, hogy nem vontathat, gondolták itt arra, hogy pótkocsi.
Pótkocsira meg nem adhat ki elvileg, mert önálló mozgásra nem képes, valahogy így írták le.
Persze ezek változhattak, nem vagyok napra kész.
Az viszont biztos, hogy ha veszel egy "I" rendszámos vasat, a rendszámot nem kapod vele, az nem csak járműhöz, hanem személyhez is kapcsolódik.
Tehát, ha ott kapott is ilyet, nem biztos hogy nálunk fog.
Mondjuk el kell oda menni, minden 3-ik évben, ahol megadják.
Ha nem induszkrét, mennyivel adja olcsóbban, mintha lenne egy lassújármű papírja?
Válasz rtamas1976 #1441. hozzászólásáraAz Unimog elvileg eszköz hordozó! A vontatás az már más!
Voltam ma pesten, srácnak az unimog piros "I" rendszámmal vontatja az 5tonnás ifapótot.
Persze azon is "I" endszám van!
Válasz rtamas1976 #1439. hozzászólásáraNa az szuper! Tudunk utána pontosabb infót, bár ahogy hallani, ez is ocsmányiroda függő, kinek hogy a jó
Holnap megyek az ocsmányirodába, mekérdem mizu?
Válasz rtamas1976 #1430. hozzászólásáraEz engem is érdekelne! Csak nekem 512esre kellene!
Válasz rtamas1976 #1434. hozzászólásáraÍrtam e-mailt.
Válasz rtamas1976 #1434. hozzászólásáraAttól függ,kit fogsz ki! Anno a gépkönyvben keresték az alváz-motorszámot! No az abban nincs!Már mehettél is műszaki adatlapért gépestől a Közlekedés felügyeletre!
Válasz rtamas1976 #1434. hozzászólásáraNekem sima fénymásolt volt. A műszaki adatoknál fénymásolták le az a részt, hogy mennyi a max. sebessége.
Nekem talán van pdf-ben gépkönyv az 514-hez.
Válasz VMisi #1433. hozzászólásáraEz egy öreg e514, gépkönyv az nincs.
Abból eredeti kell vagy amit lehet vásárolni azis jó?
Válasz rtamas1976 #1430. hozzászólásáraBementem a helyi okmányirodába, kellett az adásvételi, gépkönyv meg biztosítás na meg pénz és adták a rendszámokat, naplót.
Válasz rtamas1976 #1430. hozzászólásárairjál mélt a miskolci közlekedési hatáságnak megmondják a szitut. ki mennek helyszínre szemlézni, utána kormány ablak kapod a rendszámot,indítási naplót.
Válasz rtamas1976 #1428. hozzászólásáraZöld már nem működik! Piros I rendszám!
Válasz VMisi #1429. hozzászólásáraAzt tudom.
Az igénylése?
Válasz rtamas1976 #1428. hozzászólásáraReggel meg este megírod amikor mész meg amikor jössz. Kivéve ha elfelejted.
Hogyműködik most ez a rendszám, indításinapló tortúra?
Kombájnra kellene.
Válasz VMisi #1426. hozzászólásáraAki szakadó esőben a tábláról lemenekül,ne sarazza össze a közutat,azt megbüntetik,mert nem töltötte ki az indítási naplót.... ha kitöltöd az indítási naplót,felhordod a sarat :D ...
Semmi értelme nincs annak a naplónak,pláne már kap forgalmit is a gép a rendszámhoz.. Tényleg ennyivel előnyösebb a lassujárműre vizsgáztatás
Válasz csferri #1425. hozzászólásáraAz biztos, hogy csak a pénzbeszedés meg a bonyolítás a lényeg. 4 év alatt három rendszám volt a kombájnon, persze meg kellett venni, meg hozzá az összes ceremónia a gépkönyvvel, biztosítással, okmányirodával.

És ez azért mert egy évben két hetet dolgozok vele, és abból a két hétből kb. egy egész órát megyek a forgalomban! Magyarul évente egy óráért!
Válasz Sylva #1424. hozzászólásáraMondjuk aki emiatt nem arat hétvégén mert pénteken leszedték a rendszámot az meg is érdemli. Nagy baromság az egész, eleve egy tortúra az I-s rendszám meg az indítási napló.
Leszedette a kombájn rendszámát a rendőr, tönkretette az arató gazdát az intézkedés
az a k..va napló meg a jogszabály is,ami így rendelkezik,hogy nincs figyelmeztetés büntetéssel,hanem azonnali elkobzás...
Válasz Erdőjaro #1422. hozzászólásáraMegmondom őszintén pontosan nem emlékszem, elő kellene keresni a papírt, de volt 2 rendszám ugye, akkor annak 6000 volt darabja, most februárban emelték, talán duplájára, ha jól tudom, meg egy eljárási díj vagy mi, de a rendszámok meg a díj, hogy 3 évig dolgozhass a vassal utánna, nem volt 30-50e, ha jól emlékszem.
Ugye érvényes biztosítás, meg igen, kellett a műszaki adatlap, mert a biztosításnál nekünk is kavar volt, mert a kombájn alvázszáma ki volt írva teljesen a Z00H2056xxxxxx. Aműszaki adatlapon meg alvázszámként csak a xxxxxx szerepelt, így újra kellett kötni a biztosítást az xxxxxx alvázszámmal és akkor még tudták csinálni.
Valószínűleg ezért kell a műszaki adatlap, hogy legyen egy hivatalos központilag hitelesített alvázszám a vasról a rendszerben.
Annyi, hogy ahol csinálták ott nem kértek "friss" műszaki adatlapot, írják itt, hogy van ahol minden alkalommal újat kérnek(szerintem nem kellene, ha nincs valami változás az adatokban, gépben).
Biztos emelték amúgy ezt is februárban.
Válasz A.I. #1421. hozzászólásáraMennyit kell fizetni most ezért az okmányirodán?
Válasz Sylva #1420. hozzászólásáraHosszú lenne elmesélni, de voltak értetlenkedések, meg műszaki adatlap csináláltatás is, hiába volt gépkönyv minden paraméterrel.
Mikor mi volt a heppjük!
Műszaki adatlap! Én sem vittem be a kombájnt, illetve kicsit be voltam pöccenve, mondom beviszem, beállok vele a kapuba, aztán senki sehová, mert minden bedugul.
Kijöttek helyszínre, persze kiszállásnak volt díja tízen évvel ezelőtt is 80 körül volt a 2 gép. De még mindig ésszerűbb és olcsóbb, mint bevinni. Akár lábon akár tréperrel.
Nem tudom ilyen lehetőség van-e még, hogy kiszállnak.
Másik dolog meg, ha van gépkönyv, amiben paraméterek benne vannak, akkor próbálj másikhivatalt. Sajnos ahogy írták már itt többen is, hogy nem mindenhol értik, egyformán értik a dolgot.
Ha nem titok melyik megye?
Válasz A.I. #1419. hozzászólásáraEgy önjáró permetezőt akar nkh vizsgára,müszaki adatlap kiadás miatt küldeni a csókolom,aminek a trélerezése lenne csak félmillió a megyei nkh bázisra és vissza,holott már volt rajta zöld rendszám,csak lejár. Elképesztő amit művelnek néhol.
Válasz Sylva #1418. hozzászólásáraSzia.
Jelen. Cseréltünk M-et I-re.
Első helyen nem is ment a dolog, az általad felsoroltak miatt.
Másik helyen teljesen normálisan, ahogy gondoljuk hogy működnie kellene.
(Meg volt minden irat, papír biztosítás, meg amit kérni kell nekik, első helyen mégsem jött össze.)
Egy naplóba ment a több gép is, mondjuk ez eddig itt soha nem volt gond az elmúlt 15-20 évben.
Most volt valami kinlódás, mert először nem engedte a rendszer valami miatt, de aztán kiderült miért nem engedi tovább az ügyintézőt a program. Köszönet a talpra esett ügyintézőnek.
Jegyeztek már be valakinek több gépet is egy indításí naplóba?
Cseréltek már valakinek M zöld rendszámot az uj I rendszámra?
Valahogy képtelenek értelmezni a jogszabályt egyes kormányablakoknál,és teljesen feleslegesen új ,műszaki adatlapot kérnek minden 3éves megújításkor nkh vizsgás papírt...,ez által nem kis költségekbe és időpazarlásba rángatva a gazdálkodót. Ugyanez a helyzet az indítási naplóval is,ahova több gépet is be lehet jegyezni,de direkt nem végzik el,és másik rendszámot igényeltetnek a tulajjal,hiába mondja hogy hol egyik hol másik gépre rakná rá,egyszerre sosem használja .
Lehetne már erre az egészre egy normális összefogó jogszabálymódosítás,ami alapján a kormányablakban is a kezitcsókolom megértené és nem inkább lepasszolná,vagy akadékoskodásba forditaná az ilyen ügyeket.
Válasz kalil #1415. hozzászólásáraNKH nál megér egy kört,hogy mennyiért és milyen feltételekkel kap 25km korlátozást,mert onnantól kaphat ilyen rendszámot
Válasz kalil #1415. hozzászólásáraBiztosan nem. Amúgy mièrt nem Jo a piros? Gyári gèp, Hama meg lenne minden papírja.
Van egy 735-120 lsu Manitou ami 32 vel megy, arra is adnak ilyen rendszámot annak ellenére hogy nem 25 a max haladási sebesség?
Válasz cizan #1407. hozzászólásáraÉn azt se mondanám egyszerűnek amit Kuzo le írt.
Ha egyszerű lenne akkor úgy működne a dolog , hogy a kormány hivatal hivogatna Téged minden héten, hogy tudják nincs rendszám tábla a járműveden, Ők már kitöltöttek minden papírt, meg van a rendszám tábla is, csak könyörögve kérnek hogy menj be érte. Még fizetnek is neked csak menjél. Ha nincs időd kihozzák csak írd meg mikor vagy otthon. Kihozzák éjfélkor is ha kell.
Na ez lenne az egyszerű.
Válasz sandorj0607 #1411. hozzászólásáraNálunk feltétel volt a max. 25 kmh.
Válasz sandorj0607 #1411. hozzászólásáraBiztos,ha kombájn,és a papírok rendben!
Sziasztok!
A kombájn gépkönyvébe 30km/h Max sebesség szerepel!
Van arra valamilyen lehetőség hogy kiadják rá az ideiglenes piros rendszámot?
Válasz skorgamor #1408. hozzászólásáraSzia.
Írram e-mailt.