Üdv mindenkinek!
Van valakinek friss képe mustárról, kíváncsi vagyok milyennek kellene lennie. Az enyim most ilyen nagy mint a Levié a képen, de nincs ilyen szép egyenletes kelés
Augusztus 22.-én vetettem géppel, utána beton gyűrűshenger.
Lesz abból még valami szerintetek?
Szia Gergő engem is érdekelne, ha dobsz egy tel számot szivesen meg beszélném veled a részleteket 11-HA ra kellene , jövő héten egy hétere megyünk Jászszentadrásra és azon a héten meg oldhatnánk www.jak630@citromail.hu elöre is kössz:Listár levente
Nekem hasonló van. Tavaly vettem és mi a traktor orrsúlyára raktuk fel. Mi lazítózás után mentünk és egy Väderstad rexiust húztunk aminek a simitói is egyengettek plusz a henger zárta a talajt. Nekem ilyen jó zöldtrágyám még sose volt, pedig előtte vetőgéppel vetettük.
Valakinek van tapasztalata a képen látható hasonló jellegű zöldtrágyavetővel kapcsolatban? Grubberre szeretném felszerelni. Hova szórjam a magot, a henger mögé vagy elé? Netán utána még hengerezzem le és az keveri, nyomja a magot a földbe? Tapasztalat?
Persze ha van a foldnek viztartalma,de azert tavaj megneztem volna,hogyan kellt volna ki,itt meg nagyon kotottek a foldek azert kell annyira elmuvelni !
Válasz #460. hozzászólásra
A harmattól nem ,de a talajból alúról kicsapódó nedvességtől kikel. Ha a tárcsázás után rögtön elvetetted volna a hengerezés előtt, akkor neked is kikelhetett volna az eső előtt.
Tarcsazottba utanna kompaktor aztan mutragyaszoroval elszortam utanna lelett cambridge hengerrel hengerezve,en augusztus vegen szortam el de fold mar elvolt keszitve hamarabb csak nemlett volna ertelme elszorni mert szarazsag volt igy kivartam az esot es elotte ellett szorva,amugy egy jo tanacs azt irjak eleg neki a harmat is,hogy kikeljen de az baromsag en mar kiproballtam!
En zoldtragyanak fehermustart hasznalltam,nagyon gyonyoru volt csak az a baj,hogy mar ket eve nemtudtam vetni,mert nemlett volna ertelme a szarazsag vegett, de a kuki az oltari gyonyoru volt 141,6 q .
Sziasztok!
Ha a krumplit kiásom Szept.15ig és utánna megtárcsázom és kombinátorozom utánna elvetem a rozst és tavasszal leszántom az jó zöldtrágyának?
Utánna káposzta és paprika kerülne a földbe.
Egy kis talajjavításban gondolkodom
A talaj középkötött kicsit agyagos.
Üdv.Zsolti
az a baj hogy az enyém az egy brutál nagy szóró és eléggé hülye megoldású az alja és ha el van zárva de pörög a tárcsai is lökné kifele az apró magokat szerintem egy próbát megér biztosan de még csak tájékozódok gyűjtöm az infót
Még a spéci kis szóró is igényli a tiszta anyagot...mivel szinte alig van ki nyitva a kicsi súber. Lehet a műtrágyaszórón persze gondolom típus függő. Nyilván kissé több jönne ki. De egy próbát megér. Nekem a kis motoros 90l es-tartályos a traki elején be jött. Igaz az árán 2és fél tölcséres kis szórót lehet venni. bár ott a szórás szélességet nyilván macerásabb be állítani.
De a taljtakarás is sokat jelent szerintem... tavaly pl saját magam tapasztaltam hogy volt üres földem foltokban méteres vaddohánnyal, ez le lett zúzva és utána szántásnál ezek a foltok nedvesek voltak a többi pedig csont száraz... ha már valamennyi víz megmarad plusz kap egy kis szervesanyagot a föld akkor már szerintem megéri (alföldi bőtermő) homokról van szó )
Hali!
Tapasztalatom nincs róla, de régebben a cukorrépa termesztés során volt olyan hogy előírták mint elővetemény a fonálféreg gyérítő hatása miatt. Ha jól tudom de nem biztos.
Üdv mindenkinek!
Valakinek van e tapasztalata a Facélia fonálféreg "írtásával" kapcsolatban? Mennyire hatékony? Úgy tudom cianidot vagy mit termel a gyökere és mivel akár 70 centiig is lemegy így megöli a férgeket. Állítólag 3-4 évre elintézi őket. Ezt szeretném jövőre kipróbálni a rozs betakarítása után.
És persze 2014 tavaszán menne a sárgarépa..
Hali!
Két éve a következő technológiával ment a mustár búza után.: tárcsa+henger, majd "vetés" előtt középmély lazító kb 20 cm mélyen, szóróval elszórva a mag + 1q nitro végül egy henger. Eredmény a mellettem lévő precízen vetetthez képest 15 cm alacsonyabb állomány de így is kb méter magas lehetett
Úgy gondoltam hogy lekerül a gabona tárcsa - mag elszórás - borona - lazító és a lazító hengere le is hengerezné egymenetbe vagy ha zöldtrágya összejön akkor felesleges lazítani??
Ez nem így van,a zöldtrágyázás csak akkor tekintik megvalósítottnak ha beforgatást megelőző 10 napon belül bejelentésre kerül az MVH felé az esetleges ellenörzés miatt.
1283 hozzászólás
Szép!!!

Csak lett belőle valami

Nem vetett senki az idén?

Bocsi
Nektek hogy áll a téli zöldtrágya?
Az enyémre már nem lesz gond...elfagyott minden a fenébe.
Az enyim sajna még csak ilyen.
Mai képek. Lesz ebből még valami szerintetek?
Köszönöm!!!
Üdv mindenkinek!

Van valakinek friss képe mustárról, kíváncsi vagyok milyennek kellene lennie. Az enyim most ilyen nagy mint a Levié a képen, de nincs ilyen szép egyenletes kelés
Augusztus 22.-én vetettem géppel, utána beton gyűrűshenger.
Lesz abból még valami szerintetek?
Nődögél a kicsike mustárocska

Válasz #475. hozzászólásra
Csakis is a henger elé szórd különben minden mag a föld tetején marad.
Válasz #471. hozzászólásra

Köszi az infót! Senki többet?
Válasz #473. hozzászólásra

OK kösszi
Üdv. Gergő nyaral(bocsi, csak hogy ne hívogassanak) hét közepétől lesz.Fent van a hirdetése is ezen az oldalon.180 Ft/kg
Válasz #468. hozzászólásra
Szia Gergő engem is érdekelne, ha dobsz egy tel számot szivesen meg beszélném veled a részleteket 11-HA ra kellene , jövő héten egy hétere megyünk Jászszentadrásra és azon a héten meg oldhatnánk www.jak630@citromail.hu elöre is kössz:Listár levente
Válasz #470. hozzászólásra
Nekem hasonló van. Tavaly vettem és mi a traktor orrsúlyára raktuk fel. Mi lazítózás után mentünk és egy Väderstad rexiust húztunk aminek a simitói is egyengettek plusz a henger zárta a talajt. Nekem ilyen jó zöldtrágyám még sose volt, pedig előtte vetőgéppel vetettük.
Valakinek van tapasztalata a képen látható hasonló jellegű zöldtrágyavetővel kapcsolatban? Grubberre szeretném felszerelni. Hova szórjam a magot, a henger mögé vagy elé? Netán utána még hengerezzem le és az keveri, nyomja a magot a földbe? Tapasztalat?

Az AKG-ban most is aktuális vetni.

A szárazságra való tekintettel mit, (mikor hogyan) javasoltok zöldtrágyának?
Válasz #467. hozzászólásra
Jászberény környéke
Válasz #466. hozzászólásra
Szia!
Engem is érdekelne. Merre fele van az itt?
Válasz #465. hozzászólásra
Itt van mustár, van benne kb 15% repce mag amit nem tudunk belőle kiszedni egyébként tiszta.
Keresek saját célra fehermustar magot. (Termést, nem vetomagot...)
Hajdina magot keresek baranyában.
Köszönöm a felvilágosítást.
Ki fogom próbálni az idén, kíváncsi leszek észreveszi-e jövőre a kukorica...
Persze ha van a foldnek viztartalma,de azert tavaj megneztem volna,hogyan kellt volna ki,itt meg nagyon kotottek a foldek azert kell annyira elmuvelni !
A harmattól nem ,de a talajból alúról kicsapódó nedvességtől kikel. Ha a tárcsázás után rögtön elvetetted volna a hengerezés előtt, akkor neked is kikelhetett volna az eső előtt.
Tarcsazottba utanna kompaktor aztan mutragyaszoroval elszortam utanna lelett cambridge hengerrel hengerezve,en augusztus vegen szortam el de fold mar elvolt keszitve hamarabb csak nemlett volna ertelme elszorni mert szarazsag volt igy kivartam az esot es elotte ellett szorva,amugy egy jo tanacs azt irjak eleg neki a harmat is,hogy kikeljen de az baromsag en mar kiproballtam!
Válasz #458. hozzászólásra
Mikor vetetted? Augusztus elején?
A tarlót felszántottad neki vagy csak tárcsázásba vetetted?
En zoldtragyanak fehermustart hasznalltam,nagyon gyonyoru volt csak az a baj,hogy mar ket eve nemtudtam vetni,mert nemlett volna ertelme a szarazsag vegett, de a kuki az oltari gyonyoru volt 141,6 q .
Válasz #455. hozzászólásra
Köszi
Válasz #454. hozzászólásra
Jó lehet.
Válasz #453. hozzászólásra
Fehér mustárt!
Sziasztok!
Ha a krumplit kiásom Szept.15ig és utánna megtárcsázom és kombinátorozom utánna elvetem a rozst és tavasszal leszántom az jó zöldtrágyának?
Utánna káposzta és paprika kerülne a földbe.
Egy kis talajjavításban gondolkodom
A talaj középkötött kicsit agyagos.
Üdv.Zsolti
Üdv.
Érdeklődnék, hogy ki mit tud ajánlani búza után zöldtrágyának? (kuki lenne benne jövőre, és 2 éve volt leszórva marhatrágyával.)
Válasz #450. hozzászólásra
egy próbát megér biztosan de még csak tájékozódok gyűjtöm az infót
az a baj hogy az enyém az egy brutál nagy szóró és eléggé hülye megoldású az alja és ha el van zárva de pörög a tárcsai is lökné kifele az apró magokat szerintem
Válasz #449. hozzászólásra
Esetleg még egy jó képű drillbox rá fabrikálva. Valamely szerszámra (kombinátor) pl
Válasz #449. hozzászólásra
Még a spéci kis szóró is igényli a tiszta anyagot...mivel szinte alig van ki nyitva a kicsi súber. Lehet a műtrágyaszórón persze gondolom típus függő. Nyilván kissé több jönne ki. De egy próbát megér. Nekem a kis motoros 90l es-tartályos a traki elején be jött. Igaz az árán 2és fél tölcséres kis szórót lehet venni. bár ott a szórás szélességet nyilván macerásabb be állítani.
Válasz #448. hozzászólásra

A műtrágyaszóró lehet túl buta lesz ehhez a művelethez nemtudom mennyire sikerül majd belőni a mennyiséget ha úgy döntök hogy lesz zöldtrágya
Válasz #439. hozzászólásra
A traki elején a 12volt-os szóró. A harmadik ponton a kombinátor. Tárcsázott földbe. December eleje szántás...még eppen le lehetett szántani.
Válasz #446. hozzászólásra
(alföldi bőtermő) homokról van szó 
)
De a taljtakarás is sokat jelent szerintem... tavaly pl saját magam tapasztaltam hogy volt üres földem foltokban méteres vaddohánnyal, ez le lett zúzva és utána szántásnál ezek a foltok nedvesek voltak a többi pedig csont száraz... ha már valamennyi víz megmarad plusz kap egy kis szervesanyagot a föld akkor már szerintem megéri
Válasz #443. hozzászólásra
Inkább kevesebb mert a zöldtrágya kiveszi belőle
Válasz #444. hozzászólásra
Hali!
Tapasztalatom nincs róla, de régebben a cukorrépa termesztés során volt olyan hogy előírták mint elővetemény a fonálféreg gyérítő hatása miatt. Ha jól tudom de nem biztos.
Üdv mindenkinek!
Valakinek van e tapasztalata a Facélia fonálféreg "írtásával" kapcsolatban? Mennyire hatékony? Úgy tudom cianidot vagy mit termel a gyökere és mivel akár 70 centiig is lemegy így megöli a férgeket. Állítólag 3-4 évre elintézi őket. Ezt szeretném jövőre kipróbálni a rozs betakarítása után.
És persze 2014 tavaszán menne a sárgarépa..
Válasz #442. hozzászólásra
Nekem nem is a zöld tömeg a legfontosabb hanem hogy valami összefüggően takarja a föld felszínét mert így talán több víz megmaradna benne 
Köszi
Válasz #441. hozzászólásra
Hali!
Két éve a következő technológiával ment a mustár búza után.: tárcsa+henger, majd "vetés" előtt középmély lazító kb 20 cm mélyen, szóróval elszórva a mag + 1q nitro végül egy henger. Eredmény a mellettem lévő precízen vetetthez képest 15 cm alacsonyabb állomány de így is kb méter magas lehetett
Válasz #440. hozzászólásra
vagy ha zöldtrágya összejön akkor felesleges lazítani?? 
Úgy gondoltam hogy lekerül a gabona tárcsa - mag elszórás - borona - lazító és a lazító hengere le is hengerezné egymenetbe
Válasz #439. hozzászólásra
Persze. Csak eső is legyen. Ha van elég eső akkor még a borona se nagyon kell.
Zöldtrágyát vetett e már valaki úgy hogy műtrágyaszóróval elszórta és vékonyan beleboronálta??
Működhet ez az elképzelés?? 
Válasz #437. hozzászólásra
Tavaszi repce elevett,tavaszi repce learat,tarlót még aznap rövidtárcsával meghúz,tíz napon belül kikel,bejelent,"leforgat"...
Válasz #436. hozzászólásra
Ez nem így van,a zöldtrágyázás csak akkor tekintik megvalósítottnak ha beforgatást megelőző 10 napon belül bejelentésre kerül az MVH felé az esetleges ellenörzés miatt.
Válasz #435. hozzászólásra
Dehabejelentettehogyelvetetteakkor "volt"... ha
Válasz #432. hozzászólásra
Nem volt zöldje amit leforgasson, igy nem teljesült a zöldtrágyázás.
Válasz #430. hozzászólásra
És az mért baj ha betakaritod a tavaszi repcét? Nem fogja azt senki nézni...