Fórum

Falugazdászok 

Létrehozta: Norberto26, 2012-01-21 10:33:52

Új hozzászólás Frissítés
 • Válasz » #3534 Ádám05 | 2020-07-14 18:38:24

 • Válasz » #3533 probabela57 | 2020-07-14 17:03:18

 • Válasz » #3532 Ádám05 | 2020-07-14 15:16:22

  Válasz probabela57 #3522. hozzászólására

  https://www.agroinform.hu/gazdasag/visszamenoleg-behajtjak-a-kamarai-tagdijakat-de-uj-szolgaltatast-is-kapnak-a-gazdak-30618-001

 • Válasz » #3531 Moderátor | 2020-07-10 09:06:30

  Moderálási elveink miatt törölve: 2020-07-10 16:16:34

 • Válasz » #3530 falugazdász22 | 2020-07-07 23:13:24

  Köszönöm a választ de továbbra is az a véleményem nem siránkozni kell hogy ütik a falugazdászt vagy nem erről megy a vita hanem arról fentartható ez a szervezet így vagy sem. Szerintem ebben a struktúrában nem be kell vinni a kormány ablakba max 300 fővel a többit ki kell tenni a szaktanácsadási szférába aki jó az ott vígan meg él aki nem és nem szakember annak annyi és nem kell síránkozni hogy a falugazdit mindenki szidja nem erről szól a mese...

 • Válasz » #3529 This_no_all | 2020-07-06 00:06:50

  Válasz Pondoray Béla Bütyök #3511. hozzászólására

  Jól szólsz! Nem, mintha jelentene bármit is, de egyetértek.
  Amikor a központot kérdezik, persze írásban, olyan még nem volt - az informatikai problémák kivételvével- , hogy azonnal válaszoljanak onnét.
  A falugazdász meg döntsön belátása szerint, és a gazda viselje annak következményeit.
  Tényleg! Ki-mit-tud a 27/2020 VI.22 AM rendelet 9.§ aa) bekezdés értelmezéséről? Kinek is jár? Annak, aki pl tököt termelt 2019-ben is meg idén is, vagy csak annak, aki termeléshez kötött támogatást is kért rá 2019-ben...? Mert nem mindegy, hogy 30 jogosult igénylő jelentkezik a kéthetes beadási idő alatt, vagy 330. Egyáltalán jut-e idő minden igénylőre?

 • Válasz » #3528 This_no_all | 2020-07-05 23:41:49

  Válasz falugazdász22 #3526. hozzászólására

  Figyelj csak. Szerintem abban egyetértünk, hogy rang volt (ma meg csacska csicskaság, kattintgatós kulimunka) falugazdásznak lenni. De hogy miért is kell az új kollégákat lasszóval fogni, ahhoz legyen annyi adalék, hogy vesd össze a tíz vagy tizenkét esztendővel ezelőtti béreket az akkori diplomás minimálbérrel. Meg a mai béreket a mai diplomás minimálbérekkel. Na, mi a tapasztalat? Szerintem komoly a deficit. Pluszban van egy rétegzés, kategóriák, melyek inkább a bérfeszültséget növelik, mintsem a valós szorgalmat díjaznák. Amelyik falugazdász nem vállal némi másodállást, annak vékonka a vaj a kenyerén. Lassan annak örülnek, hogy még a TB-t fizeti valaki utánuk. Most meg ugrott a cafetéria, mellé bővült a feladatkör. Kesztyűs-maszkos területalapú igénylési szezon, keresztellenőrzés, méhecskés támogatások, ez az új ad-hoc deminimis támogatás (tájékoztatásul: 27/2020 VI.22 AM rendelet), meg a manó tudja még mi vár idén. Aki most lesz falugazdász, hamar kiábrándul, s igyekszik a felnyalábolt kontaktcsokorral egy jobb élet reményében váltani, és inkább műtrágyával, vagy gépekkel házalni.
  Most valóban hígabb a merítés, de egy közepes kvalitású falugazdász is örvendhet közmegbecsülésnek, ha ügyfelei minden igényét (is) kiszolgálja; ha kell, gázolajat ír, ha kell, gazdálkodási naplót rittyent, ha kell, megírja Tankréd bácsinak a MÁK-os regisztrációs nyomtatványt, és hozzá a borítékot meg a feladóvevényt... és ezekben a feladatokban annyi a "szakma", mint üregi nyúlban a sebességváltó.

 • Válasz » #3527  Mihály | 2020-07-05 18:29:19

 • Válasz » #3526 falugazdász22 | 2020-07-05 17:36:05

  Amikor meghirdették hogy megalakul a falugazdász hálózat akkor aki erre az állásra akart pályázni annak alapkövetelmény volt minimum 5 év szakmai gyakorlat szakírányú felsőfokú vagy egyetemi diplomával kellett rendelkeznie.És még a szakmai és egyéb feltétel például helyben a körzetében laknia és ismerni az ott gazdálkodok minimum 80%-t akkor aki ebbe csapatba be tudott kerülni az egy rang volt és akkor egy álláshelyre minimum 4-5 jelentkező volt. Nem lasszóval kellett fogni a kollégákat és akkor a termelők valóban felnéztek ezekre a falugazdászokra. ezen kollégák mivel helyben vagyis a körzetükben laktak mindenről időben értesültek és óráról órára tudták tájékoztatni a főfalugazdászon keresztül az FM hivatalt. Kellett szakvizsgát tenni államigazgatási alapimeretekből és választott szakterületből. Hol van most a szakmaiság meg a szakirányú végzettség ????????,

 • Válasz » #3525  Mihály | 2020-07-01 18:33:49

  Válasz probabela57 #3522. hozzászólására Sajnos ez nem csak ennél a tárcánál divat a Magyar bürokráciát úgy ahogy van ki kellene dobni a szemét telepre s 1 új hivatalt felépíteni szakemberekkel nem testvér sógor koma meg a f.sz.m tudja hanyadik szeretőm + a férje meg a családja mert lassan már úgy néz ki a hivatal hogy onnan csak kihalás után lehet bejutni pályázatok ki vannak írva de nem vesznek fel senkit mert már ki van választva ki kerül oda csak még jövőre vizsgázik ha az Ecserin nem tud venni diplomát SZÉGYEN AZ EGÉSZ ORSZÁGRA NÉZVE de mit várunk ha a vezetőink ilyenek..
  smile karatekasmile surrendersmile hammer

 • Válasz » #3524 falugazdász22 | 2020-06-30 14:16:35

  A probléma feltárása kíváló csak akkor hogy lesz megoldva a 4 milliárdos mostani hiány mert erre a tényfeltáró cikk egy sort se ír. És akkor itt van az őstermelők problémája mert ezt az igazolványt amit kiadtak azt teljesen felesleges hosszabbítgatni mert nincs értelme !!! Minden embernek kell adóbevallást tenni és ott be kell vallani mennyit adott el őstermelőként és akkor kiderül az igazság. teljesen felesleges 620 embert ezért eltartani mert ezt is valakinek ki kell fizetni .Ezért mondtam max 300 falugazdász elég országos szinten mert nem tudnak munkát adni Nekik azt is be kellene vinni a Kormányablakba mert ott mindig elérhetők nem plusz infrastiktura és egy helyben minden elintézhető . A Kamara meg legyen egy érdekvédelmi szerv nem kell az ilyen vegyes felvágott hogy játszunk hatóságosdit aztán területalapút majd belekontárkodunk a föld eladásba.

 • Válasz » #3523 agrogal | 2020-06-28 22:57:03

  Válasz probabela57 #3522. hozzászólására

  Ez az a Soroló ami a Hir Tv ben szokott lenni?Kicsit furcsálom ha ott ilyenek le mennének.Dobj már egy linket a forrásról.

 • Válasz » #3522 probabela57 | 2020-06-28 18:28:03

  Még egy adalék a Sorolóból:

  SÍRÁS A KAMARÁBAN, AVAGY

  GYŐRFFY BALÁZS REJTEGETETT IRATAI

  Kisebb és nagyobb nyilvánosság előtt naponta siratja el az Agrárkamara elnöke a néhány hete távozott főigazgatóját, mondván: "Soha többé nem lesz ilyen jó főigazgatója a kamarának!"

  Még jó, hogy azt nem mondja, hogy "ilyen feddhetetlen és erkölcsös..."

  Azért most még két történetet idézzünk fel (a sok közül) Darabos Tamás regnálásának idejéből!

  A kamarához igazgatói vagy más fontos munkakörbe senki sem léphetett be az elmúlt évek során friss erkölcsi bizonyítvány nélkül. Tudunk olyan szakemberről, akinek két hetet késett a munkába állása az említett dokumentum adminisztrációs hiba miatti elakadása okán. Ám, volt egy kivétel: maga Darabos Tamás. Neki -az előző munkahelye, az állami tulajdonú Exim Bankban történtek miatt- egészen bizonyosan szerepelt volna a belépése pillanatában a bejegyzés: "Vizsgálat alatt." Ezt pedig nem lehetett volna a kirakatba tenni. A főigazgató munkáltatója Győrffy Balázs volt. Ő eme szabálytalanságot magára vállalta, mondván: úgysem derül ki sohasem. (Darabos hivatalba lépése után pofátlanul kérte az erkölcsiket az utána belépőktől.)

  Darabos a kamarai közpénzzel úgy bánt, mint a sajátjával. Ez a munkahelyi Don Juan már az Exim Bankban felrobbantott egy másik házasságot (mármint nem a sajátját, az kamarai idejében robbant.) A szeretője és annak volt férje között kirobbant egy vagyon elosztási vita. A holtponton ezt Darabos úgy lendítette túl, hogy az általuk felszarvazott férjet, határozott időtartamra, igen magas fizetéssel alkalmazta a NAK-nál.

  Ez csak két adalék ahhoz, hogy kinek a távozása miatt kesereg most Győrffy.

  S hogy van mit rejtegetni a kamara számlái és dokumentumai között, arra bizonyíték, hogy Győrffy új főigazgatónak Szedlák Attilát, a neki abszolút hálás és elkötelezett korábbi kabinetfőnökét jelölte és választatta meg. Azzal sem törődve, hogy emberének abszolút nincs megfelelő szakmai képzettsége. Mellesleg kibukott országgyűlési képviselő és Litér község megbukott polgármestere.

  További bizonyíték a rejtegetni valók valószínű meglétére, hogy Darabos még ki sem tette a lábát a kamarától, máris főigazgató-helyettesnek nevezték ki L.O-t, aki annyira köztudomásúan a volt főigazgató jelenlegi párja, korábbi házasságánál a váló ok, hogy Győrffynek magyarázkodnia kellett. "Olyan kiváló pénzügyi és számviteli szakember, akinek Budapesten nincs párja." Van odafigyelő ember, aki nem kételkedik ebben a magyarázatban?

  A titkolt dokumentumokat most egy olyan gyorsan ledönthető fal veszi körül, ami alól négynél is több lóláb látszik ki.

  Városi legendák (a legendáknak lehet valóságalapjuk!) sora kering a NAK országos központjának pénzkezelése körül. Most csak egyről.

  Az egyik nemrégiben magas hivatalba emelt vezető, néhány hete, nem szomjas állapotban, a baráti társaságában (nem a kamarából verbuválódik) fényképeket mutogatott az afrikai vadászatáról. Akkor alig kontrollált nyelvével azt is elárulta, hogy társas kalandja 8 millió forintjába került a kamarának. Az elszámolást, őt idézzük, "ügyesen megoldották a fiúk".

  Korábban már szóltunk arról, hogy a kihelyezett elnökségi ülések jó részének a második napja vadászattal telt az ország különböző tájain. Győrffy akkoriban azt állította, hogy ő kapott meghívást és kérte a partnerét, hogy az invitálást az egész elnökség érintett, vadász tagjaira is terjesszék ki.Nos, egy-egy ilyen vadászat piaci értéke mostanság milliókra rúg. Nem elképzelhető, hogy ezek az "ügyes fiúk" valamilyen formában ezt az összeget is kifizették?

  (bizony: folyt. köv.)

 • Válasz » #3521 xxx123 | 2020-06-27 18:46:39

  Válasz falugazdász22 #3520. hozzászólására

  Kamara előtt még ennyit sem teljesítettünk ezek szerint? Zöldítés ,nitrát , tgt utóbbi években lett egy nagy feladatunk, nem beszélve a többi kampányfeladatunkról. Biztos, hogy falugazdász (?) létedre belőlünk építenél le?

 • Válasz » #3520 falugazdász22 | 2020-06-27 17:23:25

  Értem a hozzászólás tartalmát csak azt felejtjük ebből el hogy sajnos a kollégák nagyon keveset teljesítenek és ezért a kamara magas tagdíjat szed be, tehát ha akarjuk ha nem minimum 25 %-os létszám leépítést kell végrehajtani ,

 • Válasz » #3519 probabela57 | 2020-06-25 08:13:25

  Soroló!!!!

  VÉDIK A FALUGAZDÁSZT!!!

  Az elmúlt héten még megyéről megyére járt Győrffy Balázs, hogy "segítsen" kijelölni, az ottani munkatársak közül ki lesz kénytelen július elsejétől új munkahely után nézni, körzetenként melyik falugazdásznak mondanak fel, addig mostanra nagyot fordult a világ. Mert kamarán kívüli erők megakadályozták, hogy az agyament elképzelésből valóság legyen.

  No, persze, a fordulatot nem akarta már ő bejelenteni. A változás nyilvánvalóan az ő kudarca és ezt ő is nagyon jól tudja. A mostani döntés: MINDEN FALUGAZDÁSZ A HELYÉN MARAD. A margó melletti bejelentést az újdonsült főigazgató tette meg.De ő is óvakodott leírni a nyilvánvaló tényt: A FALUGAZDÁSZOKNAK MARADNIUK KELL! Valahogy úgy fogalmazott, hogy a "távozásra csak az igazgatóságokon dolgozók készüljenek fel."

  Nehezen érthető, hogy a kamarai elnök legújabb ámokfutásának célpontja miért a falugazdász szakmai csoport lett. Ugyanis az ő költségeiket a minisztérium állja. Ha kevesebb a létszám, akkor kevesebb pénz jön erre a célra az AM-ből.(Ezt talán csak Győrffy nem fogja fel, pedig ilyen egyszerű!)

  Győrffy Balázs sohasem volt barátja a mezőgazdaságból élőknek, még ha ezt reklámokban (önös érdekből) hangoztatja is. Emlékezzünk csak azokra a nyilatkozataira, amikben az ivóvizünk minőségét a gazdáktól féltette, vagy éppen az uniós pénzek szerinte felelőtlen felhasználását emlegette.

  Amióta az országos küldöttgyűlés fél évvel ezelőtt nem szavazta meg az ő és társai tag díjemelési találmányát, bosszú üzemmódra váltott. A kudarcok ellenére, újabb és újabb módon próbálja kicsikarni a tagdíj emelést. Most éppen az országos és a megyei küldötteknek küldött véleménykérő levelet, amelyben a tagdíj mértékét az árbevétel 1,8 ezrelékében határozná meg. (Hogy pontosan mit takar a "kamara felső vezetésére" történő hivatkozás, azt nem tisztázza...) (A tagdíj minimumot és a maximumot változatlanul hagyná.) Egy ilyen húzás -mértékadó számítások szerint 2,4 és 3 milliárd forint plusz bevételt jelentene a NAK-nak.

  Tehát közel 3 milliárd forintot vonna ki abból az élelmiszer-gazdaságból, ami az aszály, a fagyok, a vírushelyzet miatt lényegesen kevesebb bevétellel kalkulálhat, mint egy esztendővel ezelőtt. Ezt döntő részben a vízfejű országos kamarai központra költené. Tessék már összehasonlítani, hogy mennyien dolgoznak a gazdaságnak lényegesen nagyobb szeletét átfogó Ipari- ék Kereskedelmi Kamara országos központjában és hányan az Agrárkamaránál!

  Merje valaki azt állítani, hogy ez a leválthatatlanságának hite mögé bújó elnök, a magyar vidékért, és az ott élőkért tevékenykedik!

  (folyt. köv.)

 • Válasz » #3518 falugazdász22 | 2020-06-23 15:46:30

  A nagy gazdálkodók a NÉBIH-nek nem fizetnek tagdíjat. Aki őstermelő nem biztos hogy vesz fel állami támogatást mert az őstermelő egy értékesítési forma azon belül van két lehetősége a gazdának de ebbe ne mélyedjünk bele.

 • Válasz » #3517  Mihály | 2020-06-23 15:17:15

  Válasz máris szomszéd #3514. hozzászólására a nagyok a NÉBIH-től mit kapnak mégis fizetnek neki???? mert kötelező adók módjára behajtható....smile surrendersmile surrender

 • Válasz » #3516  Mihály | 2020-06-23 15:15:09

  Válasz falugazdász22 #3513. hozzászólására érdekes felfogásod akkor ezt hova írnád????.2020. március 20-ig mintegy 140 ezer gazdálkodó érvényesítette őstermelői igazolványát. Tavaly ugyanebben az időszakban többen érvényesítették igazolványukat, az őstermelők száma elérte a 281 ezer főt. Jelenleg több mint 269 ezer őstermelő gazdálkodik hazánkban.s hányan kértek támogatást ugye ha át érzed sokan vannak akiknek tele a töke a kamara töketlenkedésével s nem kérnek UNIÓS támogatást hogy minél kevesebb utána járás keljen csinálni smile surrendersmile surrender

 • Válasz » #3515 falugazdász22 | 2020-06-23 14:10:34

  A kamarai tagdíj eddig sávosan árbevétel arányosan meg volt állapítva . Ezt minden kis és nagy gazdálkodó befizette .Ez nem foglalkozás vagy szolgáltatás után volt meghatározva hanem árbevétel arányosan.Ez nem kívánság műsor volt hanem kötelező tagdíj befizetés !!!!!!!!!!!!!

 • Válasz » #3514 máris szomszéd | 2020-06-23 09:37:25

  Válasz falugazdász22 #3513. hozzászólására

  "A nagy gazdaságok ha tettszik ha nem sajnos elfordultak a kamarától sokalják a tagdíj mértékét szinte semmit nem kapnak érte"

  Ez azt jelenti,hogy nem is fizetnek kamarai díjat? Vagy kifizetik,mert kötelező de csak ennyi amit foglalkoznak vele.

 • Válasz » #3513 falugazdász22 | 2020-06-23 08:27:25

  Sajnos nem értem ezt a hozzászólást mert úgy érzem valahogy nagyon érzelemből íródott.Sajnos nincs itt már 200 ezer gazdálkodó max 165 ezer abból is 2-3 év alatt lefaragódik 20-30 ezer a nagy birtokok tovább nőnek vagyis koncentrálódik a birtokméret. A nagy gazdaságok ha tettszik ha nem sajnos elfordultak a kamarától sokalják a tagdíj mértékét szinte semmit nem kapnak érte (kamarai újság,kamarai hírlevél stb.)ez ezért szerintük sok és szerintem piaci információik sokkal naprakészebb.Alkalmaznak szaktanácsadókat akik a tagdíj ötödért mindent megcsinálnak és akkor mennek hozzájuk amikor kell ha az szombat akkor ha este 5 óra akkor akkor.Tehát sokkal rugalmasabbak nincs az az hogy mint a falugazdászoknál sajnos évente változnak mert óriási a fluktúáció.

 • Válasz » #3512  Mihály | 2020-06-22 19:55:33

  Válasz falugazdász22 #3508. hozzászólására Azok ugye nem 50-60 évesek nagyon értenek a számítógéphez mert ugye ők azok akiket az öregek kiebrudaltak s most keresik a fogást hogy a gazdászokkal együtt a kamarát is a kukába küldjék s nekik áll a nyerési esély mert a kamara egy ránk erőszakolt nagy semmi kivétel azoknak akik mertek nagyot álmodni a miniszter elnök szavaival éljek ... de hát itt élni akar majd 200 ezer gazdálkodó aki még igényli az Unió támogatását mert ugye sokan eltűntek a rendszerből a terület csökkenése nélkül mert valaki csak felveszi az ő részüket is ugye voltak a nagy balhék anno Lázár miniszter úr kinyomoztatta hogy az Mvh munkatársai lenyúlták a bent ragad területekre járó pénzt s mi történt ugyan úgy felveszik a támogatást azóta is tehát csöbörből vödörbe estünk s ugye ezek sem egyedül voltak s volt aki lentről rájött s megkapta a részét gondolom én mert minket szívatnak itt minden szarsággal néhány éve voltam a megyénél mert már nagyon untam hogy késik a lé s már a portás azzal fogadott hogy mit nem csináltam jól mit jelentettem s mit nem amit kellett volna hogy ne essek ki abból a körből akinek simán ment a kifizetési kérelme ha nem kapott feljelentést pl. parlagfű,ráfedés stb
  smile surrender

 • Válasz » #3511 Pondoray Béla Bütyök | 2020-06-22 12:25:23

  Én viszont egyáltalán nem értek egyet az előzőekkel!
  Számoljunk egy kicsit! A május 16. 0. óra 0. perckor készített riport szerint (tehát a szankciómentes beadási időszak végén) összesen 167.955 db kérelem volt, amiből a falugazdászok 113.446 db-ot adtak be. Ez 67,55 %. Ha területre vetítem a dolgot, akkor 4.999.080 hektárra beadott igénylésből 1.717.240 ha a kamarai beadás, vagyis 34,35%. Az átlagos beadási birtokméret 15,14 ha/kérelem.
  A fenti 67.55% (darabszámra), pedig az említett Mari néni és Pista bácsi, valóban, de már meg ne haragudjatok, én nagyképűsködést inkább az ő irányukba érzek F22 olvtárs hozzászólásában. Ők azok a sokszor idős gazdálkodók akik nem igazán szeretnének tömegközlekedve bemenni a több tíz km-re lévő járási székhelyre ügyet intézni. Nekik helyben kell segítség. Jó példa erre a mostani agrárcenzus is. Na, vajon kit keresnek meg ezzel, az online, amolyan igazi KSH-s módon kialakított (Ha tudjuk bonyolítani, miért is ne tegyük?) kérdőívvel? Aki mégis belekezd, az az első kérdés után hívja a falugazdit, vagy dobja a kukába a levelet, hogy inkább jöjjön a kérdezőbiztos majd valamikor az ősszel. Amivel nincs is baj, de a kérdezőbiztos ezért pénzt kap, utazási költségtérítéssel, a fg. meg maximum egy köszönömöt. Arról már beszélni sem érdemes, hogy a nagyobb gazdálkodók, akik saját emberrel készítik el a támogatást, mikor elmentettek mindet, veszik a telefont és keresik az ismerős fg.-t, hogy „Ugyan komám nézzük már át együtt, hogy minden okés-e!”. Ez persze külsős beadásnak számít, de elmegy vele egy délelőtt.
  De számoljunk egy kicsit tovább: A fg.-ok által igényelt 1.717.240 ha-ra, ha csak az alaptámogatás (SAPS + zöldítés) 70e Ft-os összegével számolok 120,2 Milliárd forint jön ki! Csak, hogy össze tudjátok hasonlítani, a Puskás-stadion került kb. 190 Mrd Ft.-ba. Nem kis pénz ez és nem kis felelősség! És nem a siránkozás mondatja velem, hanem tény, hogy amikor a fg. kimegy Alsó-Lipityomszöllősre magára van utalva, mert a NAK vezetése, minden híresztelés ellenére nem segít sokat. Vannak eljárásrendek (de szép szó), oszt csináld úgy! Egy dolog marad csak ki az eljárásrendekből, hogy mi a gazda érdeke. Ez már a fg.-ra van bízva. Ez egy bizalmi állás, az is volt és az is maradt. Érdekes, hogy a falugazdászok kérdésköre időről-időre előjön, és a falugazdászok állnak valahogy mindig a csalán felöli végén a dolognak. Adott fg. 10+ éve csinálja ugyan azt a melót, ugyan annál az íróasztalnál, csak kint a falon a cégtábla már olyan vastag a sok átfestéstől, hogy külön konzol kell neki, mert különben leszakad a helyéről. Lássuk be, a NAK is a fg.-ok hátán dobbantva került oda ahol most van.
  Még egy kis számolgatás: A 120,2 Mrd Ft. 600 falugazdászra leosztva 200 millió fejenként. Ez persze csak egy átlag, de összevethető egy fg. éves, bruttó (mindent összeadva) 4-4,5 milliós , ismétlem bruttó, javadalmazásával. A felelősség kérdése ismét tetten érhető.
  A végére egy kérdés B.J.-hez:
  „Sajnos a Falugazdászok átlag életkora 60 év.” Ezt a baromságot honnan vetted? A tendencia az, hogy a leköszönő fg.-ok helyére frissen végzett fiatalokat vesznek föl általában. Persze kivételek mindig akadnak. Vagyis az átlag életkor inkább csökken, mint nő. Itt viszont a tapasztalat hiánya az, ami gondot tud okozni.

 • Válasz » #3510 xxx123 | 2020-06-21 21:06:59

  Válasz falugazdász22 #3508. hozzászólására

  Logikus, hogy aki elment a hálózatból és maszekban csinálja az x ezer ha-os ügyfélkörét, az nem számítódik bele a NAK statisztikába. Hányan is mentek el az elmúlt 5 évben?Legalább 150-200 kolléga hagyott itt minket. Ettől függetlenül kb. 113 e kérelmet így is mi adtunk be a 168 ezerböl. A jövő nagyon képlékeny, de várjuk ki a végét , hogy mi is lesz az őstermelőivel pontosan és a feladatainkkal azzal kapcsolatosan. A nagyok meg döntő részt eddig is maguk adták be a kérelmeket.

 • Válasz » #3509 B.J. | 2020-06-21 21:05:33

  Válasz falugazdász22 #3508. hozzászólására

  Teljes mértékben egyet értek veled!
  Sajnos a Falugazdászok átlag életkora 60 év. A számítógépet is alig tudják kezelni. A mai gyorsan fejlődő időkben nem tudnak lépést tartani a technikával. Közben remegnek, hogy megfeleljenek a sok bürokratikus előírásnak!
  A külsősök, meg olyan információ halmazzal rendelkeznek, amit a hivatali ember nem is tud, vagy nem is akar velem közölni, mert plusz munkája lenne vele...
  Sajnos én is váltok 20 év után...
  Inkább fizetek, de nem idegeskedek a faszságokon. Az egész tavaszi szezon egy gyomor ideg volt eddig!

 • Válasz » #3508 falugazdász22 | 2020-06-21 20:16:37

  Azokat a támogatott szaktanácsadókat akiket alkalmaznak és a nagy gazdálkodók akik megfogadnak agrár szakembereket akiket a kamara elüldözött és most a fizetős szférában dolgoznak nem is rosszul mert az a szegmens a területek 68 százalékát adták be és a nagyképü kamarai falugazdászok az ösz terület 32 százalékát és most itt sír rí mindenki akkor miért fordultak el tölük erre kérem a választ . Persze nem akarnak a nagygazdálkodók tagdíjat fizetni mert mire a kamarai újságra a rendezvény meghívóra nem értem de nem kell magyarázni ennek vége és tudomásul kell venni erre ekkora apparátus nem kell !!!!!!!!!!!!

 • Válasz » #3507 Földönfuto | 2020-06-21 18:05:31

  Válasz falugazdász22 #3505. hozzászólására

  Ezek alatt a külsősökre kit kell érteni?

 • Válasz » #3506 sörhas | 2020-06-21 14:14:47

  Válasz falugazdász22 #3505. hozzászólására

  Bujj el majd megkeresünk.
  A mi falugazdászunk nem csak az 1-10 hektárosoknak segít!
  Hanem a 300 ha is.

 • Válasz » #3505 falugazdász22 | 2020-06-21 12:55:17

  Én azon az állásponton vagyok ezt a létszámot mivel kiment a feladat és a munka alulok csökkenteni kell minimum 30 % kal létszámot.A területek 68%-t külsősök adták be maradt a Mari néni és a Pista bácsi 1-10 hektáros kérelme akkor miről Áradozunk meg nagy képüsködünk nincs tovább tudomásul kell venni ennek a formulátumnak vége !!!!!!!!!!!4

 • Válasz » #3504 Pondoray Béla Bütyök | 2020-06-20 16:48:48

  Válasz falugazdász22 #3503. hozzászólására
  Te most tulajdonképpen kivel vagy?
  Holnaptól az utcára tennél kb. 200 falugazdászt? Nem a központi, súlyosan MAGOSZ függő vezetésen kéne változtatni? Vajon hány "tudásátadási szakértő" és ilyen-olyan "referens" hűti ott a lét, havonta megkeresve egy falugazdász fizetésének három-négyszeresét?

 • Válasz » #3503 falugazdász22 | 2020-06-20 16:26:37

  Én nem szeretném ha törölnék a véleményemet de nagyon nehéz helyzetben vannak a volt kollégák !Mindenképpen változtatni kell a mostani módszerekkel minimum 30%-os létszámleépítést kell végrehajtani. A tagdíjakat csökkenteni kell !!!!!!!!!!!!!!A szolgáltatási tarifákat azonnal ki kell dolgozni stb.stb !

 • Válasz » #3502 Moderátor | 2020-06-19 20:32:56

  Moderálási elveink miatt törölve: 2020-06-19 21:45:28

 • Válasz » #3501 probabela57 | 2020-06-18 10:35:52

  Válasz falugazdász22 #3500. hozzászólására

  MÉGIS CSAK ÜSD A FALUGAZDÁSZT!!!


  Az évnek pontosan ez az időszaka, amikor az agrártermelőknek (akár növénytermesztők, akár állattenyésztők) a legtöbb szaktanácsra van szükségük. Mást ne mondjuk egyáltalán nem könnyű eligazodni a most forgalomban lévő növényvédő szerek között. Sok, évtizedekig használt permetnek valót kivontak a forgalomból, az újak körül pedig még nincsenek tapasztalatok. A levéltetű avagy a most éppen előbukkanó gombák miatt bajban lévő agrártermelő első gondolata, hogy hívja a falugazdászt tanácsért.

  Csak hogy miként adjon egzakt választ az a falugazdász, aki éppen létbizonytalanságban van. Mert, az Agrárkamara megválasztott és állítólag az agrárosok érdekeit képviselő elnöke megyéről megyére jár, hogy körzetenként egy-egy gazdasegítő elbocsátásra kötelezze a megyei elnököket.

  Néhány héttel korábban a takarékosságra kényszerített kamara első embere még amellett kardoskodott, hogy 20 százalékkal csökkentsék a kamara egyetlen közvetlen tagi kapcsolatát jelentő, közmegbecsülésnek örvendő, a gazdatársadalmat a hét 168 órájában szolgáló, emberek fizetését. Ezt a megyei elnökök többségének bölcsessége révén sikerült megakadályozni. (Ugyanakkor a cafetériát teljesen elvonták). A decemberben meghiúsított tagdíj emelés miatt, az azóta bosszú üzemmódban üzemelő elnök, most új módit talált ki: "Kirúgatom minden negyedik-ötödik gazdapatronálót!"

  A pandémia gazdasági hatásait enyhítő munkahelyvédelmi költségvetési pénzekből lett volna lehetősége megvédeni ezeket a munkahelyeket. Egy, a folyamatokat jól ismerő pénzügyminisztériumi vezető szerint "Csak egy szavába került volna..." Nem! Győrffy Balázs vérengzeni akar! Nem tudom hallott-e a miniszterelnök számos megszólalása közül egyet is, amelynek fő mondanivalója: "Megvédjük a munkahelyeket."

  Győrffy Balázs már számtalanszor bizonyította, hogy nem szereti az agrártermelés frontharcosait, a termelésben nagy erőfeszítéssel dolgozókat. Emlékeztetőül: A gazdáktól akarta megvédeni a vízkészletek biztonságát. Szerinte azért olyan súlyosak a fagykárok, mert a termelők nem arra költötték az uniós támogatásokat, amire kellett volna stb.stb..

  Győrffy százezreket költ ezekben a hetekben (állítólag a saját pénzéből) facebook hirdetésekre, oldalát reklámozza. Kérdezze meg már tőle valaki, hogy miként védje meg az almafáját a levéltetű támadás ellen! Lehet, hogy így akarja pótolni a most elbocsátandó diplomás agrár szakembereket?

  Egyre ellenségesebb a hangulat a falvakban az Agrárkamarával szemben. Ezt az elnök véletlenül sem akarja meghallani. Pedig csak a parlamenti képviselő társait kellene -nem a barátait, hanem a vidéken élőket és aktívakat- megkérdeznie. Győrffy Balázs tevékenysége miatt a kormányzópárt szavazatokat veszít a magyar vidéken. Ez nyilvánvaló. Hogy pontosan mennyit? 2022-ben derül csak ki....

 • Válasz » #3500 falugazdász22 | 2020-06-12 17:33:41

  Igen megindult a leépítésekre vonatkozó tapogatozások. Szerintem félévkor látják a hiány mértékét és sajnos eljő az igazság pillanata és meg kell hozni a fájdalmas döntéseket és ez elbocsátások km lecsökkentések és más anyagi jellegű határozatok !!!!!

 • Válasz » #3499 falugazdász22 | 2020-06-03 15:23:08

  Szerintem most meg kell kezdeni a központban a tisztogatást majd vidéken folytatás és végül a falugazdászoknál egy 20% leépítés ha egyátalán a kamara talpon akar maradni !!!!!!!!!!!!

 • Válasz » #3498  Mihály | 2020-06-02 06:07:54

  Válasz Wilde #3496. hozzászólására Már bocsi de ki vagy te hogy másokat próbálsz elküldeni nekem pont annyi jogom van ide írni mint neked ha nem tetszik ne olvasd el de ne próbálkozz másoknak te megmondani mit tegyen vagy ne tegyensmile pimp

 • Válasz » #3497 falugazdász22 | 2020-06-01 23:21:21

  Én a magam volt részéről nem mondok itéletet meg kellene tudni mi a végzettsége és hány évet volt a gyakorlatban ha ez a 0 hoz konvergál akkor bajban vannak a falugazdászok és akkor mondon Pista Bácsi becsukot a bótt lehet hazamenni és elgondolgódni jó úton jártam .

 • Válasz » #3496 Wilde | 2020-05-31 22:41:16

  Válasz Mihály #3494. hozzászólására

  te miska te mindenhez is értesz?????nincs más dolgod mint minden témához hozzászólni???pihenjél egy pár hónapot !smile aikido

 • Válasz » #3495 Pondoray Béla Bütyök | 2020-05-31 20:34:32

  Egy újabb hozzáértő, szakmabeli!
  Cseber - Veder!
  Itt a link! Térdre! Imához!

 • Válasz » #3494  Mihály | 2020-05-30 07:10:23

  Válasz falugazdász22 #3493. hozzászólására a kincstár ugye átvette az MVH kifizetéseit s mi meg várhatunk rá mert nem működik ill. akadozva a Lázár miniszter úr megoldotta de majd csak akad 1 közgazdász aki rávilágít erre a sok bürokratikus hülyeségre is mint a számítógépes adat feldolgozásra (kevesebb ember,kevesebb papír,gyorsabb ügyintézés eredmény még több jogszabály még több ember még több papírsokkal lassabb ügyintézés)smile surrender

 • Válasz » #3493 falugazdász22 | 2020-05-30 06:47:16

  Ezt a hozzászólást nem értem mármint ami a Kincstár vonatkozásában Írt hozzászóló. Szerintem az lesz a döntő mi lesz az őstermelő igazolvány sorsa vagy bevezetik a lengyel modelt vagy más az egyszerűbb az APEH irányában jobban áttekinthetőbb módszer felé hajlanak és nem kell minden évben rángatni a termelőt 15kg cseresznye és úgye nem 22kg fog értesíteni mert ebből a felesleges adminisztrációból nem szabad egy ilyen drága Kamarát fent tartani !!!!!!!!!!!!!

 • Válasz » #3492  Mihály | 2020-05-29 22:02:53

  Válasz falugazdász22 #3491. hozzászólására Majd kiküldibe mennek a Székely gazdákat segíteni mi meg nyalhatjuk a talpunk ha akarunk valamit szarakodás lesz a vége mint a kincstárnál ....smile surrender

 • Válasz » #3491 falugazdász22 | 2020-05-29 21:56:50

  Sajnos nagyon nagy a gond a kamarán belül sok a hiányzó milliárd és kicsi a vezetők mozgási tere mert nagyon sok dolgozó van a falugazdászokon kívül .A beadott kérelmek száma elég magas de országos szántóterület 68% külsős emberek adták be és ez elgondolkoztató a vezetők és az Irányitó Hatóság számára és ez nagy dilemma .Újra kell gondolni a költségvetést és a feladatokat is.Nagy gond továbbra is az őstermelői igazolvánnyal kapcsolatos tervel , hogyan tovább mekkora létszám kell ennek lefolytatására???????Szóval megint nagyon nehéz hónapok várnak a falugazdászokra .

 • Válasz » #3490 Kémlelő | 2020-05-26 01:54:57

  Válasz SanyiII #3487. hozzászólására

  Ha sikerült beadnod, most otthon nyugodt körülmények közt javaslom nézd át!
  Kérj meg valakit, aki csinált már ilyet.

  ha meg van papír alapon azt is össze tudod hasonlítani a 2019 évi adatokkal.
  Nem kell hozzá szakértő sem. Elegendő ismerni a saját területeid, és egy "gyerek" aki tudja kezelni a számítógépet.
  A felhasználói utasítás alapján el tudja bárki készíteni.
  Ha mégsem, akkor itt tudsz kérdezni és biztos kapsz segítséget.

  smile cowboy

 • Válasz » #3489 probabela57 | 2020-05-24 13:31:50

  Válasz Pondoray Béla Bütyök #3488. hozzászólására

  Olvastam a fenti cikket, mélységesen felháborít, hiszen a falugazdászok a közvetlen kapcsolat a Kamara és a termelők között. Akik tudnak, biztosan el fognak menni, de sokan vannak a Kamaránál idősebb 55 év feletti falugazdászok, akik nem tehetik meg. Bízom benne, hogy nem fogják csökkenteni a bérüket, de nyugtával a napot.
  Falugazdászok ÉBRESZTŐŐŐŐŐŐ! smile wink

 • Válasz » #3488 Pondoray Béla Bütyök | 2020-05-19 14:41:08

  https://hu-hu.facebook.com/sorolomusor https://hu-hu.facebook.com/sorolomusor
  Érdekes bejegyzés.
  Címe: "Üsd a falugazdászt

 • Válasz » #3487 SanyiII | 2020-05-07 22:29:27

  Válasz Nyomasek Bobo #3486. hozzászólására

  Van!
  Érvényes őstermelői kártya is.

 • Válasz » #3486 Nyomasek Bobo | 2020-05-07 19:28:37

 • Válasz » #3485 Bárány | 2020-05-07 19:09:36

  Válasz SanyiII #3484. hozzászólására

  Meg tudod, de elsőre mindebképp kérj hozzá szakértő segítséget, mert nem aprópénzről van szó! Tőle meg majd megkapod a választ erre a kérdésedre is.smile wink

Fórum szabályzat

Elolvasom »

// SZERVERBŐVÍTÉS //

Áprilisban közel 1 millió látogatónk volt, és folyamatosan csúcsokat dönt az Agroinform.hu látogatottásága, ezért bővítjük és továbbfejlesztjük a portált kiszolgáló szerverparkot. Kérünk, ha bármilyen lassulást, működési rendellenességet tapasztalsz a portálon, ezen a linken jelezd. Köszönjük!

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

[bezárás x]