D.CS. adatlapja

Becenév: D.CS.
Csatlakozott: 2021-09-02 08:04:30
Utolsó belépés: 2021-11-07 11:48:55
Fórum hozzászólás: 382

Fórumhozzászólásai

Előzmény: Földönfuto #66797 hozzászólásaTudod már az röhejes, hogy egy agrárblogot cenzúráznak napi 24-ben.
De az még röhejesebb, vagy inkább elszomorító, hogy ezt egyoldalúan, részrehajlóan teszik. Ugyan úgy mint a blogvilágban a libernyák blogok....

Előzmény: Földönfuto #66797 hozzászólásaKi nem szarja le.....

Moderálási elveink miatt törölve: 2021-11-03 19:32:01

Szóval cenzor "barátom". Ha szerinted csak leírt szavakkal lehet megsérteni a másikat, szmájlikkal nem, akkor ak övetkezőt üzenem neked:

smile thumbdownsmile tonguesmile hammersmile devilsmile tonguep

Előzmény: D.CS. #66789 hozzászólásaÉn nem olvasom, amit misike nekem "válaszol". Gondolom, te igen. Szerinted azzal minden rendben van?

Előzmény: D.CS. #66789 hozzászólásaTe most komolyan napi 24-ben itt guggolsz, és azt figyeled mit cenzúrázhatsz?
Arra vársz, a misi haverod mikor tud úgy provokálni - a megbeszéltek szerint-, hogy kitilthass?

Előzmény: hasutas1 #66787 hozzászólásaGondolod, hogy ezt ez (...) felfogja......Moderátor által módosítva: 2021-11-03 18:35:57

Előzmény: nemerdőmérnök #660 hozzászólásaA 2009-es erdőtörvényt lendvai ildikéék csinálták. Na ha van valaki aki szakmabeli, akkor ez a guminő az.

Előzmény: nemerdőmérnök #660 hozzászólásaMagyarországon a "jogalkotás" során a kutyát sem érdekli a szakma véleménye. Utólag sem.
Nem fog működni? 12 éve működik. Sőt. 30 éve működik.

Annyit még hozzátennék. Ez egy törvényjavaslat, ami módosulhat.

Előzmény: nemerdőmérnök #657 hozzászólásaHa van valami,a miben kurvára le vagyunk maradva a nyugattól. az az érdekvédelem, az érdekképviselet.
Akik ma állítólag az érdekeinket védik, azok mind az Orbán-rezsim zsebében vannak.

Halkan mondom, ez a mi, a nép sara. Mert tűrjük. Na de ugye azok a kurva üveggyöngyök, amiket ezért kapunk....azok olyan szépen csillognak......

Előzmény: rongyos #656 hozzászólásaHa ez így működne, akkor minden "csóró" erdőt telepítene. Abban mi a jó?

Mond meg mi az értelme annak, hogy már az erdőtelepítésre is csak erdőgazdálkodásra jogosult szakirányító vállalkozás haszonbérelhet földet?

Sőt. Az erdészeti hatóságok "jogértelmezése" szerint arra sincs lehetőség, hogy ha mondjuk neked van egy élő haszonbérleti szerződésed legelőre, akkor az a bérbeadóval egyetértésben úgy módosítsd, hogy a teljes földrészleten, vagy annak egy részén erdőtelepítést hajts végre. Ez egy szerződésmódosítás, amelyet jóvá sem kell hagyatni. Az erdészeti hatóságok azonban erre is kiterjesztették, hogy erre csak olyan bérlő jogosult, aki erdőgazdálkodásra jogosult szakirányító vállalkozás. Miközben egy lófaszt mama. Ez nem új szerződés.
A szomorú az, hogy ezt a kormányhivatalok jogászai mondják. Akik szerintem tombolán nyerték a jogi diplomájukat.

Előzmény: nemerdőmérnök #653 hozzászólásaTudod, lehet, hogy mi itt azt gondoljuk, hogy csak bennünket akarnak ellehetetleníteni. De nagy valószínűséggel ez nem igaz. Szerintem az élet minden területén erről szólnak a mindennapok.

A NER egy maffia, ehhez nem fér kétség. Ebben a maffiaállamban vagy tag vagy, vagy szenvedő fél.

Előzmény: Földönfuto #66783 hozzászólásaDe az ...nak az szentírás.


Moderátor által módosítva: 2021-11-03 18:35:20

Előzmény: nemerdőmérnök #653 hozzászólásaCsak morzsákból lehet szerintem még összerakni a dolgokat.

Az szerintem egyértelmű, hogy valamilyen formában drasztikusan csökkenteni fogják a fahasználati lehetőségeket. Ennek ellentételezését viszont nem lehet kibekkelni. Vagyis kompenzálni kell. hogy ne "gazdálkodj". Az erdőgazdálkodás ellehetetlenítése ezt a célt szolgálja.

A másik dolog az erdősítés. Szerintem ezt ezerrel fogják támogatni. Ehhez csemete kell. Vagyis nagy biznisz van a látótérben. Elképzelhető, hogy ez már elérte a megoszsos olichgarhák ingerküszöbét.

Degenerált, elmebeteg hülye ország, degenerált, elmebeteg hülye nép:

https://precedens.mandiner.hu/cikk/20211103_nsba_usa_fbi_terrorizmus_kritikai_rasszelmelet_biden

A parlament előtt van az agrárgazdaságok átadásról szóló törvénytervezet is.

Aki összeveti az erdőkkel kapcsolatos kormánypropagandát a gyakorlattal, azzal, ahogy az Orbán-rezsim kezeli a magánerdőket, azzal, ahogy ellehetetleníti a magán erdőgazdálkodást, annak egy, ma is élő klasszikus gyurcsótány fegyenc szavai jutnak eszébe:

"hazudtunk reggel, délben, este...."

A parlament előtt fekvő törvénymódosítás érinti az Fftv.-is, a termőföldek eladása tekintetében.

Közeli hozzátartozónak történő átruházás esetén a hozzátartozónak is nyilatkozni kell, hogy a föld használatát másnak nem engedi át, eleget tesz földhasználati kötelezettségének. Ez akkor alkalmazandó, ha az átruházó személy a tulajdonjog megszerzésénél már tett ilyen nyilatkozatot.

Több föld egybefoglalt vételáron történő eladásának feltétele úgy,hogy a földek azonos, vagy szomszédos járás fekszenek, és a földhasználója az eladó, vagy legalább 3 éve a vevő. A földműves tulajdonostársak csak akkor gyakorolhatják elővételi jogukat, ha minden érintett földrészletben tulajdonostársak.

Az adásvételi szerződést először a mezőgazdasági igazgatási szervnek kell megküldeni. Ha az nem tagadja meg a szerződés jóváhagyást, intézkedik a közzétételről.


Egy a parlament előtt fekvő törvénymódosítás érinti a Foktftv.-t is.

Az erdők esetében nem kell figyelembe venni az Evt. előírásait. Vagyis az 1 ha minimum marad -kivéve ha vegyes művelési ágú ingatlanok esetében, mert ott a kisebb területi minimumot kell figyelembe venni, vagyis ki lehet alakítani 1 ha-nál kisebb önálló földrészletet, vagy alrészletet-, viszont a átlagos szélességre vonatkozó szabályt nem kell figyelembe venni.

Egyértelműsítették a bírósági letét szabályait.

Ha a megosztást, bekebelezést lezáró egyezségi iratot, vagy egyoldalú jognyilatkozatot a földhivatal elutasítja, lehetőség lesz a bírósági letét visszakövetelésére.

A kialakítandó utak az önkormányzatok tulajdonába kerülnek.

Egy újabb salátatörvény lett benyújtva a parlament elé, amiben egyes agrártárgyú törvények módosításáról.

Ez érinti a haszonbérleti szerződéseket is. A szerződést 8 napon belül a mezőgazdasági igazgatási szervhez kell beküldeni. Ha a földhivatal megállapítja a szerződés közzétételre alkalmasságát, akkor hivatalból intézkedik a szerződés közzétételéről. A döntését közli a bérbeadóval, a bérlővel, illetve megküldi a jegyzőnek közzététel céljából.

Ha a szerződés nem hatósági jóváhagyáshoz kötött, akkor a jegyzőnek kell megküldeni.

A földhivatal vizsgálhatja a bérleti díj aránytalanságát. Ha ezt megállapítja, megtagadja a szerződés jóváhagyását.

A haszonbérleti díjat postai úton, vagy átutalással kell teljesíteni.

Ha a haszonélvező akarja bérbe adni a földet, igazolnia kell, hogy azt előtte a bérleti jogviszonyt fölajánlotta a tulajdonosnak.

Előzmény: bandigh #7791 hozzászólásaUgye történelmi tényekkel is alá tudod támasztani, hogy a Krím Ukrajna része? Vagy csak visszabiflázod a hülye nyugati libernyák mantrát.

Előzmény: bandigh #7751 hozzászólásaTe öreg, most komolyan.....

Egyszer a rohadt kurva anyját Putyinnak, mert nem vágja magát haptákba a tetves libernyák nyugat előtt, nem ugrik rögtön, nem növeli a szállítást a szerződött mennyiségen felül, nem felejti el a hülye szankciókat.

De a mocskos lator államnak a zusának nem a kurva anyját, mikor az elmúlt években folyamatosan azért habzott a parazita szája, hogy miért az oroszoktól veszünk gázt, mert majd ők adnak. Aztán most mikor kellene, basznak adni, mert mások többet fizetnek érte, és ugye a szent piac a lényeg.

A kormánypropaganda szerint Bige kárt okozott a gazdáknak.
Van itt olyan, aki ilyenről konkrétan be tud számolni?
Vagy a gazdatársadalom úgy hülye ahogy van, nem vette észre, hogy megkárosították, de most a kormány átvezeti a gazdatársadalmat a zebrám......pedig nem is akar átmenni.

Előzmény: bandigh #66727 hozzászólásaEz egy figyelmeztetés, példa statuálás, vagy érthetőbben fenyegetés.

Senki ne merjen szembe szállni a nerrel, mert eltapossák. Még az olyan "nagyokat" is, mint Bige. El lett neki mondva jó párszor, hogy a cseh havernak, babisnak kell a gyár, meg a piac.
Nem akarja megérteni. Pedig egyszerű. Orbán mondja meg, kinek meddig érhet a takarója, kinek mit, mikor kinek kell "eladni", vagyis átadni.

Téves címkézés az, hogy a gázszerelő, meg a többi szarházi fideszes gazember olichgarha. Nem azok, ahogyan simicska sem volt az. Négerek, strómanok, bábok, akik nem hogy a vagyonukkal, de még az életükkel sem rendelkeznek.....
Ha jól viselkednek, ha szófogadók nem esik bántódásuk. De ha nem....

Előzmény: Rabó001 #66710 hozzászólásaKezdjük az elején.

Én sem szívesen vagyok itt. Viszont van két kedvencem, akiket nem tudok "kihagyni". Ezért ha itt vannak, kicsit megregulázom őket. Ez nekem szórakozás.

Ugye azzal nem mondok ujjat, hogy én is rühellem a Fideszt, és Orbán. Náluk/nála jobban már csak gyurcsótány fegyencet, fionaklárit, meg a libernyákokat rühellem.

Ami a filmet illeti. Nem láttam, valószínűleg nem is fogom.

Az azonban egy téves értelmezés, hogy ennek a genetikai hulladéknak, gyurcsótánynak CSAK ennyi a bűne, 2006. Ez egy epizód. A lényeg a gengszterváltás, és az utána következő 20 év. A liberozsidó ámokfutást, amit a liberozsidó szadesz vezényelt le, a horn-gyurcsótány féle posztkommunista segédlettel. Ez a 20 év olyan bűntett Magyarország ellen, a magyar nép ellen, amire nincs bocsánat.
Ami ezt a hazátlan, hazaáruló tetvet, gyurcsótányt illeti, az ő tevékenységét Pogátsa foglalta össze röviden, velősen. Ez a pszichopata alkoholista mocsok és bandája gazdasági Hirosimát hozott az országra. Orbánról sok minden elmondható, de ez nem. Tehát már csak ezért is alkalmasabb a kormányzásra.

Ami sorosszarosgyurkát illeti. Én ezt a patkányt már akkor utáltam, mikor Orbán még a kezéből evett. Ez egy interkontinentális gazember cukorhegyivel, gatessel egyetemben.

A lényeg. Soha, még egyszer soha nem fogok támogatni olyanokat, akik európai egybesült államokat akarnak, akik akárcsak egyetlen darab illegális migráncsot is beengednének az országba, akik semmirekellő buzenyákok, pedofilok, aberráltak jogait a többségi normális társadalom jogai fölé helyezik, akik nem tisztelik a hazát, a nemzetet, a családot, akiknek habzik a libernyák pofája ha valaki kiejti a száján, hogy buzi, vagy nigger, de akik a világ legtermészetesebb dolgának tarják ha valaki kigúnyolja a hívő embereket, ha szoknyás bohócoknak nevezi a papokat. ha valaki mordorozza Magyarországot.

Egy szó mint száz.

Az Orbán-rezsim egy tolvaj, gazember banda, akiknek már régen a sitten lenne a helye.

De.

Az Orbán-rezsim az egyetlen letéteményese annak, hogy Magyarország egy élhető, normális ország legyen, hogy ne öntse el az a progresszív talibán liberokommunista mocsok, ami a nyugati világot már elárasztotta.

Vagyis Orbán a záloga a normalitásnak. Tehát marad.

Előzmény: Földönfuto #66704 hozzászólásaEnnek annyi esze sincs, mint egy marék hangyának.....

Előzmény: Rabó001 #66700 hozzászólásaAkik megélték a 2010 előtti liberofasiszta ámokfutást, azok helyén tudják kezelni a dolgot.
Akik nem -a fiatalok-, azok meg legalább képet kapnak erről a senkiházi hazátlan, hazaáruló elmebeteg alkesz gyurcsótányról, és bandájáról.

A fidesz gazemberségeit nem azzal kell kezelni, hogy visszahozzuk a hatalomba ezeket a mocskokat.

Előzmény: Földönfuto #66684 hozzászólásaDe változatlanul az a véleményem, ha nem állnátok le vele, ha nem etetnétek, elhúzna oda, ahová való......

Előzmény: Földönfuto #66684 hozzászólásaSzerintem meg a tablettásból......ez az a szint.

Előzmény: Földönfuto #66672 hozzászólásaTudod, ennek az egybites faszbukkirálynak még nem hatolt el a tudatáig, hogy a MOK-ot egy gyurcsótányhívő vezeti......

Előzmény: Drisa #66675 hozzászólásaA cseh barát megbukott, több ideje lesz, jól jönne neki egy magyar műtrágyagyár, na meg új piacok.......

Bigéről bármit el lehet hinni, meg annak az ellenkezőjét is.
De majd akkor veszem komolyan az ilyen dolgokat, ha ott sorakozik mellette a gázszerelő, meg a tiborc vő is a vádlottak padján.......

Előzmény: gcastle #2134 hozzászólásaÉn tegnap voltam a járásbíróságon a bírósági letéttel kapcsolatban, mert négy esetben letétbe kell helyezni az ellenértéket. . Ellőtte már kétszer beszéltem a törvényszékkel. Mindkét helyen tőlem hallottak először arról, hogy ilyen megkeresések érkezhetnek. Nem igazán tudtak mit mondani.
Abba maradtunk, hogy egy kisebb összeg esetében az ügyfelem átutalja az összeget a letéti számlára, elutalja az illetéket, elküldjük az ügyfélkapun keresztül a szükséges nyomtatványt kitöltve, a szöveges részben részletesen leírom, miről szól a történet, felhívom a szükséges jogszabályi helyeket, a bíróság meg megpróbálja megoldani.

Szóval nagyon gyerekcipőben jár még ez a dolog.

Ami a megosztásokat illeti, na ott a földhivatalok nagyon készségesek, szinte minden fázisban lehet velük egyeztetni, mert még ők sem nagyon értik.. Ami mindenképpen előnyös dolog, már ami a további kapcsolatokat illeti.

Előzmény: Földönfuto #66669 hozzászólásaKinek a hibája? Hát a zOrbáné, ki másé.

Előzmény: TYLLA46 #66643 hozzászólása"hátha megvilágosodnál "

Ez a hónap vicce!

Előzmény: TYLLA46 #66634 hozzászólásaMZP nagyon gyorsan vesztest csinált magából.....

Előzmény: TYLLA46 #66627 hozzászólásaNem értem, hogy a picsába tudsz ilyen gagyi portálokat olvasni, mint a portfolio.
Ahelyett, hogy nyomnád a faszbukot, és naponta 200-szor lajkolnád hatelemisdk-smisit.

Előzmény: VESZTES. :) #66594 hozzászólásaÉs erre még büszke is. Sőt! Reklámozza.....

Előzmény: VESZTES. :) #66585 hozzászólásaEz a csávó egy igazi kuriózum.
Mikor már azt hiszed, már nincs lejjebb, jön, és hozza a meglepit. De. Van. Ennek a fejében egy atomvillanás csak pislákoló gyertyafény lenne.

Már most látható, hogy a bekebelezésért járó ellenértékek jelentős részét bírósági letétbe kell helyezni, mert a jogosult nem adja meg a kifizetés módját. Ez sajnos plusz munka, plusz költség.

Felhívnám a figyelmet arra, hogy a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésére is van lehetőség a Foktftv. alapján.

Előzmény: Földönfuto #66582 hozzászólásaNem az eszéért fizetik, és nem aszért mit hisz, vagy mit nem.

Előzmény: Drisa #66557 hozzászólásaA legigazságosabb választási rendszer szerintem az angol. A győztes mindent visz. De csak akkor, ha össze van kapcsolva a visszahívás lehetőségével.

Egy olyan parlament, ahol frakciófegyelem, van, az nem demokratikus. A képviselőnek nem a frakciót kell szolgálnia, hanem a választói érdekét.
Magyarországon, ha egy képviselő lelkiismerete, választói érdeke szerint szavaz, ezzel szembe menve a frakciójával, azt rögtön kikiáltják árulónak. És ez minden pártra érvényes.

Előzmény: Drisa #66557 hozzászólásaAz megvan, hogy Hollandiának mióta nincs kormánya? És hogy a választások után egy-egy kormányalakítás meddig húzódik?

De ha ez annyira jó dolog lenne, miért nem működik pl. a szlovákoknál?

Előzmény: bandigh #66549 hozzászólásaTudod barátom, egy nagyon egyszerű dolgot kellene megérteni.

Nincs szabad polgár, ha nincs mögötte szabad nemzet.

A gazember eju. sorosszarosgyuka útmutatása szerint most éppen azon ügyködik, hogy fölszámolja a szabad nemzeteket....

Cikkajánló


Ha ez a károsító megjelenik, biztosan vége a paradicsomnak
Ha ez a károsító megjelenik, biztosan vége a paradicsomnak
Fertőzés esetén meg kell semmisíteni az állományt.
A traktorok mellett a munkagépek jól fogynak ebben az évben
A traktorok mellett a munkagépek jól fogynak ebben az évben
16-16 százalékkal növekedett a mezőgazdasági gép és alkatrész eladás.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Gumiabroncs
Gumiabroncs

30.000 Ft

Szipantó 8300L
Szipantó 8300L

690.000 Ft

KRONE Swadro 461
KRONE Swadro 461

1.900.000 Ft

Jar-Met függesztett láncos borona
Jar-Met függesztett láncos borona

560.000 Ft

Minden jog fenntartva.
© 2021 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]