A hír megjelenési dátuma:
1 hét
1 hónap
3 hónap
1 év
 • Mintegy félmilliárd forintos az árvíz okozta kár a gemenci erdőben

  2013. július 06., szombat 08:05 Erdő- és vadgazdálkodás

  Mintegy félmilliárd forintra becsülhető az a kár, amelyet a júniusi dunai árvíz okozott a gemenci erdőben - közölte a Gemenc Zrt. pénteken az MTI-vel.

 • Újabb lábon álló gabona ég

  2013. július 05., péntek 16:15 Szántóföld

  Két hektárnyi lábon álló gabona leégett pénteken Jászberény és Pusztamonostor között, az erős füst miatt jelentősen lelassult a közlekedés a 32-es főúton - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 • Alternatív megoldások a KWS-től

  2013. július 05., péntek 14:58 Szántóföld

  A repce hálás, termékeny növény, ha kellőképp törődnek vele. Ezt azonban a tavalyi év megnehezítette a termelőknek, hisz számos időjárási kihívásnak kellett megfelelni. A KWS Magyarország Kft. elsőként adaptált olyan megoldásokat, melyek nemcsak a genetikai oldalról való megközelítést tartják szem előtt, hanem az agrotechnikai...

 • Megszűnt a klasszikus sertéspestissel fertőzött terület Pest megyében

  2013. július 05., péntek 12:01 Állattenyésztés

  A Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága megszüntethette a klasszikus sertéspestissel fertőzött területre vonatkozó korlátozó intézkedéseket. Ezzel hazánk teljes területe mentesült a klasszikus sertéspestissel kapcsolatos korlátozásoktól. Az intézkedések feloldásához az Európai Unió...

 • Nébih: Esedékes a II. negyedéves erdővédelmi kárbejelentő lapok leadása

  2013. július 05., péntek 11:52 Erdő- és vadgazdálkodás

  Már csak három nap, hiszen 2013. július 8. az Országos Erdőkár Nyilvántartási Rendszer (OENyR) második negyedéves erdővédelmi kárbejelentő lapjainak leadási határideje. A kötelezettség az erdészeti szakszemélyzetet érinti.

 • ISEKI és HOLDER kertészeti gépek a Városkert Kft. kínálatában

  2013. július 05., péntek 10:37 Gépészet

  A Városkert kft. széles kommunális termékköre mellett két kiemelkedő műszaki színvonalat képviselő, neves, nagy tradíciókkal bíró gyártómű termékeit kínálja szőlészet, kertészetek, kisgazdaságok számára.

 • A FruitVeB a gyümölcstermékekre is kéri a könnyítéseket

  2013. július 05., péntek 09:00 Kertészet és szőlészet

  A FruitVeB üdvözli az e-útdíj-könnyítéseket, de szükségesnek tartja, hogy a gyümölcstermékek is a zöldségfélékkel azonos elbírálásban részesüljenek, ezért Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter további közbenjárását kérik.

 • A mezőgazdasági erőgépek és vontatmányuk után nem kell útdíjat fizetni

  2013. július 05., péntek 08:52 Gazdaság

  Nem kell útdíjat fizetni a mezőgazdasági erőgépek és vontatmányuk után - közölte Kibédi-Varga Lajos, az e-útdíj szakmai projektszóvivője.

 • Több ezer embernek adhatna munkát a vízügy

  2013. július 05., péntek 08:46 Gazdaság

  A környezetvédelmi államtitkár elképzelése szerint a vízügyi igazgatóságokon létrehozandó fizikai állománnyal több ezer dolgozni akaró juthatna állandó álláshoz - írja a pénteki Magyar Nemzet.

 • FMB Konferencia és Kiállítás Budapesten

  2013. július 05., péntek 08:21 Gazdaság

  Június 26-27-28-án tartották a Műtrágyagyártók és Forgalmazók Közép- és Kelet Európai Konferenciáját és Kiállítását Budapesten a Kempinski Hotelben. A konferencián megjelentek a kontinens és a régió jelentős gyártói és disztribútorai. Az esemény jelentőségét jelzi, hogy pl. a belorusz BPC cég –amely a világ kálitermelésének több,...

 • Hibridbúza a SAATEN-UNION kínálatában. Határszemle és fajtabemutató! (+VIDEO)

  2013. július 04., csütörtök 21:29 Szántóföld

  A hibridbúza-termesztés hazai eredményeit, valamint a jelenleg forgalomban lévő hibridek mellett megjelenő újdonságokat is megismerhették azok az érdeklődők, akik részt vettek a SAATEN-UNION Hungária Kft. határszemléjén.

 • Ősi gabonából főztek biosört a Corvinuson

  2013. július 04., csütörtök 16:20 Szántóföld

  Egysoros búza, vagyis alakor az alapja annak a biosörnek, amit a Corvinus Egyetem Sör- és Szeszipari Tanszéke közreműködésével főztek, s ez az első hazai biosör.

 • A tavalyinál jobb gabonatermés várható Csongrád megyében

  2013. július 04., csütörtök 15:54 Szántóföld

  Az idei év időjárása kedvezőbb a mezőgazdaságból élők számára az aszály sújtotta tavalyinál, így nagyobb mennyiségű termésre számítanak a Csongrád megyei gazdálkodók – tájékoztatta a megyei kormányhivatal földművelésügyi igazgatósága az MTI-t csütörtökön.

 • Idén is lesz görögdinnye promóció az áruházakban

  2013. július 04., csütörtök 15:47 Kertészet és szőlészet

  Az idén is lesz promóciós kampány a magyar görögdinnye népszerűsítésére az áruházláncokban a három éve kezdődött együttműködési folyamat eredményeként - jelentette be Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára a csütörtökön Budapesten tartott egyeztetésen.

 • Nem terheli majd illeték a termelők útdíjfizetés alóli mentesítését

  2013. július 04., csütörtök 12:27 Gazdaság

  Bevezetné a kormány az ideiglenes és a szükségellátás gyakorlatát a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban, valamint illetékmentessé tenné azt a hatósági eljárást, amelynek révén a mezőgazdasági termelő mentességet kaphat az útdíjfizetés alól.

 • Szántóföldi gépbemutató (Meghívó)

  2013. július 04., csütörtök 09:42 Gépészet

  Egyenes tárcsa, szántóföldi kultivátorok, Cambridge henger, közép-mélylazító, mulcskultivátor, permetező, rendsodró, bálázó, szárzúzó, műtrágya-szóró, váltvaforgó eke… és minden, amire csak szüksége lehet, ráadásul egy helyen, munka közben. Most kiválaszthatja a legjobbat!

 • Szőlészeti szerkezetátalakításra július 16-ig nyújthatók be az igények

  2013. július 04., csütörtök 09:22 Támogatások - pályázatok

  Július 16-ig igényelhető támogatás a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott egyéni tervben foglaltak szerint megvalósított szerkezetátalakításra - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

 • Stratégiailag kiemelt jelentőségű lett a Pápai Hús és a Pápa-Ser Kft.

  2013. július 04., csütörtök 09:09 Gazdaság

  A rendelet július 3.-án este hét órától hatályos. A rendelet alapján két társaság esetében így a csődtörvény 65-67. paragrafusát kell alkalmazni.

 • Sóval sózzunk, Celest Top-pal csávázzunk

  2013. július 04., csütörtök 08:41 Szántóföld

  Talán nem annyira ismert, hogy a csávázás története több mint 300 évre nyúlik vissza. 1670-ben egy búzát szállító hajó az angliai Bristol közelében elsüllyedt. Mivel a parthoz igencsak közel történt a baleset, a matrózoknak sikerült kiúszniuk a partra.

 • Egy sas mindennapjai a neten

  2013. július 03., szerda 18:30 Gazdaélet

  Élő közvetítés indult egy parlagi sas fészekből a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) koordinálásban: az érdeklődők éjjel-nappal interneten követhetik nyomon a ragadozó madár táplálkozási szokásait és fiókái nevelését.

 • E-útdíj - Az agrárkamara több kedvezményt javasol

  2013. július 03., szerda 17:03 Gazdaság

  Több kedvezményt szeretne az agrárium szereplői számára a használatarányos útdíjjal kapcsolatban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) ügyvezető elnöksége, ezért az érdekképviselet szerint újra kellene nyitni a mezőgazdasági termelők e-útdíj-kedvezményeit szabályozó kormányrendeletet.

 • Kiváló terméspotenciál az Euralis hibridekkel!

  2013. július 03., szerda 12:59 Szántóföld

  Az időjárás minden esztendőben nagy kihívások elé állítja a repcetermesztésre vállalkozó termelőket. A vetés időpontjában még gyakran tart a nyári aszályos időjárás, így nem könnyű a döntés.

 • Szúrópróba: ellenőrizik a piacok gyümölcseit!

  2013. július 03., szerda 11:24 Gazdaság

  A gyümölcsérés szezonja nem csak a termelőket és az egészséges, friss gyümölcsökre-zöldségekre vágyókat csábítja a piacokra, hanem bizony az ellenőröket is.

 • Ha augusztus, akkor Hajdúsági Expó Hajdúböszörményben

  2013. július 02., kedd 16:35 Gazdaság

  A II. Hajdúsági Expót, amely a hajdúsági térség legnagyobb kulturális és mezőgazdasági fesztiválja, augusztus 14-19. között rendezik meg Hajdúböszörményben.

 • Hat hektáron égett a gabona Somogyban

  2013. július 02., kedd 16:21 Szántóföld

  Hat hektáron égett a még lábon álló gabona és a tarló Lengyeltóti határában, a tűz okát még vizsgálják - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

 • Még nagyobb hatékonyság a repcetermesztésben? Igen, a Fertilia forradalmi újdonságával, a Rizodyne talaj aktivátorral!

  2013. július 02., kedd 10:29 Szántóföld

  A sikeres repcetermesztést, annak jövedelmezőségét, a megalapozott termésbiztonságot alapvetően 3 tényező befolyásolja: 1. fajta, genetikai háttér, 2. környezeti hatások, 3. termesztés technológia (talajművelés, tápanyag visszapótlás, növényvédelem).

 • Törzsutasprogram, háziállatoknak!

  2013. július 02., kedd 09:22 Gazdaélet

  Háziállatok számára indított törzsutasprogramot egy ausztrál légitársaság, amely az országban elsőként rukkolt elő ilyen kezdeményezéssel.

 • Két hetet csúszik az idei a dinnyeszezon

  2013. július 02., kedd 08:51 Kertészet és szőlészet

  Két hét múlva indul a dinnyeszezon, a fogyasztók július közepétől extra lédús első osztályú magyar gyümölcsöt találnak a piacon és az üzletekben - hangzott el a Medgyesegyházán a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács szezonnyitó ülését követő sajtótájékoztatón.

 • Rendelet szabályozza a mezőgazdasági termelők mentességét

  2013. július 02., kedd 07:41 Gazdaság

  Azok a mezőgazdasági termelők mentesülhetnek az útdíj megfizetése alól, akiknek az éves árbevételük legalább 50 százaléka mezőgazdasági főtevékenységből származik - derül ki a keddtől hatályos és a Magyar Közlöny június 30-ára keltezett 111-es számában megjelent kormányrendeletből.

 • A vártnál kisebb lesz a búzatermés Fejér megyében

  2013. július 01., hétfő 18:51 Szántóföld

  Felgyorsult a búza termőterületeken az érési folyamat az elmúlt időszak kánikulai időjárása hatására, Fejér megyében ez mennyiségben és minőségben is a várakozás alatti termést eredményezhet – tájékoztatta a Fejér Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága igazgatója hétfőn az MTI-t.

IRATKOZZON FEL HÍRLEVELÜNKRE

Növényvédő szer kereső

[bezárás x]