A gazdasági társaság 1996-ban alakult 20 db magyar tarka vemhes üsző tartásával. A vállalkozás folyamatos likviditási gondokkal küzdött, ezek túlélését roppant elhivatottsággal és tenni akarással sikerült túlélniük. A telephelynek kiválasztott területen folyamatos volt az építkezés, részben pályázatok útján, részben önerőből.
Jelenleg a telepen 210 tejhasznosítású szarvasmarha és ennek első és másodéves szaporulata található. Az előállított nyers tejet tejfeldolgozónak értékesítik. Egy részét „mozgóbolt” formájában, tejkiadagoló automatával felszerelt autóval, közvetlenül a fogyasztónak adják el. A nyerstej-értékesítés körül kialakult bizonytalan piaci környezet stabilizálása, illetve a piaci pozíciók megszilárdítása érdekében a nagyobb hozzáadott értékű és feldolgozott formájú tejtermékek gyártását célozta meg a vállalkozás. A tejfeldolgozó üzem beindítása után a nyerstej alapanyagot a saját tenyészetben kifejt, kiváló minőségű, káros anyagoktól és hozzáadott egyéb anyagoktól mentes tej biztosítja.

A beruházás eredményeként átalakult a termékértékesítés szerkezete. A nem feldolgozott tej eladása a jövőben is a nagyobb volumenű lesz, de a nyerstej-értékesítés kockázatának csökkentése érdekében feldolgozott formában, közvetlenül a fogyasztóknak kívánja a cég a tejtermékeket eladni. A beruházás segítségével az alábbi termék-paletta került kialakításra: tejföl, sajt, túró, gomolya, kakaó, vaj, joghurt, valamint ezek különféle ízesítése. A vállalkozás csatlakozott a NÁNÁSI PORTÉKA védjegy használatára jogosult termelőkhöz, mely nagyban segítette az értékesítés elindítását!

A jövőben túródesszert előállításához szükséges gépsor beszerzését tervezik, így napi rendszerességgel figyelik a Hivatal honlapját és várják a következő pályázati lehetőséget!