A hitel összege nem lehet kevesebb, mint 5 millió forint és nem haladhatja meg az 500 millió forintot. A hitel kamata jelenleg évi 7 százalék, azonban a hitelfelvevők a hitelprogram keretében a felvett hitelhez kapcsolódóan 50 százalékos, legfeljebb 4 százalékpontos kamattámogatásban részesülhetnek, így a fizetendő kamat évi 3,5 százalék. A hitel futamideje legfeljebb 6 év, azon belül legfeljebb 3 év tőketörlesztési türelmi idővel. Saját erő nem szükséges.

A termék MFB honlapján fellelhető leírása szerint a hitelt a többi között húsfeldolgozással és -tartósítással, húskészítmény gyártásával, gyümölcs és zöldség feldolgozásával, gyümölcslé, tejtermék, malomipari termék, tésztafélék és fűszerpaprika gyártásával, illetve szőlőbor termelésével foglalkozó vállalkozások vehetik igénybe forgóeszközök finanszírozására, valamint élelmiszeripari célú forgóeszközhitel kiváltására. A 6 milliárdos keretből 4 milliárd forintot a nagyvállalatok és középvállalatok, 2 milliárd forintot pedig a kis- és mikro vállalkozások számára különítettek el.

Illusztráció: Magyar Hírlap Online

A hitelprogram keretében nyújtott kedvezményes kamatozású hitel állami támogatásnak, formáját tekintve kedvezményes kamatozású kölcsönnek minősül. Az állami támogatásról szóló igazolást a kedvezményezettnek a nyújtott hitel támogatástartalmáról és a támogatási kategóriáról az MFB Zrt. adja ki.

A hitelprogram keretében két támogatási kategória - általános csekély összegű támogatás és halászati csekély összegű támogatás - alapján igényelhető hitel. A vállalkozás azon támogatási kategóriában kaphat hitelt, amely előírásainak az általános feltételeken túl megfelel.

A programban 2014. június 30-ig lehet megkötni a hitelszerződéseket. A hitelkérelmeket a hitelprogramban résztvevő hitelintézetekhez, az 50 millió forintot meghaladó összegű kérelmeket közvetlenül az MFB Zrt.-hez lehet benyújtani.