Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Műhelyfelszerelés, szerszám, berendezés, kellékek, gépek új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Monosem NG új
- UNHZ 500 új
- Milyen körbálázót? új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Epertermelés új
- Szántóföldi permetezőgépek új
Cikkajánló

Tisza-kormány és új agrárpolitika: Bóna Szabolcs lehet az agrárminiszter
Az agrárpolitika középpontjába a hatékonyság, az átláthatóság és a piaci...
546 hozzászólás
Vetésforgó!
Nem igen tudtam hova tenni.
Link
Uniós tárgyalások jelenlegi állása az új támogatási rendszerről: :
KAP
Válasz ..,-:) #437. hozzászólására A keleti országokban talán a Lengyel sertés űgazat van toppon a többi elvérzet a nagyüzemi technológia mezején előbb ugye az állati fehérje kivonás aztán az állat jóléti intézkedések most a zöldek miatt mert ételmaradékkal nem etethetünk disznót mert ugye unnijó ideje lesz már felébredni hogy olcsón csak úgy lehet ha nem kell több milliárdos beruházás mert minél nagyobb a darabszám annál nagyobb a veszteségmert mindeg gazda megtudna 10db hízlalni s már 2 millió hízó lenne azországban de ha csak a Kóssa mamáét veszik át akkor csak tartson Kóssa mama a Lali fia úgy is csak a legyeket hajtja meg a markát tartja Mr20%

Válasz envagyok2 #439. hozzászólásáraHonnét kellene hogy ismerjelek ?
Válasz envagyok2 #439. hozzászólásáraSzerintem nem, fordítva talán.
Válasz ..,-:) #437. hozzászólásárainkább azt mond meg, hogy fekete rendszámos pótot húzhatok-e pirossal? mátégyerek sörözik, vagy micsinál...szkivan
Válasz ..,-:) #437. hozzászólásáracsodálkoznak, hogy kivágták a kocát? persze, mert 1 euróért ment a disznó. persze, most jön az alja. de disznónál ez fél év, és újra fuldoklik mindenki, aki akar. marhát 10 éve ugyan annyiért adjuk. majd ha lesz kereslet, akkor lesz a 120 ezres gabinából is disznó. nem azt mondom, hogy 800 ftos karaj lesz, azt mondom, hogy a megnövekedett fizetésből éppen annyi fogja kifutni, mint 2012be a negyvenhétezerből... ez van. munkával soha senkinek nem sikerült kasztot váltania. most se fog senkinekse...
Válasz envagyok2 #436. hozzászólásáraVagy nem….,,
Válasz Mihály #435. hozzászólásáraegyáltalán nem gondolom, hogy kaja nuku. nyugateuróafuldoklik a disznóba, két hónapja azon sírtak, hogy mi lesz velünk, ingyen se kell senkinek. namostakkor?
euba nem lesz élelmiszer hiány, ahol eddig is import volt, ott lesz, de ezt eu éppen le fogja szarni. majd a katariak onnan meg annyiért vesznek, ahonnan akarnak. azért ne feledjük, 2-300 millió tonna búza és ugyan ennyi kukorica állandó készletek vannak a világban, ez tízszerese, ami kiesik. és az orosz nem fog kiesni, azt elviszi kína. eddig vitté máshonnan, most viszik onnan, amit eddig vitte,az meg fölszabadul, vagy félig terem meg, ld ukránok.
a gáz ára az nem egyszerű, úgynéz ki meg lesz a helye annak a hihetetlen pénztömegnek, amit sikeült előállítani. az utóbbi évek infláct meghaladó bérnüvekedése elmegy ide, semmi nem történik, csak visszamegyünk 10 évet az időbe. aztán kezdődik minden előről.
Válasz envagyok2 #434. hozzászólására ha jó ha nem ez van de most mi lesz chip Kínába a Mercedes nálunk a műkaki k.rva drága kaja nuku hasakong jön

Válasz Mihály #433. hozzászólásáranem érted. ez oda-vissza megy. ő behozhatja ezt, mi kivihetjük a mercédeszt. ha nincs ez, akkor nincs amaz. emez a gdp 3%-a, a foglalkoztatott 8%-a, amaz a gdp 30%-a, és a foglalkoztatott 25 %-a. akkor jó az alku, vagy nem?
Válasz ..,-:) #431. hozzászólására a lényeg a kereskedelem határok nélkül de termelni csak a határokon belül mert a zöldek meg a kölcsönös meg 1 millió papír annya neve 7 példányban stb

Válasz envagyok2 #429. hozzászólásáraÖrülhetnének már végre annak is, hogy termelünk….,
Válasz Mihály #430. hozzászólásáraUkrántól megvette a lengyel majd szétszórták az unijóban…..
Válasz envagyok2 #429. hozzászólására HO-Ho-hó és a többi amit az Ukránoknak nem kell betartaniuk meg olcsó gyomírtószereket használhatnak ja és a csirke egy komoly labor vizsgálat után max kutyakajának való de ez kellet az uiónak hogy alacsonyan tudja tartani az élelmiszer árakat és ugye nem mi mentünk oda a földet művelni hanem a nagy Európai élelmiszer termelők vagy nevezük integrátoroknak mert a munkát azt meghagyták az ukránoknak

Válasz ..,-:) #428. hozzászólásáramondjuk az nem kerülne sokba, ha azt mondanák, hogy 3 évig nem kell sem efa sem diverzifikácóval törődni...
Jó reggelt !
Válasz Petro88 #426. hozzászólásáraOK!
Válasz Moderátor #411. hozzászólásáraÜdv!
Ez Off topic!
Válasz mtz1221 #423. hozzászólásáraDrága hozzá a kopó cucc is.
Kvernit vennék újra.
Lemkent még nem húztam de ott is a kopó/törő cuccok kibaxott drágák.
Válasz mtz1221 #421. hozzászólásáranekem is van ketté tört.nem egyedi eset ne ilyet vegyél. helti az ok
Válasz hajdugazdasag #422. hozzászólásáraKösz. Pont gerenda dolgot hallottam mástól is, de azt gondoltam az egyedi eset volt. Majd lessük akkor egy kékre való alkalmat.
Válasz mtz1221 #421. hozzászólásáraRégen volt RB47-es, 3+1-es, amikor vettük az axial elfelejtette megemlíteni, hogy 120 LE-s géphez való... kötött földön ment égre világra csak egyenesen nem, két év alatt kettéroppant a gerenda, akkor olyat vettünk hozzá ami gyárilag 4 fejes volt, plusz akkor már nem szántottuk a kötöttet, így elment még vagy 10 évet bérmunkában, egy szomszédunk vette meg, most 19 éves még mindig dolgozik, szóval nagyon karnak nem mondanám, de nem egy Lemken vagy Rabewerk, mondjuk az ára sem...
Válasz hajdugazdasag #418. hozzászólására Jó érzésű magyar ott áll az első sorban. Vicces kedvedben vagy. Vagy te sem tanulod meg soha (mint én )hogy a többséget nem kell magunkhoz hasonlítani(sem elvárni tőlük, amit magadtól elvársz). Gregoire besson ekéről mondj már nekem véleményt. Jöhet vagy kerülni messziről ???
Válasz hajdugazdasag #418. hozzászólására"folyamatosan szipolyoznak és használnak ki bennünket, ha valahol beléjük lehet rúgni, jó érzésű magyar ott áll az első sorban..."
Szerintem az orosz nép is áldozat, szegénységben tartják. Egy hatalmas, dús gazdag oroszág és elherdálják a vagyont. Oligarchák élik virágkorukat...
Tehát nem a népet kell utálni...
Amúgy a lengyelek nem ok nélkül félnek a több száz éves tapasztalat van mögöttük.
Válasz hajdugazdasag #418. hozzászólásáraVan aki gyorsan felejt
Válasz hajdugazdasag #417. hozzászólásáraÖtödikként meg már csak elvből is az oroszokkal szembe kell állnunk, bárki mellé, az elmúlt 300 évben minden forradalmunkat oroszok vertek le, mindig ellenségeink voltak, és folyamatosan szipolyoznak és használnak ki bennünket, ha valahol beléjük lehet rúgni, jó érzésű magyar ott áll az első sorban...
Válasz mtz1221 #412. hozzászólásáraEz a logika ott hibázik, hogy ha most vállat vonunk, hogy "had foglalja, úgyis hülye kötsögök voltak", és utána az oroszok a mi szomszédaink lesznek, gondolnak egyet és azt mondják hogy csak rohanjuk már le ezt a kis porbsfingó országot is akkor a mi mostani szomszédaink is azt mondják majd, hogy "had rohanja le, úgyis kötsögök voltak mikor másnak kellett volna segítség"?
Több okból is igenis segíteni kellene rajtuk! Először is jobb az oroszokat minél messzebb tartani tőlünk. Másodsorban most egy gesztus az ukránok felé lehet jól jönne később egy nemzetközi egyezménynél. Harmadrészt ha mi kerülünk bajba (és ne legyenek illúzióink, az emberek 50.000 éve élnek szervezett társadalomban, azt van igény agyonverni a szomszédot és elvenni amilye van, ne képzeljük hogy az úgy egycsapásra megszűnik) akkor mi is hivatkozhatunk arra amikor segítséget kérünk, hogy mi is segítettünk másoknak hasonló helyzetben. Negyedik pedig hogy az EU és a NATO tagjaként erkölcsi kötelességünk részt venni a közös projektekben, és ha a NATO és az EU ukrajna mellé áll akkor az, hogy felcsúti ramszeszt lefizetik/zsarolják az oroszok nem lehet ok amiért hátat fordítsunk a szövetségeseinknek.
Válasz mtz1221 #414. hozzászólásáraÉn már akkor se nagyon akartam, ha emlékem nem csal, 3 alkalommal voltunk.
Mondjuk én jártam lejjebb is, de akkor nem is tudom miért, Bulesznak onnan mentünk.
Egyébként a Szlováknál van még az, hogy nem szereti a magyart, hiába tud, utáltam is...
Válasz mtz1221 #412. hozzászólására"Mit aggódsz neki csak az ukrán keleti oldala kell, azt meg hagy vigye"

Régebbi közvélemény kutatásoknál (2015 körül) a Dnyepertől keletre, 90-100%-ban az orosz barát elnököt támogatták.
Egyébként, annyira nacionalisták, hogy még a cigányok is elmenekülnek.
Viszont, ha azt nézzük a legtöbb nép nacionalista. (lásd. USA kuk klux kán. vagy a dél afrikai rigmust, ha nézzük. " Egy golyó, egy telepes")
Válasz Gumóka #413. hozzászólásáraKb Szentamástól dél felé, a minden állami helyen meg lehet lenni magyar nyelvtudással. Tresnjevac Zenta községben van, ott meg annyira erős a nyelv, hogy még szerbet rendőrnek is 100%-os magyar nyelvtudással vesznek fel. Te 1 hétig ha itt lennél, haza se akarnál menni.
Válasz mtz1221 #412. hozzászólásáraNálatok nekem meglepő is volt Oromhegyesen, hogy Szerbet alig hallottam, mindenki magyarul beszélt és vendégszeretőek voltak, pedig gondolom tudták, hogy nem "helyi hülyék" vagyunk.
Majdnem, mintha itthon lettem volna.
Válasz vén cigány #411. hozzászólásáraMehetnek de csak 3 hónapra utána 1-et itthon kell leniük. Mit aggódsz neki csak az ukrán keleti oldala kell, azt meg hagy vigye. Én nagyon rühellem őket. Még 2012 körül találkoztam montenegróban egy ukrán családdal, oda jöttek hozzánk és megkérdezték hogy merünk egymással ordibálni/marhulni magyarul. El is ment a hangunk mire elmesélték hogy náluk csak otthon vagy tiszta magyar társaságban van magyar beszéd, még az 5-6 éves lányukba is bele van nevelve hogy oviban 1 magyar szó sincs. Na az ilyennek vesznie kell
, most mutatja meg mennyire erős, ne a kisebbséggel.
Moderálási elveink miatt törölve: 2022-02-12 09:12:13
Válasz vén cigány #407. hozzászólásáraOtt egye meg az egész ukrán bandát a fene. Hol vannak az ott élő magyarok, meg a jogaik ??? Minden elszakított részen megmaradtunk, kivéve Ukrajnát. Remélem pár embernek a nyugati részen eszébe fog jutni hogy bántak a magyarokkal mikor lövik őket keletről.
Válasz vén cigány #407. hozzászólásáraEz inkább az offtopicba való.
Válasz vén cigány #407. hozzászólásáraA fiúk a kocsmában dolgoznak .
Nem nagyon van itt szó róla, pedig nagyon aktuális.
Orosz agresszió az ukránok meg lettek fenyítve. Kiváncsi lennék az orosz fanok véleményére! Ares hol vagy??
Válasz csontii #405. hozzászólásáraIgen, kb. úgy fogja elhozni a Kánaánt, mint a gengszterváltás után, amikor államtitkárként üzleti érdekeltsége volt a brazil szójaimport felfuttatásában, ezért minden megtett, hogy tönkre tegye a hazai takarmányágazatot.
Nyilván Raskó György majd elhozza a kánaánt. Na majd akkor lesz sírás,rívás.
https://greenfo.hu/hir/mint-gazdatlan-csonak-hanykolodik-a-magyar-videk-ugye-a-politika-viharos-tengeren/?
A Németeknél volt valami megmozdulás.
Válasz Ádám05 #401. hozzászólásáraFacebookon megkeresed Nagy Pista oldalát, videókra mész, 2021. november 28-ai dátummal feltett videó, ott meg tudod nézni.
Válasz Háromágú villa #390. hozzászólásárahol van ez a film?
Válasz hajdugazdasag #398. hozzászólásáraRaskó? A zavarosban halászás nagymestere?
Válasz dnsv #388. hozzászólásáraTanár úr egy októberi fb posztjában ír erről, azonban egy fiatal ellenzéki politikus - aki az agrár és vidékfejlesztési programot koordinálta - a hozzászólások alatt arról biztosítja, hogy sok-sok egyeztetés zajlott a témában, szakértőkkel, civilekkel, és az előválasztások után lesz erről majd országjárás is. Na majd meglátjuk, mivel és legfőképpen mikor fognak előrukkolni.
Az biztos, hogy a jelöltnek a korábbi interjúi nagyon ellentmondásosak, hol így, hol úgy nyilatkozik. Van ahol kormánypárti van ahol ellenzéki, van amikor támogatja az ökológiai szemléletet, van ahol elképzelhetetlenek tartja.
Válasz Drisa #393. hozzászólásáraHát én is elszomorodtam mikor az ő nevét láttam a listán... Igazán ki lehetne szelektálni az egykori komcsi pártkatonákat... Szakmailag mondjuk felkészültebb mint a mostani rablóbanda, azért lássuk be, Gráf volt kb az utolsó igazi szakember a agrártárca élén, és anyagon meglepődtünk hogy találtak bárkit aki fazekastól is rosszabb lehet, de csak megoldották...
Raskó legnagyobb baja, hogy nagyon részrehajló. Simán behazudik szakmailag könnyen kifogásolható döntéseket is, ha ezzel valamilyen saját rejtett szándéka van vagy egyéb előnye származik... Gondoljunk csak az aratás környéki interjúkra, nyilatkozatokra.
Lehet már most kellene mogyorózni az ellenzéket, hogy igyekezzenek keresni valaki mást mert ezzel inkább veszítenek szavazatot mint nyernek...
Válasz otis #387. hozzászólásáraNem tudom mennyire szavahihető ember, de ha az ökogazdálkodás kapna nagyobb támogatást én örülnék neki. Ugyanakkor nemhiszem, hogy ezt megtennék főleg nem a szokványos gazdálkodók kárára mert akkor népharag lenne. Ha Ángyánt bevennék a kormányba az nem ártana.
Remélem nem derül ki és nyer a fidesz, ahol gyurcsány van abból jó nem sülhet ki..